|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part.II
30.6.2009 21:53:58   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

60 dni pred pdp ne pomeni, da moraš bit točno na tisti dan tam, ampak da pred 60 dnevi tega ne urejaš. 

...točno tako... tako, da punce nič ne rabite hitet....to je šele prvi dan, ko lahko začnete urejat papirje..imate pa potem še dovolj časa, da v miru vse uredite..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
30.6.2009 21:58:13   
_melody_
Čer babe žabe!

Šele danes sem vas brala in videla, da sem zamudila srečanje. Pa tako bi se ga z veseljem udeležila (iz Brežic prletela). Luštne ste vse!

Kar se tiče predloga za ime sem tudi jaz za septemberčke 2009. Je sladko, kratko in vse pove.

Nepoznana 
jaz imam tudi že doma posteljino od Galeba, vendar je nisem še oprala. Ti si jo že? Kakšen komentar? Meni drugače deluje v redu.

V četrtek pa začneva z MŠ. Že komaj čakam user posted image !

Lepo spančkajte in pocrkljajte malo svoje user posted image . Jaz zdaj pokam k njemuuser posted image .

Noč

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
30.6.2009 22:02:03   
Nepoznana
_melody_, nisem še prala posteljnine, ker bom to čisto na koncu počela, no, čez kakšen mesecuser posted image , prej morava še malo prepleskat, da malo barv prinesemo v sobo, prestavit omare in preselit bodočega očka na drugo stran spalnice (no, zakonske postelje user posted image ), da bova imele z bejbo več prostora, pa posteljico sestavit... Komaj čakam!user posted image

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
30.6.2009 22:15:12   
jpnincy
Barni80 hvala za tvoje besede. Po mojem je ravno za nas, ki bomo prvič rodile, najtežje odmislit bolečino pri porodu in se psihično nanj pripravit, ker ne vemo kaj pričakovat, kako vse skupi poteka (v MŠ se sliši vse tako enostavno in preprosto), oz. kako bo potekalo. Jaz osebno sem podpisala za EA, poskušala bom biti čim bolj sproščena in ne panična. Ampak že podzavestno je prisoten nek strah, ki ga ne moreš odmislit...

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
30.6.2009 22:16:39   
Rubin.
Punce moje hvala ker mislite na nas, mi veliko pomeni. Stanje je zaenkrat stabilno, vsak dan sproti upam, da tako tudi ostane. Resnično upam, da bom lahko septembra z vami delila radosti pravega materinstva in da ju bom takrat dobila domov. Do takrat pa vam želim čimmveč lepih in nepozabnih trenutkov nosečnosti.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 30.6.2009 22:17:07 >

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
30.6.2009 22:35:52   
Erdbeere
ooo Rubin, še dobro da si se oglasila user posted image HB, da sta stabilni, jaz vsak dan mislim na vas tri....držim še naprej vse štiri pesti, tud mojga user posted image sem našuntala, da mora pestke držat user posted image

Evo se samo toliko oglasim, zdej pa šibam spat....lep dan jutri

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
1.7.2009 0:00:08   
altaja
Rubin...sem vesela da sta stabilni...počasi..po majhnih korakih bosta zrastli v močni in veliki punci. Vajina močna volja in ljubezen jima dajeta moč...pa tudi vse naše misli ki jih pošiljamo k njima, tebi, tvojemu partnerju in sestrici. user posted image

Men je vročeeeeeeeeee! Klimo mam naštimano na 22 stopinj pa glih tolk da je za živet, moj si pa majco oblači ker pravi da ga skor malo zebe user posted image .

Pa še ena nosečniška radost se je zgodila danes....ZATEKAM! Noge mam katastrofalne. Pa ne jem slano, veliko pijem,... je pa res da sem cel dan presedela za računalnikom..mislim da je to krivo. Bemtica...

A ve tud kaj zatekate?

Dovolj bo za danes, grem spat!

