Alex01
|
Na hitro še mal o porodu. Prvi popadek iz četrtka na petek mal čez polnoči. Ravno sva se z možem odpravila spat, se uležem v posteljo, pa je "prišel" prvi popadek . Gledam na uro, naslednji čez 15 minut in tako do tretje ure zjutraj. Se obračam z levega boka na desnega, predihavam popadke, pogledam spet na uro, evo, so bili na 5 minut. Zbudim moža, da se nekaj "dogaja". In se po tuširanju in oblačenju odpraviva proti P. Ob štirih pridem na porodni oddelek, poteka "procedura", CTG, pregled, odprta 3 cm, vse mehko in mi pravi ginekologinja, da če želim klistir, potem bomo pa videli, ali se bodo popadki kaj okrepili oz kako bo. Po klistiranju jaz do 6.30 hodim po hodniku in predihavam popadke. Pride babica Jovanka (se mi zdi da je rekla, da ji je tko ime) in me pospremi v porodno. Mi predrejo mehur, mi čez čas dajo malo umetnih popadkov , pa pade pulz. Tako, da so jih takoj "zaprli"- umetne popadke mislim, in potem je šlo do konca poroda z mojimi popadki. Vmes še pokičem moža in "akcija". Nejc je rojen 4 minute do desetih (4380g, 57cm, obseg glave 36cm), jaz pa sem jo "odnesla" brez enega šiva . Ponosna sama nase . Je bila pa v porodni veš čas babica pripravnica, pa babica Jovanka, na koncu pa še babica Metka. Krasne babice . Se opravičujem, če sem se razpisala preveč na dolgo, v glavnem se oba z Nejcem počutiva krasno. Nejc je zelo priden, je in spi (upam, da bo tako tudi v naprej) Alex je pa zelo ponosen na svojega malega bratca
< Sporočilo je popravil Alex01 -- 21.7.2009 17:45:07 >
|