|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009
17.7.2009 16:09:35   
matcar
Ojla!
Mi pa smo že zjutraj šli v mesto,pa malo šetali po trgovinah-kupli nismo nič,ker nisem nič pametnega našla.Pol smo domov prišli,so otroci šli malo počivat,jaz pa z njimiuser posted image user posted image user posted image ,zdaj pa sem malo na RR prišla pogledat kaj se dogaja,pa berem same lepe stvrai.
Sončekuser posted image user posted image user posted image za spanje
Malčekvita,držim pesti za vašega krofka,da bo vse ok.
Detelja,ti pa dobro porihtaj pri dr.tašči in tastu!

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
17.7.2009 17:14:13   
malcekvita
matcar pametna punca, jst moram tud to začet prakticirat- počivat, kadar Jakob spi user posted image

Vprašujem ljudi, če vedo, kaj je na svetu najsvetlejše. Nihče ne ve, samo jaz: oči mojega otroka. (N. Maurer)

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
17.7.2009 17:43:20   
Anonimen
Pozdravljene babuške user posted image !
Naša miška pa ima danes 3 mesece! user posted image user posted image user posted image In za darilo je dobila nove dudice za TT flaške, da bo mlekec odslej bolj tekel. user posted image user posted image user posted image Pa novo grizalo, ki smo ga malo preizkusili, toda imam na sumu to našo lisičko, da so rokice in mamini prstki boljši user posted image user posted image user posted image . Vročino kar dobro prenašava, saj imamo v stanovanju fajn hladno in to vse po zaslugi senčke - rolete spustimo že ob 9h zjutraj in široko odpremo vsa okna, da se fajn prepiha in naredi prepih. Pa seveda pridno pijemo in smo oblečeni le v bodi na naramnice, tako da nam slučajno ni vroče. user posted image Se je pa naša gospodična odloč'la, da se ne bo pustila motiti vročini in pridno spančka kot ostale dni user posted image user posted image user posted image .

Virozo sva v glavnem že preboleli, še vedno imava nekoliko poln nosek in vsake toliko zakašljava. Bomo pa jutri šli v nabavo pumpice za nosek, za lažje čiščenje, da ujamemo še tiste šmrklece, ki jih z vatico ne doseževa. user posted image A je kakšna bistvena razlika med temi respiratorji, a je v bistvu vse ista reč?

Aja, pa še eno vprašanje: user posted image Po vaših izkušnjah, kdaj je smiselno menjat pleničke? Mi imamo sedaj od 3-6 kg, pa še nismo prilezli do 5 kg. Jaz sem mislila pri 5,5, ali kar počakam do 6 kg? Hvala za pomoč. user posted image

Pa še to: user posted image Tiste, ki dajete BioGaia, ali boste po 3 mesecih še nadaljevale ali ne? Do 3 mesecev bi se naj vzpostavila prebava in sedaj mi jih je ravno zmanjkalo, pa ne vem, ali bi šli naprej z njimi ali morda ni več potrebe user posted image .

Naša mucka že kar veselo mijavka oziroma se vedno bolj pogovarja. Pa tudi orng se zna zjeziti, ko ni po njeno. In to ne joka, ampak se prav jezi, je prav zanimiva user posted image user posted image user posted image . Ni kaj, rogeci so vedno bolj vidni user posted image user posted image user posted image . Toda po drugi strani pa včasih tako milo pogleda, da je kot angelček iz nebes user posted image . Takrat bi ji najbrž vse oprostila, pa če bi mi raztrgala bankovec za petsto evrov user posted image user posted image user posted image . V glavnem, mi se imamo fajn, tudi kravice vedno bolj radi pasemo, mamičinega lubčkanja še zaenkrat nimamo poln kufer, pa saj tako nič ne bi pomagalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Vas grem še malo prebrat user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4553
17.7.2009 18:15:04   
ninica23
IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita
sonček
bravo za spanje user posted image user posted image

mi smo dobili datum za pediatrično kliniko in sicer moramo bit gor že v ponedeljek. punce, držte pesti, da bo vse ok.

