Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 18:45:14
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika Tulpek, mene tud nekam dol vleče, pa ko hodim se mi zdi, da nikamor ne pridem Js imam pa tako navado, da vedno hitro hodim in se sploh ne morem kontrolirat, da bi šla bolj počasi. Saj hodim počasneje kot prej, ampak se mi zdi, da še vseeno prehitro, maksimum, ki ga zmorem, sploh zjutraj v službo, ker se mudi, pa iz službe, ker je kazalo na nevihto in grmelo v daljavi.... Bo treba dati v nižjo prestavo, ker potem sem tako zadihana, da še komaj pridem po stopnicah in vmes že skoraj skupaj padem, počivam... in to do 2. nadstropja Kje je moja kondicija . Je kriv
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 18:48:27
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek IZVIRNO SPOROČILO: barika Tulpek, mene tud nekam dol vleče, pa ko hodim se mi zdi, da nikamor ne pridem Js imam pa tako navado, da vedno hitro hodim in se sploh ne morem kontrolirat, da bi šla bolj počasi. Saj hodim počasneje kot prej, ampak se mi zdi, da še vseeno prehitro, maksimum, ki ga zmorem, sploh zjutraj v službo, ker se mudi, pa iz službe, ker je kazalo na nevihto in grmelo v daljavi.... Bo treba dati v nižjo prestavo, ker potem sem tako zadihana, da še komaj pridem po stopnicah in vmes že skoraj skupaj padem, počivam... in to do 2. nadstropja Kje je moja kondicija . Je kriv potem bi bile pa midve glih za skupi (na sprehodih mislim ) ker jaz tudi ne znam počasi it, mami me vedno k*rca, da prehitro hodim, naj se vsaj v malo umirim in grem bolj počasi
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 18:50:04
|
|
|
|
altaja
|
V načrtu je bilo da sem v ponedeljek že na morju, sem hotla prestavit pregled na ta teden, ampak je moja G na dopustu. Tko da datuma pregleda nisem spreminjala. Ga pa takoooo komaj čakam...res..že celo večnost nisem bila na UZ. Zdaj je že konkreten dojenček . Mah, jst tud upam da mi uspe ta teden vse poštimat. In da morje ne bo odpadlo zaradi tega. Sicer pa...ne bom se preveč obremenjevala..škodi meni in . Mormo bit optimisti. Na koncu se vedno vse tko uredi kot je treba. Bova lahko spet primerjali meritve . Men se zdi da je naš dojenček bajsi . Njegov oči je mel ob rojstvu skoraj 5 kg in 56 cm...sicer še vedno upam, da bo bolj po meni...
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 18:56:21
|
|
|
|
jasmina in tadej
|
IZVIRNO SPOROČILO: litlleMiss Glede CSD sploh nevem kaj morem jaz nest gor, ker sem komaj maturo naredla in še nimam nič delovne dobe. Niti nevem če bom dobla starševski dodatek ali prav porodniško. Verjetno kar starševski dodatek a ne? Ve mogoče katera kaj glede tega? Hej litlleMiss! Dobiš približno 190evrov starševskega dodatka + otroške dodatke + zavitek za novorojenca + pozanimaj se če vaša občina da kaj za novega krajana v občini(ne da vsaka,ampak to kr na CSD-ju vprašaj)! Na CSD neseš tisti papir o PDP ki ti ga da tvoj-a G! Oni ti dajo liste za izpolnit jih izpolniš in potem je to to! In kaj je sedaj to a smo septembrke prestavli kr na junij in julij! Sem že prvo pomisla da nisem prav kliknla in da sem na drugem forumu! Rubin: Klaja: Vsem ostalim pa čim bolj dolgo 2 v 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 18:58:34
|
|
|
|
Nepoznana
|
Ojla! Seznamček: tudi jaz navijam za septemberčke 2009 Danes sem imela pregled. Namerili so mi povišan sladkor - kar 9 in sem se že naročila na diabetološko, ki jo imam jutri. Držite pesti, da ne bo hujšega. Sicer pa imam malo prevelik trebuh (mi ga je izmerila z metrom), kar edino nakazuje na povečan sladkor. Pri sladkornih je baje otroček večji, pa posteljica debela vsaj 4 cm, moja bejba je pa celo za en teden manjša, vse mere v mejah normale, posteljica debela 3 cm. Bejbika je pa 1100 g težka. Dobila sem že tudi napotnico za porod in pa potrdilo o predvidenem datumu poroda za na CSD. Ampak bom morala še počakati, da bo 60 dni do PDP - ne vem, kako kaj pri nas komplicirajo, če bi prej prišla. Bom pa takrat probala vse uredit, kar se bo pač dalo - poleg porodniške zame in paketa oz. denarja za novorojenčka, še očetovski dopust (tistih 15 dni), pa zapisnik o očetovstvu mormo še naredit (smo pač koruzniki ) Za seznamček: PDP imam spet prestavljen - mi ga je vrnila nazaj na 20.9. (punce, ki urejate seznam, ne me tepst, ker si tkole zmišljujem ), skupni kilogrami ki sem jih pridelala je pa +7. Naslednji pregled imam pa 30. julija. Uuu, s porodniško nastopim 23. avgusta . Ker prej ne bom koristila dopusta (no, morda kakšen dan), se že prav pošteno veselim. Dopust bom raje prenesla v naslednje leto - imam to srečo, da so moji nadrejeni taki cukri, da to dovolijo..
