|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del
10.7.2009 15:14:03   
mimi30
Ronja, danes ti bom bolj težko kaj pametnega napisala, ker sem sama tolk jezna zarad taščeuser posted image ....sem že zjutraj celo situacijo preštudirala, če naša tud take razlike dela pa sem ugotovila, da ko pridemo tja vedno pozdravi tud špelo, da jo hoče met v rokah (prej preveč kot premal), tak da to ni problem....samo, če je ne bomo tja pripeljali je pač ne bo vidla....mala je imela vodene koze, pol smo šli na morje, zdaj smo en teden doma in je samo težila kdaj bo nejca vidla, da ga sevesda naj tja pripeljemo
jaz na tvojem mestu ne bi ronje same tja pošiljala, niti obeh hkrati, ko greste tja pojdite vsi skupaj, da se malo družite, lejla bo imela pa tvoje crkljanje in vse skupaj niti ne bo tako očitno oz. malidve ne bosta ravno opazili razlike....če pa daš sami k njej pa otroci to hitro začutijo in jim ni fajn...moj ni nikol rad hodil sam k babici, ker ga je vedno neki hujskala in mu dajala sladoled (moral ga je tam pojest), ko sta bila pa oba z bratom pa tega ni delala, samo bratu se ni skor nič posvečala....oba sta bila pa tako velika, da sta vedela, da to ni prav in pol noben več ni rad tja hodil
tvoj dragi se bo pa tako mogel pogovorit in povedat, da sta to opazila in vama ni všeč oziroma vas vse to boli....mogoče se pa potem kaj spremeni in ne bo več tako očitno....prisilit je pa tako ne moreš (kot si že sama ugotovila) v nek odnos, ki ga sama noče, edino malo bolj pazljiva pa je že lahko, če ve za kaj gre in s tem posledično ne prizadene otrok

ma jaz sem imela tud svojo taščo fejst rada prej dokler ni bilo otrok in je bilo bolj vse na izi in se ni blo treba nič kaj prilagajat in njej nikamor hodit pol se je pa začelo kar nekaj zapletat....se pa trudim imet v prisotnosti otrok dober odnos, ker otroci hitro začutijo, če mamici kaj ne ustreza in ne bi glih rada, da bi imeli oni kakšne pomisleke glede druženja z njo zaradi mene ....in ponavadi nama tudi kar laufa, vsake toliko pa pač štalauser posted image

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
10.7.2009 15:23:57   
ronja
Ronja, danes ti bom bolj težko kaj pametnega napisala, ker sem sama tolk jezna zarad tašče

hehe, saj mogoče ravno to rabim! Veliko lažje bi mi bilo, eč bi bila samo jezna... Ne bi bila nič razdvojena...
Ja, pozdravi tašča vedno vse - najprej sicer Ronjo, ampak to me ne moti. Samo potem, ko se enkrat zakadi v Ronjo, takrat je pa konec.
ja, se mi zdi, da je to res najbolj prav, kar si predlagala in tako tudi delamo: gremo samo vsi skupaj, tudi Ronja in lubi ne gresta več sama z njimi na vikend oz. sploh ne sama k njim. Ali vsi ali noben.
če pa daš sami k njej pa otroci to hitro začutijo in jim ni fajn..

Vem, sem imela babico, ki se je ODLOČILA (to je enkrat priznala moji sestri, ki jo je preferirala), da bo mene ignorirala in mi ni bilo čisto nič fajn. Odločila se je pa zato, ker je mami delala razlike - ona je vedno u nulo razvajala najmlajšega otroka - jaz sem na sredi, tak da najprej je cartala mene, ko se je rodil brat, pa njega. Ampak kljub temu, da se je mamin odnos potem spremenil, se od babice ni, tako da jaz je nikoli nisem imela kaj prav rada, j*ga. In nočem tega za svoje otroke!Meni je bilo pri babici muka! In tudi sestri se ni zdelo fer!
Tudi Ronji ni všeč, če je Lejli hudo - bi jo morala videt danes pri zdravnici - Lejla je mela sistematski, pa ji je nekje na sredi dojadilo tisto šlatanje od zdravnice in se je zjokala u nulo. Ronja je zdravnico tako grdo gledala, da je še zdravnica komentirala: "Lej, kako me grdo gleda, ker Lejla joka zaradi mene!U, prava zaščitniška sestrica! Saj je prav..."user posted image

ma jaz sem imela tud svojo taščo fejst rada prej dokler ni bilo otrok

Podpišem 1000x!

kaj sta pa vidve meli?

