khurde
|
lih najdla... strojno pranje posode, namest une tekočine za sijaj dajejo kis (kdo bi si mislil ) jst bi k vsej tej eko-bio zadevi dodala še sam to -jst recimo ful pazim tud kaj kupujem. na splošno. itak nisem potrošnik, amppak vseen - karkol kupim, k je v miljon embalažah ne morš enga usranga koščka sira kupit, da neb bil v neki foliji. tok mi gre na živce to. tko da že jaz, kot nepotrošnik kljub trudu proizvedem velik smeti. kaj šele ostali. kaj šele uiber potrošniki. ženske morjo met na tone kozmetik in tega, moški kar naprej neke nove tehnične zadeve, otroci tone glupih plastičnih igrač in vsega, vse to se sam valja nekje, pol pa v smeteh konča. taka neumna, potrošniška družba smo, vse mormo met, vse mormo pokupit. sam važn da ločujemo odpadke in rešujemo problem na koncu, namest na začetku. potrebe, hotenja bi mogli mal porihtat. se kdaj vprašat. se kdaj odpovedat. to ni pa noben prpravljen. no, vsaj ločujemo strinjam... da mene vidite v trgovinah, je včas adijo... moj prav, da čist preveč kompliciram... k sem se s prodajalkam skor skregala, k so mi na vsak način hotle vrečke uturit, z argumentom, da so itak zastonj ... pa k mu gre na živce, k ne dam vsake zelenjave v svojo vrečko, ampak vse v eno... mi reče, da majo prodajalke potem preveč dela z iskanjem kod pa da lah mislijo, da kradem briga me nej pa vrečke zamenjajo s papirnatimi al karkol... itak pa me že poznajo in so me navajene, pa zanč mi je še ena rekla, da tut sama zdej tko dela smo pa vsi potrošniki, eni sam malo manj ali veliko bolj evforični... zdej ni več možnosti, da ne bi bil in pol majo ljudje po tone stvari, k jih ne rabijo in ne služijo ničemer, jih pa "radodarno" delijo naokoli, da se jih znebijo poznam par takih, k moram po 10x rečt "ne, hvala", ker se hoče nečesa znebit grem spat