|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
7.7.2009 10:21:39   
Sončeek
Živjo dekleta!

Jaz sem se šele zdaj logirala na Ringarajo in moram reči, da sem zelo vesela, da sem jo odkrila.

Moj PDP je 24.12. in se počasi prilagajam novemu stanju. Nič še ne čutim, samo zelo sem utrujena. Slabosti so hvalabogu ponehale.

Ali morda katera pozna kakšne dobre spletne strani za nakup otroške opreme (vozički,...)?

Uživajte v tem malo hladnješem dnevu!

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
7.7.2009 10:35:29   
ShopGirl
Anaj22, točno to jezi tut mene - večinoma je vse modro ali roza...ampak ni šans da svojo punčko (če bo punčka user posted image ), vozim okoli vso v roza user posted image  full pogrešam raznolikost barv, vzorčkov,... Kar se tiče pa cen so pa ponekod kar pretirane. Za tistih par tednov ko je otroku dejansko prav tista št. 56 in 62 je pa res škoda zapravit toliko eurov. Bom rajš investirala v električno prsno črpalko user posted image  
Hmm morm reč da se že vso dopoldne upiram želji po shoppingu...edino kar me zaenkrat ustavlja je, da sm brez avta in bi mogla it peš user posted image

Welcome Sončeek user posted image  V Google vtipkaj PegPerego, Baby Center (ma tut spletno trgovino), Chicco,...pa boš mela delo za kakšno uro da si vse pogledašuser posted image

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
7.7.2009 10:45:35   
anaj22
ShopGirl ja cene so ponekod res kar mal pretirane, št.56 je pa Jaka imel 14 dni določenih stavri mu pa sploh nisem oblekla ker so mu ble že v štartu premajhne. Če je otročiček ob rojstvu velik si hitro na št.62 in 68.

dobrodošla sončeek
spletne trgovine imaš pa še pikapolonico, sonček, baby-shop, buši, igrarija,

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
7.7.2009 10:46:17   
Sončeek
Super! Hvala. Vidim, da ste nekatere že globoko v šopingu. Jaz sem se do zdaj dobro upirala user posted image . Vem pa, da ko bom začela, ne bo konca user posted image user posted image .

Izvedela sem, da naj bi nekje obstala seznam najnujnejših stvari, ki jih potrebuješ takoj, ko rodiš. Ali ga katera ima?

Pa še nekaj: kje kupujete nosečniške obleke. Jaz res ne bi preveč zapravljala za tole obdobje.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
7.7.2009 11:56:15   
tintara
Shopgirl: saj se (glede na tvoj nick) že zelo dolgo upiraš šopinguuser posted image
Številka 56: jaz je pri prvem nisem imela skoraj nič (če je bilo kaj sposojenega), pa je bil rojen 50 in se mi je zdel, da plava v 62 in to kak mesec. Pri drugi sem tako nakupila nekaj 56 številke in mi niti ni bilo žal. Je bila sicer nekaj večja, ampak tudi prvi mesec lahko dojenček zgleda dobro oblečen. Ne vem, če že zdaj računate, da boste imele kakega otroka še, potem jaz svetujem nakup vsaj kakega bodija in hlačk v ta mali številki, sicer pa najbrž res ne. Je pa res mi bilo ful škoda teh otroških (dojenčkastih) cunj, ker so ko jih ponosi, še ful dobre (kot kupljene skoraj). Sem jih pa precej posodila potem prijateljicam in zdaj me je kar malo strah kakšne bodo nazaj prišle (tolk pa vseen nisem, da bi pa zdaj uživala nove kupovat za svojega otroka - no uživala že, ampak kaj ko je treba plačat). Sam naše cunje je res nosilo ene 10 do 15 otrok pomoje (saj je že naših družinskih 5, tale bo šesti). No vam sporočim, ko jih dobim nazaj v kakšnem stanju so.
Sončeek, dobrodošla.

(odgovor članu Sončeek)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
7.7.2009 12:44:10   
anaj22
jaz sem imela št.56 sposojeno sama sem kupila v tej št sam kompletek iz porodnišnice, pa moram priznati da je prov fino če imaš možnost dobiti kakšne cunce na posodo.
Je pa ful odvisno kok je otroček velik ob rojstvu, Jaka je imel 55cm zato nam je bila št. 56 tud tko hitro premajhna.

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
7.7.2009 13:44:32   
tintara
Ja, bi rekla, da se pa potem res ne splača. Tist cm se pa res hitro preraste.

Uf, kolk se je uscal. Še dobr, da moram še eno uro delat, po takem se mi še dam nič ne mudi.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
7.7.2009 13:53:53   
ShopGirl
Tintara user posted image  maš prav, sej se čudim sama sebi kako mi to uspeva user posted image  Zaenkrat si pasem oči na teh spletnih trgovinah in si seštevam kok bom mogla odštet za najnujnejše. Jst mislim da je super, da si starši med seboj sposojajo oblačila za otroke. Ker je res škoda denarja! Sploh če imaš več otrok je že tko full enih stroškov, tko da tintara jst upam da dobiš stvari nazaj vsaj toliko ohranjene da jih bo lahko še tvoj otrok ponosil.

