Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 9:19:00
|
|
|
|
Anonimen
|
a mislite, da je jezerce na Rakitni že dovolj toplo za namakanje nogic (Oskarjevih, ne Urbanovih ) danes bomo šli še v Mostec, a jutri ali pojutrišnjem bi pa šla malo na zrak! bi šla še katera?
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 9:25:01
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Jutro! Pa ne, da sem prva Gubice pod vratom- jaz ji vrat zelo dobro z vodo umijem (bradico ji dam gor in gubice razprem, da res dobro umijem), potem pa še zelo dobro namažem z mandljevim oljem. Predel pod gubicami mora biti lepo namazan. Isto naredim pod pazduho. Ko se ji je enkrat vnelo, sem jo tako v enem dnevu pozdravila. Je pa treba res zelo dobro sčistit, ko daš oljček gor, fajn vse grudice in kožico dol posvaljkat. Kopalke- ful so mi všeč te enodelne, ampak probat jih pa ne moreš, ane Preko kataloga pa jaz ne bi naročevala... ja očitno si bla res prva, jz pa zadnja včeri z gubicami pod vratom mam tud jz cele boje, zato k prov glavo tišči k prsnemu košu in jo težko umijem... pri pazduhi je pa isto.. čim primem roko da jo dvignem jo začne z vso silo tiščat dol matr, tale naša bejba je pa že močna pikice na obrazu ma pa tud naša k je vročina, pa po prsnem košu jih še dobi... tko da takoj porajtam kdaj ji ne vroče HB k.tja za jezero samo vem da se v Podpeškem full kopajo, pa včas se na Rakitni... meduzica naša ne spi na boku, ker se še premetava in se takoj zvrne na hrbet... tko da je niti ne polagam več na bok, k nima smisla.. kljub deki k jo ma za hrbtom se ona že spretno obrne dons zjutri je pa ena moja kolegica rodila... komi čakam da mi kakšno slikico pošlje zdej čakam Gajo da se zbudi, da jo previjem, pa umijem obrazek, preoblečem pol pa vn... morm plevel pobirat, ona bo pa spančkala v vozičku http://24ur.com/ekskluziv/domaca-scena/ekskluzivno-werner-dobil-puncko.html (folk je čist zmešan)
< Sporočilo je popravil Blueeyes -- 14.7.2009 9:26:19 >
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 9:27:26
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja a mislite, da je jezerce na Rakitni že dovolj toplo za namakanje nogic (Oskarjevih, ne Urbanovih ) danes bomo šli še v Mostec, a jutri ali pojutrišnjem bi pa šla malo na zrak! bi šla še katera? ooo Mostec, kok časa že nism bla tm... ponavad sem se rolala do tja, pol preobula, prehodila mal naokol in pol spet odrolala domov - tako celodneven izletek
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 9:40:34
|
|
|
|
mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: meduzica drugač pa ratujem vedno bolj zaskrbljena .. mali je že kar močno ukrivljen v eno smer. Glavica gre skoz na desno, pa cel telešček je mal ukrivljen (če leži na hrbtu ima hrbtenica obliko trebuščka črke D) .. če ga probam ukrivit v drugo stran pa ful joka/protestira. Ga probavam pestovat več na drugo stran teh par dni, pa me roka grozno boli ker sem imela zapestje zlomljeno ... ne vem kako bo to v bodoče .. dejte mi povedat punce .. a vaši otročički še spijo na boku ? .. ker jaz našega že vsaj en mesec ne morem več na bok dat ... ga dajem na hrbet. Tudi če ga dam na bok in podložim se prekobaca tako, da je na koncu grozno ukrivljen .. sem kr nehala podlagat, ker se mi je zdelo da je še slabše da ga silim kot da lepo pustim ga na hrbtu spat. Zdej mam pa hude pomisleke da sem narobe delala Glede spanja ti ne bom svetovala, ker je pri tako kot pri odraslih - enim paše eno, drugim drugo... starejša je od 2. tedna spala na trebuhu, kljub vsem "ustrahovanjem" glede smrti v zibki. To je bil pač edini položaj v katerem je (tudi ponoči) spala več kot 20 min. Glede ukrivljanja pa - opozori na posvetovalnici in verjetno bosta šla v razvojno ambulanto, kjer vama bodo pokazali ustrezne vaje in handling. Se baje poštima v par mesecih. Mimogrede, tudi Julija je imela en čas non stop glavico obrnjeno samo v levo. Potem sem jo na povijalni ob vsakem previjanju z igračko spodbujala, da je glavico obračala v desno in tam odložila igračko, da jo je gledala. Zdaj je že OK. Aja, spi pa na hrbtu - odložim jo na bok in založim, ampak ona se nekako obrača in drgne dokler ni na hrbtu...