oba z ianom držima pestke za vas in vam pošiljama user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4554
17.7.2009 18:17:25   
ninica23
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85
no sedaj pa še moj reportuser posted image
no naš falot se je pa odločil  da ne bo več zizal ampak mora mami lepo pupmat mleko in potem ga pije.Sem misla da ga nimam pa sem rekla dragemu za foro si ga bom spumpala in vidla če je mleko no in napumpam 100ml in kaj je posledica -Dam Aleksu preko flaške in je spil vseh 100ml in še povrhu 80ml čaja.Revček tko je bil žejnuser posted image pa da ne boste misle da mu ne  dam za pit ,dam dam popije na dan za 200ml čaja ali vode+mleko na 2,5-3h user posted image user posted image

Ga moram pa pohvalit da je spal celo noč brez hranjenja 20.30-5.00 user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za aleksa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 4555
17.7.2009 18:39:57   
Miška2006
Cepljenje proti novi gripi:
http://www.rtvslo.si/zdravje/cepivo-za-novo-gripo-ze-septembra/207510

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 4556
17.7.2009 18:48:09   
Anonimen
pitje vode - Ela v začetku tudi noče vode, se kar nekaj zmrduje češ, kaj pa je zdaj to user posted image . Toda jo nekako prenesem okoli: z dudico od flaške ji masiram dlesni in po nekaj minutah kar začne piti, na začetku parkrat potegne, pa spet malo masaže, toda včasih potem kar pije, včasih pa ostaneva samo pri par požirkih. Toda bolje nekaj kot nič. user posted image

sonček85 - Tale stolček, ki ga imaš ti v mislih, je original, ki stane cca 180 evrov, toda ta iz Slovenijalesa je kopija. Še nismo uspeli it pogledat, gremo jutri, tako da javim, če je dobra ali slaba kopija.

krfjolca - Kolikor sem prebrala tvoj opis od ponedeljka, bi rekla, da ni šlo samo za to, ker ni takoj dobila hrane, ampak jo je zmedlo tuje okolje. Ela je v začetku imela takšne seanse dretja na sprehodu, toda čez čas je začela uživat. Najbrž je tvojo miško zmedlo vse skupaj: tuje okolje, lakota, pa še mamice ni. Je bilo preveč vse skupaj. Te pa razumem, da boš sedaj še toliko težje šla kam sama. Jaz še nikakor nisem na tej točki, da bi se lahko ločila od Ele razen tega, da jo dragi pelje na sprehod in prideta čez eno urco nazaj, tako da se ne sekiraj. user posted image Mislim, da nam otročki kar jasno dajo vedet, kdaj s kakšno stvarjo prehitevamo in na nas mamah je, da poslušamo njihov ritem, ki se ga nikakor ne da strpat v neke statistične opise. Eni prej začnejo z gosto hrano, drugi kasneje, eni prej shodijo, drugi kasneje, eni se hočejo dlje dojit, drugi se kar sami odstavijo čez noč, eni so radi bolj doma, drugi se radi potepajo ...

detelja in L&L - Čestitke za 3 mesece! user posted image user posted image user posted image Ela je Majo in Orsona danes dohitela user posted image .

štorkljica - Ela ima čez dan in ponoči bodi na naramnice, tako da ima ramena, rokice in nogice gole. Odeje si niti ne zbrca, ji jo pa že v osnovi naštimam malo više od pasu, da ji ni prevroče. S štumfki smo pa te dni, ko je čez 30 stopinj, kar prenehali, ko je bilo pa okrog 25, pa sva si tudi midve čez dan stokrat obuli in sezuli štumfke user posted image .
L&L - Super za nakup user posted image . Mi bomo tudi gotovo skočili tudi malo v ObaIbi in H&M user posted image . Pa super za pregled! user posted image user posted image user posted image