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
1.7.2009 6:36:34   
vila MaLiNa
Dobro jutro,

ja sem mogla kar zgodaj vstati, da vas lahko preberem, ker ste tok čvekasteuser posted image

Punce drage moje, hvala za vse čestitke glede diplome. In sončica tako kot si tekla - kar pade eno breme dol z ramen.user posted image Po zagovoru sem si rekla: " A to je to?!"user posted image user posted image . Sploh ni tok težko.
Altaja, ko bo diplomska pač bo... meni se je vleko skoraj eno leto. Ne se sekirat, raje uživaj v nosečnosti in potem s svojim cukrom, ko bo pa kaj časa boš pa že pogledala v knjigeuser posted image . Energija pa, ki jo boš rabila pa bo že od nekje prišla.

Baby blue veš, da bom pokazala slikice od otroške sobice, samo ne še sedaj, ker sva jo z dragim okupiralauser posted image , ker čakava še spalnico.

Rubin naj tvoji dve mali dami spremlja borben duh, vam trem pa da moči, da jima boste stali ob strani in si bili za medsebojno pomoč in podporo. Pa le še kaj se oglasi in povej kako sta/ste ni treba čakati do septembra, ko ju boš zagotovo imela že doma v svojem objemuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede urejanja papirjev na CSD - tudi jaz razumem, da več kot 60dni pred PDP ne moraš urejati papirjev. Začneš jih urejati šele 60 dan pred pdp oz. mesec pred nastopom porodniške in najkasneje do 1 dan pred nastopom porodniške.

Altaja sama zatekam že od 20 tedna in tako kot si sama ugotovila ni dobro, da si skoz za računalnikom. Ne boš verjela kakšne lepe nogice sem imela včeraj, ko sem jih večino dneva imela v luftu. Sam kaj, ko ne moreš vedno samo ležatuser posted image .

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
1.7.2009 6:47:07   
tulpek
Dobro jutro... pa čeprav deževno user posted image , se je pošteno vlilo.

Punce, meni se vedno sanja, da imam punčko, vedno.... danes je bila spet neka pupa z velikimi očki user posted image .

Zatekam še ne, na srečo. In mislim, da mi je lahko to prihranjeno user posted image .

Grem zdaj, fajn čvekajte.

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
1.7.2009 8:03:28   
baby blue
Dobro jutro

Pri nas pa tako lepo sonček sije... Samo piha malo... Drugače  je pa prav prijetno ker ni vroče... V pisarni sem pa tud klimo naštimala na 23 stopinj

Jst sem včeraj mal naš prostorček poslikala za dojenčico.... Bom dala kasneje slikce v album... Drugače se pa super počutim... Danes grem k sestrični se na hitro postrižt pa njeno hčerkico ki je stara 3 mesece pogledat... user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
1.7.2009 8:03:58   
Bety11
Dobro jutro!

Meni je vroče in slabo spim zaradi tega...user posted image

Rubin...Lepo, da si se oglasila...Tvoje besede so natopljene s solzami in žalostjo....Mi upamo s tabo in verjamemo, da je najhujše že mimo.....Vsak nov dan prinese več upanja....

Ta teden so zadnje priprave sobe za sprejem posteljice in nove poličke za Damjana...Moramo z globinskim vse tepihe očistiti...Ko vse namontiram, pa počasi pranje in zlaganje...Imam namen vse to končati julija meseca...Potem mi avgust ostane za CSD, nakup vozička....Septembra pa samo počitek in TV.....

LP

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
1.7.2009 8:18:32   
kepica
Dobro jutrouser posted image

Joj, ste načvekale. En dan vas nisem brala in sem porabila kar nekaj časa, da sem se informiralauser posted image

Zunaj je prelep dan. Končno me enkrat za spremembo ne zebeuser posted image  in sem v kratkih rokavihuser posted image  Vsak dan sem boljše volje. Delam samo še dva dniuser posted image  Zelo se že veselim, da bom zaključila, ker me je začelo bolet v križu, kar ni prijetno za 8 ur sedenja. In končno se bom lahko odpočila in naspalauser posted image  V nedeljo pa na morjeuser posted image user posted image user posted image

Srečanje: super ste punceuser posted image  Lepe nosečke, lepi trebuščki...kar sijeteuser posted image

Rubin: lepo, da si se oglasila. Še vedno držim pesti za tvojim mali borki in vsak dan mislim na vasuser posted image
Klaja: upam, da so se krči umirili in da boš kmalu doma user posted image