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
10.7.2009 15:32:07   
khurde
Joj, Mimi, oprosti, sem pozabila, da si ti spraševala... Je bilo več kot mesec dni nazaj, pa pol iskat za nazaj, kdo točno je bil, mi ni lih... No, važn, da zdej vemo. Sem pa danes spet ene 200 fotk dala naročit, pol mam s tamalo pošlihtan za nazaj, ostane mi "sam" še leto 2007 in 2008. Jao.

Ronja, jaz se nekak strinjam s Sončkom. Včas ne gre, da človek fura dobre odnose z vsemi. Itak sta ti punčki prioriteta, pa najprej nanju glej, taščo - če ne more imeti obeh rada - pa pusti mal ob strani.

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

In zdaj študiram in študiram in nič ne poštudiram... Da bi dala tja samo Ronjo, se mi ne zdi prav. da bi dala obe, pa da dela razliko, se mi zdi še bolj narobe. Zato ju nisva dajala - samo če smo bili vsi skup... zdaj pa si seveda ona želi malo časa samo z Ronjo... In gotovo bo enkrat kaj vprašala, zakaj je zdaj nič več ne damo... kako ji to razložit?

.......

PO drugi strani pa jo imam (taščo) rada in mi je hudo, ko vidim, da trpi... in mi je žal za njo in se mi ne zdi fer, da niti ne ve, zakaj (čeprav se mi zdi, da podzavestno ve, ker navsezadnje se je tole začelo takrat, ko ni dvignila jokajoče Lejle, čeprav je rekla, da naj ji jo zdaj dam, ker je pač rajši imela Ronjo v rokah - in takrat mislim, da je vedela, da mi to ni bilo prav, ker sem tudi to povedala - ne sicer čisto direkt, ampak tako: da se z Ronjo da kar zmenit, da razume, da sta dve, itd... skratka ni, da bi šlo to čisto mimo). ampak ona hitro stvari potlači, da ni treba razmišljat o njih in si gotovo reče, da nima pojma, zakaj zdaj to...

Jaz bi ji direkt povedala. Mogoče pa ona, ko ji poveš tako, indirektno, niti ne razume, da ti kaj resno misliš, mogoče se ji zdi, da ni krize, ker ovinkariš. Ne vem, jaz sem bolj tak tip človeka, da imam raje direkten pristop in da mi ovinkarjenje včasih pomeni, da imam še kup manevrskega prostora za svoje finte in da tisti, ki ovinkari, niti ni prepričan v to, kar pove. Pač, če nekomu govoriš in se izogibaš direktnemu pogovoru, si ta lahko na vse možne načine razlaga to, kar si povedala in običajno si razlaga na način, ki je njemu bolj všeč. In potem pride do tega, da ona niti ne ve zakaj, ti se pa žreš. Če bi ona točno vedela zakaj in še vedno tako ravnala, bi bilo tudi to "omejevanje stikov" tebi lažje, ker bi vedela, da imaš dejansko dobre razloge za to. Če pa ona to dela nezavedno in bi potem popravila, bi bilo pa sploh super. Tako da se meni zdi najbolj nujno to, da se odkrito pogovorite.

Sej jaz mam tut rada svojo taščo, ampak pri enih stvareh pa ne bom v nedogled gledala na njena čustva, ampak na čustva otroka. Sej probaš popravit in porihtat in se pogovorit itd., samo ne na vsak način in ne v nedogled. In vedno, žal, ni možno, da so vsi srečni in zadovoljni. Meni je važno, da je otrok srečen, pa če tašča ni srečna zarad njegove sreče, je njen problem, saj je dovolj stara, da razume stvari. V tvojem primeru bi mi bilo važno, da je za obe dobro, pa če ona ne vidi, da nekaj ni dobro za eno, je njen problem, če je nesrečna zato, ker njena dejanja in njeno razlikovanje prinaša njej negativne posledice. Meni bi bilo važno, da njena dejanja in njena razlikovanja ne prinašajo negativnih posledic mojim otrokom, ki pa pri tem nimajo nič, razen da obstajajo. In če je nesrečna zaradi posledi svojih dejanj, je v bistvu nesrečna zato, ker si je sama kriva. In je tud dost stara, da lah to ozavesti in razume. K otroka pa ne bosta razumela, zakaj ima babi eno raje kot drugo, zakaj ene noče potolažiti in zakaj ene občasno niti ne pogleda ali zakaj po njej ne povpraša. Bosta razumeli do te mere, da bosta videli, da je razlika, ne bosta pa razumeli na način, da je pač babi smotana; jaz bi se bala, da bi razumeli na način, da je ena od njiju očitno manj vredna kot druga. In če je edina možnost, da do tega ne pride ta, da je babi užaljena, naj pa bo.