Uuu anaj tvoj Jaka je bil pa kar velik...jst sm mela 51cm, moj dragi pa je bil nedonošenček in je bil full mičken. Bomo vidli kakšno bo najino dete, če bo mel kak cm manj ne bomo nič hudiuser posted image user posted image user posted image

Sončeek jaz sem si svoj seznam sestavila kot povzetek različnih seznamov ki so na netu - preprosto sem pogooglala "seznam stvari za novorojenčka". Črtala sem stolček za hranjenje in tisto kar se mi je zdelo da je odveč. To si lahko kupim naknadno, po nekaj mesecih. Imej pa v mislih da se ti bo otroček rodil pozimi in da bo rabil tople stvari. Mal sem ratala nervozna ko sm vidla kok ene kozmetike ipd bi morala nakupiti. Po moje pol tega sploh ne rabiš...

Nosečniška oblačila: če imaš možnost kakšno stvar dobit od kolegic, je idealno... Jst sm dobila full oblačil, samo so mi zaenkrat še vsa prevelika user posted image
Kupila sm si samo ene lanene hlače v benettonu in so zelo udobne, pa dve oblekici v zari (nista samo za zdej ko sm noseča). Morm si še kakšne kratke hlače nabavit.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
7.7.2009 14:48:15   
Anuš
lana24: ti si pa v moji kategorijiuser posted image . Ma jst se sam vprašam, kakšen trebuh bo na koncuser posted image . Dons mi je sodelavka rekla, da je ona takega imela, ko je šla rodit. Sam se je zredila vsega 5 kg! Jst sem pa zdaj že na +3user posted image . Ne vem kako je možno, da se do 20. tedna ne zrediš nič? Men je tko rekla moja G. Po moje nakladauser posted image , da se manj zredimouser posted image .

shopgirl: modrci gor, modrci dol. Ko se konča dojenje ta velki dve postaneta palačinkiuser posted image . Se bomo vse ubadale s sindromom posušenih limonuser posted image user posted image user posted image . Se pa potem v kakšnem letu stanje popravi, tako da se vsaj ne spotikaš več tolkuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
7.7.2009 15:25:52   
tulpika
tole je pa res super vreme user posted image lije kot iz škafa...še dobro, da bom v službi še dve uri...upam, da do takrat pojenja vsaj malo, ker drugače bom zaspaaaaallllaaaaa. Še kava mi nič ne nuca danes.

kake lepe trebuščke že mate user posted image . Moj niti ni toliko velik. No, edino zvečer se mi zdi ogromen do zjutraj pa splahni user posted image .

Ene že prov shoppingirate. Jaz se še kar upiram tej skušnjavi, za prva dav meseca bom dobila itak cunjce od sestre potem bomo pa počasi nabavljali tisto, kar nam bo manjkalo. Edino zimskega pajacka bo treba kupit, da jo/ga ne bo zeblo na poti iz porodnišnice user posted image .

Zanima me če katera hodi na telovadbo za nosečnice in pa kam?

uživajte v deževnem popoldnevu (pomoje ga je najbolje prespati user posted image ).

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
8.7.2009 7:07:03   
tintara
Tulpika, a nisi slišala, da se ne splača biti preveč fit, ker se ti pol mišice preveč razmaknejo?user posted image  No, jaz tudi delam po tem načelu.
V resnici sem bila pri prvem kar fajn fit, pri drugi malo manj..... Zdaj sme pa rekla, da če pred nosečnostjo nisem športala, da tudi zdaj ni najbolje začet. Boli me k sreči še nič, gremo v kake hribe, pa plavamo, to je pa tudi vse. Vsakodnevni sprehodi z našo brzino najbrž ne štejejo.

Uf, kolk je dans ponoč padal. A je to kakšno poletje. Bo treba nazaj na SArdinijo zviznit, sam kaj ko bo zdaj guzva. Pri nas je bilo še prav fajn glede tega.

Nič punce, mejte se. Grem delat.

LP, T

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
8.7.2009 7:53:45   
*nivea
Sončeek welcome user posted image

lana24 lepi, al uh kak velki buši že user posted image

nakupujemo mi še tudi ne. mogoče si kaj naslednji teden kupim, ko gremo malo na razprodaje. sam ker spola nevemo, bo verjetno kar rumeno al oranžno user posted image

Anuš, veš saj se trudim pisati lepo slovensko, al kaj češ, včasih mi potegne po naše.. nehote user posted image
sigdar je pa vedno.

mi smo okej. sem zdaj že 2x bila pri zobarci. mi je zobni kamen spucala. tak da za zobe sem se že pobrigala user posted image

danes pa grem malo še na obisk k frizerki. sicer ni to tapravo vroče poletje, al mene že malo daljši lasje kak mam običajno, motijo...

grem zdaj nekaj delat.. uživajte

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
8.7.2009 7:58:41   
Zibka
Dobro jutro!

Ko govorite o šopingu...
Jaz sem prvič noseča in verjetno je to posledica tega:
hodim že dolgo cajta po trgovinah in kar nekako ne znam presodit kaj bi kupila svojemu otroku- se mi je zdelo kar dobro, da nisem začela kupovat kratkih majčk št. 50- da sm pogruntala, da bo naš otrok pri št. 50 potreboval zimske cunje user posted image user posted image
In da sem naštudirala te čudne številke sem tut rabla kak teden user posted image user posted image
Ja, tko je pr nas, ko smo začetnice, najbrž. No torej: koliko in katere cunje naj bi imel v št 50, 56? Ali kar direkt na 62- v tej velikosti pa vse?

Ko se pogovarjate o teh seznamih za novorojenčka- dejte kej objavit, da se bomo novinke mal orientirale. Jaz sem jih tudi prebirala, ampak nisem znala dobro presodit kaj zares rabiš in kaj je samo za vržt denar tran.

