mama11
|
Uau Kanarka, ti se boš pa napotovala. Mene tudi že malo srbijo podplati, bi šla kam z mularijo - ne popotniško, kot nekoč, ampak kakšen konkreten dopust z letalom. Sem razmišljala o oktobru, novembru, pa me tale gripa ful skrbi . mklks , samo da je vse OK. Ne bom pozabila, ko je mojega dedka zagrabila prostata in sem ga navsezgodaj zjutraj peljala na urgenco. V avtu je skoraj jokal od bolečin, tako da sem komaj pripeljala ne da bi povzročila kakšno nesrečo. To je bilo dolgo, dolgo nazaj, zdaj je že 2 leti pokojen, ampak mi je v spominu ostalo tako živo... To z rešilci je pa groza, saj bi bilo hitreje, če bi se peš odpravila tja... Glede stopnic pa... ja naša šiba gor in dol kot profesor, za gor gre včasih še po vseh štirih, ampak vedno manj. Zadnjič sta bili s taščo na balkonu nadstropje nižje, ker sem šla hranit Julijo. Naenkrat se odprejo vrata in prišiba Tamara in zleze k nama na posteljo - jaz gledam, kdo jo je pripeljal, pa nikogar. In je šla z balkona v kuhinjo, odprla vrata na hodnik, splezala nadstropje višje po stopnicah, odprla vrata in je bilo to to... nič več ni varno pred njo. Stopnišče pa brez ograje . Ta moj se ne bo zmigal z njo, dokler ne bo kakšne piz****** Ninočka, tudi mi imamo kakšen tak dan, ko ni nič prav. Zadnja dva tedna je prava jokica - nič ni prav in to že od trenutka, ko se zbudi. Sem najprej mislila, da bo zbolela, zdaj se mi pa dozdeva, da je to kakšna faza, čez katero mora. Včeraj npr. ne pa ne spat. Pa že dolgo, dolgo to ni noben problem. Moj jo je dal na stranišče, pa skopal, pa oblekel, odnesel v posteljo, ona pa, da ne bo spala, da bi kakala. In jo je nesel na stranišče, kjer je sedela skoraj 10 min, nič kakala, samo mirno sedela in brala knjigico. Potem jo je oblekel, nesel spat, spet ne, pa ne, ona bi kakat. Mislim, da sta ene 2x imela to vajo, potem jo je hotel zvabiti z dudico, je rekla ne, pa ne. Jo je vprašal, če jih lahko vrže v smeti, je rekla ja, so šle dude v smeti, ona pa kar zadovoljna, samo da ne bo treba spat. Na koncu sva pogasnila vse luči v stanovanju, se ulegla vsak na svoj kavč, ona je šla k njemu. Jaz čemim v temi in tišini in gledam zvezde na stropu (ja, ko sva bila še v zelo romantični fazi, mi je pripravil presenečenje z zvezdnim nebom v sobi) ter razmišljam, koliko časa bo tole trajalo. Ni bilo 3 min, ko začne moj smrčati - vstanem z mojega kavča in preverim - oba drnjata kot profesorja . Sem jo dvignila in odnesla v posteljo, kjer je hrčila do 2h, ko je zahtevala dudi in vodo in potem spala do 7h. Kaj hočemo, takle mamo... Mimogrede, ali si šla rodit v Postojno, zakaj so ti oni poslali RD? IZVIRNO SPOROČILO: manca no, pa še danes moram eno vprašanje postavit - glede porodniške namreč. Pri Maji sem končala porodniško ravno sredi meseca oktobra lani. Ker pa je potrebno za porodniško vpisat plače od avgusta do julija letos me zanima, če mi v službi napišejo plače od srede oktobra pa do julija letos, zraven pa potem priložim kopije koliko sem dobivala porodniško ali sami pač na CSD-ju to vpišejo? Ja, točno tako. Jaz sem imela porodniško do 9.10. potem plačo in so mi v službi vpisali plačo za ostanek oktobra in seveda vse do aprila, CSD je pa vpisal porodniško za tistih 9 dni in za prejšnje mesece. Skratka nič ne vpisuj sama - jaz sem najprej dala vpisat v službi, potem pa nesla na CSD in jih opozorila, da morajo vnesti tudi delno za oktober. Tole glede policajev mi pa ni jasno - kaj točno se je zgodilo?
|