novica kronika - Zato jaz ne berem kronike! user posted image

detelja - Ta navezanost na mamico je popolnoma normalna in mislim, da se nam vsem dogaja. Naši zakladki se namreč vedno bolj zavedajo okolja in vedno bolj vedo, kdaj je mamica z njimi in kdaj ne. Žal so očki v očeh dojenčka "roba druge vrste" user posted image user posted image user posted image , zato pač ne morejo nadomestiti mamice. Moj je tudi sprva bil žalosten user posted image , toda sem mu razložila, da sedaj, ko sva z Elo eno, nima smisla, da Elo uspava ali nosi takrat, ko očitno pokaže, da sem samo jaz prava, saj bi to bilo mučenje otroka na račun neke statistične enakosti. Ko se ne buni, je seveda super, da se tudi onadva povežeta, pa tako bo še prišlo milijone priložnosti, ko se bosta z Elo muckala, igrala, ujčkala in povezovala.

tašče
- Mater znajo bit svojeglave in trmaste user posted image . Jaz sem svoji že velikokrat povedala, da naj ne kupuje nič za oblečt za Elo, ker imava dovolj, pa še velikost mora bit prava. Pa je prejšnjič prinesla nekaj, kar mi kot prvo sploh ni všeč, pa še preveliko je in ne bova mogle nosit, ker ko ji bo prav, ne bo več poletje. Toda se ne obremenjujem, saj je njen denar, ki ga po neumnem razsipava. Da bi pa samo zaradi nje Elo oblekla v prevelike in grde cunje, pa ne mislim. Čeprav vem, da se podarjenemu konju ne gleda v zobe in da je to kupila iz ljubezni. Pa saj ni majhen otrok in če ji rečem, da naj ne kupuje, potem naj ne kupuje.

m..tina - Očitno ima poskok v rasti ali pa prestopa neko razvojno stopnico, zato potrebuje več hrane. 
kpmk - Super za kolke in nogico! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ravno danes, ko je Ela dopolnila 3 mesece sva jo z dragim "obdarila" s cucljom 2. user posted image user posted image user posted image

Nalini - Vidiš zanimivo glede drugega uspavanja, to sem jaz počela instinktivno. Je pa seveda odvisno od dneva in Eline utrujenosti. Če se zbudi in joka še z zaprtimi očkami, jo uspavam in zelo hitro zaspi nazaj. Če se pa zbudi in me gleda kot sova, pa vem, da je imela spanca dovolj user posted image user posted image user posted image . Drugače pa mi čez dan kar veliko spimo, skupaj gotovo 7 ur, čez noč pa od 8-10 ur. Naša je prava zaspanka, po mamici seveda user posted image user posted image user posted image .
sonček85 - Odlično sta se odločila. user posted image user posted image user posted image Če stara dva toliko komplicirata, si ne zaslužita vašega obiska in pika! Boš videla, sami se boste imeli še najbolj fajn, pa četudi boste manj na morju. Mi gremo na morje za par dni najverjetneje šele septembra, pa še to je vprašanje, na silo ne bomo nič izvajali.
Pa kakšen cart je Aleks! user posted image Kako pa je sedaj s kakanjem? Pa kakšne fore ima to tvoj Aleks, da ima raje flaško kot joško user posted image . Ti mu kar povej, da mu bo še žal user posted image user posted image user posted image .

srečka82 - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

malcekvita - Z Elo drživa pesti, da bo vse ok. user posted image Pa saj itak bo! user posted image
ninica23 - Kako je cart! user posted image user posted image user posted image

športni del vozička - Smo mislili začeti šele takrat, ko bo Ela znala vsaj za silo sama sedet. Toda vidim, da ste ve že začele, tako da mogoče pa tudi mi poskusimo čez kakšen mesec. Čeprav zaenkrat Eli še kar paše v košari, je zelo pridna in čisto tiho. Ji pa seveda zvečer oz. v senčki spustim strehico, da lahko gleda nebo in drevesa.
jernejav - Super za pregled in da tako lepo rastete! user posted image user posted image user posted image

Evo, sem se spet razpisala  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4557
17.7.2009 18:48:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita

matcar pametna punca, jst moram tud to začet prakticirat- počivat, kadar Jakob spi user posted image