Ja, včerajšji dan je bil tut zame katastrofa: zaspan, glava me je bolela, ... Upam, da bo danes kaj bolje.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
8.7.2009 10:08:29   
tulpika
heheheh Tintara...ja ja sem prebrala, da se ne splača biti fit user posted image , ampak tud čist zakrnela ne morem biti. Zdaj grem po stopnicah v drugo nadstropje pa sopiham kot da bi na Triglav lezla user posted image . Moram neki narest, da se vsaj mal raztegnem...sej nisem mislila na neko aktivno telovadbo ker nimam motorike za kako aerobiko (zgledam k en robot pri tovrstni telovadbi user posted image ). v mislih semimela nek pilates ali pa kaj podobnega za nosečnice tko mal raztezanja ipd.

Vreme je pa noro, še malo pa bom s čolnom hodila v službo, če se bo tako nadaljevalo. Upam, da bo vsaj vikend lep, da jo popiham na morje.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
8.7.2009 10:13:23   
tintara
Zibka: 50 številka je premajhna, tako da te ne kupi nič. Ta je za nedonošenčke, pa jim je potem večinoma tudi ta prevelika. Se mi zdi, da čim otrok doseže npr. 50 cm, mu je 50 že premajhna ali pa raje še kak cm prej. Torej 62 jim bo lepo prav, ko bodo veliki okoli 56 cm, 56 pa ko se bodo rodili. Večina se rodi z nad 50, tako da to številko res odsvetujem. Če bo slučajno nedonošen, se pač dokupi takrat, ampak saj ne bodo, ane.
56 številka: smo pa par postov nazaj ugotavljale, meni je prišla prav (velikost ob rojstvu 50 in 52), dolginom s 55 ali 56 cm pa pač ne. To je torej na tebi.
62 pa obvezno, seveda.

Seznama jaz nimam, lahko ga skomentiram, če ga kakšna prilepi. Zagotovo ne kupujte (če imate namen dojit) grelca za flaške (mi smo ga prvič dobili za darilo in ga tudi enkrat nismo uporabili - če še dela, ga tudi oddam), pa pomoje tudi črpalke za mleko ne (vse se da takoj dokupit, če se slučajno pojavi potreba). No, drugega takega se pa ne spomnim.
Morda nasvet, če me niste preveč site (včasih se počutim slabo, ker nočem izpast ta pametna ali kaj takega):
kupite bodije na preklop ali kako se že to reče. No, eni imajo majčke na preklop (za zavezat), tudi v redu, samo meni so bodiji bolj praktični, ker res držijo plenico na mestu. Čez glavo jim je pa res zoprno oblačit na začetku, tako da malo pobrskajte in dobite čist lušne bodije na preklop (v beli, modra ali roza varianti seveda). Uuuuu, zdaj ko to pišem, pa tudi jaz že komaj čakam na kak nakup, čeprav imam robe dovolj. Ampak kaj pa že mora biti novega.

Mejte se, T

PS: pa prosim povejte, če vam utrujam z nasveti.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
8.7.2009 10:25:27   
Netta
Anaj22, točno to jezi tut mene - večinoma je vse modro ali roza...ampak ni šans da svojo punčko (če bo punčka user posted image ), vozim okoli vso v roza user posted image full pogrešam raznolikost barv, vzorčkov,... Kar se tiče pa cen so pa ponekod kar pretirane. Za tistih par tednov ko je otroku dejansko prav tista št. 56 in 62 je pa res škoda zapravit toliko eurov. Bom rajš investirala v električno prsno črpalko user posted image

jap, to sem tudi jaz rekla, zdaj ima pa tri četrtine roza stvari, ostalo je pa drugih barv...ker itak ko rodiš punčko dobiš v dar same roza cunjice in potem tudi če sem kaj potrebovala, sem mogla gledat, da ji nisem kupla npr. oranžnega bodija, ker nebi nikamor pasal...jojmenejoj...ampak potem se čez čas itak nehaš sekirat in ti je pomembno le še to, da je stvar čista, ko se začne okol plazit in jest GHuser posted image user posted image

sicer kupovala ne bom nič, ker mam vsega preveč doma...le kakšne tetra pleničke še...imam res srečo, da sem vse podedovala od svakinje ki ima fantka in punčkouser posted image  

sončeek - nosečniške cunje sem večino kupla v Hmju na rudniku...hlače namreč...kiklce al pa oblekce so pa itak povsod dobi, al pa kakšne majce eno številko večje...takko, mana, zara, tud v Kiku majo kar precej, le da men ta trgovina tak smrdi, da me samo katapultira ven...no prve tri mesece je blo še hujeuser posted image

kile - sem se vagala včeraj in sem na plus dve...od tega sem kilo in pol pridelala v šestih dneh na morju...grrrrrrrrrrr...sem se pa prejšnjič zredila 14 kg, do ponovne nosečnosti pa še nisem vsega dala dol, tak da sem itak v plusu...mi je pa rekla zadnjič ginekologinja na pregledu, da ko se bo tale mali/a rodil/a da mi ne bo treba skrbet za kile, ker bom mogla kar za dvema laufat...res mi je fajna, ker nič ne teži glede tegauser posted image

tulpika - telovadba za nosečnice...jap jo imam vsak dan, ko tekam za svojo malčicouser posted image   sicer pa ne, ni časa in energije

velikost cunjic - jaz vam predlagam, da se malo pozanimate koliko ste bile ve velike in vaš mož, ko ste se rodile, ker bo verjetno tudi vaš malček podobnih mer...in glede na to se potem kupuje cunjice...če je težak nad 3 kg, potem mu bodo prav vel. 56, če manj pa 50. štirikilaši bodo pa verjetno rabli tudi kakšno cunjico velikosti 62. toliko okvirno- vendar bodite pozorne saj se velikosti v trgovinah ful razlikujejo...npr. bodiji ki se dobijo v Sparu se radi skrčijo in jih potem hitreje prerastejo... no naj še druge povedo svoje izkušnje..

