barbchen
|
No, pa sem se končno prebila skozi vse branje, ki ste mi ga naštimale v 1 tednu, pridne ste bile , zdaj pa še komentarji: najprej dobrodošlica vsem novim novembrskim mamicam lepo, da se naše število vztrajno povečuje telovadba v nosečnosti - s kolegico sva se kakšnih 14 dni nazaj odločili, da malo preizkusiva tele nosečnostne telovadbe v Lj. in okolici in sva zaenkrat odkrili 3, ki so aktivne tudi skozi poletje. Najprej sva probali v Tanergiji, kjer imajo pilates za nosečnice, prilagam link http://www.tanergija.si/. Bilo je fino, velik poudarek je na utrjevanju mišic medeničnega dna in sem imela naslednji dan kar malo musklfibra, pa sem drugače kar aktivna športnica (odbojka, tek, kolo); vaditeljica mi je bila zelo všeč, pa fino je tudi, da je 1. obisk zastonj, da lahko poizkusiš, če ti ustreza ali ne, cenovno pa se mi tudi ne zdi pretirano za razliko od Sunny studia, kjer moraš 1. obisk plačati in je cena 1x višja kot v Tanergiji. Potem je tu še Otelo v Domžalah, ki pa ga tudi še nisva uspeli preizkusiti, ampak je 1. obisk tudi brezplačen. Pozanimali sva se tudi glede telovadbe v porodnišnici, vendar je čez poletje ne izvajajo. Jaz bom v avgustu po vsej verjetnosti hodila kar v Tanergijo, do takrat pa vsakodnevni 5km sprehod in mislim, da bo pripravljenost kar ta prava prašičja gripa in potovanja - jaz sem se pred odhodom v Grčijo posvetovala s svojim G. in se na podlagi njegovih odgovorov dokaj brezskrbno podala na 1 tedenski oddih. Dejstvo je, da se lahko okužimo kjerkoli, res pa je, da je z izpostavljanjem na bolj množičnih krajih več možnosti za okužbo. Celotni dopust niti pomislila nisem na gripo do ponedeljkovega odhoda domov, ko sem bila na letališču kar malo paranoična, ker je bilo polno angleške mladine, prekrokane, kihajoče, kašljajoče...pa sem se zadrževala bolj na strani...če sva kaj prinesla domov, se bo izkazalo v naslednjih 4 dneh, mi je pa G. rekel, da lahko tamiflu dobijo tudi nosečnice, tako, da sem vsaj po tej plati malo pomirjena...Generalne prepovedi potovanj ni, tako da je odločitev o tem odvisna od vsakega posameznika posebej. Sva pa imela s sabo razkužilo v spreju in sva bolj kot ponavadi skrbela za redno umivanje rok in osebno higieno, če bi bilo treba, bi si nadela tudi zaščitne maske. materinska šola - midva imava namen začeti v septembru, odločiti se morava le še med Lj. in PO. brcike - pri meni jih je povsod polno, pa tudi trebuh mi že malo valovi, očitno imam pod srcem pravega/vo razgrajača/ico . Če se uležem na hrbet začne takoj brcati, če sedim bolj poredko, med hojo pa itak nič ne čutim. Mislim, da ni nič narobe, če so brcike na enem in istem mestu, zaenkrat imajo naši jenčiji še dovolj prostora, kmalu pa temu ne bo več tako in bomo verjetno pogrešale to udobje, predvsem, ko bodo na udaru naša rebra, ledvice, mehur...meni se že zdaj večkrat ''usede'' na mehur in zna biti zelo neprijetno, pa tudi ledvice so me že nekaj časa bolele, bi rada vedela, ali gre za posebne boksarske prijeme našega škratka oz. kaj za vraga počne, da tako boli , je pa fino, ker zaenkrat ne traja dolgo, saj hitro menja položaje boleč trebuh - tudi jaz opažam že nekaj dni, da me kar pogosto boli okrog trebuha, levo, spodaj, desno, pa potem mine. Tudi jaz sem imela včeraj na sprehodu kar nekaj težav, ampak sem zmogla celo turo, potem pa me je minilo. Tudi otrdeva mi od časa do časa, enkrat ja, spet drugič ne, verjetno se vse skupaj spet širi, pripravlja, krči...takle mamo stvari za dojenčka - jaz sem od sestre že dobila vsa oblačilca do enega leta od njenih 3 škratkov, tako da je za to poskrbljeno; voziček bova verjetno vzela rabljen, ga morava iti še pogledati, je bil baje zelo malo v uporabi, je pa od Chicco-ta; previjalno bova kupila novo, posteljico pa verjetno tudi rabljeno od znanke. Dokončno se morava še uskladiti, kje bo posteljica - ali pri nama v spalnici, ali pa bo dojenček kraljeval v svoji sobici, ampak po vsej verjetnosti bo kar pri nama, zato bova prebarvala spalnico in malo prestavila pohištvo pa bo. Ste pa res pridne, da imate že skoraj vse zrihtano , naju to še vse čaka, verjetno septembra. pa še čestitke vsem za dobro opravljene preglede! Uf sem se razpisala, payback time za vse poste, ki ste mi jih naštimale Fino bodite, zdele šibam kuhat bučkino juho in marelične cmoke, se mi že cedijo sline