To jaz redno prakticiram, če sem utrujena user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4558
17.7.2009 18:49:38   
Anonimen
Lep poletni večer user posted image , pa se tipkamo,
NenaLena 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4559
17.7.2009 20:45:41   
malcekvita
evo naš Jakob je po 2. poskusu uspavanja omagal na moji joški in zakonski postelji user posted image . Sej vem, da najbrž ni prav, da tako zaspi, sam včasih pride tako nemiren zvečer tud če je zaspan, da težko zaspi. In potem ga pustim pančkat na najini postelji, dokler ne greva še midva spat, pol ga pa čisto previdno peneseva v njegovo posteljico. Poskušam ga navadit, da zaspi brez moje joške in v svoji posteljici, enkrat mi rata, drugič pa spet ne... Ne bom ga nič silila, glavno da ga ne izpostavljam nepotrebnemu stresu pred spanjem user posted image . grem se še jaz uštimat, pa pred TV. Vsem hvala za spodbuudne besede in objemčke in pike poke in lepe misli. Nočko vsem, upam, da bojo naši krofeki in jagodke lepo pančkali in prijetno sanjali user posted image user posted image

Vprašujem ljudi, če vedo, kaj je na svetu najsvetlejše. Nihče ne ve, samo jaz: oči mojega otroka. (N. Maurer)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4560
17.7.2009 21:17:29   
sonček85
malcekvita in matcar :hvala  in malcekvita držimo vsi trije pesti za v ponedeljekuser posted image user posted image
nena.čestitke za 3m,za darilce TT  in da še naprej tko lepo aja.Naš tudi sedaj spi več kot je prej :)
Super za preboleno virozo in da je sedaj okuser posted image
mi imamo pleničke 4-9kg pa ni v bistvu kaj razlike med njimi in 3-6.4-9  so samo malo išje zadaj in mogoče malenkost večje -no pa nč več
biogaja:meni je rekla naj mu jih kar devam še posebaj zdaj odkar sva bila v bolnici saj dobro delujejo na črevesje.Devala mu jih bom dokler ne bomo začeli z GH.Škodijo nč ker so naravne
pitje vode.naš jo zelo rad pije
hvala ja res je pač ne bomo na morju in bomo kje drugje uživali,važno je da smo skupaj.Mmoj je tko jezen nanjo k ris
Ja take ima bolje flaška k zizauser posted image user posted image user posted image no saj še gre zizat sam pol pa kr neki se špila po 5 minutah in je jok in stokuser posted image bo pa manj odvajanja k bo potrebno user posted image
malcekvita:jaz mu vedno dajem pred psanjem zizo in potem k zaspi ga dam v košek.Pa lepo aja.Če vama je ok da ga imata zraven sebe ok,se bo že potem navadil k bo potrebno da bo spal sam v postelji

tko zdaj pa grem  pod tuš,Aleks spi,nardim še malo trebušnjakov in pride ati.jupiiiiiiiiiiiiiiiiii

nočko vsemmmmmmmmmm

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 4561
17.7.2009 21:29:07   
sonček85
Če katera želi lahko glasuje za mojega sončka.Ni obveza.
user posted image
klikni na http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=291&

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 4562
17.7.2009 21:59:41   
matcar

Če katera želi lahko glasuje za mojega sončka.Ni obveza.
user posted image
klikni na http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=291&

Jaz sem že izpolnila nalogo danes.user posted image user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
17.7.2009 22:21:56   
matcar
Lahko noč in lepe ter mirne sanje vsem aprilkam in jagodam in krofkom!

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 4564
18.7.2009 6:19:06   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

Virozo sva v glavnem že preboleli, še vedno imava nekoliko poln nosek in vsake toliko zakašljava. Bomo pa jutri šli v nabavo pumpice za nosek, za lažje čiščenje, da ujamemo še tiste šmrklece, ki jih z vatico ne doseževa. user posted image A je kakšna bistvena razlika med temi respiratorji, a je v bistvu vse ista reč?

nam ga je p močno odsvetovala...je rekla, da naj rajši dajemo fiziološko raztopino pol pa z palčko za ušesa mal počistimo....