sicer pa sem jaz na začetku oblačevala malo le v tetra majčko (je fajna ker jo ni treba vlečt čez glavo, saj tako majhni še ne znajo držat glave pokonci in je kar problem) in pa v pajacek, ki se je zapel na ramenih, pa copatki seveda....tudi če sem imela kaj drugega, sem večinoma oblačila tako. tudi v porodnišnici jih podobno oblečejo in je res najbolj enostavno. ker bomo rodile pozimi predlagam da nabavite kakšne stvari iz pliša, ki so mehke in tople.

hmm, bom poiskala svoj seznam, če je še kje in ga prilepim.

< Sporočilo je popravil **mirjam** -- 8.7.2009 10:28:00 >

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
8.7.2009 10:27:54   
marusi
o, lana, kako lep buši! moj je tudi takooo ogromen, da mi nihče ne verjame, da sem šele v 4 mesecu....  sem prav vesela, da nisem edina... ga bom ob pliliki nalepla gor, do zdaj ga nisem upala, ker bi rekle, da ne pašem k vam user posted image

jaz sem šla že 9 kg gor!!!! ampak vse je od trebuha navzgor... po moje sta eni 2 kg v vsaki joški, ostalo je pa garant trebuh! user posted image
sva bila z mojim v nedeljo na enem pikniku in je bila tam ena že čez rok, pa je moj ugotovil, da imava popolnoma enak trebuh!
jaz tudi ne vem, kako bom zgledala čez 6!!!!! mesecev, če bo šlo tako naprej!

tulipka: telovadba - ja jaz sem klicala na ene par naslovov, pa so mi rekli, da čež poletje ni telovadbe. dazačnejo oktobra :) :) pa sem jih vprašala, če jaz čez poletje ne smem biti noseča...
edino kar sem našla, je bila tangerija, ampak tam je pilates... ki sem se ga pa prenajedla... pa tudi dragi so, no meni se zdi 30 € za 4 obiske veliko... (tam, kjer sem jaz hodila, je bilo 120 € za celo leto)...
jaz bi tudi full hodila na telovadbo... ker jo full pogrešam... pa še tako vreme je, da niti na pošten sprehod ne morem...
sicer se pa sprehajam ene 3-5 krat na teden po kaki 2 -3 urice...
pa je zdaj moja kompanija zbolela za noricami in se nimam s kom.

a ja - saj imam prav: če sem prebolela norece v otroštvu, potem se jih ne morem nalesti in ne bo z malim nič narobe...

lepo bodite!!!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
8.7.2009 10:31:14   
Netta
http://www.ringaraja.net/forum/SEZNAM_-_kaj_potrebujem_za_novorojen%C4%8Dka/m_1848590/tm.htm

evo, imate vse črno na belem!!!!

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
8.7.2009 10:43:32   
Anonimen
Ojla punce !

Danes je pa spet en deževen dan, ena deževna sreda, mi pa zaprti v pisarnah – še dobro. Upam, da bo drug teden boljše, ko gremo na dopust! Kako ste pa ve kaj? Upam, da vse ok, mi smo, samo včeraj me je na momente nekaj čudn špikalo, ampak je zdaj dobr .. upam, da to le ni kaj hujšega (ne, ni). Že veselo korakamo proti 17t, brcik še ni, tako da ko bodo, bodo zelo lepo dobrodošle (takrat tisto ni blo nič).

Seznam: našla sem en seznam, ki mi ga je kolegica posredovala že pred časom, mogoče nam prav pride (zraven je pisala še svoje izkušnje, pa kar se splača oziroma ne):

KAJ KUPITI PRED ROJSTVOM??

