|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part.II
21.7.2009 12:08:37   
škorpijončica
Živjo
Včeraj nisem mogla pisat, sem pa prebrala vaše odgovore. Punce, upam, da me niste narobe razumele; jst vem, da ne mislite nalašč rodit en mesec prej, ampak jst zaenkrat ne razmišljam še o tem, da bi skušala prej rodit...mogoče zato, ker sem v 33.tednu in ker sem imela nočne more, da se je moj otrok prej rodil, pa ko pomislim, kaj je dala skoz Rubin..ne vem, no... jst sam to upam, da bo mala počakala v meni vsaj do 37. tedna, da bo vsaj donošena, potem pa vas bom mogoče bolj razumela, kaj ste mislile.
Glede komarjev; ste napisale da naj dam mrežo gor; ne pride v poštev,ker moj maček pač misli, da so okna zato, da oh hodi vn pa notr in tud ko sem dala mrežo gor, jo je še isti dan razparal s svojimi krempelčki...sicer ti pa mreža ne koristi, če so komarji že not v sobi...
Glede cedevite; meni so pa rekli, da baje glih c vitamin povzroča pokanje žilic. In glede na to, da ves čas pijem cedevito, torej 2 litra na dan, je to overdose, glede na priporočeno količino (tri napitke na dan piše gor). Mogoče zato..čeprav se mi je danes spet že dvakrat vlilo iz nosa pa je nisem pila.
Glede oblekc; hm, jst sm tud premišljala, kaj bi spakirala- kupila sem en plišast kompletek prav za prihod iz porodnišnice, ampak recimo, da rodim konec avgusta, bo to čist preveč vroče!Bom za vsak slučaj še kaj iz bombaža vzela...Je pa fajn, da so ta oblačilca tok majhna, lahko več različnih spakiram.
Olje za masiranja presredka se kupi v Sanolaborju (od welede), zravn pa dobiš še vsa navodila kako se to dela. Jst sicer ne bom tega delala, bom ostala pri kebrovih vajah. Mi je pa rekla prodajalka, ki je od mami znanka, da pa malinovega čaja ful dost proda, prav za razširjanje materničnega vratu.
Planinc, držim pesti!
Rubin- lepo, da si se še kaj oglasla na septemberkah, vedno dobrodošla, še zmeraj veliko mislimo nate in na tvoje male punčke. Vso srečo vam želim!
Glede ginekologa: jst sem na nasledni pregled naročena 18. 8.! Jst lahko do takrat že rodim... zdaj bi mogla hodit še bolj pogosto k G, pa je do nasplednega preglada še več kot en mesec.
Kepica lep trebušček!
Danes sem dobila paket za odvzem popkovnične krvi, sva se odločila kar za javno banko. Če bi slučajno moja hčerkica to rabla, bomo pa hitr še enga otroka nardila..Je pa ful lepo vedet, da bo morda moja mala s tem ko se bo rodila nekkomu lahko rešila življenje.
Še eno vprašanje; a rabim v porodnišnico vzet kakšno dudo? Mam že kupljeno, sam ne vem, če je smiselno že takoj ponudit...sam če se bo pa drla ves čas...
Tok vam mam za povedat, pa sem še sigurno še kaj pozabla napisat.. pa v naslednjem postu.
Lepo se imejte!

(odgovor članu kupido)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
21.7.2009 12:17:04   
Nepoznana
Škorpijončica, kolikor sem jaz slišala, baje v porodnišnicah ne vidijo najraje, da dojenčku dudo v usta tlačiš...Sicer nisem čisto prepričana zakaj - mogoče zato, da se mu ne "podre" tisti sesalni refleks, ker baje dudo sesajo na drugačen način kot pa dojko. Bohsigavedi!user posted image

Kolk pa pride una zadeva za masiranje presredka od Welede?

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
21.7.2009 12:23:51   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Nepoznana

Mislim da okoli 4-6 EUR, ne vem več točno, ampak ni toliko, da bi razmišljala o nakupu. Vsekakor pod 10 EUR. In imajo tudi v dm, drogeriji tuš...

Kateri termometer boste uporabljale za user posted image ? Nimam pojma, kaj kupit, ker jih je toliko različnih...