< Sporočilo je popravil Nepoznana -- 30.6.2009 19:02:52 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 19:20:06
|
|
|
|
jpnincy
|
Ojla so ! Jaz sem ena tistih, ki sem vam nisem zelooooooooo dolgo javila. V drugem delu, se mi zdi, da sploh še ne. Enostavno nisem imela časa (služba, obveznosti, urejanje,...). No, moja poteka HB brez problemov in zapletov, pričakujemo , ki je zelo, zelo aktiven (brca ful). Za ime se še nismo čisto odločili, do zdaj pa sem pridobila 7kg. Kot nekatere imam tudi jaz težave ponoči - prava umetnost se je obračati iz ene strani na drugo stran. Zato komaj čakam, da bo september, da vidim svoje detece. Sploh ne morem verjet, da bo to že čez 2 meseca. Me je pa vedno bolj strah poroda. Tolažim se s tem, da če so vse rodile, bom tudi jaz. Želim si samo to, da bi rodila na rok ali vsaj kakšen dan prej, ne želim si roditi čez rok, ker se mi zdi, da to psihično ubija (itak že sam komaj čakaš, da dobiš dojenčka, vsi te sprašujejo a si že, al še nisi,...) Imejte se lepo in upam, da bom imela zdaj kaj več časa, da se vam bom pogosteje javila. P.s.: naslednji pregled imam 3.7.09
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 19:23:37
|
|
|
|
tulpek
|
Altaja, midva sva bila oba bolj pri tamalih, js malo pod 3 kg, on pa 3,2 kg... bomo videli, kaj da to skupaj, upam da ne vsote . Nama je morje odpadlo, ker si je poškodoval roko, pa še vreme je bilo tako zanič, da bi bila samo slabe volje tam in bi si sicer iskala pri G razlog za riziko odpoved. Zdaj me pa morje ne mika več, ker bi mogla js vozit, to mi je pa že 20 km do službe preveč. Bo pa drugo leto. Barika, meni mama reče, da mora letat za mano :) Ampak zdaj sem malo bolj počasna, moram fanta bremzat, ker tako hitro hodi .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 19:30:44
|
|
|
|
litlleMiss
|
Jasmina in Tadej hvala za info..se bom pozanimala. Meni je najbolj mučno te papirje it urejat..še nisem v teh vodah Na seznamu ste meni zbrisali , pa zdaj sem že +17 kile samo grejo gor..še dobro da sem prej tako drobna bla
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 19:53:35
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nepoznana Ojla! Dobila sem že tudi napotnico za porod in pa potrdilo o predvidenem datumu poroda za na CSD. Ampak bom morala še počakati, da bo 60 dni do PDP - ne vem, kako kaj pri nas komplicirajo, če bi prej prišla. Bom pa takrat probala vse uredit, kar se bo pač dalo - poleg porodniške zame in paketa oz. denarja za novorojenčka, še očetovski dopust (tistih 15 dni), pa zapisnik o očetovstvu mormo še naredit (smo pač koruzniki ) To moraš oddat vsaj 60 dni pred PDP oz. 30 dni pred nastopom porodniške. Vsaj js jih tako razumem.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 19:59:34
|
|
|
|
altaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek IZVIRNO SPOROČILO: Nepoznana Ojla! Dobila sem že tudi napotnico za porod in pa potrdilo o predvidenem datumu poroda za na CSD. Ampak bom morala še počakati, da bo 60 dni do PDP - ne vem, kako kaj pri nas komplicirajo, če bi prej prišla. Bom pa takrat probala vse uredit, kar se bo pač dalo - poleg porodniške zame in paketa oz. denarja za novorojenčka, še očetovski dopust (tistih 15 dni), pa zapisnik o očetovstvu mormo še naredit (smo pač koruzniki ) To moraš oddat vsaj 60 dni pred PDP oz. 30 dni pred nastopom porodniške. Vsaj js jih tako razumem. Tulpek, a ti si to že uredila? K jst še nisem in sem tud razumela da kao prej ne moreš, da šele 60 dni pred predvidenim PDP. Mam namen to ta teden uštimat...