zloženec sterilni 5x5cm, 1 x 50 kosov (jaz sem rabila za popek, dokler se ne odlušči)
70% alkohol
aspirator za nos (je postal nočna mora, še dobro da smo potem kupili BabyVac, ki se ga da na sesalec in res sčisti – ni pa za najmlajše, je bolje, da se nosek čisti z veliko fiziološke raztopine – pokaže patronažna sestra)
Bepanthen mazilo + Bepanthen Plus
blazina za dojenje (imam body pillow, ki je zeloooo uporabna za spanje nosečk, da podpira buši)
blazinice za dojenje (2 škatli ali pralne)
body dolgi rokavi - po možnosti na preklop (4 kom št. 56, 4 kom št. 62, kasneje večji)
bombažna majčka na preklop 4x(2x2 različne velikosti)
bombažna spodnja kapica 2x (za po kopanju, da se glavica ne prehladi)
bombažne spodnje žabice 4x (2x2 različne velikosti, lahko še dokupiš)
bombažne povijalne pleničke 6x(smo imeli široko povijanje, čisto zadostuje)
bombažne tetra krpice 6x (za umivanje, brisanje,...)
čaj proti trebušnim krčem za novorojenčke + kapljice proti krčem (lekarna – ne pomaga nič, ne čaji, ne kapljice, ne milijon nasvetov, krči morajo miniti, naši so trajali do konca 4. meseca :S)
čaj za dojenje (instant ali v vrečkah)
tanjša dekica (fino da je ena ali dve doma, kakšna pa kar stalno v avtu)
fiziološka raztopina (lahko je v večji količini iz lekarne, ali pa v malih ampulah npr. Nivea iz DMja, Mullerja,…)
komplet (majica, hlače, kapica – pozimi plišast)
kombinezon/bundica
kopalna brisača 2x + rokavica za umivanje + goba (mi nismo imeli rokavice, ni nujni pripomoček, ker daš bebico v vodo s tetra plenico in jo potem še kar s to umiješ)
krema za bradavice (Lanolin Multimam, DM BabyLove tudi super)
hladilno mazilo za ritko (imamo od gorenjskih lekarn taveliko dozo, super mazljiva in vse pozdravi)
krema za obraz
mandljevo olje / mleko za telo(olja nismo skoraj nič uporabljali – razen za temenice mazat, kasneje sem kupila od Johnsona Naturals kremo za obraz, mleko za telo in gel za kopanje – fino diši + zelo je blago)
mehka krtačka za lase + glavnik (nismo NIČ uporabljali do danes, je bilo bolj malo laskov, lahko pa se rodijo pravi čupkoti)
mehka glasbena igrača/vrtiljak(imeli smo zajčka, ki je prišel prav malo kasneje med previjanjem, da jo je zamotil, vrtiljak sem sama naredila in je prav tako zelo koristil med previjanjem)
nastavki za bradavice (jih je tudi fino imeti, nikoli ne veš, kdaj je lahko kak problem z dojenjem, sama sem imela mastitis in zamašene vode, pa so zelo prišli prav za kak teden – bili so Aventovi)
nedrček za dojenje 4x (tudi 3je so dovolj – priporočam, da že prej kupite 2 različni številki, mogoče zadnji mesec, potem pa ko vidite, koliko se prsi še povečajo, vam pa partner zamenja št., ki ni ustrezna in še kakega kupi)
negovalna kopel za umivanje(imeli smo Niveo, trdega mila pa ne)
nepremočljica podloga za posteljo(ni potrebe – sem jo enkrat namontirala, pa je bila vsa preznojena, tako da sem jo že naslednji dan dala stran; mogoče res pride prav, ko se odvajajo od plenic; imamo pa nad jogijem še nadvložek, tako da sem ga pač oprala, če je kaj prišlo skozi, se mi zdi bolj naravno)
newborn plenice 1 + 2 (1 paket vsake velikosti, potem se dokupi, ko se vidi, kako velikje novorojenček)
obroč za plavanje (v primeru, da si šivana, nepogrešljiv, hvala bogu, da ga je imela soporodnica s sabo, ker drugače ne bi mogla sede pojesti niti enega obroka)
odeja
olje proti strijam (Bubchen, DM, Eucerin,…)
otroška kad (na stojalu) / čebriček (kad pride v poštev dokler imajo mehek vrat, kasneje je čebriček bolj praktičen – mi smo uporabljali oboje – zdaj se kar v tušu skupaj umijeva)
otroški dnevnik ("To sem jaz" smo imeli za prvo, zdaj smo kupili "Dojenčkov album")
papirnate brisače (za čiščenje rite)
posodica za vodo (za na previjalno mizo, Merkator, Merkur, Spar, še najboljša navadna steklena, da se jo da fino oprati)
posteljnina + rjuha (3 bodo dovolj, mi imamo Ikeine, ki niso predrage
oblazinjena obroba za posteljico(da se ne udari z glavico v stranice
postelja (naše dete je spalo v postljici za dojenčke natanko pol ure, potem smo jo vrnili; že od rojstva je spala ponoči v veliki postelji, podnevi v svoji, od 16. meseca v svoji (malo večja – 160 x 70 cm) tudi ponoči)
vzmetnica
varovalna ograjica (to smo ptrebovali, ker je spala v veliki postelji)
previjalna miza
previjalna podloga
prilagojeno mleko (Novalac, Milupa, Aptamil,… mi smo imeli po 4,5. mesecu Hippovega, zadovoljni, nobenih problemov)
priročnik za nego otroka (še preden sem zanosila sem kupila knjigo "Dojenček – navodila za upodabo" – zabavna in uporabna knjigica, drugače jih je pa v knjižnici malo morje različnih)
prsna črpalka (ko sem sama dobila tale seznam, je ena napisala, da rabiš to kasneje – v porodnišnici sem si želela, da bi bolj poslušala sebe in jo kupila že prej: dojenčica je imela zlatenico in je bila pod lučko, jaz pa sem si morala črpati tiste kapljice prvega mleka z eno stekleno & gumijasto črpalko verjetno iz leta 60. :O zdaj vsem priporočam, da jo je bolje kupiti prej in mirno iti v porodničnico, čeprav je malo več prtljage ;)
rokavičke 2x (ko so nohtki še dolgi in se jih ne sme striči, pa se praskajo po obrazu)
seznam, koga obvestiti o rojstvu(sama sem že vnaprej napisala sms – seveda brez glavnih podatkov – in zraven dodala že vse naslovnike. tako je bilo treba po porodo samo vpisati ime in poslati)
slinčki - plastični na spodnji strani(no ja, ni življenjsko pomembno tole imeti ob rojstvu, bo čas za to kasneje)
spalna vreča (ena srednja debelina, da ne zakuhajo; na začetku je laže pokriti dojenčka kar z odejo, spalka pride v poštev kasneje, ko se začejo sami odkrivat)
spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni Sanolabor – fajn tudi, ko si doma, da jih zvečer samo zavržeš)
Spitaderm (dobiš v lekarni - za dezinfekcijo rok in obiskov)
sproščujoča glasba (za sam porod ali potem, da ni v sobi dolgčas in da deluje pomirjujoče na oba)
steklenička Tomee Tippee "Closer to nature" 125 ml + manjši cucelj 2x (sama sem fenica Tomee Tippe in tele stekleničke so preizkušeno res dobre, ni pa nujno, da jih boste rabile; ko sem kupila prsno črpalko, je bila ena že zraven, dve v kompletu sem pa še dokupila, da sem kdaj zmrznila načrpano mleko)
steklenička Tomee Tippee "Closer to nature" 250 ml + večji cucelj 2x (kasneje)
sterilizacijska tekočina/sterilizator (ni potrebe, razen če imate preveč prostora – najceneje je vse lepo prekuhati)
ščetka za čiščenje stekleničk
škarjice (pozabite na ščipalce, razne škarjice s plastičnimi držali,… najbolje se obnesejo in so natančne baby škarjice iz DMa, cele kovinske, z zaokroženimi konicami)
sling / štorklja / kengurujček(sama sem zašila sling in ga uporabljala od rojstva do ponovne nosečnosti, rpiporočam! kengurujček je pa uporaben zelo malo časa, od takrat, ko sami držijo glavico pokonci pa ponavadi do 9 kg (kar pa eni dosežejo že zelo hitro – izkušnje prijateljice)
termometer za telesno temperaturo (imamo ušesnega od Omrona in smo zelo zadovoljni)
tetra pleničke 30x (dovolj, tudi če je treba široko povijat in za vse ostale namene)
tolažilna duda 2x (nagrado tistemu, ki je izumil dudo!!)
tople nogavičke ali copatke 2x
vata cik cak
vatirane palčke za dojenčke
vložki
vlažni robčki (sensitive)
vodni termometer (smo uporabljali bolj malo, ker imamo na tušu zaporo tople vode pri 37 stopinj, drugače pride prav)
voziček
lupinica
vrečke za umazane plenice - Merkator, 500 komadov na roli (na začetku smo uporabljali, potem pa sem pa ugotovila, da ni to nič kaj ekološko, ker se tako plenica še dlje časa razkraja)

