nell
|
Tkole na hitr se javim Zoja Miša - spanje v vrtcu je od vrtca do vrtca različno. Pri nas so otroci odšli spat okoli 12 h pa tja do 13.30-14 - eni dlje, drugi pa ne - se je pa tud kdaj zgodila, da kdo od mačkinov ni mogel zaspati - mi smo prakticirali kakšne bolj umirjene dejavnosti, ali pa samo poležavanje in crklanje - lahko pa rečem, da so bili to zelo redki trenutki, običjano so takrat omagali. Ti pa predlagam, da se pozanimaš kako oz. kdaj gredo spat v vašem vrtcu in zdaj, ko še imaš čas, poskušaš ritem doma prilagodit ritmu, ki ga boste imeli v vrtcu - tako bo otroku lažje. Vem pa, da vedno tudi ne gre. Jaz lahko povem za povratne izkušnje, ki so mi jih dale mamice mojih otrok - da so si otroci potem tudi doma kar izborili takšen ritem. Zase pa lahko povem, da me tudi malo skrbi kako bo Tibor spal v vrtcu (to me skrbi še najbolj), ker se sedaj resnično prilagajam, vsaj glede spanja, njegovi želji - torej če želi sam zaspati - o.k., če se želi z mano crkljati - je pa tud o.k. - če gre spati kakšno uro kasneje čez dan - je tud še o.k. Konec koncev vem, da se bo lepo privadil vrtca in bo slej kopt prej prevzel ritem, ki ga bo imel tam - vprašanje pa je, če bo preživela mami. Najbolj boli, ker se zavedam, da me ne bo zraven, ko bo odkrival nove stvari, ko se bo kaj novega naučil, rekel kakšno novo besedo ipd. Ravno zdaj razmišljam, kako fino se mi je včasih zdelo, če je kateri izmed otrok tako zelo užival v vrtcu, da ni želel domov, ko so starši prišli po njega - da pa se sedaj lahkozgodi kaj takšnega tudi meni - pa ni več tako fino. V glavnem to so takšne in drugačne stvari, ki se podijo pop glavah nas mamic, vsaj meni, pa sem vzgojiteljica in imam glede vrtca popolnoma razčiščene pojme - ampak razumem mamice, ker gre za vašega otroka. Js ti priporočam, da vprašaš v vrtcu kako poteka dnevna rutina, kdaj pride na vrsto kaj, kaj ti priporočajo ipd. saj imate menda kakšen uvodni sestanek. nočko - upam da bo naslednje dni kaj več od mene - jutri še namreč uredim zadnje stvari na zavado 8upam), potem grem še v novo službo malo pokukat in v sredo se začnemo doma igrati igrico "mami gre v službo" - upam, da nam uspe. Js bom dopoldan v "službi" (svoji pisarni) pripravljala stvari za realno službo, moj in Tibor pa se bosta dopoldan ukvarjala drug z drugim, kot se bo to kmalu začelo - da, predvsem moj, vidi če zmore in če rabi kakšen hiter nasvet, ima še vedno klic v sili, ki ga pa kasneje s septembrom ne bo več. zdaj pa res nočko