khurde
|
Ne, nisem nikjer pisala, da sem probala. Sem pa kadila, ja, pa ne dam roke v ogenj, da ne bom še kdaj, samo pač ... pod določenimi pogoji (da nisem noseča, da ne dojim, da imam vikend frej od otrok itd. - sam do tega bo še dolga ). Imam pa raje, če me človek nekaj direkt vpraša, ne pa sklepa iz ne vem česa (pa čeprav je lah sklepanje pravilno). Sej men je kul, če poveš svoje mnenje, sam jaz ne iščem še drugih pomenov not oz. ne sklepam nečesa iz ničesar (npr. to o zagovarjanju marihuane). Men je zmer kul, če slišim kakšno popolnoma kontra mnenje mojemu, ker se pol lah zmer mal zamislim nad svojim mnenjem in nanj pogledam še z druge strani. Čeprav ga običajno na koncu ne spremenim, ampak mi je vseeno fajn slišati in razumeti mnenja drugih ljudi. Čeprav tukaj, pri tebi, ni kaj veliko za razumeti, ker se mi zdi, da se itak strinjava v večini zadev, razen v tem, da ti vidiš (samo kot primer) punco, ki se preobleče pred drugimi kot samozavestno, tako, ki naredi nekaj za doseg svojega cilja, tako, ki se zaveda svojega telesa ipd., jaz jo pa vidim kot človeka, ki bi se za doseg tega lahko preoblekel tudi na wc-ju, kot človeka, ki kriči po pozornosti in kot človeka, čigar vzgoja je bila (verjetno) zanj neprimerna. "Verjetno" sem napisala zato, ker pač ne poznam celotnega ozadja in ker se lahko marsikaj skriva za takim dejanjem, težko pa se za tem skriva zdrava samozavest. Sicer dopuščam možnost, da se motim, ampak če se, sem lahko samo pozitivno presenečena . V bistvu je glavna razlika v tem, da si ti en hud optimist. IZVIRNO SPOROČILO: ronja In itak bi bila najbolj vesela, če moj otrok ne bi probal ničesar, ne čikov, ne alkohola, ne marihuane, ne katere koli druge droge... sam kaj, ko je realnost drugačna in je to za pričakovati bolj kot ne utopija? Vsaj zame. E, točno o tem govorit. In demonizirat eno, drugo je pa ok, ker je to pač mama počela, se mi zdi narobe. Ker tak občutek sem dobila: "saj me smo tudi... samo tole pa res ni ok..." Tudi tisto ni bilo ok . Lej, o tem sem pisala. Da ne dobivat enih občutkov kar tako, a priori, da je bolje vprašat direktno, sicer pa tudi debata o tem pol ni slaba stvar. Sej včasih je občutek lah pravi, včasih pa kiksne mimo. Nisem napisala, da takšno oblačenje ni primerno, ja, sem pa napisala, da ni vsako oblačenje primerno za vse priložnosti. Čist banalen primer: sej košarke tud ne bi šla igrat v večerni obleki , pa večerna obleka sama po sebi ni neprimerna. Če se ne motim, sem tam pisala tudi o minicah in dekoltejih in o tem, da tudi jaz to kdaj oblečem, bog mi pomagaj. Samo ne bi pa oblekla za vsako priložnost. IZVIRNO SPOROČILO: ronja No, punca, ki se preoblači pred šolo ali pa punca, ki se bo "ceneno" oblekla, si bosta verjetno podobni, se ti ne zdi, če je zadaj isti vzrok? Ne vem, ne bi mogla na to takoj odgovorit, pa v bistvu niti ne vem, na kateri del mojega razmišljanja to cilja (če sploh)? Sam kako ti razumeš "ceneno"? Mislim, v tem tvojem vprašanju meni, a je "ceneno" mišljeno kot način oblačenja a način nošnje oblačila? Ker meni se zdi to bistvena razlika. Bom mal razmislila o obeh možnostih razumevanja, da ne bom kr neki ven vrgla, še posebi zdej, k se mi mal mudi tamalo na obisk k babi peljat (ne tisti, ki je v spodnjem štuku, tisti, ki je 10 km stran)
|