![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 13:19:39
|
|
|
|
krtekxx
|
Mi smo ravno pri papirjih...groza kaj vse morš met, da lahk eno hišo postaviš. Upam, da niste v kakem kulturovarstvenem, naravovarstvenem in vodovarstvenem območju, kot mi...bi videla koliko enih papirjev je šele tam.
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 14:03:25
|
|
|
|
nina166
|
IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx Mi smo ravno pri papirjih...groza kaj vse morš met, da lahk eno hišo postaviš. Upam, da niste v kakem kulturovarstvenem, naravovarstvenem in vodovarstvenem območju, kot mi...bi videla koliko enih papirjev je šele tam. smo na poplavnem območju
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 17:49:29
|
|
|
|
sonček33
|
Krtekxx kako ste? imate vi že kaj zobkov? kaj pa če to matra malo Brito? Ulla - evo spedenala gel - fajn zgleda...dej mi samo povej, notri je enepar mal večjih koščkov ostalo..pa sem milo naribala, ampak se je zgleda skupaj sprijelo, ko sem vodo čez vlila. Bi mogla v vodo milo dodajat in ne obrtano, kajne? No, hotla sem te vprašat, če je to kljub vsemu ok, al je bolše, da skozi cedilo precedim? Evo, sem glih pojedla skledo kromiprjeve solate s kunarco, čebulo, peteršiljem in drobnjakom. Njami. Očka in mali spita kt ubita. Ulla - še nekaj ... sem enkrat brala, da ti res mal stvari ješ... dej povej no, kaj kej kuhaš....mogoče še recepte poberem od tebe
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 21:29:42
|
|
|
|
VRTNICA84
|
Oj! Malo se vam javim. Sem veliko časa zunaj in pol sploh ne pridem do računalnika, da vam bi pisala. Čez dan sva veni. Zvečer pa se spravljama spat in se malo cartama. Pol pa tak padem v posteljo kot ubita. Sem videla, da ste kar fajn čvekale.
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 21:42:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Tla so bila lesena, ribali smo s sirkovo krtačo in eno milo v kosu, mislim da smo ga kuhali doma in to iz loja. V spominu imam samo to, da je smrdelo. Pomivanje posode brez vsega, za čiščenje prismojenih ponev in kozic pa smo uporabljali kar pesek iz dvorišča, čiščenje oken z vodo, če je bilo kaj trdovratnega pa domače žganje. Pa z tem čiščenjem se nismo tako ukvarjali kot danes. Generalno smo očistili 2x letno in sicer pred Veliko nočjo in Božičem. Prali smo na roke in to 1x na mesec. Belo perilo smo kuhali na štedilniku, prašek pa je bilo ravno tisto milo. tole se spomnem iz otroštva pri stari mami...kak je vedno vsa posoda bla mastna, pa perilo se je v banji v lugu namakalo itd. pa tam kje imata hiško, je komunalno neurejena parcela, voda je napeljana iz štepiha, ni odvoza smeti itd. tko da onadva sta šele eko vse pridelata sama, nobenih odpadkov, oz. enkrat mesečno eno malo vrečko odpeleta v bližnji kraj v kontejner Ulla kaj vi boste zidali? čaki da sedmico zadanem Ulla - še nekaj ... sem enkrat brala, da ti res mal stvari ješ... dej povej no, kaj kej kuhaš....mogoče še recepte poberem od teb kako to misliš, da ful malo jem jst vse jem, razloži tole grem tamalga odložit, k mi bo roka odmrla drgač
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:11:44
|
|
|
|
khurde
|
sej nimam nič za napisat sam to, da sem fuč pa da grem po sladoled
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:14:21
|
|
|
|
sonček33
|
Khurde ma nisi fuč, to se ti samo zdi Ulla ma a sem pomešala? ja tko, da ne maraš paštet, konzerv... no sej ne da mi to glih na veliko jemo, ampak meni včasih tolk zapaše Gavrilovič pašteta , sploh kje v hribih ...
