|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dolenjke
13.7.2009 10:51:17   
čebelica01
ta je kar mal huda kupiš pa cujnce za novoreojenčka ne pa 3 mesece starega škrata user posted image user posted image user posted image . sam ti očitno boš mogla kar une za tri mesece stare škrate kupt xxl

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
13.7.2009 11:33:39   
Mateja4

user posted image user posted image Dolenjkeuser posted image user posted image

user posted image IN ŽE STE NA VRSTI JULIJKEuser posted image ....go,go,go....  user posted image user posted image

Ajde dejmo, dejmo.....user posted image user posted image user posted image

********** JULIJ **********

1. Alex01-----11.7.----33----Nm----------user posted image P 15.07

********** AVGUST **********

2. Majca----12.8.-----------Straža--------user posted image

3. Mateja4---15.8.------------Nm---------user posted image P 28.07

********** SEPTEMBER **********

4. cukr07-----9.9.-----27----Mokr.-------user posted image P 21.07.

5. _melody_---- 22.9. --- Brežice ---user posted image   P 04.08.

********** OKTOBER **********

6. *chance*-----24.10.-----23----Nm-------

********** NOVEMBER **********

7. among_the_clouds---15.11.---Nm---user posted image

**********FEBRUAR 2010********

8. valentinčica30 -------10.02--- --- user posted image P 11.08.

********** PREGLEDI **********

15.07. Alex01

21.07. Cukr07
28.07. Mateja4
04.08. _melody_
11.08. valentinčica

user posted image user posted image user posted image RODILE user posted image user posted image user posted image

1. RMMAJA*********user posted image user posted image --DANE IN FRAN
2. INFINITY1********user posted image ----LOVRO
3. SANJA23********* user posted image ----TAI
4. ŠKRATKA*********user posted image -----LOVRO
5. CEBEICA MAJA*****user posted image ----MAKS
6. DOLČI************user posted image --- PIA
7. SRCCKA**********user posted image -----MAJ
8.TIA12*************user posted image -----TAJ
9. Rea27*************user posted image -----EVA LANA
10. misk*************user posted image ----VITA
11. matt*************user posted image -------VITA
12. majčica20********user posted image --------KLARA
13. Krempeljček******user posted image -------TIMOTEJ JERNEJ
14. Buterffly*********user posted image -------ŽAN MARCEL
15. Majch*********user posted image *******ŽIVA
16. Fejči*********user posted image ********TIAN
17. Kaminek******user posted image ********PATRICIJA

18. Mala_princeska*******user posted image ******* MANCA

19. Zaspančka**********user posted image ********TJAŠ
20. Nemka *************user posted image *********LINDA NEJA
21. PETRA2008************user posted image **********NINA
22. JAKNIK01
*************user posted image *********ALJAŽ

13 user posted image : 10 user posted image

Navijačice:
Čebelica01
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
13.7.2009 11:36:08   
rea27
dober dan :)

kako pol dolenjke.sam majch se javlja za en džiro? Majc..kaj če bi se medve res dogovorile, si izmenjale telefonske in se dobile.. :)
Kako ste ostale? Pa bejbiji? Upam, da vam je po godu današnji dan, meni je suuper, tudi če smo še doma - na morje odrinemo šele šp pediatru, torej po 20.em
Počakam še da se naša principessa zbudi, in potem šibam na en sprehodek :) Sem si tako zaželela sonca, da je kaj..

lepo se imejte ..

rea27

(odgovor članu čebelica01)
Neposredna povezava do sporočila: 3328
13.7.2009 11:42:27   
čebelica01
ja sej bi jaz tudi šla sam bi prazen voziček mogla rint user posted image user posted image user posted image . ker si prašala samo za vozičkanje user posted image user posted image

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 3329
13.7.2009 11:43:28   
Mateja4
hej

evo mene z pregleda... dans sem se pa načakalauser posted image . Moja G je na dopustu in sem bla pri Kostanjškovi in je traaaaaajaaaaalo da sem na vrsto pršla (2.5h).  Drugače je vse OK. voda ok, srček lepo bije, sam zredila sem se pa mal preveč user posted image 3 kg v 1 mescu... jah bo že user posted image user posted image user posted image
Alex01 držim pesti da vas pride čimprej spoznatuser posted image user posted image user posted image

cukr07 ti kr mal zavidam to morjeuser posted image user posted image jst bi tuut user posted image user posted image

