janja 27
|
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123 Janja ti si šla sama s tamalo v Avstralijo?? Midva sva hotela drugo leto za novo leto ke it do enih prijateljev, pa sem jaz ravno zaradi predolge vožnje rekla, da ne vem če bi šla, da bo malo težka z dveletnikom se to it...a pol praviš da ni? ja jaz sem šla sama z manco v avstralijo, oktobra meseca( manca je mela dve leti pol decembra) , m aja ni panike ker za nazaj smo šli vsi trije in je blo superva, čist durgače....evo ti napišem mojo štorjo šla sem prek kompasa, kao neka ugaljena agnecija itd, no sej itak bi šla oz. bom šla vejretno z njimi spet, so mi rekli da manca dobi sedež itd itd hrano itd itd..ok plačas sam takso to je takrat zneslo okoli 500 dolarjev, 900 bi me stalo če bi jo peljala pol kot otroka ( od dveh do dvanjastih let), in ima svoj sedež obork itd, sej mi je mal žal da nisem..v glavnem, en teden pred odhodom me kličejo s kompasa ja da mora ata dat podpis da lahko otrok potuje sam z mamo, ja super ja če ne bi bil moj že mesec in pol v avstraliji,sem skor živčnega fasla, potem ga dobit, povedat kaj čmo met on je podpisa moral overit itd, v glavnem kompas in unga tipa tam na sem preklela celga, no to smo zrihtali.... evo grem jaz lepo na brnik, pridem go rna adijo ( naš boing ) prej dobim dve karte..fino fajn....me stevardesa posede in mi pove da pač manca nima svojega sedeža ker je še premajhna. oz. ni stara dve leti bla bla ok tam ni blo panike ker je letalo itak blo pol prazno in sem sedela sama na treh sedežih, tko da je bla na meni sam k smo vzleteli oz. pristali, cel čas je tulla med pristanjem in vzletanjem, jp, mega mi je blo no v frankrutu sem mogla it na vlakec in iz evropskega terminala na mednarodni terminal , tam sem čakala tri ure na letalo, mal smo sedele, mal smo se šetale, mal smo kamenčke po rožah iskale, čekirat sem se šla itak tkoj da sem uni zatežila da naj mi da ssedež tam k do posteljce za otroke ( ker mije un kreten na kompasu reku da mi bo manca lohk v posteljci spala ( j aitak d ja k je do 12 kg manca jih je mela pa 15 )) no v frankfurtu se čekiram , se oddahem pokličem moje in pogledam če mam vse pasaporte vize itd its in ugotovim da mi viza od mance fali brskam po torbi, strgam pri tem zadrgo na vrhu (špotne torbe ) mega mi je blo, grem do une kure k karte čekira , ona gleda ja da nima nič mojga tam , ja ok, kličem moje kaj ej blo, kličem v avstralijo kaj je blo, štala, povem da sem brez vize.....da nima pojma kaj in kako tko pa mi je šla urc anaokoli, pri tem sem za mancoi skakala ker seveda ona ni htela bit pri meni najbolj so se ji dopadli invalidski vozički in koelsa itditd...s tem da povem da sem imela s sabo v torbi en kup stavri, pri nas jesen tam poletje ( mela za preoblečt ) pol sem vzela trenirko da ji bo na letalu mal bolj udobno, pa hrano ( to HB ker drugače bi bla lačna ) manca milslim......no in skoraj pride čas za vrkcat evo me kličejo po zvočniku ja ma kaj spet......in so našli vizu, una ženska k karte čekira je sedela na njej in k je končala vse je vstala in vidla papir in evo viza od mance pol sem sam tolk moje obvestila da naj kličejo dol v avstralijo da se je ta viza našla v letalo se najprej krcajo invalidi otroci, tko da smo šel hitro noter , manco sem preoblekla in jo kr na sedežu previla in se usedla da so se drugi vkrcali, pogrnutala da je postlejjica premjhna zanjo tko da je celo pot na meni sedela in spet jok k smo se šli gor potem je pa manca zaspala na meni in tko spala 8 ur, ne me vprašat kaj in kako ker me je križ bolel, vsa sem bla mravljičasta še na wc nisem mogla, pa spet k sem šl ana wc vse s sabo vključno z njo...hrano sve prepslae jaz nisem mogla jest ker je bla ona na meni, njej pa itak ne pripada tko da je jedla sadje in frutke k sem jih s sabo mela ...v singapurju sem šla najprej na wc , jo previjem, pridem do vratc k se čekiraš da bom šla noter se mi manca pokaka in evo ponovi vajo s vse cikenpokem pa wc na drugo stran jo previt ...pol mi je moj poslal sms da kako sem sem ga klicala vsa živčna da privič in zadnjič jaz sama z otrokom grem kam tako daleč sejmi je blo potem žal ker se je manca igrala z eno punčko in je šla njihova mam sama z anglije res da je mel fantek 6 punčka 3 ma vseeno sem si rekla če je ona zmogla bom tud jaz.....iz frankfurta do singapurj aje 12 ur vožnje no pol se krcam v singapurju gor in ugotovim da meje una v farnkfurtu posedla med sedeže mislim..pol sem stevardeso posila če je kak možnost da bi sedež zraven mene dobila fraj pa mi je ustregal tko da se je en stric presedel, HALEŽNA sem mu še danes, dobim na moj račun en kozarec penine in sem naslejdnjih 7 ur kr lepo preživela..smo obe pojedle stevardesa je tud njej prinesla pašto, pol je zaspala glavo je imela na mojih kolenih noge na druge sedežu ...ma list good tkole....zato mi je žal da nisem dala še 400 e in bi imela sedež za nazaj smo bli pa vsi tije in smo sedeli tam k so poteljice cel čas ( je mal več prostora ) tko da smo vsi lepo pojedli, lahko sem šal na wc....v glavenm lepa pot nazaj govorim pa da je lažje it z malim otrokom ker sem vidla kako so uni lepo spali v posteljicah....tud po 8 ur, manca se je pa na meni lomila, oz jaz sme se pod njo lomila ma sem preživela in bi šla še nekrat sedaj oz. nikoli ne veš če ne bom k una angležinja šla sama z obemi ups spet cel roman