SEZNAM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

zobna ščetka in krema
vazelin za ustnice (že v porodni paše, ker ne smeš veliko pit in so suhe ustnice)
krema za telo
krema za obraz
vložki (Vir 80, raje vir extra, kasneje so bili meni ok Cathrine, ker imajo tako bombažno prevelko, niso plastični kot Always - v porodnišnici dobiš samo en ali dva paketa, tako da se kar založite)
zloženci
šampon
gel za tuširanje
deodorant
Bepanthen mazilo + Bepanthen Plus
obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
sušilec za lase (je v sobi tako toplo, da ga nisem potrebovala)
natikači (taki za na plažo, za v kopalnico, namesto copatov)
blazinice za dojenje
škarjice
pilica za nohte
nastavki za dojenje
denar (za avtomat, za kakšno malenkost)

nogavice
halja
svoje spodnje hlačke (2-3, lahko več, če dlje ostaneš)
nedrček za dojenje (vsaj 2)
spalna srajca (nisem je rabila, v Postojni so dali vsak dan novo)
oblačila za domov
spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni Sanolabor)
rokavičke za dojenčka
duda (če dajo dojenčka po lučko, da ima vsaj svojo dudo, če jo že mora imeti)

piškoti, če slučajno ostaneš brez večerje
sadje
voda v plastenki (nabolje kar 1,5 l, ko dojiš, je žeja še večja + sobe so zelo ogrevane)

poročni list/potrdilo o očetovstvu
potrjena zdravstvena kartica
napotnica ginekologinje
materinska knjižica
blokec + pisalo (za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš)
mobitel + polnilec
fotoaparat

OPREMA, KI JO POTREBUJE NOVOROJENČEK ZA ODHOD DOMOV

5 newborn plenic (no ja, ponavadi ena zadostuje)
1 povijalna plenica + 2 tetra plenici (za široko povijanje)
2 tetra plenici za splošno uporabo
1 žabice
1 tetra/mako majčka
1 body
1 kapica
1 nogavičke
1 (volnena) odejica
1 pajacek / kombinezon
1 rokavičke
lupinica

Še najbolje se je pa potem, ko vidiš, kašno je vreme in kako daleč se boste vozili, ravnati po občutku.

ZGREŠENA INVESTICIJA 

senčnik v obliki dežnika za na voziček (čisto bedno, na vsakem ovinku ga je treba premikati)alternativa: Pepeny senčnik - fuuuul uporaben, res zaščiti dojenčka pred soncem
prenosna posteljica - ker ni nikoli spala v posteljici za dojenčke, je tudi tu trpela. alternativa: ko smo šli k eni ali drugi babici, smo s sabo nesli prenosni zložljvi jogi in jo malo zazidali, pa je spala na tleh oz. zraven mene na velikem jogiju.

