Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: hijenca IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Evo Suzy podatki zate: Evo, do sedaj sva zrihtala in plačala: - civilni obred na Loškem gradu 210€, - cerkveni obred (zapisnik, poročevalec, maša, ...) cca.80€, - prstana(iz belega zlata) 600€, - izposoja moje obleke 370€, - nakup ženinove obleke (vključno z srajčo in kravato) 380€, - moji čevlji (niso prav poročni, ampak bele balerinke) 30€, - njegovi čevlji 70€, SKUPAJ: 1740€ Drugi teden greva še rože naročit in bo nekako takole: - nevestin šopek 50-70€, - rožica za ženina, priči in šoferja cca. 15€ - rožice za svate cca. 50€, - rože za v cerkev n v gostilno cca. 100€, SKUPAJ: cca. 200-250€ Po poroki pa se bo plačalo še: - fotograf (vključno z foto albumom) cca.400€, - muska (40-45€/uro) cca. 400-500€ - cerkveni zbor: cca.150€, SKUPAJ: cca. 1000€ Poročno torto imava tudi naročeno, vendar je to darilo od bratove punce Večerja pa bo med 20 in 30€/osebo + pijača. Se grem pa dokončno zenit začetek avgusta, tako da računam, da glede na to, da je cena pijače no osebo običajno še 1x toliko kot hrana, da računam, da bo na osebo prišlo cca. 50€ in povabljenih 60oseb =3000€ No in če grem sedaj vse skupj sesšteti, dobim cifro: okroglih 6000€ Ko gledam te cifre, se ne bom nikoli poročila, ker ni denarja. SS, a to bosta vse sama plačala?? ne, ne bova vsega sama plačala. obleko od mojega je plačala njegova mami, ker je to del darila. večerjo pa bodo tudi plačali starši drugače pa se je lani poročila sestrična od mojega in je dala samo za obleko, rože in prstane 4000€ , ker pa je meni čisto razmetavanje denarja. ampak tako kot pravim: kakor komu paše
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|