Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Včasih uporabim rokavice, ampak zato, ker je mokra in umazana solata. Drugače pa ne in jih verjetno tudi ne bom, ker se nihče drug tega ne drži. Pa ne v trgovini, raje ne pomislim, kaj se dogaja pred tem. Tudi jaz vzamem in pregledam blago, ker je to moja pravica in za gnile zadeve res ne bom plačevala. Če pa ne bi prodajali šrota, bi bilo malo drugače. Najbolj jezna sem, ko je npr. solata pozimi po 5 eur, kupiti jo moraš pa ravno kilo, da dobiš za eno kosilo. Če se mi lušta, solato v trgovini olupim do lepih listov in bog ne daj, da mi kdo kaj reče. Tako razmišljanje je pa zame najbolj primitivno. Samo zato, ker se drugi tudi ne držijo. Tako kot moja soseda, ki ima zglancano stanovanje u nulo. Ko ji pa rečem, zakaj še ne ločuje odpadkov, pa reče, saj drugi tudi ne. Vsak bi moral samo pri sebi začet, pa bi bilo veliko bolje, ne pa samo gledat druge. (me spominja na temo, zakaj sem samo jaz dobila kazen, drugi pa ne) Tisto o solati pa itak, da tudi trgovke odtrgajo grde liste. Pa niso zmočene, da bi bile težje, ampak jih pošpricajo (ne zalivajo), ker čez dan listi uvenejo in jih tako spet osvežijo. Jaz rokavic ne uporabljam, ker jih nisem navajena uporabljat. Pa tudi ne premečkam vsako sadje posebej, ga pa obrnem, da vidim, če je spodaj kaj gnilo. Trgovci namreč zlagajo sadje tako, da gnilo stran obrnejo navzdol. Žal. Da ne govorim o zapakiranih npr. 6 jabolkih/breskvah ipd.
|