|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part.II
21.7.2009 20:46:14   
Anonimen
ojla punce! MIdva sva končno doma, HB v enem kosu.

Najlepša hvala za lepe želje!!user posted image

Jah samo SVAŠTA lahko rečem za dogajanje zadnjih dniuser posted image V četrtek sem šla na običajen pregled in mi tam izmerijo maternico 38cm, mojo G je skor kap. Takoj so me sprejeli in naredili UZ, najin otroček je težki že čez 3 kile. To pa seveda ni ok, ker še organi niso tako razviti, da bi se že lahko rodil. No potem mi v petek naredijo OGTT test in tam pokaže sladkor. Zdaj so mi pa 3 dni merili sladkor čez cel dan (ob sedmih, enajstih, petih in devetih) in sladkorja ni pokazalo, vedno je okrog 4. In zdaj smo na začetku, diabetolog mi je predpisal zdravo prehranjevanje (ja bravo nouser posted image ) in sladkor si morem merit, pa čez 2 tedna na ponoven UZ. Tako da ne vem NIČ, eto! Ful sem jezna, ampak mi ne preostane drugega kot čakat in upat da se moj zakladek ne rodi do dopolnjenega 37. tedna, takrat pa mi bodo porod sprožili, so mi že rekli.

planinc ČESTITKE za Julijouser posted image

Rubin še vedno držim pesti za tvoji dve pikiciuser posted image user posted image

(odgovor članu Bety11)
  Neposredna povezava do sporočila: 4401
21.7.2009 20:55:35   
kepica
Bravo Planinc1978 za malo Julijouser posted image user posted image user posted image

Pri nas je pa danes čist delavno. Sobica je že pri koncu. Pobeljeno je že, sedaj polagajo laminat. Kot kaže, bo še danes končanouser posted image Jupiuser posted image Potem pa samo še pohištvo, pa smo zaključili z grobimi deli. Potem pa pridem jaz na vrsto s pranjem in kupovanjemuser posted image Čist sem že nestrpna.

Ko se že pogovarjate o streptokoki. Jaz imam pa v telesu eno bakterijo, ki so mi jo lani odkrili, ki se seli iz enega organa na drugega. Zame nevarna ni, je pa nevarna za otročka, če bi bila bakterija ob porodu prisotna ravno v nožnici, zato imam v materinski z velikimi rdečimi črkami napisano, da moram ob začetku poroda dobiti antibiotike. Predvidevam, da je tako pri vseh teh bakterijah, zato le pojdite na pregled.

Danes sem se kar precej nadelala, zato se počasi pokam pod tuš pa v vodoravni položaj. Jutri pa UZuser posted image Spet bom videla našega pikcauser posted image

Jao, jutri me cel dan ne bo tukaj. Da ne boste preveč načvekaleuser posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4402
21.7.2009 20:56:37   
kepica
Bravo Tamika87user posted image user posted image Sedaj pa lepo mirno do koncauser posted image

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 4403
21.7.2009 21:05:24   
Erdbeere
no super Tanika, zdej pa le še zdrži tistih nekaj tednov, kolikor so ti jih še obljubili user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 4404
21.7.2009 21:11:11   
Nepoznana
Tamika, dobrodošla nazaj user posted image .
Hja, veš, zdej smo pa tam nek - moj bejbi sicer še ni tako težek, ampak imam tudi PDP dost za teboj. Si moram pa tud js trikrat na dan mert sladkor, pa zelo zelo pazit pri hrani - danes sem pojedla par makarončkov, pa mi je uro pa pol po jedi že pokazalo 7,9, kar je odločno preveč (6,6 je meja). Kr težka tale dieta, ampak če se mora se mora.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4405
21.7.2009 21:40:54   
TODI
Samo en popravek za seznam, jah je bila babi čist iz sebe samo da je pupa težka čez 2kg in si je pomotoma zapomnila napačno dolžino. Dolga je 47cm in ne 43cmuser posted image

Sva govorili s sestro: v glavnem obe se počutita Ok, mala diha sama in je v topli posteljici,kisika v krvi ima dovolj, je že odprla oči in se nasmejalauser posted image  user posted image , sestre so ji dale 2x po flaški in je kar hotla jesti, tako da bosta ju3 poskusili z dojenjem.