|
|
[Brisano sporočilo] 30.6.2009 20:03:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 20:07:32
|
|
|
|
tulpek
|
Altaja: meni se je tudi tako zdelo, danes se mi je pa zazdelo drugače . Mogoče me je ena sodelavka zavedla, grem gledat...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 20:14:54
|
|
|
|
Mateja4
|
živjo punce. Oglašam se vam ker vidim da vas zanima glede oddaje potrdila o pdp ju. Potrdilo lahko oddaš maximalno 60 dni pred PDP jem PREJ ga ne moreš kasneje ga pa lahko oddaš kadarkoli do PDP ja oziroma lahko tudi po rojstvu (paket za novorojenčka). Uživajte pa prelepo nosečnost še naprej vam želim
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 20:19:07
|
|
|
|
Bety11
|
Barika....Pojma nimam, kjer se dobi te pralne vložke. Jaz uporabljam vato. Ni draga in zelo mehka je. Pri vnetju ali drugih težavah tam doli, pa pri meni vedno užge isti potopek, in sicer: umijem, dobro posušim, namažem s mastno kremo (solea, nivea...), dam vato...in to je to...To večkrat ponavljam. Če me matra srbenje, pa se praskam. In zopet umijem..... To mi tako pomaga, da sem pred 15.leti zadnjič dobila svečke za vnetje, oz.kremo. Nepoznana....hmmmmmmmm...Jaz imam veliki trebuh in nimam nič sladkorne!? ....V lekarni se dobi čaj iz murvinih listov, ki dokazano znižuje sladkor. Pa dieta tudi pomaga. In 9 sploh ni kritično, kaj pretiravajo...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 20:20:15
|
|
|
|
tulpek
|
Na našem CSD: 60 dni pred predvidenim datumom poroda se oglasite na krajevno pristojnem centru za socialno delo, kjer boste prejeli obrazce za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta in boste seznanjeni z vsemi nadaljnjimi postopki in pravicami v zvezi z zavarovanjem za starševsko varstvo. Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta o tem obvestite vašega delodajalca. Link na naši strani pod seznamom: Zadnji rok za njihovo oddajo je 30 dni pred začetkom porodniškega dopusta oziroma najmanj 60 dni pred predvidenim datumom poroda. Ker pa je papirje treba izpolniti in "poštempljati" tudi v službi, vam svetujemo, da si vzamete nekaj časa za rezervo. Toliko sem našla na hitro, sem šla še zakon brat, pa nisem nič našla, sem samo na hitro pregledala. Jih bom jutri klicala, ker če ni nujno 60 dni prej, se mi ne bo dalo tja hodit .
