|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrski lumpiji 08- 4. del
16.7.2009 23:04:42   
janja 27
tijani pa ene user posted image user posted image da pade vročina ...................

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
16.7.2009 23:06:12   
janja 27
ne moreš verjet da smo sklofale eno stran user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

za nas čveke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
16.7.2009 23:07:35   
janja 27
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sedaj pa mam jaz monologe

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

to ti je tko k vsi spijo jaz pa moram vodo čuvat k teče v bazen user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
16.7.2009 23:11:05   
iraira
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Gaja...itak je carica user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Metka....ej janja moja tudi skoz pravi ata ata ta ta teta ata teta....pa ni nobenega ata zraven user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Kar te ne ubije, te naredi močnejšega...

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
16.7.2009 23:14:24   
gogabojan
IZVIRNO SPOROČILO: janja 27

goga .....bjeba ti tolk napišeš da potem vse zakomplicirašuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sej prov tud taki morjo živet zato je svet toliko bolj zanimiv in pesteruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image KAJJJJJJJJJJJJJJJJJ

hehe

napišem ja, ker mi možgani preveč info želijo izliti. te pa nima ne glave ne repa.

sem JUNIKuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Veš kaj bejba, če ti paše ok, če ne pa klinc te gleda.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Te pa primi telefon v roke, poklič, pa vpraš, kaj ne razumeš.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
16.7.2009 23:19:44   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: iraira

Pikica a misliš da ni možno da bodo norice malo z zakasnitvijouser posted image  user posted image  user posted image . Drugače je pa visoka vročina tri dni potem pa pikice tudi znak za šesto bolezen če se ne motimuser posted image  user posted image  user posted image  . Sem zasledila na FB da jo ima Tjuš od ajetam

Upam pa da bo kmalu bolje s Tijano, ker so taki bogci mali če so bubaniuser posted image  user posted image  user posted image

Evo še user posted image user posted image user posted image  zanjo

ej dvomim da so norice z zakasnitvijo, če misliš tiste od vallinga Nika, ker je dejansko v sredo mislim da blo 3 tedneuser posted image
je pa valla tud omenjala pesto bolezen ...pojma nimam kaj je, sem lihkar googlala :) tko k praviš 3 dni vročina, pol pa pikice, bomo vidli, mogoče pa ...al pa norice od kje drugod ...zdej sem merila v spanju je calpol naredu svoje in je padla na 37,2 zdje pa ne vem al pri šesti bolezni al pa noricah tud vročina pade, če jo zbijaš in potem valda nazaj naraste?

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 2406
16.7.2009 23:20:34   
PikicaStonoga
HVala vsem za skrb!
Vam zjutraj poročam o nočki, zdej pa grem ajatutaja tud jaz! :)

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
16.7.2009 23:21:14   
janja 27
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

goga .....bjeba ti tolk napišeš da potem vse zakomplicirašuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sej prov tud taki morjo živet zato je svet toliko bolj zanimiv in pesteruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image KAJJJJJJJJJJJJJJJJJ

hehe

napišem ja, ker mi možgani preveč info želijo izliti. te pa nima ne glave ne repa.

sem JUNIKuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Veš kaj bejba, če ti paše ok, če ne pa klinc te gleda.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Te pa primi telefon v roke, poklič, pa vpraš, kaj ne razumeš.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sej zato te kličem ti pa pol vse ostalo blebetašuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

itak da smo vse junik vsak po svojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

itaira...ja ne vem kaj je z našimi pupikami mame ne marajo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
16.7.2009 23:23:50   
janja 27
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

Pikica a misliš da ni možno da bodo norice malo z zakasnitvijouser posted image  user posted image  user posted image . Drugače je pa visoka vročina tri dni potem pa pikice tudi znak za šesto bolezen če se ne motimuser posted image  user posted image  user posted image  . Sem zasledila na FB da jo ima Tjuš od ajetam

Upam pa da bo kmalu bolje s Tijano, ker so taki bogci mali če so bubaniuser posted image  user posted image  user posted image

Evo še user posted image user posted image user posted image  zanjo

ej dvomim da so norice z zakasnitvijo, če misliš tiste od vallinga Nika, ker je dejansko v sredo mislim da blo 3 tedneuser posted image
je pa valla tud omenjala pesto bolezen ...pojma nimam kaj je, sem lihkar googlala :) tko k praviš 3 dni vročina, pol pa pikice, bomo vidli, mogoče pa ...al pa norice od kje drugod ...zdej sem merila v spanju je calpol naredu svoje in je padla na 37,2 zdje pa ne vem al pri šesti bolezni al pa noricah tud vročina pade, če jo zbijaš in potem valda nazaj naraste?

pri 6 bolezni vročina pade k ji daš calpol al paracetamol in potem spet naraste....saj tko je blo pri manci tri dni je kuhala na 39 k sem ji dala paracetamol je padlo in spet naraslo po treh dneh je vročina padla in pojavle so se pikice po glavi potem po trebuščku in an koncu po nogicah

Neposredna povezava do sporočila: 2409
16.7.2009 23:40:13   
gogabojan

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sej zato te kličem ti pa pol vse ostalo blebetašuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

UUUUUUUUUU tole pa sem spregledala.