Včeraj sem pa imela pregled. Hgb 106 (zame ok, ker sem že itak vedno na meji), pritisk 45/100user posted image  (me ne moti, ker se odlično počutim, G je skoraj s stola padlauser posted image user posted image ), kg-zredila sem se za 80 dag user posted image  (vse skupaj +6,5), trebušček je mal majhen za te tedne je rekla G, ko ga je izmerila, ampak je mali spremenil lego, tako, da upoštevamo, da je to to. Me je pa vseeno naročila na še eno kontrolo, ko pridem z morja. Ma vse je super. Jaz se odločno počutim, mali brca kot za stavo in to je zame najbolj pomembno.

Vlogo na CSD bom oddala po dopustu, 60 dni prej pa pomeni, da jo lahko oddaš od takrat naprej, ko imaš do PDP še 60 dni, prej ne. 

Uživajte v tem lepem sončem vremenu. Upam, da vam ni preveč vročeuser posted image  Jaz prav uživam, ko em tako fino grejeuser posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
1.7.2009 8:19:19   
baby blue
Rubin. lepo da si se oglasila... ne veš kako me veseli da sta punčki stabilni in da jima gre vsak dan na bolje... Uspelo jima bo ker sta močni deklici tako kot mamica in očka...

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
1.7.2009 8:31:29   
Tanik
Dobro jutro,

še od mene čestitke za diplomo. user posted image
rubin, borke ste in boste user posted image
klaja,upam da je vse v redu.

glede zatekanja,jaz zatekam zmeraj v noge,če je vročina ali sopara.pa skozi mi je vroče, tako da sem danes šla v japonkah,krilu,kratki rokavi.prejšnje dni sem pa v dolgih hlačah okol hodila pol sem se pa popoldne kuhala.
jaz bom šla papirje urejat ko bom na dopustu, tam nekje v avgustu se bom spravila, saj tam bo lih še ene 60 dni do PDP.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
1.7.2009 8:42:17   
Bety11
user posted image Mene nekaj zanima.....Ko berem nekatere poste, dobim občutek, da so nekatere najbolj srečne, če se prav nič ne zredijo ali pa komaj kaj. Ali imam prav????

Če se ne motim in imam prav, pa te reakcije ne razumem?!?!user posted image  Pa da ne zamerite mojem razmišljanju!

Kolikor jaz vem, bi se user posted image  mogla zrediti najmanj 1 kg na mesec in največ 2,5 kg (500 g na teden). Če karkoli odstopa od tega pomeni, da je nekaj narobe.
Zelo trpijo user posted image , ki hrano ne dobijo po normalni poti in ko jim telo dostavi hrano iz nakopičenih zalog v telesu. Prvo, s tem procesom se ustvarjajo strupene snovi, ki ji dobi tudi otrok. Torej, poleg nujne hrane dobi še dozo strupov, ki hudo obremenijo njegove ledvičke.
Drugo, mora preteči kar nekaj dni, da se ta proces izrabe zalog začne, kar pomeni, da otrok strada več kot 3 dni.

Zlata sredina je najboljša. Grki bi rekli "mera v vsemu"....

Ali ni že v naravi in nagonu, da si pripravljen za otroka narediti vse?!?!
Kako si potem lahko srečen, če je user posted image  lačen in ti obdržiš "lepo postavo"?!user posted image

Pe ne zamerite, če sem tako direktna in prav nič zahrbtna. Nisem tip, ki v "slovenskem kotičku" opravlja druge in če imam kaj, povem naravnost.....

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
1.7.2009 8:45:08   
aromaja
Po dooooolgem času se spet javljam :) Najprej bi rada povedala Rubin, da tudi jaz mislim na vas. Pišem sicer redko, berem pa dovolj pogosto, da vem za tvoji pikici. Želim jima veliko moči!