ZELO PRAV PRIDE TUDI

sušilni stroj (skoraj must have, če imaš dojenčka, še posebej v zimskem času)
prašek Importal (so nam ga dali že v bolnici prosti zaprtju, ker je tudi psihično naporno iti na blato, ko si bila šivana)
pred porodom skuhana in zamrznjena kosila (včasih sem ob 11h ugotovila, da mi še zajtrka ni uspelo pojesti)
mami in tašča, ki prideta kaj uredit in nakupit + seveda ostali del sorodstva
obiski, ki NE pridejo v porodnišnico, ampak kasneje na dom, ko se stvari malo umirijo
podpora partnera skozi vso nosečnot in še bolj po porodu :)

No, nekaj na kratko!
Sem se pa ravno tko dobr najedla, da je pomoje še naš malček zadovoljen

Grem delat

Lp,N

(odgovor članu Netta)
  Neposredna povezava do sporočila: 1319
8.7.2009 11:37:34   
ShopGirl
Anuš, men je ena kolegica razlagala da je pri dojenju full pazila da je enakomerno dojila iz ene in druge in da se ji potem nista tok povesili... Jooj, jst res ne bi rada mela čist povešene user posted image  

tulpika, jst sem se zanimala za telovadbo za nosečke v Lj, samo so cene res visoke. Se pa septembra začne telovadba namenjena nosečkam - mislim da v Lj porodnišnici - sem dogovorjena da me pokličejo (kolega pozna to žensko, ki ma vadbo čez). Vam bom povedala ko zvem kdaj točno se prične, pa če katero mogoče zanima lahko gremo skupi user posted image  

Zibka, jst bom tut mela prvič otročka in zdej ko sm na bolniški mam full časa da vse naštudiram user posted image  Tko kot je napisala tintara - začni s 56, jst ne bom nakupila veliko oblačil s to št., ker prav pride full kratek čas. Več bom kupila št. 62 in 68 (pa bom magari zavihala rokavčke, dokler bo preveliko). Morm bit racionalna z oblačili, ker bo treba full pomembnejših stvari kupit. Stanovanje npr. user posted image
Jst mam skrčene sezname in eden izmed njih zgleda tkole:

OB ODHODU IZ PORODNIŠNICE:
- topel body z dolgimi rokavi
- žabice
- tople nogavičke (čez žabce)
- kompletek (topel zg. in sp. del)
- zimski pajacek
- dekica
- rokavičke
- kapica
- lupinica/avtosedež
- tetra plenička za čez obrazek/usta, da ne vdihuje hladnega zraka

Ok, če bi mene oblekli naenkrat v vse to bi zgorela, ampak sm brala da dojenčki nimajo razvitega centralnega živčevja in se ne morejo sami ogreti, in jih hitro zebe v nogice. Tak podoben seznam je napisala ena mamica ki je rodila pozimi.

Kupujem bodije na preklop, ker tko kot je tintara in full mojih kolegic potrdilo, dojenčki ne marajo oblačenja čez glavo...pa še težje je. El. prsno črpalko bom pa kupila le, če bom mela full mleka (priporočilo moje znanke, ki je mela full full velik mleka). Itak je priporočljivo da si ga črpaš, da ne stakneš kakšnega vnetja...
Kar se tiče pa teže...sem na +1 kg, apetit mam tak kot prej in ker je moje telo navajeno večjih porcij se še nč ne redi user posted image  To je včeri ugotavljal moj fantuser posted image  
Trebušček je pa zadnji teden vidno zrasel in zdej ga mam jst tut user posted image  
Še to vam morm povedat: Danes je prvi dan 18. tedna user posted image  

Naj vam čas v službi hitro mine, potem pa domov, na kavč, pod dekco user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
8.7.2009 13:24:42   
tulpika
ShopGirl - bi ti bila full hvaležna, da me/nas obvestiš o tej telovadbi, ki bo v porodnišnici. Z veseljem bi se je udeležila.

Moram doma naštudirat te seznamčke, ki ste jih prilepile, da vidim kaj vse bo treba nabaviti. seznami se kar daljšajo user posted image
Kaj pa s temi paketki, ki se dobijo A,B,C, tu je že kar nekaj robe....boste vzele paketke ali denar?

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
8.7.2009 13:36:43   
Anonimen
Oj

Še malo pa domov :) sm mojmu obljubila, da bom pekla palačinke! (mal čokoladnih, marmeladnih, limoninih, če se mi bo pa dalo, pa še slane- gobove), ker ma cel popoldan delo – sva se kar lotila rihtanja spodnjega prostora, da bo naš malček imel tko, kot se zagre, do decembra vse zrihtano .
Glede oblekc:
Jaz sem si nekaj malega že kupila (mal 56, nekaj 62) -  body  na preklop- je boljše, kot tisti za čez glavico – baje je muka za otročke, čez glavo dajat to, pa ene par kompletkov – zadnjič sem bila v HM & CA v AUT in sm fuul luštne svari vidla/kupla  (imajo več izbire kot pri nas - se mi zdi). Drugače pa kaj dost ne mislim zapravljat za te oblekce, k bo hitr prerasu (sploh te mejhne št.), velik bom dobila tut od sestrične. Nekak so mi kolegice, ki so že mamice svetovale, da naj rajše kej preveč ne kupujem - hitro preraste in to kar krožijo oblekce vsepovprek :) Po dopustu bom pa počas kupla tut druge stvari.  Mal pa že pogledam, ko grem v trgovine.