< Sporočilo je popravil tulpek -- 30.6.2009 20:21:59 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 20:28:31
|
|
|
|
tulpek
|
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp Po mojem se je treba približno 60 dni prej oglasit, pa je. Jih bom pa jutri klicala. Me je danes zbegalo to, da mi je računovodkinja rekla, da na dan nastopa porodniške že morajo oni to imet, da vejo, koliko mi dati. Upam, da bom jutri od zaposlenih na CSD dobila jasen in enoznačen odgovor . Upam preveč?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 20:41:01
|
|
|
|
Nepoznana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Nepoznana....hmmmmmmmm...Jaz imam veliki trebuh in nimam nič sladkorne!? ....V lekarni se dobi čaj iz murvinih listov, ki dokazano znižuje sladkor. Pa dieta tudi pomaga. In 9 sploh ni kritično, kaj pretiravajo... Iz tvojega posta v božja ušesa . Jaz upam na najboljše. Danes se kar ne morem otresti občutka, da moja bejbika ni zadovoljna v trebuhu - čeprav ji najbrž nič ne fali... Samo še študiram, kaj bom lahko jedla in kaj ne...Čaj iz murvinih listov - si bom zapomnila in si ga nabavila. Bomo videli, kaj bo jutri pokazalo....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 20:57:26
|
|
|
|
barni80
|
Živjo! Jap, zdej se pa dan d res noro hitro približuje. ... Mislim, da je jpninchy omenila strah pred porodom- v petek so nam na starševski šoli zelo dobro predavali o tem strahu- torej punce- ne smemo se koncentrirat na bolečino( ker potem samo še bolj boli), ampak na pravilno dihanje- potem bo zadeva gladko stekla.... baje. Verjetno, da se - vsaj tiste, k je to prvič za nas- že vse spopadamo s tem strahom, samo... psihično se je treba prpravt, pa se s partnerjem čimbolj odkrito o tem pogovarjat- o strahovih, o željah pri porodu...in tako nam bo tudi on lažje stal ob strani. Sicer so pa najpomembnejši naši mali zakladki in njihovo zdravje.... LP.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 21:06:53
|
|
|
|
cukr07
|
Jaz grem jutri kar osebno na CSD, ker ko bo 60 dni pred PDP-jem bom ravno na morju. Bom vidla kaj mi bodo povedali, potem vam pa poročam iz prve roke.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 21:14:34
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Barika....Pojma nimam, kjer se dobi te pralne vložke. Jaz uporabljam vato. Ni draga in zelo mehka je. Pri vnetju ali drugih težavah tam doli, pa pri meni vedno užge isti potopek, in sicer: umijem, dobro posušim, namažem s mastno kremo (solea, nivea...), dam vato...in to je to...To večkrat ponavljam. Če me matra srbenje, pa se praskam. In zopet umijem..... To mi tako pomaga, da sem pred 15.leti zadnjič dobila svečke za vnetje, oz.kremo. hm, solee in nivee ne upam uporabljat, ker ne zaupam temu, Tea tree krema (ki mi fuul pomaga mi jo je pa zmanjkalo, pa še z denarjem sem na švoh, da bi si jo kupila --caa. 17€ za 3 mesece - za vse tri uporabnike ) Sem pa tole sranje dobila v bolnici, ampak zelo blago, pa še zdej je "blago" samo me ful moti, moja ginekologinja je na dopustu, tista ki jo nadomešča je pa taaak groba, da adijo pamet Bom šla jutri pogledat v biotopic za natracare vložke, pa povem.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 21:14:54
|
|
|
|
tulpek
|
Pa saj ne morejo pričakovat, da boš točno na 60. dan prej tam . Strah pred porodom: zaenkrat še prevladuje želja po tem, da pdp končno pride in z njim tudi .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 21:15:46
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Na našem CSD: 60 dni pred predvidenim datumom poroda se oglasite na krajevno pristojnem centru za socialno delo, kjer boste prejeli obrazce za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta in boste seznanjeni z vsemi nadaljnjimi postopki in pravicami v zvezi z zavarovanjem za starševsko varstvo. Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta o tem obvestite vašega delodajalca. Link na naši strani pod seznamom: Zadnji rok za njihovo oddajo je 30 dni pred začetkom porodniškega dopusta oziroma najmanj 60 dni pred predvidenim datumom poroda. Ker pa je papirje treba izpolniti in "poštempljati" tudi v službi, vam svetujemo, da si vzamete nekaj časa za rezervo. Toliko sem našla na hitro, sem šla še zakon brat, pa nisem nič našla, sem samo na hitro pregledala. Jih bom jutri klicala, ker če ni nujno 60 dni prej, se mi ne bo dalo tja hodit . naša socialna delavka je fuul prijazna in prestavi rok za kak dan ali dva, da ni treba točno 60 dni pred pdp-jem pridet , samo pssst
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 21:18:00
|
|
|
|
Anonimen
|
60 dni pred pdp ne pomeni, da moraš bit točno na tisti dan tam, ampak da pred 60 dnevi tega ne urejaš.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 21:23:37
|
|
|
|
tulpek
|
To s "točno tisti dan" je bila ironija, res pa nikjer ne piše točno, če prej ali kasneje. Če je kje, se priporočam za link.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part.II 30.6.2009 21:32:30
|
|
|
|
cukr07
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen 60 dni pred pdp ne pomeni, da moraš bit točno na tisti dan tam, ampak da pred 60 dnevi tega ne urejaš. Jaz tega ne razumem kot da moram bit točno 60 dan pred PDP-jem tam, ampak da je ta dan pač zadnji rok za oddajo. Men je res dvoumno napisano.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?