Valentinčica počivaj in misli na najboljše pa bo vse tako kot mora bit... user posted image user posted image user posted image

_melody_ evo zrihtanouser posted image user posted image

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 3330
13.7.2009 11:47:24   
Alex01
Mateja4 - ka smo se slučajno danes srečale? jaz sem sicer okrog osmih že odhajala od Kostanjškove
Pa čestitke za dobre izvide user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz sem se okrog velike noči 3 kg zredila v treh tednih user posted image

< Sporočilo je popravil Alex01 -- 13.7.2009 11:54:44 >

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 3331
13.7.2009 12:02:48   
čebelica01
jaz pa zdaj počasi šibam po mojega Gregorja v vrtec, Manca je na liziki ( počitniško izobraževanje tujih jezikov in delavnice ) potem pa malo na sladoled in najbrš malo na otočec račke fotrat in labode user posted image user posted image .

punce pazite se sončka počivajte in če bo kero slučajno zagrablo , da bi šla v rim SREČNO

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
13.7.2009 12:20:10   
Anonimen

jutro

medve sva nardile hiter krog, zdaj morma pa doma kaj poštimat. Naš Živček je danes bolj zahtevna stranka. tak da ne vem, kako nama bo šlo. Skoz neki jamra...user posted image

nič babnice...če bo kera kaj vozičkala naj se res oglasi...mejte se...

Neposredna povezava do sporočila: 3333
13.7.2009 13:24:33   
cukr07
IZVIRNO SPOROČILO: lizika2

Živjo,

me lahko usmerite, kako je s temi vlogami za porodniški dopust.
- Obrazec Vloga matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka verjetno izpolnim sama in gre le za paket, če sem prav obveščena.
- Obrazec Podatki o zaposlitvi in o plači ... to sem dobila dva izvoda, pa ne vem zakaj. A je morda eden izvod za očetovski dopust?
- Imam dva potrdila o predvidenem datumu poroda. Original dobi center za socialno delo, kaj pa kopijo?

Glede na to, da porodniški dopust traja 105 dni, potem pa nastopi dopust za nego in varstvo otroka, ali se to ureja ločeno in če ja, kako...

Kaj moram še urediti pred nastopom porodniškega dopusta in kje?

Najlepša hvala že vnaprej.

Porodniški dopust in dopust za nego in varstvo otroka urejaš skupaj - na obrazcu Vloga matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka označiš, da boš oba ti koristila.

Obrazec Podatki o zaposlitvi in o plači - pomojem so ti dali enega zate in enega za moža.

Tudi jaz sem dobila dva potrdila pri G o predvidenem datumu poroda. Enega so obdržali na CSD, drugi (rumeni) je pa ostal meni.

Sedaj pa še mene nekaj zanima. A moram jaz pred začetkom porodniške še kaj do svoje osebne zdravnice, da mi da kakšno potrdilo za delodajalca o koriščenju porodniškega dopusta in dopusta za nego in varstvo otroka? Logično se mi namreč zdi, da bi dobila tudi kakšno potrdilo zanj? Nisem pa tega do sedaj še nikjer zasledila.

< Sporočilo je popravil cukr07 -- 13.7.2009 13:25:33 >

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu lizika2)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
13.7.2009 13:30:31   
Mateja4
Aleks01 nevem... jaz sem bila v majčki pridem avgustauser posted image .. sem pa okrog 8 prišla tko da.. vse je možno user posted image

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
13.7.2009 14:16:15   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

IZVIRNO SPOROČILO: lizika2

Sedaj pa še mene nekaj zanima. A moram jaz pred začetkom porodniške še kaj do svoje osebne zdravnice, da mi da kakšno potrdilo za delodajalca o koriščenju porodniškega dopusta in dopusta za nego in varstvo otroka? Logično se mi namreč zdi, da bi dobila tudi kakšno potrdilo zanj? Nisem pa tega do sedaj še nikjer zasledila.

