Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 9:27:47
|
|
|
|
Anonimen
|
mene je ponoč tamala tko sunila močno da mi je neki pošilo kot vodni balonček tak zvok,zabolel je pa k svinja (sori izrazu sam je res orng zabolel) tko da zdej ne vem al bi poklicala G al ne k sm po netu brskala pa so večinoma napisale da je mehur počil sam men ni vodtekla k sm šla na wc normalno lulat se mi zdi ma ne vem več,vrjetn bom kr G poklicala pa da bo una povedala če se ji kej zdi kaj naj bi to bilo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 9:36:14
|
|
|
|
tulpek
|
Js te vodne balončke slišim že vsaj en mesec, kadar tako brcne. Ampak ne boli nekaj ekstra. Verjetno samo nacilja kakšno tako mesto, da spusti tak zvok.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 9:40:05
|
|
|
|
chebelica21
|
Meni tudi nič ne otrdeva trebuh, ampak punce saj smo si različne,... Enim ja drugim spet ne,...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 9:44:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Js te vodne balončke slišim že vsaj en mesec, kadar tako brcne. Ampak ne boli nekaj ekstra. Verjetno samo nacilja kakšno tako mesto, da spusti tak zvok. ma k ni bilo tko nedolžno k me je orng zabolel,pa zvečer sm mogla letet na wc ene 3x pol ponoč je bilo to,pa zdej zjutri sem bila že 3 na skretu tko,križ me boli ne vem bom pol za vsak slučaj G poklicala,k pri prvem me je tud križ bolel sam ni pa nikol mi tko počil not v bauhiju pa zabolel no bomo videl je reku ta slep
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 9:58:37
|
|
|
|
jullie
|
IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca krema za ritko - uporabljam samo iz lekarne (Ptujske lekarne), če menjam, sta obe imeli takoj rdečo ritko, jo uporabljam tudi pozimi za lička, pa še jaz uporabljam za roke, ko mi pozimi razpokajo, je ful fajn, še moj jo uporablja, zdaj poleti sploh, ko je vročina, poten in ga obriba, pa mu tudi pomaga, ..to kremo tudi js uporabljam in sem res zadovoljna..kupim pa vedno 300g škatlo, ker nisem ravno blizu Ptuja doma, da bi se nonstop tja vozila .. ..larilu koliko so nam rekli, ti pripadata samo 2 UZ, ta tretji pri 32. tednu naj bi bil pa samoplačniški..je pa res vse odvisno od dobre volje ginekologa.. js ga imam v ponedeljek in moram plačat 25 evrov..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 10:03:41
|
|
|
|
polari
|
Dobro jutro še z moje strani! Najprej čestitke Planinc!!! Pa tamika, upam, da boš zdržala še nekaj tednov ! Jaz tudi že včasih težko sledim, ker se res dosti napiše...in ko pridem do konca ne vem več, kaj sem hotela pokomentirat, hehe... Otrdevanje trebuha: meni tu pa tam, ponavadi bolj proti večeru... Prosim, mi lahko kdo razloži o streptokokih? Ne vem točno zakaj se gre....imam pa tudi jaz velikokrat vnetja..... In danes je spet zeeeeeeelo aktiven...kak mi je fajn, ko čez celi dan čutim premikanje, ne več toliko brce, in trebuh imam včasih takšne oblike, da se samo smejim... Komaj že čakam soboto in ohladitve!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 10:17:02
|
|
|
|
Erdbeere
|
IZVIRNO SPOROČILO: larilu jutro punce! ni dobro jutro ampak ok bo že sončica pri 32 tednu nam pripada UZ tko da mislim da bi ti ga mogla naredit tamika še tuki welcome back todi super da sta punci ok,pa da že papca lepo bravo princeska To pa ne bo držalo, da pri 32. tednu pripada UZ, ker pripada 2 od tega je prvi na začetku, drugi pa morfologija in potem je v bistvu to že tretji, ki pa ga zavarovalnica ne krije
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 10:22:33
|
|
|
|
Anonimen
|
no pol se opravičujem k sem res mislna da sta 2 en na začetku drug pa v 32 tednu in da je morfologija pa čist zase drugače pa sem klicala G in je rekla da morm STROGO počivat in morm zdej štet gibe pa tko in da če bo tiščanje še zmeri morm pridet takoj dol sploh pa ob kakšnem krvavem izcedku in da če do popoldneva ne bo bolj naj šibam v P glede na to da sm že tamavčija prej vn iz sebe dala in k nisem mela posebnih znakov da tud zdej zgleda da bo to ubralo svojo pot. tko da grem počivat pa se še pol mal oglasim
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 10:23:40
|
|
|
|
polari
|
Jaz mam tisti krogec - nosečniški koledar, in tam nekaj piše o UZ, dva da sta rutinska, še trije pa da so možni... jaz imam v mat.knjižici vpisane tri UZ, v bistvu pa meni na vsakem pregledu (da zdaj sem jih imela že osem) naredi UZ in gledama malega . Pa od vsakega imam tudi slikice, tak da sem kar založena. Naslednji pregled imam v petek in že komaj čakam!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 10:48:41
