|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dolenjke
8.7.2009 10:28:37   
Infinity1
bravo jaknik ČESTITKEEEE user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čebelica01)
Neposredna povezava do sporočila: 3251
8.7.2009 10:31:56   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Alex01

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

MOj nečak je pa imel težave, je bruhaluser posted image

Alex01 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tvojega nečaka. Upam, da je bolje user posted image .

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3252
8.7.2009 10:34:05   
Alex01

MOj nečak je pa imel težave, je bruhaluser posted image

Alex01 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tvojega nečaka. Upam, da je bolje user posted image .

Hvala Princesi, je bolje.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3253
8.7.2009 10:35:29   
Mala_princeska
user posted image

user posted image user posted image user posted image Jaknik za še enega fanta.user posted image user posted image user posted image

Obema veliko zdravja!

Cestitke celi druzinici.

user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 8.7.2009 10:36:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 3254
8.7.2009 10:39:41   
Mala_princeska

user posted image user posted image Dolenjkeuser posted image user posted image

user posted image IN ŽE STE NA VRSTI JULIJKEuser posted image ....go,go,go....  user posted image user posted image

Ajde dejmo, dejmo.....user posted image user posted image user posted image

********** JULIJ **********
1. alex01-----11.7.----33----Nm----------user posted image

********** AVGUST **********

2. Majca----12.8.-----------Straža--------user posted image

3. Mateja4---15.8.------------Nm---------user posted image P13.07 in 28.7

********** SEPTEMBER **********

4. cukr07-----9.9.-----27----Mokr.-------user posted image P 21.7.

********** OKTOBER **********

5. *chance*-----24.10.-----23----Nm-------

********** NOVEMBER **********

6. among_the_clouds---15.11.---Nm---user posted image

**********FEBRUAR 2010********

7. valentinčica30 -------10.02--- --- user posted image P 08.07

********** PREGLEDI **********
08.07. Valentinčica30
13.07. Mateja4
21.07. Cukr07
28.07. Mateja4

user posted image user posted image user posted image RODILE user posted image user posted image user posted image

1. RMMAJA*********user posted image user posted image --DANE IN FRAN
2. INFINITY1********user posted image ----LOVRO
3. SANJA23********* user posted image ----TAI
4. ŠKRATKA*********user posted image -----LOVRO
5. CEBEICA MAJA*****user posted image ----MAKS
6. DOLČI************user posted image --- PIA
7. SRCCKA**********user posted image -----MAJ
8.TIA12*************user posted image -----TAJ
9. Rea27*************user posted image -----EVA LANA
10. misk*************user posted image ----VITA
11. matt*************user posted image -------VITA
12. majčica20********user posted image --------KLARA
13. Krempeljček******user posted image -------TIMOTEJ JERNEJ
14. Buterffly*********user posted image -------ŽAN MARCEL
15. Majch*********user posted image *******ŽIVA
16. Fejči*********user posted image ********TIAN
17. Kaminek******user posted image ********PATRICIJA

18. Mala_princeska*******user posted image ******* MANCA

19. Zaspančka**********user posted image ********TJAŠ
20. Nemka *************user posted image *********LINDA NEJA
21. PETRA2008************user posted image **********NINA
22. JAKNIK01
*************user posted image *********ALJAZ

13 user posted image : 10 user posted image

Navijačice:
Čebelica01
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 3255
8.7.2009 12:30:26   
valentinčica30

Da se še malo pri vas pofočkam.  Sicer pa v se čestitke Jaknik za user posted image .user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes sem bila na pregledu in videli smouser posted image . Na srečo samo enega user posted image user posted image user posted image . Noseča sem 9 tednov in vse usterza mojim izračunom. Le za PDP ni še čist ziher 8 ali 10 feb.
Naslednji pregled 11/08 vmes pa še NS.

Uživajte dame moje.

Neposredna povezava do sporočila: 3256
8.7.2009 13:04:14   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

Danes sem bila na pregledu in videli smouser posted image . Na srečo samo enega user posted image user posted image user posted image . Noseča sem 9 tednov in vse usterza mojim izračunom. Le za PDP ni še čist ziher 8 ali 10 feb.

Uživajte dame moje.

user posted image user posted image user posted image Valentinčica za pregled, pa zdravo in srečno user posted image nosečnost še naprej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 3257
8.7.2009 13:20:23   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

Da se še malo pri vas pofočkam.  Sicer pa v se čestitke Jaknik za user posted image .user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uživajte dame moje.