Sej je škoda, da bi Ronji omejili stike z babico, samo zame osebno bi bila večja škoda, če bi babičino ravnanje (negativno) vplivalo na odnos med sestrama.

In še to. Jaz sem pri svoji tašči opazila, da mene bolj resno vzame kot svojega sina. Samo kako pa dela potem, ko tudi jaz stran pogledam, je pa druga zgodba. user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
10.7.2009 15:41:28   
Anonimen
khurde uzela smi rječ sa usanauser posted image user posted image

mah, jst mam tud povn kufr tega, pa ovinkariš, pa probaš na lepo, da ja nau zamere, pa dobri odnosi itd. bla bla bla...na koc pa mi takratko potegnemo, da oni ne bojo užaljeniuser posted image ne grem se več, ne ovinkarim več, naslednjič k bo situacija, povem jasno in glasno in direktno, pa še navržem zravn, da upam da pri teh letih razumeta in da mi ne bo treba še petkrat govorituser posted image in mi čist dol visi za vse zamere, sej konckoncev bosta onadva prikrajšana, ne jst, meni doli visi, če jih ni blizu, otrok se pa tud ne sekira preveč.

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 2604
10.7.2009 15:44:52   
Anonimen
lej jo našo uršiko tamle user posted image ....boh je nima rad, kje hodi to bitje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2605
10.7.2009 15:55:24   
uršika***
ojlaaaaaa!!!!!!!!!!
ma nisem imela časa tudi prdnit no, babe moje!!!
moj dragi mož se je poškodoval in sem bila v bistvu kot mati samohranilka. poškodba križa. grozno je bilo. no, zdaj je pa doma iz rehabilitacije in bo doma še kakšna 2 meseca, pa bom celoooo lahko malo prišla počvekat.
jupiiii!!!
mali Alen je pravi korenjak, kot tudi vsi ostali januarčki. sem nahitro prečekirala slikice. grem hitro eno pripopat, da vidite kako smo včeraj uživali

ullauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
10.7.2009 15:56:39   
Anonimen
helou user posted image

joj boga, ma sam da ste kul, pa dej se mal jav, pa hitr slikco, predn ponikneš v nezano spetuser posted image user posted image

(odgovor članu uršika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 2607
10.7.2009 16:03:44   
uršika***
user posted image

evo, tole je neš vodnarček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2608
10.7.2009 16:04:46   
Anonimen
user posted image user posted image frajer mali user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2609
10.7.2009 16:08:24   
uršika***
saj vem, Ulla, sem vas pogrešala.
od začetka tako nisem imela časa zaradi Alena, ki je bil praviuser posted image
zdaj je pa on pravi user posted image

vidim, da spet tašče šimfate. moja je Alena vidla samo 3 krat. mula se, ker je ljubosumna na mojo mamico, ker živimo pri nas. se je odločla, da se počuti odrinjeno in se ni prikazala niti na krst. svašta. ma saj, če sem iskrena mi tko čisto odgovarja. manj kot jo vidim, boljše je. a se sploh katera razume s svojo taščo???