|
|
|
|
cukr07
|
Jaz sem imela do sedaj šest pregledov in na vsakem mi je G naredila UZ. Sem se pa pogovarjala z drugimi v čakalnici in so vse rekle da tudi njim ob vsakem pregledu naredi UZ. Očitno moja G ne špara z UZ-ji. Je pa res fajn občutek ko vidiš na vsakem pregledu in spremljaš njegovo rast še bolj v živo.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 11:10:13
|
|
|
|
sontschica
|
hello sem že nazaj s pregleda... danes sem dobila napotnico za porodnišnico pa za rešilca, pa še eno napotnico za UZ pa napotnico za CTG- v glavnem vse možno ko sem vas prejšnji teden sprašvala, če ima še katera cel dan trd trebuh - sem danes svoji G povedala, mi je naredila vaginalni pregled, in ugotovila, da je maternični vrat še lepo zaprt, da je tudi dovolj visoko - če ležim. rekla je, da ko hodim bolj pritiska navzdol in da se mogoče zaradi tega pojavlja celodnevno otrdevanje trebuha. mi je pa naročila tudi pretežno mirovanje. celo UZ mi je naredila (sem jo prosila), ampak ima itak tok slabega, da se vse slabo vidi. je še vedno v glavnični vstavi (hvala bogu), želodček je imel lepo poln, videle so se tudi ledvičke, pa nogice...zmerli mi ga bodo pa v ponedeljek, ko grem na UZ v porodnišnico. jutri grem pa na prvi CTG. naslednji pregled imam 12.8., zredila sem se pa vse skupaj 7,5kg
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 11:16:07
|
|
|
|
klaja
|
Dude: je ne mislim imet s sabo, za doma jo bom sicer imela za rezervo, ampak ker sta obe moji hčerkici preživeli brez nje, tudi sedaj upam da je ne bomo kaj dosti rabli. Aspirator za nos: ga nimam, mi se bolj po domače znajdemo s cevko in malim nastavkom. Prekuhavanje: to lahko narediš takrat ko že prideta z domov ali pa ti mož pomaga. Masiranje presredka: se ne mislim ukvarjat še s tem. Mazanje bradavic: bom začela takrat ko bom že rodila. Stekleničke: še imam dve stekleni od Nuka. Termometer: imam ušesnega - Omron. Pa nisem najbolj zadovoljna z njim, zmeraj ko zmeriš pokaže drugo cifro, pa lahko meriš 10 x zaporedoma. Bolečine v trebuhu: trenutno me nič več ne boli - še sreča. dRugače pa pomaga počitek! Planinc čestitke za Julijo (lepo ime)! Pa se je očitno začelo, me je kar zmrazilo, ko pomislim, da bomo vsak čas na vrsti! Veselka iskreno sožalje! Prsno črpalko imam čisto navadno in upam, da je ne bom kaj dosti rabla. Cukr07 čestitke za dobro opravljen pregled! Tamika87 fajn da si doma in upam da bo vse vredu! Otrdevanje trebuha: odvisno od dneva, včasih več, včasih manj. Se opravičujem tistim, katerim nisem odgovorila, ker je preveč vsega in komaj dohajam. drugače sem pa bila včeraj pridna in sem vlagala breskve do enajstih zvečer. Moj pa je moral čakat, da mi je kozarce zapiral. Danes pa sem lena, tako da je kar hudo. Grem edino popoldan na CSD, da še jaz uredim papirje.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 12:08:02
|
|
|
|
tulpek
|
Punce, danes ste pa nekam tiho . Js sem do sedaj bolj kot ne počivala, ker se mi takooo spi, da niti za računalnikom ne morem sedat. Upam, da bo popoldne boljše. Larilu, upam da počivaš in , naj tvoj še malo počaka.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 12:19:06
|
|
|
|
chebelica21
|
Nam je vsem vroče, pa bolj počivamo,... Čeprav ene na šihtu,...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 12:32:45
|
|
|
|
Anonimen
|
nč ne delam razen za pol kuham,drugač pa tud če ležim me isto boli,vsake tok cajta mi postane slabo trebuh zaboli ampak hitr mine tko da zaenkrat še ni nč v rednih intervalih,ma bomo videl itak če sm pa iskrena je pa dolg v bušiju zdržala tko da je pridna
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 12:39:21
|
|
|
|
tulpek
|
Js sem zadnje dni na šihtu tudi počivala , ni šlo drugače. Imam eno vprašanje: kepica bo sporočala vesele dogodke, kdo pa je njena namestnica? Saj možno, da ste o tem že govorile, ampak se nič ne spomnim. Bi bilo fajn imeti še katero iz konca septembra.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 12:47:51
|
|
|
|
tažana
|
že od ponedeljka se trudim da bom kaj napisala pa preden malo preberem me že vse mine... Bravo planinc za JULIJO!!! Čestitke!! Pri meni je vse mirno razen občasnih bolečin v hrbtu in išias. ni panike... trebuh mi otrdeva vendar ni pravila kdaj in kolikokrat. Mali v trbuhu mi bo pa luknjo neredil desno gor od popka- to je noro kaj dela. čutim ga pa nonstop. tudi pol ure skupaj ni pri miru. toliko na hitrco! veliko počivajte pa na september čakajte!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 13:07:23
