|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
23.7.2009 15:54:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2426
   [Brisano sporočilo]
23.7.2009 15:55:00   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2427
   RE: Julijske čveke 2008; 13. del
23.7.2009 16:24:38   
netki
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2428
23.7.2009 17:08:36   
3jeMi
no, prav...

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
23.7.2009 17:09:43   
3jeMi
No, Lara, te porinem en krog!
OK, Lovro, pa daj! Jaz bom pa mal' trobila!

user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
23.7.2009 17:12:24   
3jeMi
In še nekaj malo od včeraj...

mojega dedija pa že ne bo zeblo ponoči... mmm, pa tudi na mehkem bo spal... sem mu kar ovčko za na posteljo kupil...
user posted image

mmm... tale torta je pa menda moja... poka...
user posted image

no, mami, najprej ti probaj, da vidimo, če je res dobra...
user posted image

mmm... dobra je...
user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
   [Brisano sporočilo]
23.7.2009 17:24:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu 3jeMi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2432
   [Brisano sporočilo]
23.7.2009 17:25:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu 3jeMi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2433
23.7.2009 19:09:39   
netki
ful razmišljam da bi kupila tilnu tricikel....a se še splača? ga mate vse?

prej sem tuhtala razliko med žigatom in tilnom pri starosti enega leta.....in je bil žiga ful bolj razvit, ta čas je bil že v vrtcu, osvojil je poganjalčka, hodil, sam sedel na stolu, kmalu potem že jedel....tilen pa še nč....ne morš verjet kakšna je razlika

a je možna razlika med naravnim porodom in CR (pri otroku)?
poznam še par primerov ko se otroci različnih porodov povsem razlikujejo

mam čudno razmišljanje, ne? lahko da je slučaj, ampak....

< Sporočilo je popravil netki -- 23.7.2009 19:10:40 >

Neposredna povezava do sporočila: 2434
   [Brisano sporočilo]
23.7.2009 20:42:59   
Brisani uporabnik

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2435
23.7.2009 21:22:25   
Majuska
'čer,

končno sem prišla do kompa ... smo prišli šele okoli 18h domov, smo bili pri obeh babicah. Potlej je bilo treba kuhat, malo pospravit, zložit perilo, otroka nahranit in spravit spat. Uhh, kakšen dan - kar naporen. Zdaj imam pa končno 5 minut zase. Pa šumniki mi (spet) nagajajo user posted image

3jeMi, ful ste imeli lepo torto user posted image

populis, si ti že zdrava?

neboglasnica, kako ste pri vas, se v redu držite?

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

Neposredna povezava do sporočila: 2436
23.7.2009 21:24:06   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

ojla
neboglasnica, moje sožaljeuser posted image

praznovalčki user posted image user posted image user posted image user posted image še malo pa boste vsi malčkiuser posted image

Vročina

Nam v primeru vročine pomagajo zeljni ali ohrovtovi obhladki, najboljši so ohrovtovi, ker imajo več tistih rež in bolj vlečejo vročino. to pomaga tudi odraslemu. Ali pa na debelejše kose po dolžini narežeš surov krompir in potem oviješ okoli glave.
Lukcu sva zbijala z ohrovtom, midva si pa ponavadi narediva krompir. Že parkrat sva bila in jaz in moj v stanju tako visoke vročine, da se nama je bledlo (zase vem, da sem videla že stvari, ki jih ni), pa mi je krompir lepo zbijal vročino.
Ohrovt ali zelje vzameš velike liste, jih opereš, ZELO posusiš in oviješ okoli glave, potem pa oviješ okoli tetra plenico ali ruto. Pri krompirju enako. Kolikor sem jaz slišala, mrzlih, vodnih obhladkov otroku NIKOLI ne dajemo na glavo, ker je prevelik šok v sekundi in je glava najbolj občutljiva. Prevelika temperaturna razlika. Tudi ohlajanje v vodni kopeli poteka postopama. Otroka ne damo v mrzlo vodo, ampak v vodo njegove normalne temperature in potem postopama ohlajaš.
Pomaga tudi razredčen jabolčni kis na nogi, mešaš vodo in kis in zmočiš tetra plenici in oviješ okoli noge po mečih in stopalu, potem pa menjavaš. Midva sva naribala surov krompir, dodala razredčen kis, zmešala, en kupček brozge dala na ohrovtov list in pritisnila na podplat in ovila okoli. Potem sva dala najino nogavico čez in menjalava na pol ure. Samo s tem, brez medicinskih zbijalcev temperature sva v roku 2 ur, zbila temperaturo iz 39,6 na 38, kar je pa že čisto solidno.

Merjenje s termometrom. Uporabljam navadnega, dam pod pazduho. In zgornji del skrijem pod body, da ga ne vidi. Potem mu dam v roke škatlico od termometra in skupaj odpirava in zapirava, da pozabi na tistega pod pazduho. In ponavadi mine tistih 5 minut, ki je dovolj za odmerit temperaturo.