Bejba bejba. KDAJ pa si me poklicala nazadnje???? Lepo te prosim.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

OK, saj nisi rabila razloga, ker nisem skoraj nič na netu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
17.7.2009 0:04:51   
gogabojan
Evo nekaj bejbe, kaj se dogaja danes. Da malo bolje pazimo vsi.

Razsaja virusni meningitis! 16.07.2009, 16:02 / Natalija Rus

Veliko staršev je zaskrbljenih, ker se v zadnjem mesecu v nekaterih vrtcih pojavlja virusni meningitis. Na Inštitutu za varovanje zdravja RS so nam to potrdili. Več kot prejšnja leta

Kot je povedala mag. Eva Grilc, so izbruh zaznali v vrtcih ljubljanske zdravstvene regije, kjer je tudi največ prijavljenih primerov. O povečanem obolevanju poročajo tudi z murskosoboškega področja, od tam prijave še prihajajo; več prijav je tudi iz koprske regije. user posted image Temperatura je lahko zelo povišana. (Foto: iStockphoto)

Letos so na IVZ zaznali večje število obolelih kot prejšnja leta: od januarja do konca junija 2009 so prejeli 76  prijav, kar je skoraj dvakrat več kot lani, ko jih je bilo v enakem obdobju 40. V juniju 2009 so prejeli 53 prijav, vendar to še niso vse, nekaj jih bo prišlo z zamikom. Večinoma gre za posamezne primere, pravi Grilčeva.V skladu s prijavami obolevajo zlasti otroci od petega do devetega leta, vendar tudi mladi in odrasli srednjih let. Poročajo pa tudi o obolevanju celih družin.

Bolezen
Meningitis je vnetje ovojnice, ki obdaja možgane in hrbtenjačo. Najpogosteje ga povzročajo virusi iz skupine enterovirusov. Meningitis, povzročen z enterovirusi, se pogosteje pojavlja v poletnih in jesenskih mesecih. Med ostalimi virusi sta pogosta povzročitelja meningitisa še virus herpesa in mumpsa.

Znaki
Klinična slika bolezni je lahko zelo različna. Večina bolnikov ima vročino, glavobol, slabost in bruha. Vnetje možganskih ovojnic lahko spremljajo prehladni znaki, različni izpuščaji, driska, občutljivost na svetlobo. Pri dojenčkih in majhnih otrocih so bolezenski znaki manj značilni, npr. vročina, razdražljivost, težave pri zbujanju, odklanjanje hrane. Virusni meningitis ima praviloma dobro prognozo in bolniki ozdravijo brez posledic. user posted image Otroček je zaspan in lahko ga moti svetloba. (Foto: www.sxc.hu)

Virusni meningitis je resna bolezen, ki pa je pri osebi z normalnim imunskim odgovorom redko smrtna. Bolezenski znaki običajno trajajo od sedem do deset dni in po tem času oseba popolnoma ozdravi. Nasprotno pa je pri bakterijskem meningitisu, ki je zelo huda bolezen, ki se lahko konča s težjimi posledicami ali celo smrtjo, če ni dovolj hitro in ustrezno zdravljen. Znaki virusnega in bakterijskega meningitisa so zelo podobni. Če sumite, da ima vaš otrok meningitis, ga takoj odpeljite k zdravniku.

Z neposrednim stikom
Enterovirusi se najpogosteje širijo z neposrednim stikom z izločki iz dihal, slino kužne osebe, s stiskom rok, med dotikanjem predmetov, na katerih so kužni izločki, in nato prenosom virusov z rokami do ust, nosu. Enterovirusi so tudi v iztrebkih kužne osebe. Ravno z iztrebki, ki pridejo na roke in z rok v usta, se najpogosteje okužijo majhni otroci.Inkubacijska doba (čas od vnosa virusov v telo do razvoja bolezenskih znakov) je pri enterovirusih od tri do sedem dni. Okužena oseba je kužna oziroma izloča virus v iztrebkih od nekaj dni do več tednov. user posted image Otrok se na splošno počuti slabo. (Foto: iStockphoto)

Zdravljenje
Virusni meningitis se lahko dokaže z laboratorijskimi testi tekočine, ki obdaja hrbtenjačo. Zdravljenje je simptomatsko, običajno s počitkom v postelji, uživanjem zadostne količine tekočin ter po potrebi z zdravili za zniževanje temperature in lajšanje glavobola.