|
|
|
|
sontschica
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Imam eno vprašanje: kepica bo sporočala vesele dogodke, kdo pa je njena namestnica? Saj možno, da ste o tem že govorile, ampak se nič ne spomnim. Bi bilo fajn imeti še katero iz konca septembra. mislim da smo se zmenile, da bo njena namestnica kar Tanik
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 13:07:58
|
|
|
|
Erdbeere
|
Meni ni pa prav nič vroče več....pri nas tako svinjsko piha, kot bi bili na morju doma. Sem danes prvi stroj cunj za dojenčka oprala in sem prav vesela, da piha, bo 1, 2 suho....so pa samo pleničke, pa posteljnina, pa v bistvu res nič druzga...sem mislila kaj je še Jest dudko bom kar vzela s seboj v porodnišnico, ker bo baje spet eden bolj konkreten in ne mislim imet 24/h na dan priklopljenega na joške....so mi že pri drugem sestre rekle, naj mož kar dudko prinese. Tulpek sej lahko pa se ti javiš za namestnico, če slučajno kepico kaj prehiti pa potem ti, k si bolj na začetku to naprej urejaš . Dajte mi kakšen predlog kaj se na brzino lahko še za kosilo naredi...zadnje čase sem že brez idej moram imeti pa ob 11-ih kosilo kuhano, ker gre potem moj možek v službo....vsakršne ideje dobrodošle. Lahko se že kak dan prej skuha pa potem samo pogreje
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 13:09:20
|
|
|
|
sontschica
|
jaz sem pa zdej vse zlikala (plenice + najina oblačila) - sem likala 2 uri, tko da sem čist hin
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 13:20:00
|
|
|
|
altaja
|
Hoj men se tud takooo spi da je kr groza. Sem ravnokar eno kitico odspala Zjutraj sem bla pri prijateljici ki ima 2 punčki in sva brskali po njunih oblekicah. Tako sem domov prinesla 2 vreči za našega fantka . Pa prva runda plenic se že suši . Včeraj sem si optimistično "na oko" kupila nedrček za dojenje in valda 3x premajhnega - še dobro da se ga da zamenjati. Pa čist tamale pleničke - kako so luškane za tiste male ritkice. Je moj medvedka previl da je videl če zna . Je bil tko luškan ko sem si ga predstavljala z malim dojenčkom. Trebuh mi načeloma ne otrdeva, razen kadar sem fizično aktivna. Me je pa dans neki "šraufalo" ponoči. Mogoče tile lažni popadki ki jih opisujete. Nič pretiranega, nekaj je pa blo. Sontschica: a že kar na CTG greš? Uf.. Larilu: tvoja punči je pa zgleda neučakana. Upam da si kul. Tulpek: mislim da je enkrat že blo govora o nadomeščanju. Ampak ne vem kako smo se pol dogovorile. Kepica bo verjetno vedla. Lubenička, uživaj v nakupovanju. Jst grem jutr spet. Jooooj grozna sem! Grem v HM pogledat. A majo že jesensko kolekcijo? Bi mogla še kako jopico kupit za na sprehode.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 13:23:57
|
|
|
|
tulpek
|
Erdbeere, js sem samo 10 dni pred kepico, lahko se zgodi, da bi lahko bili s kepico sočasno odsotni. Če je že dogovorjeno s Tanik, potem naj bo kar ona. Lahko je pa še katera, če hoče. Js nimam pojma, koliko časa bom potem še imela za RR, upam da dovolj .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 13:35:09
|
|
|
|
Erdbeere
|
Hehe kolk časa bo za RR, jest po sebi vem, da dovolj, da bom vsaj parkrat na dan pokukala sem gor, kljub temu, da imam že dva čmrlja....če drugače ne takrat ko otroci spijo, moji so kar veliki zaspanci....sploh tamal spi popoldanski počitek 3 ure in več, nikoli manj Nakupovanje, pa hm, po mojem sem jaz že kar počasi zaključila, ne vem če bom prav veliko še kupovala...bom raje potem, ko bom vedela kaj naj kupim al roza al modro, bo bolj užitek...za prvo silo pa imam dovolj. Kupit moram edino za sebe vložke, zobno ščetko in pasto, modrčke za dojenje pa blazinice....to je pa tud vse kar mi trenutno pride na misel, da mi fali.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 14:06:52
|
|
|
|
altaja
|
Punce, kdaj se lahko začne pit čaj iz malinovih listov? Oz, kdaj ga namrevate začet pit (tiste, ki ga boste)? Da vem kdaj začet. Pa če imamo doma grm malin, a lahko kar iz teh listov? Bi jih šla počasi nabrat pa posušit...
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 22.7.2009 14:10:06
|
|
|
|
tulpek
|
3 tedne prej, čeprav nekatere pravijo tudi 4 tedne. Lahko narediš kar iz svežih listov, js jih ne mislim nič sušit. Suši se zaradi shranjevanja, edino če si želiš vnaprej narediti zalogo.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?