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 10:23:41
|
|
|
|
lake
|
Dobro jutro! Dons mamo spet dan nehranjenja, mi je že navsezgodej zbruhala obrok. Pol pa čez pet minut hotla nadoknadit. Ne razumem tega. Spi na hrbtu, se pa tud sama na bok obrne. Rdečino pod vratom sm ji nekak uspela zmanjšat z Bepanthenom, ji pa zelo težko bradico dvignem, ker jo tišči dol.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 10:44:08
|
|
|
|
Anonimen
|
živjo mama: ah, sej je dans že bolje, je čist brez veze, se bom pač navadla da ne bom rinla v ljudi k sem jim samo za tolažbo k nimajo druge družbe no midve sva že zapravle doklade sm šla položnice plačat tako da sem spet brez keša, do jutri dons je zunaj tojk vroče da ni bit za na soncu, grem pol ob treh po sinka, bova bla mal na igralih pol pa domov
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 11:03:58
|
|
|
|
Tanja_
|
Hej! dudi sm vidla, da si vprašala, zakaj ne gremo en teden kasneje na dopust. Smo najprej hoteli it od 29.08-12.09., pa so možu v službi rekli, da takrat ne more, ker peljejo poslovne partnerje na neko tekmo. okej, potem se je prejšnji teden zmenil za dopust 0d 22.08.-05.09. in sva v petek apartma rezervirala in vplačala akontacijo in včer je zvedel da mora nujno bit na tem sestanku, ki je ravno v času dopusta. In sva prestavila vse skupaj za 1 teden bolj zgodaj in je apartma en teden prej 91€ dnevno, naslednji teden pa skor 70€ in to potem nanese skor 400€ več Me tok jezijo tud te Hrvati, k majo tko navite cene. Drugo leto sigurno ne greva tja, sam letos pa skor mormo it tko, k je Hana še tok mejhna. Ena je sprašvala kam gremo- Bol na Braču. Drugač sem pa pri mojih in mi net nalaga eno stran 10 minut, tisto s slikcami pa pol ure tko da sm zdej rabla eno uro, da sm 5 strani prebrala.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 11:23:52
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: meduzica danes ponoči je kakal :) svečka je delovala (po več kot 12ih urah) drugač pa ratujem vedno bolj zaskrbljena .. mali je že kar močno ukrivljen v eno smer. Glavica gre skoz na desno, pa cel telešček je mal ukrivljen (če leži na hrbtu ima hrbtenica obliko trebuščka črke D) .. če ga probam ukrivit v drugo stran pa ful joka/protestira. Ga probavam pestovat več na drugo stran teh par dni, pa me roka grozno boli ker sem imela zapestje zlomljeno ... ne vem kako bo to v bodoče .. dejte mi povedat punce .. a vaši otročički še spijo na boku ? .. ker jaz našega že vsaj en mesec ne morem več na bok dat ... ga dajem na hrbet. Tudi če ga dam na bok in podložim se prekobaca tako, da je na koncu grozno ukrivljen .. sem kr nehala podlagat, ker se mi je zdelo da je še slabše da ga silim kot da lepo pustim ga na hrbtu spat. Zdej mam pa hude pomisleke da sem narobe delala končno, revček, da se je pokakal ukrivljenost Jaka je bil takle na dopustu pri 2h mesecih, pa mu zdaj nič ne manjka... Je pa dosti časa močno ukrivljal glavo nazaj, popravljala sem ga pač kolikor sem mogla. Zaradi tega pa nismo nikoli šli v razvojno ambulanto. Pazi samo to, da ko bo na boku, da ga zadaj podložiš do sredine hrbta- na vratu ne sme čutiti, da je podložen. Ker drugače avtomatsko glavico zvrne nazaj in se usloči. In naša spi na boku, ja. Jo fejst podložim in ovijem, da nima kam it. Podnevi spi tudi na trebuščku/ hrbtu, ponoči pa vedno na boku. Kopanje v jezeru- za Rakitno ne vem, defenitivno pa močno ODSVETUJEM Podpeško jezero. Grozna umazanija, ne it tja. Je boljši bazen al pa še najboljš- domači bazenček
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 11:25:52
|
|
|
|
FLASK_A
|
Aha, še podatki: rojstvo (14.5.09) 3480g 52cm 1. mesec (15.6.09) 4480g 56cm 2.mesec (14.7.09) 5500g 59cm Kako je velika moja babnica, a ni
< Sporočilo je popravil FLASK_A -- 14.7.2009 11:35:37 >
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 12:13:54
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
meduzica - naj te malo potolažim, no sicer so ti že druge punce napisale, da je to zlo pogosto, da se dojenčki ukrivljajo na eno stran. Pri nas je enako. Naša pediatrinja je rekla, da dojenčki pač zavzamejo svoj najljubši položaj, mi pa jih moramo po svojih najboljših močeh poskusit navadit še na druge položaje - nam je priporočila nosenje male v "gnezdecu" kadar jo nosimo po rokah (in ne npr. na ramenih, kot ponavadi podiramo kupčke), spanje na boku (pri tem moramo založiti tudi glavico in ne samo hrbet, da pa se ne zbezajo na hrbet, založimo še spredaj pri trebuščku, tako da nima prostora se prevrnit na hrbet), čimmanj naj bi jo dajali pasit kravce, ker tako hrbtenico še bolj ukrivlja, itd. Gremo pa se za vsak slučaj pokazat v razvojno ambulanto, da nam še tam zdravnica pokaže prave prijeme.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 12:28:17
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Aha, še podatki: rojstvo (14.5.09) 3480g 52cm 1. mesec (15.6.09) 4480g 56cm 2.mesec (14.7.09) 5500g 59cm Kako je velika moja babnica, a ni
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 12:30:28
|
|
|
|
KatMat
|
evo spet smo se mal kuhal!!!do sedaj sve vozickale in to od osmih zjutri!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 12:31:18
|
|
|
|
KatMat
|
jutri gremo v arburetum vozickat....se nam kera pridruzi???