Neposredna povezava do sporočila: 2610
10.7.2009 16:09:17   
Anonimen
ja take smouser posted image sploh ne veš (tak bolš) ka vse si zamudila user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 2611
10.7.2009 16:13:08   
uršika***
sej konckoncev bosta onadva prikrajšana, ne jst, meni doli visi, če jih ni blizu, otrok se pa tud ne sekira preveč.

jaz si isto rečem, se ne ubadam več z njima. sta mislila, da bom jaz letala za njima, pa prosila njiju, naj pogledata otroka. pa jadeuser posted image . meni je tko čist ok, prikrajšana sta onadva. če se ne znata prilagodit otroku in njegovim potrebam ne morem pomagat.

mi imamo se fajn, če vam prav je al nee, nam važno je lee, da imamo se fajnuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2612
10.7.2009 16:16:22   
uršika***
a s taščami??? ma če vam jaz napišem celo štorijo, bo tako roman nastal.
kaj sem še zamudila?
je že katera noseča?

Neposredna povezava do sporočila: 2613
10.7.2009 16:46:35   
krtekxx
a se sploh katera razume s svojo taščo???

Jest, sam se pa z mamo ne.

Neposredna povezava do sporočila: 2614
10.7.2009 16:56:09   
sonček33
Uršika lepo te je brat. Mali je cukrček in tako kot večin avodnarčkov uživa v vodi.
Tvoj naj se hitro porihta.

Krtekxx ja je hudič, žal včasih je tako.

jaz sem pa ravno te dni ugotavljala, da je moja tašča precej boljša kot predno smo imeli malega. Izjave sicer so včasih mimo, ampak to nimam kej, ker stara šola je pač stara šola. Ampak nasplošno je pa veliko boljše. Naj tako tudi ostane.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
10.7.2009 17:53:10   
Jancci

mah, jst mam tud povn kufr tega, pa ovinkariš, pa probaš na lepo, da ja nau zamere, pa dobri odnosi itd. bla bla bla...na koc pa mi takratko potegnemo, da oni ne bojo užaljeniuser posted image ne grem se več, ne ovinkarim več, naslednjič k bo situacija, povem jasno in glasno in direktno, pa še navržem zravn, da upam da pri teh letih razumeta in da mi ne bo treba še petkrat govorituser posted image in mi čist dol visi za vse zamere, sej konckoncev bosta onadva prikrajšana, ne jst, meni doli visi, če jih ni blizu, otrok se pa tud ne sekira preveč.

user posted image user posted image user posted image user posted image  upam, da men tudi rata

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
10.7.2009 18:09:43   
symona
Jaz sem z mojo taščo tudi že davno zaključila. Ma, ko sem bla z lucijo noseča, sva mislila živeti pri njih. No, in misva sva si hotela pač eno etažo za sebe narediti, in seveda tašča ne pusti, češ lahko sva srečna, da mava sploh eno sobo za sebe in da je to njena bajta, in bla, bla, bla. No, v glavnem kar koli sva hotela delati ni pustila. Enkrat dam cote prat, in ona v tistem pride zraven, pred mano zmeče vse cote iz pralnega, me začne nadirati, kak me ni sram, da ne vem cote prati, kje sem že vidla, da se rozane in plave cote vkup perejo, in spet cela pridiga. Najhuje kar je blo, je blo to, da je moj preljubi z njo potegnil in sem ostala sama. In meni d.o.p.i.z.d.i., naslednji dan popokam svoje stvari in se odselim nazaj domov. Z mojim nisva govorila mesec dni, potem pa je prišel za mano. In lani do decembra, ko smo se preselili v svoje stanovanje smo lepo živeli pri nas doma. In zdaj ko smo na svojem se z mojim razumeva, tašča je bla samo enkrat na obisku, amadejo je pa tudi videla samo 3-krat. Nikoli ne vpraša za nobeno mojega ko gre tja (jaz itak da tja ne grem). In mi je čisto fajn tak.

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 2617
10.7.2009 20:32:40   
kiara24
Mi smo pa izkoristili in smo bili zunaj ker je potem posijalo sonce in smo šetkali.

Za kosilo je jedla riž nadzemnno kolerabico in bučko skupaj in ji je bilo ful dobro.

Sedaj je pa jedla rižovo kašico in ji je res ful všeč.

Ronja
- joj upam, da se bo to uredilo enkrat oz. čimprej.user posted image evo en objemček zate Ronja. Ni mi všeč to, da nekateri pač delajo razliko, to sem občutila tudi jaz samo na sebi ko sem bila majhna enako pri starih starših.  Sedaj pa vidim da delajo razliko pri Klari samo nebi vam razlagala mojega lajfa je preveč kompliciran. Mogoče kdaj drugič raje osebno.