Aja, pa še eno vprašanje: user posted image Po vaših izkušnjah, kdaj je smiselno menjat pleničke? Mi imamo sedaj od 3-6 kg, pa še nismo prilezli do 5 kg. Jaz sem mislila pri 5,5, ali kar počakam do 6 kg? Hvala za pomoč. user posted image

jaz bi jih menjala tam pri 5 ali 5,5....

Pa še to: user posted image Tiste, ki dajete BioGaia, ali boste po 3 mesecih še nadaljevale ali ne? Do 3 mesecev bi se naj vzpostavila prebava in sedaj mi jih je ravno zmanjkalo, pa ne vem, ali bi šli naprej z njimi ali morda ni več potrebe user posted image .

boš vidla, če boste še rabili kapljice ali ne...mi imamo kapljie koroških lekarn pa ji še kar dajem in mislim, da ji bom še lep čas dejala..če drugo ne se lažje sprdka...sicer pa ni nujno, da se krči nehajo pri 3 m - sin od prijateljice jih je po 3m še le pošteno fasaluser posted image user posted image user posted image
.

tk na hitr..včeraj je nastala pri tašči in tastu prava štala...sem ves dan prejokala...še dobr, da smo dobili 2 obiske, da sem mal pozabila...več ne vem kaj naj naredim, če bi bila sama bi šla včerja z "prvim vlakom" vija domov...ne morem več...bom vse napisala kaka kretena oz ne vem če je sploh taka beseda kar si zaslužita posebej stari....sicer meni nista nič rekla, je pa stari odvlekel mojega od hiše pod pretvezo, da ga mora nekam peljat in pol mu je držal pol urno mašo baje da moj sploh ni smel nič povedat...kaj pa mu je vse povedal stari pa napišem ko bom z majo sama, da mi slučajno dragi glih ne pride k rač., ker bo pol jezen zakaj vse to pišem...v glavnem sem rekla upam, da bo "hudič čuval starega in to na grob način"....pupe ne zmorem več...ko majo vidim mi tečejo sam solze...joj...moram it ker moj sonček nekaj jokca....

lep dan uživajte...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4565
18.7.2009 9:31:12   
Cveta28
user posted image

Vse najboljše za mojo muco Lori, ki je danes zjutraj postala 3 mesečnica.
(malce za mamin ego user posted image )

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 4566
18.7.2009 10:21:40   
ninica23

Če katera želi lahko glasuje za mojega sončka.Ni obveza. user posted image

se pridružujem z mojim sončkom,tvojemu sem pa glas že dala user posted image user posted image user posted image kak so fajni user posted image user posted image user posted image

povezava: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=292&Itemid=220

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 4567
18.7.2009 10:25:17   
klavdyk
deteljauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ma brezveze se je sekirat. najboljš da nardiš tk-pr enem ušesu not pri drugem ven. drugače ne gre. ne vem, kaj si mislijo te tašče in tastiuser posted image user posted image ne smeš pustit da ti uničujejo življenje. da se boš pa zaradi njih sekirala.. ni vredno. verjemi. ne pusti se jim. če lahk unadva rečeta kar hočeta pa ti vrni z istim. povej jima kar jima gre. sm ti se sekiraš in živciraš in to tut za pupo ni fajn.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4568
18.7.2009 10:26:00   
ninica23
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

tk na hitr..včeraj je nastala pri tašči in tastu prava štala...sem ves dan prejokala...še dobr, da smo dobili 2 obiske, da sem mal pozabila...več ne vem kaj naj naredim, če bi bila sama bi šla včerja z "prvim vlakom" vija domov...ne morem več...bom vse napisala kaka kretena oz ne vem če je sploh taka beseda kar si zaslužita posebej stari....sicer meni nista nič rekla, je pa stari odvlekel mojega od hiše pod pretvezo, da ga mora nekam peljat in pol mu je držal pol urno mašo baje da moj sploh ni smel nič povedat...kaj pa mu je vse povedal stari pa napišem ko bom z majo sama, da mi slučajno dragi glih ne pride k rač., ker bo pol jezen zakaj vse to pišem...v glavnem sem rekla upam, da bo "hudič čuval starega in to na grob način"....pupe ne zmorem več...ko majo vidim mi tečejo sam solze...joj...moram it ker moj sonček nekaj jokca....