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:16:11
|
|
|
|
Anonimen
|
ja tko, da ne maraš paštet, konzerv. aja no, to pa res, sam to pa s kuhanjem nima nobene veze edin v tolk, da morm več kuhat, k takih stvari ne jemo
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:19:30
|
|
|
|
Anonimen
|
aja, skor pozabla - neo je dons dobu bučko ene dve žličke, neki časa je valjlal po ustih, pol je pa pojedu, sam najbl zanimiva je bla žlica zdej naprej pa spet ko se mi bo ljublo
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:23:14
|
|
|
|
sonček33
|
Ej, če te ne bi "poznala" bi rekla, da si najbl zanikrna mat na svetu...ko se ti bo ljubilo... ampak ker vem, kar vem... pa ni tolk grozna tale izjava
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:23:42
|
|
|
|
Anonimen
|
pa še to k kura sm, no.... sonček, nč hudga če je kaka grudica, sej se bo v stroju raztopila a si že kej oprala?
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:24:52
|
|
|
|
sonček33
|
Ma ne, ulla, sem zato mislila kuhanje, ker se mi je zdelo, da bi ti znala mal zakomplicirat...da ni dobra pol tut npr. paradižnikova mezga, pa kakšen koncentrat za juho, pa še kaj...
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:26:37
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Ej, če te ne bi "poznala" bi rekla, da si najbl zanikrna mat na svetu...ko se ti bo ljubilo... ampak ker vem, kar vem... pa ni tolk grozna tale izjava ja, marsikdo bi si kej takega mislu z ulo sma ble pr zobarci dons, je blo super! zobke ma itak u nulo, nič ni narobe, pa pohvaljene sma ble, ker nima dude, k ni nikol nič po flaši pila, pa k jo je vprašala kaj najrej pije, je rekla vodico je rekla da to je pa ful redkost in da kr tko naprej čez pol leta pa spet kontrola.
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:29:32
|
|
|
|
sonček33
|
bravo ula no ko že ravno o zobeh...pa flaškah... ej naš lovro res veliko pije vode zdaj, ko je tkole vroče - a bi mu jaz tudi že lahko nabavila kakšen un kozarček z nastavkom namesto flaše? na kaj morm bit pa pozorna?
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:30:51
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Ma ne, ulla, sem zato mislila kuhanje, ker se mi je zdelo, da bi ti znala mal zakomplicirat...da ni dobra pol tut npr. paradižnikova mezga, pa kakšen koncentrat za juho, pa še kaj... ja to pa itak zašto jednostvano, ako može komplikovano kock, veget itd. ne uporabljam, kuham pa res čist natur, iz osnovnih sestavin čeprov - paradižnikovo mezgo pa uporabljam tu in tam, ja čeprov če se da, si v skrinjo spravim pasiran paradajz, v vrečko, pa zavarim dol, pol pa lepo pogladim, da pride čist tko tanko, čez celo vrečko, taka plošča, pol k je zmrznjeno, da se da odlomit, kolkr pač rabiš
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:33:45
|
|
|
|
sonček33
|
pametna punca ... sej jaz bi tudi v slkrinjo dala, pa imava tale hladilnik k ima sam un mali zmarzovalnik... dol v skrinjo k tašči pa ne maram nosit, pa tzudi ne da se men v klet hodit za vsak drekec pekec... no letos bom dala mal blitve pa bučke za malega
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:35:34
|
|
|
|
Anonimen
|
no ko že ravno o zobeh...pa flaškah... ej naš lovro res veliko pije vode zdaj, ko je tkole vroče - a bi mu jaz tudi že lahko nabavila kakšen un kozarček z nastavkom namesto flaše? na kaj morm bit pa pozorna mi smo mel une aventove magične lončke, najprej z mehkim nastavkom, pol pa s trdim. v vrtcu ma še zdej to. mami je pa zanč za neota prnesla eno tako, sam kao disney, bomo vidl. važno je, da ne toči, čeprov tud une aventove točijo, k je una luknca, za luft, da je pretok in valjda teče ven. sam ajd. mogoč je pa res ktera, k ne toči. probaš. najboljš je, da ga kr na slamco in kozarc navadiš, to hitr zapopadejo.pa so pol tud flaške take, k majo nastavk kot slamica, da ni treba nagibat, sam ulo je recimo medlo, k v vrtcu je mela uno, pa je blo treba nagibat, pol je pa valjda tud to nagibala, pa ni mogla pit iz nje.
