mama11
|
Danes smo imeli posvetovalnico za obe - za Julijo ob 1. mesecu in za Tamaro ob letu in pol. Tamara ima 12,9 kg in 83 cm, znala je pokazati vse, kar je treba in še malo več, pri cepljenju pa ni nič jokala . Je pa P pri prvem poslušanju zaznala šum na srčku in dala napotnico za pregled pri kardiologu. Ni mi nič prijetno pri srcu (spet ), ampak sem se odločila, da ne bom nič paničarila do pregleda pri kardiologu, še posebej, ker ga pri drugem poslušanju ni več zaznala. Seveda je danes nisem mogla naročiti, ker so na dopustu. Julija je tudi OK, od porodne teže je dobila 790 g, od odpustne pa 1.110 g, in imam zeleno luč, da še naprej samo dojim. Zrasla je pa za 2.5 cm. Zanjo sem dobila napotnico za UZ kolkov (kontrola, ker so bili že v P 1A) - ja, samo še k zdravnikom bomo letali . Potem pa še to - kličem ZD, da jo naročim in mi hočejo dati datum 1.9. Pa sem rekla, da bomo takrat na dopustu, če lahko dobim termin v tednu pred tem - ne, je vse zasedeno - potem sem rekla, naj dajo pa 14 dni kasneje - ne, ker bo stara že več kot 3 mesece. Ja za pop*****, saj bo več kot tri mesece stara tudi že 1.9. Se mi ni dalo kregat, sem klicala drug ZD v Ljubljani - in pazite to, ko povem, kje imamo pediatrinjo, mi reče, da potem je pa samoplačniško. In sem rekla, da imam napotnico, ampak mi je pojasnila, da tisti del LJ sodi pod drug ZD. Ja , ali gre moj davkoplačevalski denar samo v en ZD, da mi samo tam pripadajo usluge na napotnico. Skratka, toliko o zdravstvu... Zdajle mi obe spita, grem izkoristit in kaj naredit.
|