Čestitke za dobre novice user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3258
8.7.2009 14:32:59   
valentinčica30
Hvala za lepe želje

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3259
8.7.2009 15:12:02   
Anonimen
ooooooooooo kako lepo...prvič slišat srček....kje je že to. Bio šla takoj še enkat čez tako nosečnost kot sem jo mela. NO, naš srček pa pridno raste zdaj tu na kavču. Uživaj, ker čas fuuul hitro mine. Nisem verjela, da tako zelo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3260
8.7.2009 15:45:34   
valentinčica30
Majch, vem kako hitro mine imam že dve velikanki doma 6 in 9 let. sicer pa me je zdej v tretje kar malo strah. Imam fobije, na katere prej nisem niti pomislila. To je nabrž zato, ker ima kar neki mojih znank težavice s tretjimi.
Sicer pa sem optimist in vem da bo vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3261
8.7.2009 15:57:04   
mojcaprvič
Pozdravljene mamice!

Posredujem vam samo eno koristno informacijo (ne vem, mogoče ste že obveščene...pa vseeno) za tiste, ki boste uporabljale Novalac 1 ali Novalac AC. V avstrijskih lekarnah je občutno ceneje. Novalac 1 - 800g stane samo 9,90€ Novalac AC - 400g pa 6,70€.

Veliko veselja z malčki vam želim!

Neposredna povezava do sporočila: 3262
8.7.2009 15:58:57   
Infinity1
mojcaprvič: hvala za koristno informacijo, take so vedno dobrodošle user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojcaprvič)
Neposredna povezava do sporočila: 3263
8.7.2009 17:33:29   
kaminek
pozdravljene forumke!

malo se javljam za en hipec.

najprej hvala za spodbudne besede in seveda za čestitke!nikoli več ne grem rodit v nm P, never, never, never!

v glavnem, tukaj je moja porodna zgodba:
V soboto, 20.6., okoli 6. ure zjutraj začutim na postelji čuden občutek, kot da mi bo glih kar nekaj odteklo iz nožnice. Se vstanem iz postelje in še ne pridem do dnevnega prostora, pa mi odteče malo vode. To odtekanje se je pojavljalo še kar naprej, po malem. Zbudim moža in rečem, da greva. On se čist skulirano vstane, mi reče, naj ne hitim, se oblečeva in odpeljeva v P novo mesto. Tam me sprejme ena super babca (Tanja), me priklopi na ctg, vzame kri za epiduralno (za vsak slučaj, vendar to ni bila moja opcija), me G pregleda in reče, da sem za na oddelek. Tako pristanem na oddelku, kjer mi še vedno odteka voda-po malem. Pr men pa rahli popadki, zelo neredni. Proti večeru se vse umiri, ponoči pa kot da ni bilo nič. V nedeljo, 21.6., me pregleda zloglasni G in reče, da grem v porodno. Jst pa še butasto vprašam, ja a pol se več ne vrnem na oddelek????Halo. sploh se nism zavedala, kaj mi je reku. Jst lepo v sobo, se spakiram, vzamem potrebne stvari in lepo maširam proti porodni sobi, kjer sm si izbrala roza. Ob 9.15 mi začnejo šopat umetne, ker nism mela nič svojih. Ob pol dveh popoldne mi primejo na 5 minut in tisti, ta hudi. Si rečem ok, to je to, sej zdej bo pa šlo hitr. Pa še nč-odprta samo 3-4 cm, še vedno oddebeljen mat.vrat itd. grem predihavat popadke na hodnik za enih 45 min, nakar se vrnem, ker se mi je zdelo, da bom kr skup zlezla od bolečin. Do 17.-ih sm zdržala z umetnimi, nakar mi babca spomne, da lahko vzamem epiduralno (je vidla, da vse počasi napreduje in da me bo še fejst namatralo, če vztrajam pri brezbolečinskem porodu). Takoj sm ji pritrdila, naj pokličejo anesteziologa čim prej, ker ne bom zdržala. In res, anesteziolog pride v roku pol ure, mi nastavi kanal, še 2 al 3 polne popadke občutim, nato pa postopoma čedalje manj, vendar sm jih čez ves porod čutila kot blaga oblika, sm jih predihavala, ampak je bilo to božje olajšanje, vam povem. Okoli 20. ure sm bila odprta 7-8 cm in kmalu se je osebje začelo pripravljat na iztis. Eno uro pred koncem, so mi ukinili epiduralno, tako da sm imela zopet močne popadke med iztisom. Ker naša pupa ni in ni hotla it vn, so poklical G in ta je pritiskal na trebuh cca. 20 min. sm misnla, da ne bom preživela. Morm se zahvalt osebju porodnega bloka, ker je vztrajalo pri naravnem iztisu in se niso takoj odločl za vakuum ali pa cr, ker je bla naša patricija težka (4780g) in imela obseg glavice 40 cm. HB, da me je babca prerezala in tako preprečila raztrganine. Tako je po mukah k nama v naročje prišla najina patricija ob 22.24 (nedelja zvečer). Po porodu sm tud malce bruhala, ko sm bla še v porodni, po moje zarad velikega napora, ker mi je med porodom tud pritisk padu itd. Pa moram pohvalt tud očija, k je bil zraven in me spodbujal. Je blo hecno, k je reku med potiskanjem: "Dej miško, prtisn". so se ostali kr mal spogledal in nasmehnl.user posted image
Kot že veste, se v nm P fursira dojenje in naša je bla fuuuuul lačna, ker jst mleka nism takoj dobila, dodatek se pa dobi samo na vsake 3 ure, nč prej. tud če dojiš, pa nimaš mleka in otrok ni situser posted image pol me je pa zadel še nekaj: pršla je ena sestra, prijazna, da zbudimo patricijo in pristavimo na dojko. ker še ni bla zbujena in bla vsa že od prej znervirana, je začela trzat (tko kot človek v spečem stanju). nato mi sestra user posted image  odnese in na moje vprašanje kaj je narobe naredi prestrašen obraz in reče ne vem.haloooo. jst vsa živčna, moje patricije še ni blo kmal nazaj, mleka nism mela in planem v neutolažljiv jok. ponoči spet nism niti malo spala, sm še jst začela trzat od živčnosti. Naslednji dan pride pediatrinja in mi reče, da bova šle na pediatrično kliniko, ker jo pa selijo, mormo počakat in tako sva čakale še 5 dni v P. jst sm misnla, da se mi bo zrolal. po mislih mi je švigalo, kako jo bom nahranla in ali je vse ok z njo!grooooza.
no, pa je pršu dan 1.7, ko sva z rešilcem odšle v ped.kliniko LJ. sicer naj bi šle še isti dan domov, ker je blo vse ok, sam še ultrazvok glavice se je moral nardit. ker pa so mal zaštrikal glede naročanja na preiskave (računalniško), smo mogle ostat čez noč. mučno mi je blo sam to, ker smo ble na intenzivni, kjer so novorojenčki z resnimi težavami, tko da je bil spet šok zame vse to gledat. mož mi več ni verjel, da greva 2.7. domov, ampak smo zmagaluser posted image . vse je ok. trzanje je neškodljivo in je čisto normalno, ker trza v spečem stanju. drugo bi blo, če bi trzala v stanju budnosti.
jutri imamo še kontrolni pregled v lj!
sej vem, sm že kr predolga, sam moram vam še to povedat: sm strašno zadovoljna z osebjem v ped.kliniki in same pohvaleuser posted image . dojile smo se 10 min na vsaki dojki, nato smo dodali. ni blo nobenga problema. tko je user posted image  prišla na svoje in se začela redit. prav tako v ce P imajo fursirano dojenje in velik novorojenčkov pripeljejo na ped. na pregled, ker vse to bazira na živčni bazi, zato tud trzajo. groza, kaj vse se dogaja.

