klaja
|
Ime za : boma kar skrivala do konca, pa tudi spol, če nama bo uspelo, ker so vsi stalno bolj nadležni. Nisem pa zasledila takih imen kot ju imava midva izbrano tukaj. Larilu tudi jaz sem mnenja, da je za punčke lažje izbrat ime, kot pa za fantka, vsaj pri nama je tako. Angelcare: sem ga predlani dobila tukaj na Ringaraji kot nagrado v eni nagradni igri. Kozmetika: dokupit moram še mandljevo olje, alkohol, sudokrem (sem še najbolj zadovoljna s to kremico, posebej za kake izpuščaje) in pa fiziološko raztopino. Sonček Lara super, da se boste preselili v novo hiško! Glede angelcara: obe plošči daš pod jogi, ker če se dojenček potem ko je že večji priplazi do spodnjega roba postelje, bo naprava prav tako začela cvilit, če bo not samo ena plošča, ki bo nameščena nekje na zgornjem delu postelje. Eva Ana pri nas se kaj takega pogosto zgodi na CSD-ju, jaz jim ponavadi kar po telefonu zatežim. Indy0024 ne se jezit, včasih pač ne gre vsega za odgovorit, ker je občutno preveč vsega napisanega, tako da niti ne morem prebrat vsega, kaj šele da bi odgovarjala. Majra v Mariboru "moraš" široko povijat, tudi če so kolki 1A - preventiva. Drugače pa lahko prideš k meni na inštrukcije, kako z dvema takima malima. Saj če se spomniš kaj sem pisala pri januarčicah, kako sem obe nosila po stopnicah in ne vem kaj še vse, ker še Julija ni hodila (shodla je, ko je bila Hana stara nekje 6 mesecev). Pa saj se boš nekako znašla, pa tvoja že hodi, to je glavno. Na sprehod pa smo šle tako, da sem Hano dala v kengurujčka, Julijo pa v Zappa in je tudi nekako šlo. Nastavki za dojenje: jih ne mislim kupit, edino kar si bom še kupla pa je Lanolin, da si bom mazala bradavice, ker me je kar groza če se spomnim kako boli, če ti spokajo. Tetra plenice: jaz sem jih kar dosti uporabljala, pa glede na to da sem obe široko povijala, tam se jih kar dosti umaže, če slučajno kaj pride skozi plenico. Pri Hani sem pri širokem povijanju rabla kar 3 in če ji je kdaj uspelo da je 2x dnevno prišlo kaj skozi, potem veste kaj je bilo to pranja. Pa tudi pri dojenju sem jih podlagala , ker sma se dojili leže in je včasih mleko kar teklo, tako da ni utegnila požirat. Pa tudi za kopanje,.. Maayaa glede številk oblačil pa je zelo odvisno kako velik se otroček rodi, če ima že pri rojstvu tam okoli 52 cm ali več, potem lahko veš, da 56 št ne boš dolgo uporabljala, če pa je bolj majhen pa je že fajn imet 56, ker cotike tako grdo visijo na njem, če so prevelike. Kake majčke na trakce (ne vem kako se jim reče) in puloverčke je boljše imet 62, pa tudi bodije, pajacke pa 56. Nek seznam je bil že objavljen, mogoče ti bo katera znala povedat, na kateri strani je in si lahko prebereš. Sontchica probaj čim več počivat, ker če boš počivala se bo stanje umirilo, tako je bilo tudi pri meni. Probaj zdaj vikend preležat, mogoče bo pa boljše. Magnesol pa so mi v porodnišnici dali 3x na dan, pa tudi jaz nisem imela občutka, da bi kaj pomagal. Bambina23 pozdravljena in prijetno klepetanje ti želim! Popek: Hani sem ga čistila dobre tri tedne. Tamika87 če kolki ne bodo vredu boš morala imet še povijalne plenice, sicer ne vem kake zgledajo te, ko si napisala. Drugače pa je potem to odločitev vsakega posameznika glede širokega povijanja, jaz se bom držala navodil, ker me je strah teh oporic (šilc), ki jih dobiš, če so kolki zelo slabi. Je ena mamica pri januarčicah imela težave oziroma njena hčerkica, ki pa je za začetek dobila oporice, potem pa ker se ji stanje ni izboljšalo gips. Zdaj pa imam jaz tudi zadost branja in pisanja, pa ne bit hude tiste, katerim nisem odgovorila, ker nimam pametnega odgovora, pa raje nič ne napišem. Noč!
|