lep dan uživajte...

detelja,drži se in ne pustit,da ti pridejo njihove besede tolk do srca,čeprav verjamem,da ti ni lahko -> user posted image user posted image user posted image in user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
18.7.2009 10:35:27   
klavdyk
morning

ta mlajši spi, ta starejši tule zraven mene preizkuša traktorjeuser posted image user posted image možek v službi.

plenice- mi smo na 4-9, ker so nam 3-6 premale, smo jih pa zamenjali pred cca. 3 tedni, ko je imel okol 5 kg. imamo milerjeve

nosek-čistimo s fiziološko, potem pa skiha vn. tk mi je rekla pediatrinja. da naj mu vlijem fiziološko v nos pa malo pustim, da se skiha. to večkrat na dan. če pa čujem da slabše diha oz. da je nosek zabasan pa vzamem palčko al pa baby vac

dojenje- naš se doji na eno zizo. ne spravim več na dve. mogoče mu je vroče, pa manj je. no glavno da se redi.user posted image user posted image

voda- pijemo po flaški. sicer zelo malo... no bo že

bazeni-mi gremo 31.7 v čatež. ko je bil tavečji star okol 5 mesecev, sem ga dala v bazen in je ful užival. za gašperja pa ne vem. mi je P odsvetovala, saj je imel slabo vodico in da ne bi se še kaj razvilo. no ne vem, malo nogice bomo kr verjetno namakali

report

naš mali se je začel fuuul na glas pogovarjati. user posted image user posted image user posted image že prav jezi se včasih. zdaj ene dva dni nazaj je začel bolj. prej je sam uuuuu delal, zdaj pa že ornk "govori"user posted image user posted image mi je tk fajn. drugače pa ponoči spi kokr kdaj. enkrat celo noč včasih je pa že ob 2 pokonci in hoče jesti. mama mu seveda ustreže.

mrem končat je tavečji siten, da moram dol. bi on poslušal borovničke od konečnikauser posted image user posted image user posted image

lp

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 4570
18.7.2009 10:38:00   
kpmk
nenalena - čestitke za 3m in a veš da sva tudi mi2 dala Ianu ravno za 3m nov cucelj in hb je sedaj res super, ker nama je začel jesti spet po 1h in vmes zaspančkal..... zdej je pa superca hihi darilca pa so user posted image  pa še par oblačil, katerim se mami ni mogla upreti, no pa saj je imel mini rojstni dan (obmesečnico) user posted image zdej je že 1t mimo in skoz pravim to je pa za 3m user posted image user posted image  aja pa kupila sva one velike tt flaške ki so barvaste user posted image user posted image  full lepe
detelja - ne se pustit, verjamem da ti je težkouser posted image , vedi da slej ko prej pride vsaka rit na svojo kahlo in njuna tudi bo! Uživaj z Majči in raje z nami kako debato vžgi in pozabi na "tastare"  user posted image user posted image user posted image
3m - vsem čestitke

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu ninica23)
Neposredna povezava do sporočila: 4571
18.7.2009 10:42:45   
kpmk

plenice- mi smo tudi  na 4-9
nosek-čistimo s fiziološko + baby vac, ker s palčko sploh ne gre tak. 2*na dan , ker ma kr poln nosek. A je kej narobe? user posted image

voda- mi nekaj štrajkamo z vodico, jo je že 100 ml na dan spil sedaj pa se trudimo po 40 ml

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 4572
18.7.2009 10:44:46   
kimmii
Pozdravljene,
včeraj sem v merkatorju kupila huggies pleničke s popustom 50 % za 6.50 € in so mi super. Na žalost pa so imeli samo en paket še, a katera ve ali je to akcija po vseh merkatorjih, jih je mogoče katera kupila?