no, zdej bom pa nehala. vam postrežem še s kakšno slikco.
pozdravčki

(odgovor članu Infinity1)
Neposredna povezava do sporočila: 3264
8.7.2009 17:41:25   
kaminek
user posted image
z nasmeškom v P, kljub vsem tegobamuser posted image

user posted image
doma, sproščeno, na kavču

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3265
8.7.2009 18:03:53   
kaminek
dodala sm še par slikc v album, katera želi pogledat!

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3266
8.7.2009 20:58:12   
Alex01
Kaminek - čestitke za krasno punčko user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3267
8.7.2009 21:09:45   
Mateja4
jaknik čestitke za Aljažauser posted image user posted image user posted image user posted image

kaminek tvoja princeska je čudovitauser posted image pravi cukrček je

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3268
8.7.2009 21:21:23   
čebelica01
kaminek res je cuker tale vaša patricija user posted image user posted image

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 3269
9.7.2009 9:10:14   
Alex01
Dobro jutro

tolk da se javim, nič ne dogaja. Naš user posted image se je zgleda odločil, da še ne bo zapustil "all inclusiv" user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3270
9.7.2009 9:21:28   
rea27
dober dan še zaspan :)

oooo, kako lepo, sami novi malčki in malčice!!!! Ja iskrene čestitke vsem mamicam in poljubčke novim dojnečkom :) :)

Kako ste kaj Dolenjke? Vse klapa.ja, razen vremena, a ne? Sicer če sem čisto iskrena je meni všasih takole vreme čist všeč, ker tale dež spere vse (oprostite izrazu) sranje..
Pa še lepo sveže je, za preluftat in mal glavo prevetrit :)

