Anonimen
|
Sem že nekje po poti odgovorila, kako bi ravnala, ampak če še enkrat napišem short version: tamala se vozi s kolesom od naše sosede (da bo bolj realna situacija, ker traktorčka nima ), mora domov in začne tulit, da ne gre. Ravnanje odvisno od situacije oziroma vzroka za jok (tudi jok ni vedno samo izsiljevanje): - če tuli zaradi trme, potem bi probala na lep način ji dopovedat, da je treba domov, sicer bi jo popokala in bi jo nesli. Ampak tega pri nas itak ni, ker ve, da ko rečem domov, to tudi velja ter zmeraj ji vnaprej povem, da čez 5 minut gremo domov in mora zaključit igro. - če bi jokala, ker bi ji bila tista igračka zeloooo pomembna, bi ji dala 5 minut časa, da se še malo naigra, če to ne bi funkcioniralo, bi verjetno celo igračko si sposdila. Ampak pri nas bi itak že soseda to sama rekla. Če ne bi imela tistih 5 minut pa bi pač morala zaključit takoj, glede na dogovor s sosedo bi si verjetno sposodila domov in vrnila takoj, ko bi bilo mogoče. - če bi jokala, ker bi imela slab dan (ko je vreme obremenilno, je to celodnevna praksa, meni pa se rola...). Ja, bi si zagotovo sposodila, ker vem, da bi karkoli drugega še bolj negativno vplivalo, meni pa bi se ne samo rolalo ampak odrolalo . Ampak v tem primeru itak niti zunaj ne bi bila, temveč doma, pred TV-jem in cel dan gledala Nodija (uf, sem nevzgojna ), ker vem, da jo vsaka stvar popolnoma vrže iz tira in je škoda naših in njenih živcev. Glede trgovine: prej se že dogovorimo, da bo lahko dobila eno stvar, ponavadi je to hiper štručka ali kinder jajček. Za igrače ali karkoli drugega še nikoli ni težila, 2x je imela izpad trme, nesla sem jo ven in od takrat dalje je v trgovini angelček. Vpraša, če lahko dobi še kaj drugega, če sem pri volji, dobi, sicer ne teži.
|