khurde
|
ahahahhahaha jaz se ne kregam, ronja pa pomoje tut ne, mava pa eno fajn debato, ko hočva ena drugi obrazložit svoj mišljenje - vsaj jaz tko gledam na to, pa kokr ronjo poznam, ona tut. glede kajenja sem kar zihr, da nisem nikjer napisala, tko da sprejmem opravičilo. pa sej itak vem, da nisi nič slabga mislila s tem, k si tko napisala k da bi jaz to že prej napisala. itak kva veš kaj folku vse na misel pride, ko nekaj prebere, pa pač ne napiše? še posebi, če se osebe poznajo sam v "virtuali". men je pa prav fajn tko debatirat, sam dejstvo je, da je težje debatirat prek foruma kot bi bilo v živo in verjetno bi v živo prej zaključile debato, ker se vseen z mimiko itd. pove še mal več kot le z napisanimi besedami. in pol je pač treba več pojasnjevat, tko en men, kot jaz drugemu. IZVIRNO SPOROČILO: ronja lej, točno o tem pišem: da je narobe, da jim postavljamo merila po sebi: ker jaz ne bi, to ni prav...Ona pa mogoče bi! To, da tega jaz ne delam, še ne dela zadeve narobe. Ti si pisala, da je ceneno oblačenje (kakor hočeš: ceneno nošenje obleke ali pa cenena obleka) narobe, o tem se je šlo. ne, ne, ni se šlo o tem. sem celo še nek napisala na način, da ni prav, da postavljamo merila po sebi. boš vidla, na konc še skup prideva IZVIRNO SPOROČILO: ronja Jaz pravim, da je to lahko pač nekogaršnji stil in da se lahko tako oblači, ker ji je to všeč. šlo se je direkt za to... a je človeku to všeč ali pa se človek tko oblači zgolj zato, da je "všeč" drugim, da se ne oblači tko zase, iz svojih želja, pač pa za druge. pa se strinjava, vidiš sam mogoče ti mal pošrek beres (hecam) IZVIRNO SPOROČILO: ronja To se nanaša na tvoj post, da takih ljudi drugi ne spoštujejo (takih, ki se . (pa tudi tu se mi zdi glavno to, da se punca sama spoštuej, tudi če je drugi ne, ker majo pač druge pojme o vsem skupaj). vidiš, strinjam se ... predvsem zato, ker prej nisem govorila o tem, da ljudje ne spoštujejo ljudi, ki se tko oblačijo, ampak sem govorila o preoblačenju pred množico, v primeru, da punca to dela, ker na njihovem odzivanju gradi samospoštovanje in samopotrditev in samozavest itd. ni bilo pa nič rečeno o kakšni obleki se je šlo. ja, nikjer nisi napisala, da je punca NUJNO taka, to čist razumem, ker itak tega ne more noben vedet, če ne pozna ne punce ne ničesar. samo si pa tole napisala in zato sem tko mislila IZVIRNO SPOROČILO: ronja 3. punca je imela očitno zelo razčiščene pojme o sebi in goloti pa nekje si napisala, da je dobro, da za dosego svojega cilja upa to nardit (neki na ta način), evo, najdla: IZVIRNO SPOROČILO: ronja To da si nekaj upa za dosego cilja, ki ji je pomemben, se mi zdi dobro. ja, men se to tut zdi dobr, sam ne v vseh primerih pa ajde, ne vemo, v kaj se je kdo preobleku, pa jaz bi se tudi v šoli marsikdaj verjetno (sam raje v wc-ju ), če se ne bi doma strmala in šla oblečena, kot sem jaz hotela... sam pri meni je bilo tko, da je moja mami bila - in pomoje je še vedno - frik na une corti zadevce, z ogromnoooo volančki, pa kakšne čipke, pa na kitke v laseh, pa najraj bi še kakšno mašno nekam zataknila... zame pa so bile kavbojke zakon... tko da ne morem rečt, v kaj se je punca preoblekla, če je bilo tut "ceneno" - mogoče pa ne, ne glede na vzroke, ki so za tem... pa ne glede na ozadje vsega... men se itak zdi, da večina teh "deviantnih" obnašanj izhaja iz neurejenih družinskih razmer, potem pa pač butne ven v različnih oblikah, nekdo bo prekomerno pil, en se bo drogiral, tretji bo fasal kakšne motnje prehranjevanja, četrti bo mel ne-vem-kakšne probleme s psiho, peti bo iskal potrditev (ki je ni doma) zunaj doma, itd. in če se nekdo preoblači pred množico ali hodi okoli na pol gol zaradi potrditve, ki je ne dobi doma, men v nobenem primeru ni kul (za to se gre že od začetka in na to mislim, ko sem zgori napisala, da se men to, da si nekaj upa za dosego cilja, ne zdi dobr v vseh primerih) je pa tko, da smo enkrat sedeli na eni klopci in debatirali... v bistvu bolj analizirali družbo, ki se je zbirala nekje. in smo ugotovili, da noben med nami nima urejenih družinskih razmer, zanimivo, ane? pri enih je kak starš pil, pri drugih je bilo fizično nasilje, pri tretjih psihično, pri četrtih vse skupaj... v glavnem, NITI EN ni imel doma, ki bi bil v bistvu primeren zanj. in to ne govorim za mlade, ki so napili parkrat v življenju, govorim za skor kronične pivce, kadilce, karkoli. zato se gre pri mojem pisanju že od vsega začetka za to, da ne obsojam nekega vedenja, oblačenja ali česarkoli podobnega, ampak da se sprašujem, kaj so vzroki za te stvari. in da ne obsojam tega početja, ampak da mi ni kul, če je početje posledica neustrezne vzgoje (sem štejem tudi neurejene družinske razmere itd.) pa še neki sem hotla napisat, kdo bi si mislu to, da je men kul tko debatirat, pa tut, če se z nekom minimalno ne strinjam in da bi šla raj s tako osebo na kavo kot pa z eno, kateri lah al sam jaz prikimavam al pa sam ona men... živ dolgčas
|