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 4573
18.7.2009 11:27:29   
Cveta28
...sedaj pa naprej...

detelja - tvoja zgodba z dr taščo in tastom bi znala imeti zelo grd konec. Vem, da ti sedaj nobena tolažba ne bo ravno v pomoč ampak probaj se malce umiriti. Ful se mi smiliš, ker si tako razpeta ter da Maje nočeš oropati dedka in babice, vendar včasih so drastične spremembe nujne. Jaz vem, da preko sebe ne morem in sem v podobni situaciji dva čoveka, ki sta mi zelo blizu, za nekaj mesecev dala popolnoma na stran, še danes pa jih jemljem z veliko mero rezerve (pa govorim o nekomu, ki bi me moral podpirati ne glede na vse).
Tole je pa zate user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sonček - tudi ti se nikar ne sprašuj ali si ravnala pravilno ali ne. Prvi odziv je nagonski in v večini primerov kar pravilni. Valda, da boš ravnala tako, da bo lepo tebi in tvoji družini. Npr. mi bomo šli avgusta na morej s taščo in tastom samo v primeru, da tam ne bo moje svakinje in nnjenega malčka, ker bo drugače preveč gneče. Pa je tašča rekla, da se bomo prilagodili ampak je moj vztrajal, da to pa že ne bo šlo, ker se bomo težko prilagajali en drugemu (5 odraslih, 2 otročička) še posebaj, ker ravno ona prva začne 'kršiti' dogovore. Pa jaz govorim o svareh kot so čas za kosilo, urnik kopanja otrok, spanje, malce manj govorenja itd.
spanje - punce, če vam jaz povem koliko prespi naša laura mi boste še nehvaležne user posted image Ponoči itak nimamo problemov s spanjem, čez dan pa tudi lepo pančkamo. Kakšen dan smo bolj pokonci ampak v večini primerov se držimo pravila 'muce pančkajo podnevi, da si naberejo moči za spanje ponoči' user posted image user posted image user posted image aja pa mala ima tak bioritem, da včasih še ure ne rabim, ker vse počne ob istih urah +/- 30 min.

cuclji TT - bomo kupili 2, ker pri 1 mleko prepočasi teče (več o tem kasneje)

športni del - naš cilj je, da bi se čim dlje furali v košari zaradi hrbtenice. Če bo vse po sreči bi šli na športni del nekje konec septembra. Za zdaj Lori uživa v vozičkanju, joka samo kadar je zaspana ali kadar mora podreti še kakšen kupček. Parkrat je sicer že poskusila z izsiljevanjem,, ker se je hotela nositi in je potem revica v joku zaspala. Mi2 s kodrom sva zelo stroga in je ne jemljeva iz vozička kar tako, da ne bi kasneje hotela viseti samo na rokah user posted image

meeting CE - UŽIVAJTE!!!!!!!!!!! Pošljite kakšne slikice, da vidimo ponosne mamice in krofke ter aprilčice.

aspiratorji za nosek - glavna razlika je med tistimi ročnimi oz za v usta in tistimi za na sesalec. Jaz Lauri pucam noska tako, da ji stisnem toliko fiziološke notri, da špricne preko druge nosnice ven potem pa z ustnim aspiratorejm potegnem nesnago ven. Pravijo, da so tisti za na sesalec lajko preveč agresivni vendar nekaterim pomagajo le tisti.

kupovanje oblačil - ravno včeraj sva Lauri kupila oblekico in srajčko za zimo in pomlad 2010, nekaj pa še bova. Jaz tudi sodim med tiste, ki zeloooo nerada vidi, da kdo drugi kupuje Lauri oblačila. V večini primerov gre meni za grda, neuporabna oblačila iz nepravih materialov user posted image Še posebaj pa mi gre v nos, ker nekateri potem kupijo oblačila v Šparu ali Mercatorju tako mimo grede in mislijo, da so mi naredili uslugo user posted image Moje mnenje pač.