Cukr07
Ne, nič ne potrebuješ za delodajalca.
Ker delodajalec ve da boš koristila porodniški dopust in dopust za nego in varstvo otroka na podlagi papirjev, ki ti jih je izpolnil (podatki o plači) user posted image , gotovo si jih pa tudi ti že obvestila user posted image da te cca.leto dni ne bo.
user posted image za morje in urejanje stvari za user posted image , pa ne pozabi še k meni na obisk zavit še v enem kosu user posted image , od jutri naprej sva z malo več ali manj sami doma, ker gre ati po končanem očetovskem spet v službo - 15 dni (pre)hitro mine.

Alex01 dihamo s tabo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 3336
13.7.2009 14:17:52   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01

jaz pa zdaj počasi šibam po mojega Gregorja v vrtec, Manca je na liziki ( počitniško izobraževanje tujih jezikov in delavnice ) potem pa malo na sladoled in najbrš malo na otočec račke fotrat in labode user posted image user posted image .

punce pazite se sončka počivajte in če bo kero slučajno zagrablo , da bi šla v rim SREČNO

Kok pa sta stara tvoje dva črička?user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3337
13.7.2009 14:21:23   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Majch

Naš Živček je danes bolj zahtevna stranka. tak da ne vem, kako nama bo šlo. Skoz neki jamra...user posted image

Živček user posted image user posted image user posted image a tako jo ljubkovalno kličeš?user posted image user posted image user posted image
Mamika malo pa mora pojamrat, da veš da jo imaš. A se tvoje telo na user posted image pripravlja po porodu pa detece to občuti, če dojiš? user posted image user posted image

Naši so se pa rdeče pikice po obrazku pojavile (ima še malo belih pikic - se koža še čisti), a je to od vročine al od kake hrane, ki sem jo zaužila? user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
13.7.2009 14:24:46   
čebelica01
gregor je star 5 let manca pa bo 7

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
13.7.2009 15:36:47   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: Majch

Naš Živček je danes bolj zahtevna stranka. tak da ne vem, kako nama bo šlo. Skoz neki jamra...user posted image

Živček user posted image user posted image user posted image a tako jo ljubkovalno kličeš?user posted image user posted image user posted image
Mamika malo pa mora pojamrat, da veš da jo imaš. A se tvoje telo na user posted image pripravlja po porodu pa detece to občuti, če dojiš? user posted image user posted image

Naši so se pa rdeče pikice po obrazku pojavile (ima še malo belih pikic - se koža še čisti), a je to od vročine al od kake hrane, ki sem jo zaužila? user posted image user posted image

Hemmm tole z menstruacijo ne vem. Ne klič vraga hehehe, sem se tako navadla bit brez. No, sej enkrat mora spet prit. Dojim se mi zdi zmeraj manj...user posted image jah pač nismo vse za mlečno proizvodnjo...nič ne bo z jogurti pa tako.user posted image

Rdeče pikice so najbrž res od vročine. Tak je men patronažna rekla. Naša mala pa itak švica ko konj. Mene skoz zebe, pa jopce gor vlačim, ona pa mokro glavouser posted image je najbrž bolj po atiju. NJemu je skoz vroče. Tud pri minus 15user posted image .

Princeska, kaj je že tolk hiter minil, da gre ati nazaj delat? Jao...no...sej...kot da pri nas ne gre tud s svetlobno hitrostjo. No, enkrat se pa mormo kaj dobit, ko bo tvoja rožica še mal zrasla, da se z Živo spoznata.user posted image Sploh pa mormo "zapit" naraščaj, ane?

(odgovor članu Mala_princeska)
  Neposredna povezava do sporočila: 3340
13.7.2009 16:04:24   
Anonimen
Čau moje drage dolenjke, sm res prišla v soboto domov, tako kot je alex sporočila (hvala alexuser posted image ), vendar je zdaj kr umetnost do računalnika pridt user posted image . Hvala vsem, ki ste dihale z mano, ker verjamem, da je to pomagalo, da je šlo tko hitr naprej. Še moja porodna zgodba, da vam mal skomin naredim.