Ima katera že voziček ogledan/izbran? Kaj  mislite, da je bolš 4 al 3 kolesnik?  Jaz glede tega ne vem, sem mrzla, tako da vsak nasvet zelo dobrodošel. Hvala user posted image (ene pravijo 3, ene 4, jaz pa še ne vem :)) )

lpN

tulipka: jaz bom vidla, kaj bom imela do takrat, pa se naknadno odločila , ali paket ali denar

(odgovor članu tulpika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1322
8.7.2009 14:42:08   
Anuš
nezy: jst sem za 4- kolesnike. Enkrat sem mela enga 3-kol., pa je smotan, če greš npr. na pločnik. Če maš velik prtljage, voziček zelo težko gor spraviš, ker se v eno stran prevaga.

shopgirl: sej mal pretiravam, v tem sem kar dobrauser posted image . Sam, če pogledaš kolk so velike zdaj in bojo take še 1-2 leti (odvisno od dojenja), potem je skor nemogoče, da ostanejo take kot prej. Ni logike, sila teže pa neusmiljenauser posted image . Sam ti jst povem, ki sem res ful dala na postavo in sem imela namen ostati nespremenjena. Kar sprejmeš, da ni tko kot je blo. Itak maš otročka, ki odtehta površinske stvari kot je postava in prsi, usmerjene v nebouser posted image . Enostavno ti druge stvari postanejo pomembnejše. Lahko rečem Na srečo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
8.7.2009 19:12:14   
Emili1
Ojla nosečke!

Se po dolgem času javljam, čas tako beži, dopust, služba.. Še mal pa bo treba it rodit. user posted image

Lepo vas je brat in zvedet, da je z vami vse ok!!

šoping: jaz sem določne stvari na ebayu videla, pa bom najbrž tam nabavila..ker je občutno ceneje. A ima katera mogoče nagativne izkušnje?? Sej za malega nimaš kaj falit, če mu je mal preveliko, bo že zrasel in kasneje nosil. No večino bom pa itak po trgovinah kupovala, da otipam pa vidim kvaliteto. user posted image

telovadba za nosečnice: v mojem kraju začne vadba tudi šele 15. septembra. Brezveze, ker kao ni dovolj zanimanja poleti, ker so vsi na morju. Mah če bi bilo sedaj, jaz verjamem, da bi nosečke hodile. Tako da bom dejansko hodila samo 3 mesece.

Vprašanje: punce koliko ste imele kaj hemoglobina oziroma železa. Meni je zadnjč zmerila, in sem imela kar 144 Hgm. Pa je rekla, da je to že zgornja mejauser posted image . Pijem elevit, pa ne vsak dan, vsak 2 al 3, pa je rekla da to ne vpilva tok na rezultat.. No sej potem je rekla, da mi bo sčasoma padel..

Vozički: jaz sem spet na začetku, ko sem se že za kakega ogrela, sem odkrila kako slabost. Tako da zdej sploh ne vem kaj bi. Katera je rekla, da bo njen dragi to proučil, bremze, diske pa to, ker se kao moški spoznajo na vozila. Prosim, če javi, kaj je dognal iz te študije.. user posted image user posted image ker jaz še vedno v temi tavam.

lepo se imejte, pa super, da ste objavile seznam za naše user posted image . Komaj čakam, da ga vidi moj user posted image , bo na rit paduuser posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
8.7.2009 21:26:12   
ShopGirl
Hey punce!

Mene kr stisne ko gledam te dolge sezname, se mi zdi da so pretirani. Kar se tiče paketov, tulpika, se bom jaz odločila raje za denar. Mi bo bolj prav prišel. Večino stvari, ki jih dobiš v paketih, si bom že prej kupila.
Anuš, pretiravanje je tut moja vrlina user posted image  Pred nosečnostjo sm vsem zatrjevala da ko bom pa jst enkrat rodila in če bojo povešene, grem takoj na lifting user posted image  Ma ok, ti verjamem da je potem po rojstvu toliko enih drugih, pomembnejših stvari, da ti to ni tok važno. Pa najbrž si že tok brez keša, da ti lifting niti ne pade na pamet user posted image

Dons sva bla v knjižnici in si izposodla nosečniške knjige. Mam 3 full dobre; Nega matere in otroka, Od spočetja do rojstva (nore slikce!) in Dojenje in materinstvo iz srca. Fant je vzel pa knjigo Rezervirano za očke user posted image  Je pred nogometom začel mal listat pa se je zraven full smejal, ker so ble hecne opazke glede nosečnic pa življenja after birth user posted image  Pol ko bo v tem mu najbrž ne bo tko smešno user posted image

No ko zvem kej več o telovadbi vas obvestim! Pa se bomo šle mal rekreirat, da ne bomo čist brez kondicije ko bo treba rodit user posted image

Emili1: Jst sm tut razmišljala o ebayu, morm mal prečekirat ponudbo...kako se zdi tebi? Glede slabih izkušenj pa: zanekrat je blo vedno vse ok, je pa res da sm vedno prebrala oceno prodajalca predn sm naročila. Hemoglobin: 1. 146 in 2. 134 - pa so ble sestre in G obakrat navdušene nad izvidi, celo teli 3. so baje krasni (sem zadnjič poizvedovala, ko sm šla zarad slabega počutja h G). Prve tri mesece sem dnevno pila Elevit, potem pa so mi sestre rekle da mi ga ni več potrebno. Zdej je itak tok svežega sadja in zelenjave da ne vidm smisla da bi pila tablete, sploh če sta kri in urin super. Mogoče si pa v tistih dneh ko si dala kri, zaužila tok več železa...user posted image

Lep večer, papa

(odgovor članu Emili1)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.