Več pa vam bo prav gotovo napisala, ko prideta domov.

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 4406
21.7.2009 21:43:54   
JaLuca
joj punce ste dobre, vsako večer, ko mi zaspita, vas berem skoraj uro. Sem zdaj utrujena, grem rajši spat, bom jutri komentirala vse, kar se bom spomnila.
Javila sem se vam glih toliko, da vem, kje sem ostala user posted image

Lahko noč

(odgovor članu TODI)
Neposredna povezava do sporočila: 4407
21.7.2009 22:53:29   
simonae
Pozdravček!

Jaluca se pridružujem.

Le čestitam novi mamici in Juliji!

Ostale pa še malo počakajmo v enem kosu - prav?

Pa en komentar: Sicer sem res na koncu septembra - torej imam še čas, a meni se popolnoma nič ne da prati cunjic za otročka,... Sploh še nisem naredila seznama, kaj imam in kaj mi manjka (predvsem kozmetiko ste te dni omenjale in me spomnile, da tega pa nimam).

No, upam, da bo bolje po morju.

Lepo spančkajte

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 4408
22.7.2009 7:17:44   
chebelica21

IZVIRNO SPOROČILO: kupido

Biohramba za več info pa link: http://www.biohramba.si/bpk_postopek.html

Cena storitve znaša 1.788 € (DDV vključen). V ceno je vključeno:

• o set za odvzem popkovnične krvi
• transport popkovnične krvi iz porodnišnice na Zavod RS za transfuzijsko medicino
• testiranje krvi matere na nalezljive bolezni
• priprava popkovnične krvi za zamrzovanje
• zamrzovanje
• 22 let hranjenja

Po prejemu pogodbe vam bomo poslali predračun za plačilo avansa v višini 300€ (DDV je vključen). Po prejemu vašega plačila vam bomo poslali set za odvzem popkovnične krvi z vsemi potrebnimi navodili.

V kolikor je odvzem popkovnične krvi iz medicinskih razlogov neuspešen, vam povrnemo vrednost že plačanega avansa, razen dejanskih stroškov uporabe seta v višini 80 evrov.

Jaz imam ta paketek že doma,... So se mi zdeli najbolj ugodni,...
Ampak igle,... user posted image zgledajo grozno, še dobro, da nebodo mene s tem pikali zgledajo prav konjsko,... user posted image

(odgovor članu kupido)
Neposredna povezava do sporočila: 4409
22.7.2009 7:32:17   
chebelica21
Dobro jutro punce user posted image user posted image

Tamika dobrodošla nazaj,.... Hvala bogu, da se ti je sedaj vse koliko toliko uredilo,...

Čestitke Planinc in pa seveda tvoji mali Juliji,...

(odgovor članu chebelica21)
Neposredna povezava do sporočila: 4410
22.7.2009 7:54:54   
katka11
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
za Planinc in njeno pikico!!!!

pa seveda tudi za Tamiko in njenga cmrlja, da sta se v enem kosu.

pa lep dan vsem!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4411
22.7.2009 7:57:13   
sontschica
dobro jutro souser posted image

planinc tudi tukaj čestitke za Julijouser posted image user posted image user posted image

Tamika
dobrodošla nazajuser posted image , sedaj pa le probaj zdržati do 37 tedna.

danes je bila katastrofalna noč, če sem vse skupaj spala 4 ureuser posted image premetavanje iz enga boka na drugega, ponoči mi je ratalo fejst slabo, pa zgaga me je pekla, pa user posted image se fejst steguje med mojimi rebri...v glavnem zmatrana sem ko hudič.

sedaj se grem uredit, potem pa na pregled - upam, da mi bo naredila kakšen UZ, da vidim kok je naša bebica kaj velika in če je že v pravi legi. no vam potem poročam.

do takrat se pa lepo imejteuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4412
22.7.2009 8:32:42   
Erdbeere
sontschica uživaj na pregledu....glede UZ pa odvisno, če imaš raddarnega G potem bo, drugače pa jaz sem imela nazadnje samoplačniškega. Šibam danes papirje na CSD nest. Se potem javim, komaj sledim user posted image

