3jeMi
|
IZVIRNO SPOROČILO: rovar_ka IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1 IZVIRNO SPOROČILO: levinja t. Hej.. naša pupa spet kuha...čez dan je ok (do 38), zvečer in čez na noč pa 40.... ....kdaj pa je treba nazaj k zdravniku, vročino ima že od ponedeljka? Počakam do petka? Dobili smo tobirex ali nekaj takega za uho, samo imam občutek, da jo uho sploh ne boli, da gre za nekaj drugega. Obkladke dol meče in se dere ko jesihar, kopat se tudi noče, sili ven...prej sva jo z mojim komaj pripravila do tega, da je ostala par minutk v bani . S čim še lahko ohlajam telo? Svečka ji drži nekje kako uro, potem pa vročina spet naraste. Oblečena pa je samo v bodi, da ji ni še dodatno vroče, pije ogromno, je pa skoraj nič , niti sladkarij (puding, keksi) noče . Koliko dni traja vročina pri 6.inf.? 3 dni? Torej, če ima 6.inf, bi ju3 nastopile pikice? Sorry, da sem tako zagušila, samo mi je prvič tako zares zbolela in je čisto apatična... levinja, naša na sečo še ni imela vročine, tako da ne vem točno, s čim razen hladno oz mlačno kopeljo ali da ji gležnje in zapestja hladiš ter vrat (tukaj imamo namreč najbolj pretok in se telo najlepše hladi) - če se noče kopat, poskusi s tem, ko spi. pa pri 40 lahko s svečko zbijaš - aha, vidim, da drži uro, ne več. potem pa poskusi... joj, kaj so že pisale, nekaj močnejšega je še, dajmo punce!!! za jest pa verjamem, da ji ne paše sladko - poskusi rajši s čim slanim, ne sladkim - če nič drugega, rajši smoki kot puding, ker telo pri vročini izgublja sol, ne cukr. odrasli takrat tudi nič ne jemo ali pa kk kruh žvečimo - poskusi s tem, če lepo žveči. važno pa, da pije pije pije - in daj ji čisto juhico - je sol, maščoba in tekočina. idealno za bolezen. pa baje če na podplate nekak obložiš kolobarje surovega krompirja, zbijaš vročino. Sem malo brskala, pa je ena napisala, da pri njih vedno deluje. Umpa pa je mensezdi Lukcu liste zelja na glavo dala in nekak z brisačo zavila, če se ne motim. drugače pa se ne sekiraj preveč, če noče jest, važno je, da pije. levinja... iti k zdravniku ali ne... da in to takoj, ker, da svečke ne držijo dolgo, ni normalno... meni je zdravnica razložila, da se vročina zbija s paracetamol svečkami v kombinaciji s calpol sirupom, voltaren pa res v redkih primerih, ker so premočen... je pa fora voltarena ravno v tem, da vročino na hitro zbije in ko popusti vročina tudi takoj naraste... pojdi k P in naj da pogledat kri in vodo, če noče, pa vztrajaj... kot si sama napisala se ti zdi, da ne gre samo za uho, ampak nekaj drugega, in ponavadi mamini občutki ne varajo... glede hrane, ni panike, poskrbi le, da bo pila, če bo le hotela... samo pojdi do P danes in en čakaj na jutri... za tvojo pupiko pa eno veliko
|