birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraGS IZVIRNO SPOROČILO: birdy IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 ojla! Jaz pa sploh neki več ne zastopim, kaj a čist vsaka stvar k jo naši mulčki naredijo ni prav in te pošljejo v razvojno To, da Žiga, ko ga dam na trebuščka poskuša narest "mostiček "meni nekako kaže na to, da se bo počasi začel plaziti - vsaj tako je bilo pri Nejcu in niti za sekundo nisem pomislila, da je to napačen gib Drugače je pa pri nam trenutno zatišje, otroka spita. Nejc je dol padu ob pol šestih in ne vem al se bo še zbudu al bo spal do jutra. Žiga pa itak tako uro že spi. Midva sva povečerjala, sva si tople sendviče naredila, sedaj si še čajčka naredim in grem na kavčka. lahko nočko vsem A ritko dvigne? To je res pokazatelj tega da se pripravlja na plazenje. Barbara, jst res ne vem kako pediatrinjo v RA maš to ti... Sory, mal vem o tem pa jih kr seka... Če pa na hrbtu delamost je pa narobe ja... Ampak je razlika a to nardi enkrat al pa dvakrat dnevno, po možnosti ko joče, al pa če to nonstop dela. Sicer pa še vedno vztrajam, to more vidt nekdo k se spozna da lohk reče NI OK. Potem super :) jaz sem se najbolj vesela ce je tako, ker me ta "tako zvana dr.med" psihira za vsako stvar. Po mojem hocejo da gre vse po zacrtanih stopinjah in ne upostevajo da se vsak otrocek razvija po svoje - tako kot je rekla Katjusa. Za dvigovanje ritke je rekla da je narobe ker ne sme bit prehitevanja (nasa je htela puzat ze pri 2m). Meni osebno se zdi to normalno - pac je htela, je pa res da ce otrocek ne utrdi prej rokic, je ta napor zamanj in bi ga lahko dal v urjenje rokic. Za delanje mosticka pa je to znak ekstenzije in tudi nasa ga dela samo ko je jezna in hoce spremembo. Jaz tudi za to ne vem zakaj delajo tako paniko, ampak tako je. Sigurno je kdo izmed nas tudi kaj takega pocel, pa vsi hodimo in smo normalni. Birdy se strinjam s tabo, se posebej po tem kar sem dozivela danes. Sej ima nasa res ta vzorec in poskusamo delat cimbolj pravilno z njo, ampak mislim da se razvija cist normalno kljub vzorcu ki je zadnjih nekaj dni spet mocno izrazen. Danes ko se ji je parkrat uspelo cist pravilno lepo zvalit na bok, se je dvigovala na komolcu bocno. Zdaj upam, da to spet ni kaj narobe hehe, ker sem ze cisto zmedena. Pa razlika je, ko se jo sili ali pa ko je dobre volje in dela sama... pa ce je znervirana ali vesela... zame je cist normalen otrocek, ta razvojna pa sam psihira. Barbara, pa je ta dohtarca vidla tvojo Eli? Sej lohk da ma to, sam ni nujno, eno otroci so tud bolj trmasti in svojeglavi in včas na tak način svojo voljo izražajo. Pa to ne pomen da jih pustiš da to delajo, ni pa take panike. Ne vem no, ampak jst ko sem z Nelči v RA hodila (enkrat na mesec al pa dva, fth pa vsak teden) jo je vsakič konkretno pogledala. Mi tam nismo bli fertik pred tri četrt ure. Jo je tud osebnostno mal spoznavala in vse. Je pa ta dohtarca v Domžalah carka Ko se je Kristi rodila in sem mela glih pregled za neli je še Kristi pogledala, in to konkretno, jo slekla, pretipala, vprašala po dojenju/nedojenju, kok spi, a kej poliva,... Tko da je takrat na hitr vidla da je Neli super, da je poškodba čist pozdravljena, Kristi je pa pol ma ziher 20minut pregledovala Tko da, dr. Šušteršič v Domžalah je 1A zdravnica, zdravnica z dušo!!!!!!!! Če te pa skrbi zelo, pa lohk jst mojo fth kontaktiram, baje ma tud privat, pa da vas vsaj pogleda. Je pa iz Kamnika in baje zelo cenjena fizioterapevtka.