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 4413
22.7.2009 8:35:43   
JaLuca
dobro jutro,

sem vam včeraj obljubila komentarje, no tiste, ki sem si jih zapomnila čez noč:

oblačila - mešano, bombaž in pliš

kompletek za domov - pripravim oba, za toplo in hladno vreme, potem tisti dan rečem user posted image  katerega naj da v torbo, tako je bilo pred 2 letoma, je bil september fejst vroči

bradavice oz. pigmentacija - se tudi meni pojavlja, zdaj tretjič tudi pod pazduho, je pa obakrat izginila, ne takoj, ampak sčasoma

prsna črpalka, duda, flaše - še vse od prve pupe zapakirano, nobena ni rabila nič, moj nasvet - poglejte kaj bi imele, pa potem kupite, jaz imam res čisto nerabljeno

AP oz. druga mleka - nikoli kupila, vedno polno dojila, mleko na izvoz

nastavki za dojenje - nikoli rabila, si vedno prsa in bradavice namažem s kremo, s katero se mažem po celotnem telesu, prav tako potegnem tudi pri presredku

tetra plenice - odvisno kje jih kupite oz. kdo jih izdeluje, imam tri različne, ene so malo večje, pa tudi bolj kompaktne, morem se spomniti, kje sem te kupila ......zato pa je tudi v ceni razlika

kozmetika - nič posebnega, v kopel sem ponavadi dala samo kapljico johnsona, mandljevo olje, fiziološko sproti nabavim, da je sveža, pa čeprav jo imam zdaj skozi doma

krema za ritko - uporabljam samo iz lekarne (Ptujske lekarne), če menjam, sta obe imeli takoj rdečo ritko, jo uporabljam tudi pozimi za lička, pa še jaz uporabljam za roke, ko mi pozimi razpokajo, je ful fajn, še moj jo uporablja, zdaj poleti sploh, ko je vročina, poten in ga obriba, pa mu tudi pomaga,

plenice - uporabljam pampers, druge plenice jima niso odgovarjale, je L. celo dobila alergijo

blazinice - za 1x uporabo, v uporabi komaj druga škatla, rabla sem jih edino, ko sem kam šla, doma plenica, ali pa sem si kar majico preoblekla, še moderčka nisem nosla, ker me je vedno preveč tiščal, pa bradavice kar stisnil, me obribalo, sem imala tudi prsa ful vroča, pa sem iz B košare prišla na D v času dojenja, ampak mi je najbolj pasalo brez njega, pa tudi prsa oz. bradavice so se luftale in to je precej boljše za kožo oz. če imate ranice, se vam boljše celi, tudi če boste šivane, poskrbite, da je čim manj mokro oz. za "zračenje" bo vas manj peklo in hitreje zacelilo.

termometer - navadni digitalni v 1 min, najbolj ziher, meri pa se pod pazduho, ker ko boste pri P morate povedati, kje ste merile vročino, pri ušesnem je tudi pomembno, da lepo date noter nastavek, drugače ne pokaže prav, pa otrok, ko ima vročino, se rad carta in ni taki problem izmeriti

no to je vse kar se spomnim....

drugače imam občasno ponoči lažne popadke, glavno da mine, user posted image  je pravi razgrajač, pranje in likanje ter dokončna priprava prostora in generalke do konca meseca, to imam v planu, torba za P en mesec naprej, prej ne.......

Tamika zdrži še malo user posted image

Rubin še veliko user posted image user posted image

Planinc čestitam za Julijouser posted image

Dovolj za enkrat, še imam danes dosti letanja.......

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 4414
22.7.2009 8:36:19   
Anonimen
jutro punce!
ni dobro jutro ampak ok bo že
sončica pri 32 tednu nam pripada UZ tko da mislim da bi ti ga mogla naredituser posted image
tamika še tuki welcome backuser posted image
todi super da sta punci ok,pa da že papca lepo bravo princeskauser posted image

(odgovor članu Erdbeere)
  Neposredna povezava do sporočila: 4415
22.7.2009 8:44:25   
Anya22
Planinc, tudi iz naše strani čestitke za malo princesko Julijo. Upam, da sta obe v redu.

Punce, koliko krat na dan vam otrdi trebuh????