Kako se lahko bolezni izognemo?
Za preprečevanje širjenja – na primer v družinah, vrtcih – je zelo pomembna dobra osebna higiena, zlasti umivanje rok po veliki potrebi, pred jedjo in tudi potem, ko je bolnik že prebolel okužbo. Prav tako je pomembno, da preprečimo izmenjavo jedilnega pribora ali pitje iz iste skodelice, steklenice ipd. Priporočajo, da v vrtcih večjo pozornost posvetijo čiščenju in pranju igrač ter čiščenju delovnih površin. Učinkovito je razkuževanje s klorovimi preparati.

< Sporočilo je popravil gogabojan -- 17.7.2009 0:07:01 >

Neposredna povezava do sporočila: 2411
17.7.2009 7:18:01   
mbd0411
Goga imaš zs!!!

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

Neposredna povezava do sporočila: 2412
17.7.2009 7:25:49   
coccinella

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Gaja...itak je carica user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Metka....ej janja moja tudi skoz pravi ata ata ta ta teta ata teta....pa ni nobenega ata zraven user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

moja pa skos mama mama mama user posted image user posted image user posted image , no tudi ata ji gdaj uide ampak res redko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
17.7.2009 7:56:34   
Lovely
IZVIRNO SPOROČILO: valla.

Drugače pa dobro jutro!
Naše spanje postaja vse boljše. Prvo noč sem ga crkljala 2 uri, da je omagal in zaspal, drugo uro in pol, tretjo pa samo 5 minut! Danes ponoči tudi samo 5 minut! Zbudil se je sicer večkrat, ampak sem mu dala samo dudo. Zdaj jo vzame, včasih ni blo šans. Tko da, neverjetno!! Kako je bil razvajen tega dojenja, ej. Mi je pa kar hecno, kako se zdaj kar naenkrat dojiva samo 3x  v 24 urah, prej pa po 7x. Kmalu bom ukinila še dopoldansko rundo in se bova dojila samo še zjutraj in zvečer.

Včeraj smo malo skočili na morje, Tilen je užival, sem ga dala v vodo, ni nič odmikal nogic user posted image ampak je kar pogumno stopil, nato se usedel noter, tko da smo ga potem kar fajn celega skopali.
Dejte mi povedat, ali tudi vaši "jejo" kamenčke? Naš si namreč non stop rine kamenčke v usta - tiste tamjhne in jih zveči. In pol je še ful hud, k mu jih bezam ven user posted image Tavelike kamne tudi z užitkom liže in grize user posted image Zadnjič si je mivko zatlačil v usta in bil ves srečen user posted image Mislim... si predstavljate, kako je biti na plaži s takim otrokom.. skoz oči na pecljih... Ne vem, no, Nik ni bil tak.

Inya je vse, kamenčke, travo, rože, zemljo. Za znoret.

Lovely

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
17.7.2009 8:09:32   
Lovely
Dobro jutro,

najprej .100noga, kako gre Tijani? Šesto bolezen je prebolela Inya konec maja, se spomniš? Vročino je imela in potem po 3 dneh pikice. Zna biti to tudi pri Tijani. In ja, daš paracetamol in vročina malo pade, pol pa spet naraste...

Mi smo solidno, že drugo noč sem spala v Inyini sobi k se mi ne da vsakih 15 min hodit iz spalnice... Ma ni bilo tako hudo. Ob ene 4h sem jo dala k sebi pa sva tako spali do šestih...

Danes pakiramo, jutri odrinemo na morčka. Medtem nam bodo doma zbrusili parket in generalno očistili tako da se tudi veselim prit domov :) Sam strah me je vsega perila po dopustu, včeraj sem imela maraton v likanju...
Aja, glede naše hiške vam nisem povedala... sva dala vse ON HOLD, ker prodaja najinega fleta ne gre OK. Zatišje je na trgu in vsi čakajo september...

Ful bo lep dan :) Juhuhu! Uživajmo ga.

Kje si Irma? Ku ku?

