terida
|
Živjo punce! Kakšne lepe trebuščke ste dale na ogled! Jaz sem ena tistih, ki je že enkrat rodila, pa še rok imam na začetku decembra, zato je trebuh že ogromen! Tudi kg se ne hecajo - sem na + 4 Ampak saj se ni za čudit - večino dneva ali jem ali mislim na hrano Res sem dosti lačna in sem se več zredila, kot bi si želela, samo se ne mislim preveč obremenjevat, bom že prišla v formo po porodu. Zibka... Joj, kakšna smola! Vem, da je lahko rečt, da ne skrbet, težje je pa to res naredit... Po moje problem pri zdravilih in nosečnicah ni v tem, da so vsa zdravila avtomatično škodljiva za plod, ampak v tem, da ni skoraj nikoli preizkušeno ali so škodljiva ali ne. Verjamem, da to ne bo nič vplivalo na tvojo pikico! Sicer pa mislim, da je prav, da si se pustila cepit! Jaz bi naredila enako! Upam, da boš vse skupaj odmislila in pomirjena počakala na porod. Matične celice... Mene tista varianta, da bi matične celice shranili samo za mojega otroka in da bi za to tudi mastno plačala, ne prepriča. Pa ne gre (samo) za denar. Saj mogoče se bom kdaj kesala, da sem to rekla, a se mi zdi premajhna možnost, da bi otrok v prvih 7 letih svojega življenja zbolel za takšno boleznijo, da bi se mu lahko pomagalo samo z matičnimi celicami. Pa vprašanje je sploh, če to nujno vedno "dela" - da se da čez nekaj let matične celice res uporabit tako kot bi rad... Mogoče sem preveč skeptična, a to je ena tistih stvari, ki diši predvsem po "lahkem" zaslužku za nekatere - starše vedno skrbi pol preveč in so pripravljeni dosti plačat za to, da bodo pomirjeni. Me pa zanima, če katera ve za možnost shranjevanja matičnih celic, pri kateri ne plačaš nič. Baje da se to od letos dela, samo potem te celice niso rezervirane za tvojega otroka, ampak za kogarkoli, ki bi jih rabil. To je že bolj po mojem okusu... Če katera ve kaj več, naj prosim pove! Porodniško nadomestilo... Jaz sem imela med prejšnjo porodniško res večje nadomestilo od regularne plače, a to samo zato, ker sem v letu prej pridno delala in bila za to nagrajena. To se pri nas dela v obliki povišane navadne plače, kar pomeni, da so mi to šteli tudi v povprečje, ki se upošteva pri računanju nadomestila. Žal tokrat iz tega ne bo nič, ker so zaradi recesije ukinili vse nagrajevanje... Uživajte!
|