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 12:41:06
|
|
|
|
KatMat
|
ja kje pa ste vse???a kuhalte al kaj?? jaz ne kuham vec,ker je moj totalno nehvalezen!!!v nedeljo ko smo vozickal se z eno kolegico je prbil da bi lahko vec migala pa bi kile hitrej dol sle pa ga popravim da ja nisem smela zarad ciscenja pa antibiotikov pa vsega pa pol prbije ja sej migas lahko ze ce bi kaksen lonec premaknila....uuu mi je zavrel...jaz k sem ze tadrugi da ko sem prisla iz porodnisnice kuhala pa da pol tako spusti...ma ne kuham vec,,,kr nej k mamici hod jest
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 12:48:48
|
|
|
|
KatMat
|
joj danes sem prvic jedla zdele....pa sem si gres skuhala pa dve zemlji z pašteto pa se dva rogljicka
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 12:49:53
|
|
|
|
KatMat
|
no a se bo kera javla????vidim vas!!!
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 12:55:21
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
katmat , čist prov maš ......Ti naši dedci so včasih res mal čudni, ampak kaj čmo. Ti mu kar prepusti lonce in kuhinjo, pa cunje in dojenčka, bo kmal vzel besede nazaj .
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 13:07:44
|
|
|
|
FLASK_A
|
Katmat Vem, da teb ni smešno, sam si me pa nasmejala zdejle Kupi si kak predpasnik... Čak, da najdem... KLIK Al pa majico KLIK ali pa njemu: KLIK Mogoče mu bo pa kapnilo, da lahko tut sam kej skuha. Še posebej, če hoče pol še kej dobit
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 13:07:49
|
|
|
|
KatMat
|
ja sej ne zastopi!za nc sem spet dobila pod nos ja sej ti si cel dan doma...(se mi zdi da se je spet slo zaradi spanja)
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 13:09:39
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat ja sej ne zastopi!za nc sem spet dobila pod nos ja sej ti si cel dan doma...(se mi zdi da se je spet slo zaradi spanja) ko ti kej takega reče, je pa tale primerna: KLIK
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 13:09:42
|
|
|
|
Leela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes http://24ur.com/ekskluziv/domaca-scena/ekskluzivno-werner-dobil-puncko.html (folk je čist zmešan) đizs kakšno ime. Se boste lahko lahko z Ario igrale. Blue luštna reportaža. zoja10: klobase pomenijo zaprtje. jaz sem zamenjala mleko ker pije am pa je pomagalo. Nekje pa sem prebrala, da če ti piješ donat, da tudi dojenčku pomaga (ker dojiš). Poglej na med.over.net pod dojenje oz. na linke ki jih dudi in blue limata. -na boku ne spi že od enega mesca, se je sam nazaj zvračal. Gubice je treba pa fajn spucat in namazat. je pa res cel wresling ja.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 13:12:13
|
|
|
|
KatMat
|
ja in si je mogu pire skuhat za k filani papriki ker sem tamalo rihtala in ce bi me caku bi bil se dlje lacen in je bil ves uzaljen..on lacen!pa zanc je eno uro likal in je vn naspidiran prbou da ze cel dan dela jaz pa lezim!! jao jao zadnje case ga neki daje in jest ga mam ze polhen kufer...se mal pa bom spakirala
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 13:13:31
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A IZVIRNO SPOROČILO: KatMat ja sej ne zastopi!za nc sem spet dobila pod nos ja sej ti si cel dan doma...(se mi zdi da se je spet slo zaradi spanja) ko ti kej takega reče, je pa tale primerna: KLIK heheh...caki ti pokazem kaj bo pomagalo
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 13:14:03
|
|
|
|
Leela
|
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat ja sej ne zastopi!za nc sem spet dobila pod nos ja sej ti si cel dan doma...(se mi zdi da se je spet slo zaradi spanja) Na ta stavek sem pa jaz čist alergična. Ti mu lepo reči, da imaš porodniško plačeno za 8 ur potem sta pa na istem. flaska ful dobri napisi , to bi palilo ja.
|
|
|
|
RE: Z-majčki 2009 - 2. del 14.7.2009 13:14:49
|
|
|
|
KatMat
|
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?