mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: manca imam vprašanje : rada bi kupila knjigo s pravljicami, da bi Maji začela pred spanjem brati. Pa me zanima, katero knjigo pravljic priporočate? Veš, da sem tudi jaz hotela v večerno rutino vnesti branje pravljic, ampak mi moja sploh ne pusti brati - kar sama bi listala po knjigi Predlagala pa bi, da ji mogoče za štart vzameš kakšno knjigo s pesmicami - v branju je potem ritem in rima in to bolj uspava. Konkretno pa ne vem - kakšne od J.Bitenca ali S.Makarovič... to je še od moje generacije, žal novejših ne poznam, ampak v kakšni dobri knjigarni (ali še boljše knjižnici) bodo gotovo kaj priporočili. IZVIRNO SPOROČILO: Mamathea Naša malčica Leja je dopolnila že 1 mesec in zaenkrat je super deklica, veliko spančka, pridno je, le krčki jo revico matrajo, pa se jaz ful pazim pri prehrani pa vseeno ridejo ti nadležni krčki, pa vedno ravno zvečer, ko se Tijan odpravlja spančkat. No ja sej bo tudi to minilo. Ja, ravno ta vikend je bilo tudi pri nas hudo s krčki. Priznam pa, da jem skoraj vse, ker pri Tamari nisem skoraj nič, pa je vseeno imela ful hude. Od vikenda sem pa vnesla kar režim - zjutraj dobi poleg D3 kapljic še 5 kapljic BioGaia (dobiš v lekarni brez recepta), pred vsakim hranjenjem (razen ponoči, ko sem tako munjena, da ne vem zase) dobi dozico homeopatskih kapljic (dobila v lekarni Arnika v Šk.Loki - globule, ki jih raztopiš v vodi, ki pa mislim, da so jo zaprli - če te zanima, mi sporoči, pa ti jih lahko nekaj odstopim), po hranjenju pa, če je budna še dozo Mylicon gocce (italijanska verzija Sub Simplexa). Pri čim več previjanjih jo pustim golo brcati na previjalki in ji z Weleda oljem zmasiram trebušček. Tako imam od vikenda pa (3x trkam) je ful, ful, ful boljše. Vem pa, kako težko je uspavati starejšega, če mlajši ful joka. Ampak, ko Tamara enkrat zaspi ima pa ful trden spanec, pa je potem ne moti nič več. Bom pa jaz tudi poskusila prepričati mojega, da gre v Tivoli z nami... bo res lažje obvladati mularijo. Mklks, držim pesti, da se do nedelje poštimate... da vidimo, koliko je Ema zrasla v zadnjih pol leta. Seznam za srečanje 5.7. v Tivoliju (igrišče za otroke) pri bajerju ob 10h: mama 11 + Tamara + Julija Mamathea + Tijan + Leja + Mklks + Ema sonchek + Neli Ajtak + Tjaš Martita + Maja? Oranža + Timon Tabi + Nika Manca + Maja +
|