< Sporočilo je popravil tulpek -- 21.7.2009 12:25:03 >

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
21.7.2009 12:25:45   
katka11
jaz bom dudo vzela. tudi prvic sem jo, ceprav je potem nisem rabila. je pa fajn, da jo mas, ker so otroci tolk razlicni. sicer pa jo v kr dajo tudi sestre, ce je ihta user posted image

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
21.7.2009 12:32:10   
tulpek
Js bom dudo tudi vzela, kako bo, bomo pa videli. 

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
21.7.2009 12:47:30   
sontschica
haj, sem že nazaj s šopinga, sem šla kupit torbo za previjanje, plavalni obroč, pa mandjevo olje, fiziološko raztopino in 70%alkohol - zdej imam pa res vse pripravljeno za bodočega družinskega članauser posted image user posted image user posted image

dudo
bom tudi jaz vzela s seboj v porodnišnico - za vsak slučaj. sam jo je treba prej prekuhati, pa nastavke za dojenje tudi, a ne?

olje za mazanje presredka
imam tudi jaz od welede, sam še nisem začela tega prakticirati - bom danes probala.

aspirator imam jaz od psize (sem ga kupila v baby centru)- mislim, da je to kopija baby vaca.

kepica, kok maš lepga bušijauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
21.7.2009 12:55:01   
kepica
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Kateri termometer boste uporabljale za user posted image ? Nimam pojma, kaj kupit, ker jih je toliko različnih...

Mi imamo sedaj tega pa je še kar ok. Sicer kaže 0,5 stopinje preveč (na to nas je opozoril pediater), sem pa opazila, da ga uporabljajo po bolnišnicah in porodnišnicah.

Že nekaj časa pa imam željo po temle ker se mi zdi zelo praktičen v primeru, če je otrok bolan in spi in da mu ne piskaš po ušesu s tistim, ki sem ga prej omenila. Ima možnost laserskega merjenja na čelu.  Pa še cenejši je. Ima pa vse možnosti merjenja, tudi v ušesu.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4332
21.7.2009 12:56:31   
yenny
Dan!
Planinc-držim pesti!
Zanima me za nosni aspirator-a ima mogoče katera izkušnje s tem na vdih!Pri Babyvacu rabiš sesalec pri tem pa ne!
Jaz sem danes nakupila vse kar rabimo iz lekarne,razen tega nosnega aspiratorja,ker so imeli samo elektronskega,jaz pa hočem tega drugega!
A so se še kateri naredila pigmentna znamenja po prsih!?Zgledajo kot starostne pike pa mi niso všeč!
Še nekaj sem se spomnila-vse te dude in stekleničke,verjetno je potrebno to tudi prekuhati!Vsaj jaz mislim,da bi bilo dobro,samo ne vem koliko prej!
Če prekuham zdaj,do septembra verjetno ne bo več učinka!
Pri nas vse po starem,kakšen dan sem boljše,spet drugi dan nisem za nikamor!
Včasih pa zamenjam te faze še večkrat v enem dnevu,da je bolj zanimivo!user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
21.7.2009 13:02:30   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: Nepoznana

Mislim da okoli 4-6 EUR, ne vem več točno, ampak ni toliko, da bi razmišljala o nakupu. Vsekakor pod 10 EUR. In imajo tudi v dm, drogeriji tuš...

kaj vem glede olja... js sm to do zdaj vidla samo v Kalčku (verjetno drugje niti pozorna nisem bla - predvsem dm, ker se mi zdi, da so z weledinimi izdelki kr mal slabo opremljeni, sploh v primerjavi z mullerjem), samo tam stane 10 eur, moj je bil 20% dol, ker rok poteče konec novembra.

termometer midva (oz. moj user posted image ) sva razmišljala o takem, ki se ga v uho da... od brauna... stane okrog 50 eur se mi zdi... kr dost, kar se mene tiče. mogoče najdem na ebayu kej ceneje

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4334
21.7.2009 13:03:07   
Sarchi
IZVIRNO SPOROČILO: oktavija

Drugače sva midva z bejbijem dobro... razen tega da imam pogosto pažne popatke oz. močne krče, ki znajo bit zelo nadležni...

ahha to pa tud mene matra, zoprno...ravno včer zvečer do dveh ponoči smo meli pestro. nisva z mojim vedla al jit v P al bo treba rodit, al je lažno...matr sam buba pa....user posted image

kozmetika...nimam še nič. ne bom komplicirala, trdo milo, mandljevo olje, alkohol, ribodermin za začetek

blazinice...od chicco za enkratno uporabo nabavla

pregledi pri G....jzt ga mam zdej na 5 tednov...sm tud misnla d bo zadnja dva meseca to bolj pogosto

AC...midva ga ne bova kupla....bova sam navadno varuško.