No, kot sm sporočila, sm šla v torek 7.7.2009 okrog 17.30 v P, ker me je že ves dan neki zvijal, pa sm šele ob 14.00 pogruntala, da so krči redni na cca 15 min. Ko sva šla od doma so bli na cca 10 min (pa še malega k babici peljat, pa še prvo na sladoled). No in okol 17.30 prideva v P in me priklopijo na CTG, ki res pokaže redne popadke na 7 min, vendar blage, odprta pa šele 2-3 prste. No, pa grem na oddelek, moj user posted image  pa me obloži s sendviči in vodo in šiba v nočno. No in mene tako še kr zvija do cca 23.00 (ampak nič preveč bolečega), pol pa kot bi odrezal user posted image . In sm bla tako jezna, da sm šla kr spat. Ob cca 2.30 ( že 8.7.2009) pa dobim cimro, medtem ko se ona namešča grem jst na WC kjer se kr vlije kri iz mene. Pa kr sedim tam ene 2 minuti in razmišljam kaj sedajuser posted image . Res sm bla ko kup nesreče. No, pa se grem na hitrco stuširat nakar me neki fino zvije. Diham, diham, diham........dokler ne mine. Se obrišem, oblečem in spet....diham, diham, diham......Madona, to je blo pa dvakrat na hitr. Grem v sobo, vklopim telefon in gledam na uro. Zadeva se ponavlja na tri minute. Pa pride sestra in me dobi ravno brez sape, se nasmeje in me vpraša, če bi šla mogoče v porodno. Pogledam na uro, že skor 3.30 in privolim. Me sprejme ena res prijazna babica po imenu Tanja, me pregleda, jst pa odprta šele 3-4 prste. Oh jezus, jst še ure in ure ne bom rodila. No in prvo povem babici, da sem že dala kri za EA in da je izvid že med papirji (smeh itak) no in pol povem, da želim tudi klistir. Oooooh, kako olajšanje za  par minut, pol pa že bol boleči krči vendar še zmeri na tri minute. Se mal sprehajam in predihavam in ko je bila ura 5.00 me babica pregleda in pravi, da mora zdej pa res poklicat anastezistko, ker drugače bom prej rodila. Mi je pa dala tudi možnost, da predreva mehur takoj in bom mimgrede rodila. Ja pa jadeuser posted image !!! Ko da ne vem kako zgleda rodit!!!No in 5.45 pride anastezistka in mi namesti kateter. Oooooh, kako olajšanje, čeprav tut prej ni blo tako hudo. Vmes je ob 6.00 smena, pridejo babica Jovanka, Selanova in pa še ena praktikantka (uglavnem fantastičen tim). Tik pred smeno pa pride tut moja cimra dol, tako da sva ble dve v niskem štartuuser posted image . Se mal hecamo, mi predrejo mehur. Mal pred sedmo pride spet anastezistka in mi da še mal doze no in pol se men zazdi, da user posted image  premika glavo med mojimi nogami (ful hecen občutek). Povem babici, pa pogleda prvo ona, pol še praktikantka in slednja pravi:,, oooo, kake laske ima!!!,, Mene pa skor kap! Pride še Jovanka, mi masira trebušček na vrhu maternice in ko je začutila popadek je rekla pritisni, pa nič nas gledat kaj delamo user posted image . No in en pritisk in mali Aljaž je bil zunaj. Naaaaaajlepši dojenček na vsem planetu!!!user posted image user posted image user posted image Mami pa v jok user posted image , itak da solzice sreče!

Želim še kateri tako lepo porodno izkušnjo.

Sicer sem imela pol na oddelku mal problemov (slabokrvna, nizki pritisk, pa mravljinčki so se po men sprehajal - pa ne zarad EA), no ampak sm zdej že kr OK. Mali pridno papca, spi, se crklja...No, zdej se pa že neki oglaša, moram hitr mlekarne pripravituser posted image . Se še pišemo.