Sicer se pa počutim ko skret, po domače rečeno. Rahlo mam že dost tega trebuha! Ko en kit se valim naokoli. Ponoči se obračam z enega na drugi bok celo večnost in pri tem komaj diham.
Dva dni nazaj me je tko v križu zašponal, da sem hodila okoli ko ena raca.
Prejle v kopalnici sem se pri oblačenju spodnjih gat skor ubila.
Svoje pišule že en lep čas ne vidim več in jo slepo depiliram (no, pri visoki dipotriji sem to že prej skor počela). Seks? Whats that?
Od vsega magnezija in kalcija mi nič manj ne otrdeva vamp, zato pa skoz čepim na WCju.
En čas sem čist nespečna, en čas bi samo spala.
Če dlje časa stojim, dobim namesto podplatov in gležnjev dva goreča hloda, moja koža je katastrofa, lasje so mi začel po obdobju bujne rasti bujno izpadat...pa še bi lahko naštevala!!!!
jaz bi kar rodila! Mala me brca sto na uro, nonstop. Čez dan je to luštno, zvečer sem tega že fejst naveličana!

Dobre strani? Hja, strij ŠE nobenih, krčnih žil ŠE ni zares videt ( ne štejem miljonov popokanih kapilar), obleke so mi ŠE vse prav (tiste, tanosečniške, da ne bo pomote!), moj dragi me ŠE vedno obožuje ;), na dopustu sem! Pa smisel za humor me tudi ŠE ni čisto zapustil

Pa še vedno se ne morem preselit nazaj v svoje stanovanje, ker mora prej še keramičar položit ploščice v kuhinji. Pa kar slabo mi je, ko pomislim, kolko reči bo pol treba preselit nazaj...pa kolko enga čiščenja me/nas čaka. Ohja...križi in težave...

Ampak je pa luštno...ja, ko držim roko na trebuhu in se moja mala punca premika levo desno, ko se tiste rokice, nogice, rita pod mojo roko premikajo, se mi kar milo stori. Komaj čakam september...al pa konc avgusta, kaj pa vem...mogoče bo pa kokr je velika in težka, tudi kej hitrejša!

No, vsem vam želim en lep dan, pa upam, da ste vse čimlepše in čimboljše!

< Sporočilo je popravil aromaja -- 1.7.2009 8:48:11 >

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
1.7.2009 8:52:36   
katka11
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image rubin za tvoji dve cebelici!!!!! kar tako naprej!!! 

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
1.7.2009 8:53:15   
veselka
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

IZVIRNO SPOROČILO: Pupček

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

IZVIRNO SPOROČILO: Pupček

Predlog za ime: Septembrski storžki?

jaaaaaaaaaa... no, temu se reče pa primorski vpliv user posted image

Bravo jaz! user posted image  user posted image  user posted image

jaz se tudi strinjam s tem predlogom user posted image
pupček, danes si pa bolj pridna s pisanjem. saj te ne bomo dale s seznama user posted image

midva z user posted image pa danes praznujeva 2. obletnico poroke.user posted image

tudo sama sem storžke predlagala, pa ni blo ravno navdušenja. sem pa vesela, da je še komu ušeč user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
1.7.2009 8:55:39   
Tanik
bety11, kolikor jaz vem, si otrok vzame kolikor pač rabi.pravijo da je treba normalno živet, torej tudi normalno jest. dvomim da katera hujša ali ne je med nosečnostjo.mogoče pač ne pridobi kg. ne bi vedela,če imaš prav občutek ali ne,bodo druge povedale.

aromaja, pestro a ne?user posted image jaz se pa ne znam na slepo spodaj depilirat, ker ko sem to probala sem se prav lepo porezala user posted image , tako da  vsak nasvet je dobrodošel kako to narediti, ker me živcirajo dlake.

vprašanje: kako se spodaj depilirate, če ne vidite zaradi trebuha?

Žan

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
1.7.2009 8:59:10   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

user posted image Mene nekaj zanima.....Ko berem nekatere poste, dobim občutek, da so nekatere najbolj srečne, če se prav nič ne zredijo ali pa komaj kaj. Ali imam prav????

Če se ne motim in imam prav, pa te reakcije ne razumem?!?!user posted image  Pa da ne zamerite mojem razmišljanju!