CTG...tud meni ni G.še čist nč omenil...po mojem ga ne dela pred PDP-jem

bris za streptokok B...jzt ga bom, na nasl.pregledu 10.8., ja delajo pa ga mislm da od 35 tedna dalje...je samoplačniki, mislim da 10 eur če se ne motim

planinc joooj.... drži in se in upam da bo z user posted image in s tabo vse ok!user posted image

škorpijončica te prosim za pomoč.... mi lahko poveš kak je postopek za oddajo mat.celic v javno banko...pa če maš kake obrazce mi povej kje jih dobim...sem pisala meil na zavod za transfuzijo pa ni odgovora....

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu oktavija)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
21.7.2009 13:06:09   
veselka
kepica mogoče s tistim termometrom prepričam mojega... ker je očitno cenejši. hvala za info (je že med zaznamki)!!! user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
21.7.2009 13:07:05   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

Glede cene tako ne vem več, ker sem to kupila že mesece nazaj, tak da možno, da sem mimo usekala.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
21.7.2009 13:08:25   
tulpek
Sarchi, pošlji mi mail za ZS, pa ti pošljem obrazce in navodila. 

< Sporočilo je popravil tulpek -- 21.7.2009 13:09:01 >

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4338
21.7.2009 13:11:11   
veselka

Glede cene tako ne vem več, ker sem to kupila že mesece nazaj, tak da možno, da sem mimo usekala.

jaz sem kupila potem še za bradavice mazat... je bil tudi znižan, ker je rok uporabe do 30.9., samo ga bom itak porabla do takrat, glede na to, da naj bi se mazala večkrat na dan, vlaška je pa zeloooooooooo mejhna.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
21.7.2009 13:11:34   
kepica

kepica mogoče s tistim termometrom prepričam mojega... ker je očitno cenejši. hvala za info (je že med zaznamki)!!! user posted image

Tega sem slučajno sedajle na brzino našla. Enega sem gledala v Medisanu enkrat, pa se ne spomnim, od katerega proizvajalca je bil. Mogoče je pametno še malo pogledat, če ga ima še kater bolj znan proizvajalec. Zaradi kvalitete mislimuser posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4340
21.7.2009 13:11:56   
eltea333
veselka vsakokrat, ko grem mimo kresnic, se spomnim nate user posted image Kakšen dan bi lahko šle na en sladoled, da se spoznava.

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
21.7.2009 13:12:15   
litlleMiss
ojla!

Se prav vidi da so se začeli dopusti, ker samo čvekate user posted image prav tako!!user posted image
Jaz sem tudi tako slabo spala..celo noč sem se premetavala user posted image

Oblekice imam jaz večino iz bombaža, po plišaste še morem it.

olje za masiranje presredka.. nam je v MŠ rekla da naj uporabljamo olje pšeničnih kalčkov..rekla nam je tudi, da je fajn izvajati parno sedežno kopel (po 38. tednu,1 krat na teden) da se lepo zmehča tkivo in da se porodne poti pripravijo na porod.

preglede sem imela jaz na 4 tedne, zdaj imam 2 krat na 2 tedna, potem pa vsaki teden. UZ mi dela na vsakem pregledu, pove mi vse, kar me zanima. Super ginekologuser posted image

aspirator..imam elektronskega LivingLAB, ni še preizkušen user posted image
termometer..ušesni od Brauna-ThermoScan
stekleničke imam aventove,dobila sem jih zraven prsne črpalke

Rubin, lepo da si se javla. Še naprej držim pesti za vseuser posted image user posted image user posted image

Planinc, vso srečouser posted image user posted image

Grem zdaj kuhat dalje, čvekajte še naprej tako pridno user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4342
21.7.2009 13:15:56   
kepica
Vmes, ko brskam po netu sem našla še tale aspirator za nos  Mogoče bo katero zanimalo...