Je pa res, da zdaj bi pa tudi jaz svetovala, da pelješ pikico z zdravniku.

Aja, glede ohrovta. Pomaga tudi pri ranah, vleče ven gnoj. Jaz sem z ohrovtom čisto zacelila zanohtnico, zgledlo je kot vojna rana, zatečeno, krvavo, gnojno, groza v glavnem, pa sem ga en teden dajala na nogo in je noro vlekel ven gnoj, potem pa sem samo mazala z ognjičem in se je popolnoma zacelilo.

Domača zdravila večinoma res pomagajo. Sama sem včasih ful dvomila v to, ampak sem začela verjet, ko me je enkrat noro bolel zob, pa sredi vikenda in sem res dala na zob mešanico cimeta in medu, v roku 5 minut je bolečina za 3 ure čisto spustila, prej pa živa groza user posted image

Lepo bodite.

Ps. Drugič nosečka user posted image user posted image user posted image

Lumpa, jaz sem imela dobro izkušnjo z zeljnimi listi, ko sem imela težave s kolenom. Zvečer sem koleno obložila z zeljem, čez dala povoj in lepo povila - zjutraj me je pol manj bolelo user posted image   zeljni listi pa so bili povsem prekuhani ...

08.08.2008

Neposredna povezava do sporočila: 2437
23.7.2009 21:25:29   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: netki

ni čudno ... me pa zanima, v kakšnem smislu različni? user posted image

08.08.2008

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 2438
   [Brisano sporočilo]
23.7.2009 21:42:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 2439
   [Brisano sporočilo]
23.7.2009 23:22:18   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2440
   [Brisano sporočilo]
23.7.2009 23:27:08   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2441
24.7.2009 8:04:56   
Majuska
'jutro julijke,

za mano je zgodnje vstajanje ... mali se je zbudil ob 3.30 in od takrat bedim. Da ne omenjam, kako sem zaspana user posted image

Šibam delat ...

user posted image

08.08.2008

Neposredna povezava do sporočila: 2442
24.7.2009 8:25:12   
3jeMi
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska
3jeMi, ful ste imeli lepo torto user posted image

Galerija Grad ... mljask mljask... je bila res dobra... in kdo jo je zrihtal?... očka se je odločil, da bo on poskrbel za torto in moram rečt, da se je odlično odrezal user posted image

DOBRO JUTRO, Majuška... user posted image  ... predvideva, da je Aleksander zaspal nazaj, ti pa ne user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
24.7.2009 8:34:59   
Majuska
itak. z dretjem je seveda nehal, ko sem morala vstat in je lepo odspal svojo urico, ko sem ga šla zbudit ... s tem da on lahko spi celo dopoldne, jaz pa ne user posted image

Galerija Grad - dobra izbira. Tudi jaz sem se odločila, da bom naročila pri njih - kako velika je bila? Ste bili zadovoljni?

08.08.2008

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
24.7.2009 8:44:16   
3jeMi

prej sem tuhtala razliko med žigatom in tilnom pri starosti enega leta.....in je bil žiga ful bolj razvit, ta čas je bil že v vrtcu, osvojil je poganjalčka, hodil, sam sedel na stolu, kmalu potem že jedel....tilen pa še nč....ne morš verjet kakšna je razlika

sem jaz malo tuhtala o temle tvojem tuhtanju... otroci različni glede na porod, možno... samo ti lahko povem razliko med mojimi 4 nečakinjami (hčerke moje sestre)... vse 4 so bile rojene naravno, pa so bile vse 4 pri enem letu čisto različne... ta prva je bila kot živo srebro, težko ujet, plezala vsepovsod, vriskala, piskala, ni da ni - populisina Lara je živahna, ta je bila orto živahna... ko je bila sestra drugič noseča, je naša mami rekla, da upa, da ta otrok ne bo tak "živček" kot ta prva in res HB ni bila, umirjena, vedno je vse premislila preden je kaj naredila, hodit se ji ni mudilo... ta tretja je sicer imela zdravstvene težave, ampak je bila ravno mešanica prve in ta druge, ravno prav navihana... in tale ta četrta, orto razvajenček, ampak lepo na easy, shodila je ravno okoli enega leta...
tako, da ne vem, če je res toliko od načina poroda odvisno, se mi zdi, da je bolj odvisno prezgodnjega rojstva ali pa krepko čez rok... svoj karakter otrok prinese na svet in s tem tudi odnos do stvari in način kako kaj počne... kot je populis že zadnjič napisala, da sta bila oba z možem (user posted image ) full živahna, ko sta bila majhna, tako je tudi Lara, je pač po obeh... jaz sem tudi pri Lovru opazila, da ne bo navratnanos nekaj zgrabil, ampak bo malo premislil, za hodit tudi ve kaj midva hočeva od njega, pa se samo nasmeji in počepne, zdaj trenira kako se pade, da se ne poškoduje, če nazaj, na rit, če pa naprej, se je pa treba na roke ujet... očitno si misli, dokler tega ne bom znal, ne bom hodil... čist po fotru...