Kolikor jaz vem, bi se user posted image  mogla zrediti najmanj 1 kg na mesec in največ 2,5 kg (500 g na teden). Če karkoli odstopa od tega pomeni, da je nekaj narobe.
Zelo trpijo user posted image , ki hrano ne dobijo po normalni poti in ko jim telo dostavi hrano iz nakopičenih zalog v telesu. Prvo, s tem procesom se ustvarjajo strupene snovi, ki ji dobi tudi otrok. Torej, poleg nujne hrane dobi še dozo strupov, ki hudo obremenijo njegove ledvičke.
Drugo, mora preteči kar nekaj dni, da se ta proces izrabe zalog začne, kar pomeni, da otrok strada več kot 3 dni.

Zlata sredina je najboljša. Grki bi rekli "mera v vsemu"....

Ali ni že v naravi in nagonu, da si pripravljen za otroka narediti vse?!?!
Kako si potem lahko srečen, če je user posted image  lačen in ti obdržiš "lepo postavo"?!user posted image

Pe ne zamerite, če sem tako direktna in prav nič zahrbtna. Nisem tip, ki v "slovenskem kotičku" opravlja druge in če imam kaj, povem naravnost.....

Betty, jaz sem se prvič zredila za skoraj 30 kg,  pa malemu ni nič manjkal, jaz sem jedla normalno (nič pretiravala) pa so kile letele gor, zdej sem se zredila dobrih 8 -9 kg, jem enako kot prej, pa pač ne gre gor (imam še nekaj zaloge od prej).
nimam kej naredit, lahko samo rečem, hvala bogu, da se ne redim toliko. Ene se lahko redijo od hrane, druge pa ker jim voda tolk zastaja v telesu.

Ne se tolk sekirat, nismo vse po jusu narete.user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
1.7.2009 9:01:42   
kepica
Bety11 predvidevam, da je tvoje pisanje letelo name. Ne zamerim ti tvojega mnenja.
Živim normalno, jem normalno, le da ne ležim cele dneve ampak se gibam, kar verjetno vpliva tudi na pridobivanje teže. Nikakor ne stradam, ampak jem več, kot običajno. Na dan imam 4 obroke, od tega dva topla, kar se mi zdi luksuz, glede na to, da hodim v službo. Prejšnji mesec sem se zredila več, kot je dovoljeno, ta mesec pač zelo malo. Dokler je G zadovoljna in dokler se midva z malim počutiva super, me ne skrbi. user posted image

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
1.7.2009 9:05:08   
barika

na slepouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
1.7.2009 9:07:34   
kepica
IZVIRNO SPOROČILO: barika

enakouser posted image user posted image user posted image  pa za enkrat kar greuser posted image  Potem bom pa moža zaposlila, ko res ne bo šlo večuser posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2873
1.7.2009 9:09:37   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: barika

kaj uporabljate pri depilirnaju na slepo, a britvico? user posted image kako vam rata ne se porezat? joj, mene je kar groza,ker sem se nazadnje tok porezala.

Žan

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
1.7.2009 9:13:32   
sontschica
dobro jutro

kepica
tebe samo en dan ni bilo na RR pa imaš ful za prebrat, mene pa samo eno popoldneuser posted image user posted image

Rubin lepo, da si se oglasla. tvoji punci sta pravi borki in boš videla, da bosta hitro zrastli v pravi navihanki. pošiljam pa še vednouser posted image user posted image user posted image

glede britja, tudi jaz se bolj na slepo, oz. se ful nagnem naprej, da mogoče pa še vidim kaj, sem pa že rekla mojemu user posted image , da me bo kmalu on bril. to bo podviguser posted image user posted image user posted image

Betty11
glede kg, mislim, da si dobila kar pravi občutek. je pa vsaka od nas zgodba zase. vsaj jaz sem vesela, če se ne redim preveč (do zdaj sem se 6kg), pa to ne pomeni, da ne jem, ali pa izpuščam obroke. imam 5 obrokov dnevno, uživam ful sadja in zelenjave. fajn se počutim, da kljub temu ne pridobivam preveč kilogramov. ravno zadnjič sem se z znanko pogovarjala in je rekla, da je na koncu imela kar 30kg preveč, od tega je blo 15kg samo vode. no tega si res ne želim, vplivati pa tut ne moremo preveč na to.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?