Mi smo že konkretni..imamo okoli 5 kg in veliiiki - 60 cm. RAste kot mala gobica..Na mesec 3 -4 cm..Zgleda da bo po očiju, prava velikanka..
Na morje nam še ni uspelo priti, sedaj pa tako ali tako ni lepo vreme, tako da bomo opravili še vse obveznosti doma in dali še pediatra skoz..potem pa woooom na morčka :)

Eno vprašanje za mamice: upam, da še kaka dodaja svojemu dojenčku kaj čajčka - da nisem edina..no in moje vprašanje..koliko ml čajčka lahko spije dojenček čez dan med obrokom..Naša Eva Lana podonga 150 ml..sicer potem tudi papamo, sicer malo z zamikom, a vseeno. Zdej sem pa v rahli dilemi, da ji ne dajem preveč komarčka..sicer ji ga ne silim, da ne bo pomote...sama toliko pije..jaz pa si mislim, da ji je verjetno vroče in je žejna..Mnjenja prosim...

lepo mi bodite, tiste ki ste že na morčku pridno čofotajte, vse ostale pa se lepo cartajte :)

papa od mene

rea27

Neposredna povezava do sporočila: 3271
9.7.2009 10:50:45   
Infinity1
Kaminek super tale porodna zgodbica in res lepa konkretna punčka Patricija, čestitke še enkrat.

Rea: naš Lovro spije čez dan celo flašo čaja okoli 260 ml, včasih mu moram še nardit kakih 100, recimo da gre 300 ml čaja, je pa res, da je ful odvisno tud od vremena, ko je ful vroče ga spije več, seveda je žejen in ne razumem zakaj otrokom ne bi dajali piti če to hočejo. Komarčka naredim pa čito blagega, ravno toliko da se obarva rumeno, da ga ne zasiti in da ne bi kasneje kaj škodilo zobkom.

Kljub temu da popije toliko čaja, svoje dnevne obročke mleka poje vse normalno, mi je nekaj časa, ko je bilo res ful vroče zavračal mleko, pa sem pogruntala, da mu ne paše, ker je toplo, sem ga malo shladila in je šlo. Pa ti jej vročo župo po vročini user posted image .

Jaz sem mnenja, da otroček mora pit, ne glede na to da govorijo pediatri da poleg materinega mleka ne rabi čisto nič drugega. Pa poizkusi ti en dan samo ležat, da ne gibaš dosti (kot otroček), kje v senčki (kjer je tud vroče), pa pij za svoje obroke samo mleko segreto na 37 stopinj, brez tekočine cel dan. To moraš crknt user posted image user posted image . Rea ti kar daj čajčka, jaz mu ga ponudim po vsakem dremanju ali spanju, pred in po vsakem obroku, vsakič ko vidim, da ima suhe ustnice.... pa je z Lovrom vse vredu, pri 3. mesecih je bil težak 6500 in velik 63 cm.
Evo tolk od mene, se še kej oglasim.

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 3272
9.7.2009 12:46:50   
Mala_princeska

Dobro jutro

tolk da se javim, nič ne dogaja. Naš user posted image se je zgleda odločil, da še ne bo zapustil "all inclusiv" user posted image user posted image

Alex01
Sej ne bo več dolgo čakal user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Boš videla kmalu te bo v zizo ugriznu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Rea user posted image user posted image user posted image ooooo si se le oglasila po dolgem času, lumpa ti user posted image .
Čajček - po moje so tudi dojeni štrukeljčki žejni, se kar strinjam z Infinity.
Moji sva čajček tudi zadnjič tudi dala in je pomagalo pri prebavi, pa smo bili včeraj stari komaj 14 dni. Se pa spomnim, da sem naši aprilčici tudi večkrat dajala čajček, ko je bila še user posted image .

Naša Manca - muca maca je pa kar malo nagajivka - čez dan dojenje, previjanje, spanje, malo crkljanja po rokah in spimo....Zvečer pa ima odprte očke kot čuk. user posted image user posted image user posted image No, dodatek pomaga, drugače me pa ponoči hoče čutiti ob sebi - beri:"spim ob zizi" user posted image in se ponoči selim v otroško in pančkava k bubice user posted image .

Edino iz popka nam še teče user posted image , ni še čisto zaceljen user posted image - kak recept kaj naj naredimo - čistim ga pa s fiziološko.

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 3273
9.7.2009 13:25:56   
Infinity1
Princesi, čimveč ga pusti odprtega na zraku, tud če je plenička čez, jo kar zavihaj, da ne bo prekrivala popka, saj se bo posušilo boš vidla. 

Neposredna povezava do sporočila: 3274
9.7.2009 14:08:20   
_melody_
Ojla punce!

Sem malo prišla pogledat k vam, pa me zanima, če brežičanke tudi sprejemate?user posted image

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu Infinity1)
Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.