tako... danes bom pa jaz ta prva težila za kufe, drugače vedno mene čakajo... user posted image

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 2445
24.7.2009 8:49:21   
3jeMi
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

itak. z dretjem je seveda nehal, ko sem morala vstat in je lepo odspal svojo urico, ko sem ga šla zbudit ... s tem da on lahko spi celo dopoldne, jaz pa ne user posted image

Galerija Grad - dobra izbira. Tudi jaz sem se odločila, da bom naročila pri njih - kako velika je bila? Ste bili zadovoljni?

vem, ja, mulo gre lepo nina nana, me pa v službo user posted image

nam je bila full všeč, sadna (borovnice, maline, robide, jagode, kar celi sadeži), res za prste obliznit... moj je naročil velikost za 10 kosov in sem mi zdi, da je bila ravno prav velika, ker če je bi bilo več, bi je mami preveč pojedla user posted image ... linkec je tale http://www.torte.si/ ... dala sva pa 32 €

... no, evo, pa so me prehitel za kufe... dirkam...

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
24.7.2009 9:54:00   
glugluglu
oj
najprej VSE NAJBOLJŠE današnjim slavljencem prve svečke!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

no jaz sem danes prvi dan na bolniški odkar sem v službi, zaradi sebe, glava boli ko pr norcih, vročina, mrzlica, slabo počutje, včeraj sem šla v posteljo že ob 20.00 in se ponoči preoblekla ene 7x. saj to je dober znak, da sem se spotila, ampak danes sem bila zjutraj še vedno povožena, glava me boli in za v službo nisem, sem se že včeraj preveč matrala.
Sedaj sem vstala, da kličem zdravnico in kar prestavljam, mi je pa tašča zjutraj skuhala kavo (ki jo pijem šele zdaj) in očitno me je poživila, da sem lahko malo na računalnik pogledala.

netki, to je odvisno od otroka bi prej rekla, res pa je, da imajo lahko kakšni dolgi porodi, ali kaj podobnega tudi kakšen tak vpliv, samo otroci so različni tudi tam, kjer so bili porodi podobni.

3jemi, luštne slikceuser posted image . Pa fajn torta,mnjami

nič, grem v horizontalo, da bom čimprej ok.

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 2447
24.7.2009 12:50:20   
3jeMi
glu...user posted image ... user posted image  ... in kaj pravi ga. doktor?

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
24.7.2009 13:39:04   
netki
IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

sem jaz malo tuhtala o temle tvojem tuhtanju... otroci različni glede na porod, možno... samo ti lahko povem razliko med mojimi 4 nečakinjami (hčerke moje sestre)... vse 4 so bile rojene naravno, pa so bile vse 4 pri enem letu čisto različne... ta prva je bila kot živo srebro, težko ujet, plezala vsepovsod, vriskala, piskala, ni da ni - populisina Lara je živahna, ta je bila orto živahna... ko je bila sestra drugič noseča, je naša mami rekla, da upa, da ta otrok ne bo tak "živček" kot ta prva in res HB ni bila, umirjena, vedno je vse premislila preden je kaj naredila, hodit se ji ni mudilo... ta tretja je sicer imela zdravstvene težave, ampak je bila ravno mešanica prve in ta druge, ravno prav navihana... in tale ta četrta, orto razvajenček, ampak lepo na easy, shodila je ravno okoli enega leta...
tako, da ne vem, če je res toliko od načina poroda odvisno, se mi zdi, da je bolj odvisno prezgodnjega rojstva ali pa krepko čez rok... svoj karakter otrok prinese na svet in s tem tudi odnos do stvari in način kako kaj počne... kot je populis že zadnjič napisala, da sta bila oba z možem (user posted image ) full živahna, ko sta bila majhna, tako je tudi Lara, je pač po obeh... jaz sem tudi pri Lovru opazila, da ne bo navratnanos nekaj zgrabil, ampak bo malo premislil, za hodit tudi ve kaj midva hočeva od njega, pa se samo nasmeji in počepne, zdaj trenira kako se pade, da se ne poškoduje, če nazaj, na rit, če pa naprej, se je pa treba na roke ujet... očitno si misli, dokler tega ne bom znal, ne bom hodil... čist po fotru...

tako... danes bom pa jaz ta prva težila za kufe, drugače vedno mene čakajo... user posted image

sej pravim, lahko da je slučaj...ampak je pa zanimivo......

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 2449
   [Brisano sporočilo]
24.7.2009 14:14:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?