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
21.7.2009 13:16:35   
tulpek

Prijavnica:
http://files.getdropbox.com/u/1435434/prijavnica%20in%20vprasalnik%20PK%202009.pdf

Navodila:

http://files.getdropbox.com/u/1435434/inf%20gradivo%20za%20darovanje%20popk%20krvi%202009.pdf

Poskusi, če tole deluje! Bom dala na seznam, če bo delalo.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 21.7.2009 13:17:47 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4344
21.7.2009 13:19:58   
chebelica21

[/quote]

[/quote]

Glede termometra ti ne morem svetovat, meni ga bo kupila svakinja, ker ostalo že skoraj vse imam,... Ti bom pa lahko povedala ko ga dobim katerega sem dobila,..

< Sporočilo je popravil chebelica21 -- 21.7.2009 13:20:31 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4345
21.7.2009 13:29:07   
Anonimen
jaz mam od termometrov od navadnega pa tistga kaj že omron al neki tazga in je en drek bil tko da je šlo več k 50€ stran za brezveze k je narobe kazal,itak pa naš tamavči ful ne mara si temperaturo merit (zgleda da ma to po menuser posted image ) in je še najboljši tist listek za okvirno zmerit potem pa če je višja pa že s ta pravim izmerim brez kompliciranj

zdele pa rišem na steno in itak da pozabim da mam na šporgetu omako in itak da je šlo čezuser posted image

(odgovor članu chebelica21)
  Neposredna povezava do sporočila: 4346
21.7.2009 13:37:37   
Sarchi

Prijavnica:
http://files.getdropbox.com/u/1435434/prijavnica%20in%20vprasalnik%20PK%202009.pdf

Navodila:

http://files.getdropbox.com/u/1435434/inf%20gradivo%20za%20darovanje%20popk%20krvi%202009.pdf

Poskusi, če tole deluje! Bom dala na seznam, če bo delalo.

tulpek hvala....a to je to...izpolnim prijavnico in čakam...sem ti pa tud ZS poslala.

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4347
21.7.2009 13:45:12   
Tanik
kako ste pridne z nakupi, šele zdaj vidim kaj vse mi še manjka. ne pozabite dat seznam tudi teh stvari (glavnik,ščipalo,..) da bom lažje šla v nabavo,po to kar mi manjka. jaz imam dudo, in jo nesem s sabo v porodnišnico. zakaj naj bi jo pa prekuhala, saj kasneje to itak nima učinka?

zdaj ko sem doma mi paše sonček,ker pri nas ni take sopare sem zraven potoka in gozdička, tako da mi je prav super.tako da jaz ne kličem dežja ali ohladitve.edin tisti teden ko bom še v službi user posted image
zdaj pa sušim 30 plenic user posted image

okna pa čistim z vodo in mal ceta noter pa itak se ne stegujem, torej bom nadaljevala s čiščenjem,ker oken pa imam na pretek.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
21.7.2009 13:47:59   
Tanik
kako so pa nekoč čistili noske,verjetn še ni bilo teh aspiratorjev za nos?

a prsno črpalko je treba že v naprej kupit?

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
21.7.2009 13:56:14   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

jaz mam od termometrov od navadnega pa tistga kaj že omron al neki tazga in je en drek bil tko da je šlo več k 50€ stran za brezveze k je narobe kazal

Ravno to mene skrbi, ker sem brala, da nekateri sploh ne kažejo vredu user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi

tulpek hvala....a to je to...izpolnim prijavnico in čakam...sem ti pa tud ZS poslala.

Ni za kaj, upam da bo še kateri pomagalo. Sem ti pa še na mail poslala, ker sem prej tisto videla. Drugače pa, ja - to je to. In tam ko je podpis priče: to lahko podpiše partner, meni ni bilo čisto jasno, kaj hočejo, pa sem jim pisala.

Smo pa že ugotovili, da morajo ljubljančanke same it paket iskat, ostalim ga pa pošljejo po pošti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?