pleničke - ne jih kupovati samo glede na težo otroka ampak tudi malce poglejte kako jim pridejo predvsem okoli stegenc in zadaj na hrbtku. Kot je že Sonček napisala, mi uporabljamo 4-9 kg že od 1m dalje ker nam lepo pride okoli nogic in segajo višje na hrbtku. Tako ves kakec ostane v plenički user posted image ampak včaih pa se še vedno izmuzne ven user posted image , kakec mislim user posted image

voda, čaj - bolj ne kot ja, mamino mleko iz joške je zakon user posted image

bazeni - nisem ekspert za te zadeve, jo bom pa 'namočila' v vodo najkasneje sep ali okt, ko bomo šli v tečaj plavanja...saj veste katerega mislim, otročički in starši skupaj...FŠ, Atlantis ali pa v KR

< Sporočilo je popravil Cveta28 -- 18.7.2009 11:31:26 >

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4574
18.7.2009 11:50:21   
Cveta28
.... in še report....
Zadnje vroče dni smo preživljali v senčki in se igrali notri v prijetno ohlajenih prostorih. Slaba stran pa je bila to, da je koder par dni delal zvečer in potem sva bili z Lori 3 dni čisto sami user posted image ...je bilo malce hudo ampak mala se je odlično odrezala...tale vročina jo tako utrudi, da potem raje spi kot pa da se ukvarja sama s seboj...sva ji s kodrom kupila igralni lok za na ležalnik in sedaj veliko bolj mirno počaka, da mamica poje zajtr, kosilo ali večerjo user posted image ...pa tudi prstke že lepo steguje po igračah in jih nosi v usta...aja, pa mlekeca imamo sedaj tudi na pretek ...to pa je tudi vse kar je bilo lepega...
...že večkrat sem pojamrala, da mi Laura ful poliva in sedaj sem že skoraj obupala nad dojenjem...pretekli teden smo sprobači milijon drugih varijant...sem si izčrpala mleko in ji ga dala po flaški pa ga ni marala (najhujše upiranje do sedajuser posted image ), smo ji dali adaptirano mleko za refluks pa smo se hranili celo uro pa še vmes je zaspala (jaz ne zdržimuser posted image ), sem ji dala adaptirano mleko na začetku obroka in potem joško pa smo spet polivali...štala...Lori že tako ali tako od 3t dalje je samo 5x na dan in tudi po vsem tem ne kaže, da bi bila kaj bolj lačna...danes zjutraj mi je že dvakrat vse izbruhala in zato sem v prejšnjem postu napisala, da šibam po večji cucelj za TT flaško, da bi vsaj nekaj hrane zadržala v sebi...ne znam si predstavljati, da bi morala nehati dojiti, ker mi je to eno lepših opravil (podiranje kupčkov, nošenje, bruhice, problačenje itd pa še zdaleč NE)
...kot drugo pa sem začela opažati, da med spanjem drži glavico nazaj, na previjalni se je začela usločevati in dvigovati, dojenje postaja vedno bolj nemirno in še par takšnih kapric...berem forume in po moje smo zreli za razvojno, ker to so tipični znaki ekstenzijskega vzorca user posted image ...
Tako že celo jutro samo berem po netu, iščem literaturo in si zapisujem vprašanja za P. Sreča v nesreči je to, da imamo v ponedeljek pregled (+cepljenje) ter da bom P zasula z vprašanji in ji kar malce zatežila za napotnico za fizioterapevta. Če pa ne bo šlo, si bom pa kakšno privat zrihtala, da mi pokaže vsaj kakšne vaje naj izvajamo, da se situacija ne bi slučajno poslabšala. 
Šibam malce pospravit naše stvari po hiši, ker gremo popoldne k tastu in tašči na vikend pa še malce po razprodajah za Lauro.
Upam, da vas tale dež zunaj ni preveč zamoril ampak osvežitev je pa kar na mestu, a ne. Lep vikend vsem skupaj!

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?