Lovely

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
17.7.2009 8:49:24   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely

Dobro jutro,

najprej .100noga, kako gre Tijani? Šesto bolezen je prebolela Inya konec maja, se spomniš? Vročino je imela in potem po 3 dneh pikice. Zna biti to tudi pri Tijani. In ja, daš paracetamol in vročina malo pade, pol pa spet naraste...

se spomnim, da ste preboleli, lih ste imeli krst ... :)
a pol je ok, če pač tri dni zbijam s svečkami oz. calpolom? na 6 ur pač, če bo visoka vročina? včeraj  je čez dan dobila 2 svečki, zvečer sem ji dala pa calpol ...ponoči nisem dajala zdravil,  čeprav je najnižje padla na 37,2, najvišja pa je bila 38,8, ampak sem uspela zbit z obkladki oz  mrzlimi nogavičkami ...kako se ve odločati al dat svečko al sirup? jaz bom načeloma čez dan svečko, zvečer in ponoči sirup ...sploh ne vem zakaj, tak filing mam ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2416
17.7.2009 8:51:12   
PikicaStonoga
aja itak sem zmenjena, če danes ne pade, gremo popoldne k zdravniku, ker naša dela :)
a lahko po kakih izvidh krvi npr. vnaprej vidi da je ali ni šesta bolezen, čeprav še ni pikic? ker če je šesta bo vročina do nedelje, pikice v PON. zdi se mi lovely, da si rekla, da je povedala, da je šesta, pa še niste imeli pikic ...

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2417
17.7.2009 9:02:36   
PikicaStonoga
miška se je zbudila, ima 38,1 vročine. pozabila sem vprašat, če so vaši pri šesti bolezni oz. pri vodenih kozah oz. pri virozi (vse je še odprto, kaj je oz. bo) normalno jedli in pili? moja je kr normalno, mogoče malenkost manj, samo to je lahko tudi zaradi vročine zunaj ...pila je pa včeraj manj kot ponavadi ...mleko je zjutraj normalno spila, večč kot ponavadi, tko da me to ne skrbi ...

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2418
17.7.2009 9:04:07   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely

Dobro jutro,

ja ja sem narobe izračunala, vročina ČET, PET; SOB in nedelja pikice ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
17.7.2009 9:05:06   
Lovely
.100noga,

jaz vedno dajem samo Calpol, svečk nikoli nisem dobila. Itak je pa isto - paracetamol. Baje da svečke hitreje primejo, vsaj slišala sem tako. In ja, vsake 6 ur če je treba. Ampak ji še ne dam cele žličke.

Šesta bolezen je virusna, P je po krvni sliki in simptomih pred pikicami postavila diagnozo. Tako da ne bo škodilo če gresta k P. Da se prepričate, da ni kaj bakterijskega oz. kako vnetje. Kar pojdita.

Lovely

Neposredna povezava do sporočila: 2420
17.7.2009 9:07:06   
Lovely
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

miška se je zbudila, ima 38,1 vročine. pozabila sem vprašat, če so vaši pri šesti bolezni oz. pri vodenih kozah oz. pri virozi (vse je še odprto, kaj je oz. bo) normalno jedli in pili? moja je kr normalno, mogoče malenkost manj, samo to je lahko tudi zaradi vročine zunaj ...pila je pa včeraj manj kot ponavadi ...mleko je zjutraj normalno spila, večč kot ponavadi, tko da me to ne skrbi ...

Inya je jedla malo manj. Ampak ni bilo kake paneike. Valda ko so bubani jim ne paše tok jest. Je pa več pila. Ampak to je različno kako se lumpiji spopadajo z boleznijo. Pazi, da dovolj pije, glej ji mečavo, če je vrdta mora piti. Če noče cuclja poskusi po žlički.

Lovely

Neposredna povezava do sporočila: 2421
17.7.2009 9:08:50   
Lovely
Inya se bo kmalu zbudila. Pokliči me če boš kaj rabila, bom pa vsake tok pogledala sem gor kako sta. Go go go Tijana! Fight it, girl!

Lovely

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
17.7.2009 9:11:00   
PikicaStonoga
A ste ve pri vročini hodile vn al ste se držale notri? men je rekla zdravnica, da lahko greva na zrak ...da se celo lahko kopa v mlačni vodi v senčki (ohlajanje) ...

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2423
17.7.2009 9:17:07   
Tejčika29
Tale vročina pa že zdajle seka ane?? Gremo zdaj hitro ven, preden gori res zakurijo user posted image !

Pol pa pakiram, pa perem in likam pa joj kolk je tega sranja preden greš nekam za dalj časa.

Punce - bodite mi dobre, bolančkani hitro ozdravite!!! Uživajte v vročem poletju in se beremo čez 14 dni.

Bye bye.

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
   [Brisano sporočilo]
17.7.2009 10:15:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lovely)
  Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?