Uršika- joj upam,d a bo kamlu bolje in da se boš sedaj lahko kaj javlala. Kolk je kjut, tale tvoj pajacekuser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2618
10.7.2009 20:34:33   
sonček33
symona joj res slaba izkušnja

ronja - ma ni glih fajn tale situacija...se pa strinjam s khurde... po drugi strani pa... jaz težko verjamem, da se da kaj veliko storiti...navsezadnje je lejla stara že 6m in itak taki mali dobro čutijo, kdo so njihovi pomembni drugi...če tega od nje ni začutila, bo pomoje težko

Mi spimo. Mene zvija tale M. Po Klomifenu in postopku je bila že bistveno močnejša in bolj boleča, tole po porodu je pa sploh na orto.

(odgovor članu symona)
Neposredna povezava do sporočila: 2619
10.7.2009 20:51:10   
sonček33
Pa kje ste vse?

Jancci a ste se namakale?

A ima katera pralno kroglo? A deluje to kej?

Koam jo kam mahnete čez vikend, menda bo lepo? jaz rabim eno idejo za nedeljo. Jutri moj dela, tako da nam ostane le popoldne, v nedeljo bi pa fajn bilo kak izlet nardit.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2620
10.7.2009 20:58:59   
barba
Smo se namakal skupaj z Jancci in njeno Meto. Naša dva sta bla pol čist fuč tko da sta spala cel popoldne. No, sej Tine spet spi, Meta pa še neki iz plastelina dela.user posted image

Zdej grem še mal za nazaj prebrat ...

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2621
10.7.2009 21:10:09   
Anonimen
barba kaj bi ti rada od meneuser posted image user posted image kle mi v uni novi rr opravilni vrstici piše barba pravi :danes ob 20:56 user posted image user posted image user posted image in sploh ne vem kva je zdej to in kaj bi nej jst zdej nardila, aja pa vnesite statususer posted image

joooj kok mi gre na živce, k skoz neki drkajo po tem rr-ju, od začetka je blo še najbl simpl pa fajn, zdej pa sam komplicirajouser posted image

(odgovor članu barba)
  Neposredna povezava do sporočila: 2622
10.7.2009 21:20:26   
sonček33
status: samska al kaj bi ti napisala koruznica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2623
10.7.2009 21:28:28   
barba
user posted image user posted image Je prejle Meta uletela s sladoledom tlele k men, zdej pa skoz sprašuje kva berem in pišem user posted image user posted image user posted image

sedenje - naš še ne sedi sam, ga tud ne dajemo sedet, edino v naročju ga mal posedemo, drgač pa ne. Pestvat se itak noče v leže, itak se tud noče preveč po rokah vlačit user posted image

pivo - jst ga tud ne pijem ... sploh nevem kdaj sm ga nazadnjeuser posted image
user posted image

ulla nč ti nočemuser posted image user posted image user posted image ... men piše rija pravi user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil barba -- 10.7.2009 21:29:03 >

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2624
10.7.2009 21:44:23   
Zvezdica
Dons se je pa nama z mojim zgrnil velik črn oblak nad glavo.

Najprej sem zvedala da so me v ex službi nategnl k kozla..padon user posted image , potem nama je avto crknu -sicer sam akomulator ma vseeno, pa še full enih ugly stvari k ... zgodl se je tok enga šita, da sva še vedno slabe volje. In razmišljm, da bi šla kr spat, da se ta dan zaključi. Al si bova dala pa kak lep film gor...sam res je bil en čudn grd dan.

Otroc pa itak spijo, cukrčka moja. Moj me pa skuša v smeh spravit. user posted image

jah takle mamo.

< Sporočilo je popravil Zvezdica -- 10.7.2009 21:45:13 >

i belive i can fly....

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

FOTO: Tako je v resnici videti trebuh po p...
Blogerka Mel Watts je s fotografijo svojega trebuha po porodu osvojila simpatije na družabnih omrežjih. Spremembo svojeg...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kako dolgo ste imele boleče bradavice?
endrina

sploh nisem imela bolečih bradavic (30%)

en teden (15%)

dva tedna (18%)

tri tedne (7%)

en mesec (13%)

več kot en mesec (17%)

Število vseh glasov: 325

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!