Alex - SREČNO!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3341
13.7.2009 16:56:37   
Mateja4
jaknik čestitkeuser posted image user posted image user posted image res prijetna izkušnja user posted image jst bi tut tko na izi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3342
13.7.2009 17:01:50   
Alex01
Jaknik - tole pa je porod.expres. Super.čestitke.
Jaz pa še kar v enem kosuuser posted image

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 3343
14.7.2009 8:38:35   
Alex01
Jutro!

Sam da se mal javim, sem še kar domauser posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
14.7.2009 9:11:30   
Infinity1

Infinity1 tvoj Lovro ma pa tako ˝čupco˝, kot jo je imel nečak od mojga user posted image . Je bil vedno v središču pozornosti zaradi svoje frizurce. Smo ga nekaj časa ljubkovalno kr trolček klicali. user posted image

Sej je res en trolček :)), jaz mu rečem kar tropina user posted image , mu nadenem en tak vinogradniški klobuček in je res kot ena mala tropina user posted image

Jaknik čestitke za tak lep porod, kaj pa so delal, med tem ko so ti rekl da nesmeš nič gledat kaj oni delajo?? A si bla prerezana?

Rea: jaz tud vozičkala, smo kupila še en avto, da bosta mami pa Lovro lahko v dopoldanskem času kam šla, tako da se priporočam.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 3345
14.7.2009 9:13:38   
Infinity1
rdeče pikice po obrazu: preizkušeno, moj mali je imel ful suho kožico in sem ga mazala z hladilno kremico od makra kozmetike in se je suha kožica popravla, je pa dobu tud rdeče pikice, pa bele, pa vse sorte, tako da sem nehala mazat in je kožica 100% bolš. Moj nasvet, samo umij z vodo al pa kamilčkami in pusti pri miru, nič mazat z raznimi žaubami, bo še slabš.

(odgovor članu Infinity1)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
14.7.2009 9:14:16   
Infinity1
menstruacija: jaz sem jo dobila 3 mesece po porodu, tako da pričakujem že drugo (ne dojim) Menda da doječe mamice dobijo kasnej.

Neposredna povezava do sporočila: 3347
14.7.2009 9:15:09   
Infinity1
Alex: kar pogumno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3348
14.7.2009 9:16:51   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Alex01

Jutro!

Sam da se mal javim, sem še kar domauser posted image

Dobro jutro. Ja Alex01 ne boš več dolgo user posted image user posted image user posted image , rodila boš v petek ali soboto 17. ali 18.07., da bodo lahko user posted image zapili user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , no želim da boš čimprej spoznala svojega user posted image .

Jaz zajtrkujem in se "zgražam" nad imeni user posted image estradnikov. Moj priljubljeni Werner - sem bila v Oš mahnjenja na njegove "Rdeče vrtnice in Valentinovo"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image je povil hčerkico Kanenas.

Moja user posted image sladko spi....Prvi dan sami doma v zg. štuku. Tast in tašča sta še spodaj in prav paše da tašča kaj dobrega prinese user posted image - je dobila en domač korenčkov sok in je prav super user posted image .

Rabim recept za nočno nošenje tamale iz spalnice v posteljico - sva bile ponoči več ali manj na zizi, luč na hodniku pa na on (ma hb za varčne žarnice). Tavelika je celo spala v svoji sobici user posted image , zjutraj se je pa crkljala pri meni. user posted image user posted image bi pa zjutraj kar spal namesto da bi šel na šiht.

Ja Majch se bomo kmalu kaj zmenili, tud moj bo za da se vidimo. user posted image

Jaknikuser posted image user posted image user posted image za lepo porodno zgodbo.

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
14.7.2009 9:18:59   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Infinity1

Rea: jaz tud vozičkala, smo kupila še en avto, da bosta mami pa Lovro lahko v dopoldanskem času kam šla, tako da se priporočam.

Pridi kaj k meni na user posted image sedaj, ko si mobilna. Naše hiše ob cesti ni za sfalit user posted image , telefonsko pa tud imaš. Ne grizem user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.