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:36:48
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Khurde ma nisi fuč, to se ti samo zdi po doooooooooooolgem čase, tam nekje od sredine/konca januarja gledam crime night na discoveryju sam bom šla kmal spat a še katera zdej mečka z uvajanjem, a sem sama ostala? jaz bom verjetno v roku dveh tednov začela sonček, jaz sem kupila eno flaško, bi dve, pa so mel pol sam grde barve. sem pa kupila od 6+, od nubyja, z ročaji, nedrsljivimi in velikimi, da bo lah sama držala, ustnik je silikonski in mehak, pa da se ga pokrit. aja, je pa tut ta sistem, da ne kaplja in nič, da si pač ne more za vrat zlivat vsega. pol pa ne vem, če je še kej pomembnega. sem tko nekak gledala, za začetek. ulla, super za zobke!
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:40:53
|
|
|
|
Anonimen
|
evo, TO je ta s slamico.....TALE je pa aventov...nekaj takega pač...
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:41:11
|
|
|
|
khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 najboljš je, da ga kr na slamco in kozarc navadiš, to hitr zapopadejo. ja, to mislim jaz doma prakticirat - kozarec pač. sam za ven pa tko pa ta "lonček". ulla, kaj je sploh razlika med "običajno" flaško in temi "ustniki"? mislim, kako se razlikuje način pitja nisem nikjer najdla tega podatka za lonček s slamco pa na vsaki embalaži piše tam nekje 9+ al 12+, tko da zarad tega nisem vzela
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:44:29
|
|
|
|
khurde
|
ta s slamco je tak k sem ga jaz vzela, sam z ustnikom this one
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:47:35
|
|
|
|
sonček33
|
o ula hvala, a da bi s slamico tudi že lahko kar kmalu pogruntal sistem...ker sem pa vidla eno tako luštno s slamico pri taperwerju... tele aventove pa poznam ja...torej mehak ustnik za začetek ... jutri kupim.
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:49:21
|
|
|
|
Anonimen
|
kaj je sploh razlika med "običajno" flaško in temi "ustniki"? mislim, kako se razlikuje način pitja razlika je v tem, da kao postopoma otroka navadiš na pitje iz kozarca - najprej flaša in cucelj, pol tile lončki z mehkim ustnikom, ki spominjajo na cucelj pol trdi ustnik, k ni nič več podoben cuclju, pol pitje direkt iz lončka. sam kaj pa vem, men se to zdi kompliciranje, pa zapravljanje denarja sam ajd, otrok rabi nekaj, ko greš kam z njim, pa v vrtcu, čeprov s slamco in kozarcem zadeva čist fajn funkcionira. pa tud če bi probala otroka direkt iz flaše na kozarc navadit, dvomim da bi kake hude travme preživljal, ker nebi šlo postopoma
|
|
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 22:57:28
|
|
|
|
khurde
|
eh, sem mislila, da še kakšna druga znanost stoji za tem, ne sam potrošna k sem gledala tok enih različnih sistemov, se mi je zdel kar ZF, zakaj bi en tak mali tok enih različnih zadev v enem letu rabil aja, pol ni nobene "znanstvene prepreke", da otrok ne bi "smel" že takoj na slamco?
< Sporočilo je popravil khurde -- 23.7.2009 22:58:43 >
|
|
RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del 23.7.2009 23:02:22
|
|
|
|
Anonimen
|
aja, pol ni nobene "znanstvene prepreke", da otrok ne bi "smel" že takoj na slamco? jst ne vem za njo ula je od 8. meseca na slamci ko sem ji pa začela gh uvajat, sem ji začela dajat tudi za pit - kr iz kozarca pol smo une aventove lončke dobili, pa niso bli glih interesantni - do vrtca, pol sem še unga na slamco kupla, pa je bla sam zmeda tko da kozarc je zakon
|
|
|
ime za punčko s1o2kako naj dam ime hčerkitia (
35%)
![](https://www.ringaraja.net/slike/poll/poll.gif)
lara (
65%)
Število vseh glasov: 513Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!