Moj pikec je prišel na svet 14.06.2007 po imenu Žan.

Moja pikica je prišla na svet 28.09.2009 po imenu Nika

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4416
22.7.2009 8:47:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anya22

ne štejem večuser posted image

(odgovor članu Anya22)
  Neposredna povezava do sporočila: 4417
22.7.2009 8:49:23   
SONČEK LARA
Jutro punce!

kako ste spale? Jaz kar dobro, razen tega da je Lara nekaj kašljala, kr neki prehlajena,pa vročina tak da bo danes kar doma z babi, da jo pocajtamo pred morjem.

Včeraj sva šla izbrat laminat...dve uri v trgovini, men je tok slabo postalo da sem šla sam ven, moj me je sam gledal, sam zaupila sem za njim, prinesi mi vodo...še par minut pa bi skupaj padla, nbenga zraka, stala dve uri,...

Simonae...ne sekiraj se...tudi jaz nimam še nič pripravljeno. Oprano imam v enem dnevu, zlikano v drugem, kozmetiko nakupljeno tudi v eni uri,...tak da mislim da ne bo problema, da me kaj prehiti ...upamuser posted image

Streptokok B...ja glede na to, da sme imela kar nekaj vnetij...ne bom reskirala ampak lepo plačala in naj me testirajo.

Grem delat, se mi tok nč ne da, da je groza. Še tri dni, pa dopustuser posted image user posted image

Pozdravček 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4418
22.7.2009 8:59:19   
Lubenička
Pozdravljene...

jaz sem trenutno leteča...šele zdaj smo začeli rihtati in nakupovati stvari za našega user posted image , zato se opravičujem, ker ne sodelujem...
Peveč klepetate...preveč strani je za prebrat...tako, da nisem čisto na tekočem...se še enkrat opravičujem. user posted image
Za seznam bi pa prosila, če ga ena druga ureja, ker trenutno nimam časa in vam ne sledim. Hvala.

Prosim, če popravite Rubin, da je rodila 19.junija.

Čestitke...planinc! user posted image user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu SONČEK LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4419
22.7.2009 9:01:20   
Sarchi

jutro

tud jzt ne štejem več. imam kar pogoste lažne popadke tudi.

današnja noč je bla kar dobra, sem celo nekaj tudi spala in ni me ščipalo in krčlo v trebuh. joooj ti lažni popadki....

< Sporočilo je popravil Sarchi -- 22.7.2009 9:02:26 >

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 4420
22.7.2009 9:03:51   
Lubenička
aja...
sem že nazaj iz kampiranja...na morje grem pa 31.7....zato pa morm pohitet, ker me čas preganja...da bo vse nared, ko grem na morje user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4421
22.7.2009 9:09:53   
barika
Jutro

spala sem ko polh user posted image user posted image user posted image , zdejle se z malim najma, potem pa šibama ven.

pojma nimam, ne štejemuser posted image

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 4422
22.7.2009 9:15:29   
Bety11
user posted image  Jaz nimam nobenega otrdevanja trebuha, nobenih popadkov, nobenih bolečin...user posted image

Ste ve prepričane, daje to vse OK??? Pa september je tako daleč, da ...hmmmm....user posted image

Mene samo bolijo mišice, tam na stegnu, če sem preveč na nogah....ČE....Drugače, sem OK...

Hodim, pa kot pingvin....Dobesedno....user posted image user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4423
22.7.2009 9:22:27   
JaLuca
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

user posted image  Jaz nimam nobenega otrdevanja trebuha, nobenih popadkov, nobenih bolečin...user posted image

Ste ve prepričane, daje to vse OK??? Pa september je tako daleč, da ...hmmmm....user posted image  

Meni se je obakrat to pojavilo 2 meseca prej oz. od 32 tedna naprej, tretjič tudi ni izjema, ni vsaki dan....

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 4424
22.7.2009 9:24:31   
Anonimen
men je G rekla da dokler ni to otrdevanje v intervalih je vse normalno zato ker maternica se krči in s tem otrdi buši tko da je to normalno in čedalji več bo tega,res pa je da nekatere to splh ne opazijo kar pa ni nič kaj narobeuser posted image

(odgovor članu JaLuca)
  Neposredna povezava do sporočila: 4425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?