veselka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jasmina in tadej IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 Mene nekaj zanima.....Ko berem nekatere poste, dobim občutek, da so nekatere najbolj srečne, če se prav nič ne zredijo ali pa komaj kaj. Ali imam prav???? Če se ne motim in imam prav, pa te reakcije ne razumem?!?! Pa da ne zamerite mojem razmišljanju! Kolikor jaz vem, bi se mogla zrediti najmanj 1 kg na mesec in največ 2,5 kg (500 g na teden). Če karkoli odstopa od tega pomeni, da je nekaj narobe. Zelo trpijo , ki hrano ne dobijo po normalni poti in ko jim telo dostavi hrano iz nakopičenih zalog v telesu. Prvo, s tem procesom se ustvarjajo strupene snovi, ki ji dobi tudi otrok. Torej, poleg nujne hrane dobi še dozo strupov, ki hudo obremenijo njegove ledvičke. Drugo, mora preteči kar nekaj dni, da se ta proces izrabe zalog začne, kar pomeni, da otrok strada več kot 3 dni. Zlata sredina je najboljša. Grki bi rekli "mera v vsemu".... Ali ni že v naravi in nagonu, da si pripravljen za otroka narediti vse?!?! Kako si potem lahko srečen, če je lačen in ti obdržiš "lepo postavo"?! Pe ne zamerite, če sem tako direktna in prav nič zahrbtna. Nisem tip, ki v "slovenskem kotičku" opravlja druge in če imam kaj, povem naravnost..... Tole se pa podpišem kar spodaj!!!!!! Pa isto je tudi z kilami po porodu baje je naj slabši da mamice kilograme ki so jih pridobile med nosečnostjo izgubijo v parih tednih! V tem primeru se nabirajo v telesu strupi in naše male to tudi v kasnejši dobi ko so starejši občutijo! ZATO PROSIM ČE ŽE MORATE HUJŠAT HUJŠAJTE POČASI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mene osebno ne gane pripomba ginekologinje mesec dni nazaj, da je 14 kg pa že za celo nosečnost dovolj. nikakor ji nisem mogla dopovedat, da sladkarij ne jem, da se s sadnjem ne prenažiram, da jem pač normalno, pa gredo kg gor, ker mi očitno telo vse kar vas edam lepo vzkladišči za za zdej in za potem. in tudi ne razumem, zakaj bi mogla okrog lačna hodit, kar je v nosečnosti precej neprijetno. sama se ne sekiram glede mojih pridobljenih kg (glede na seznam vodim, če je vse ažurno), je res, da jih moji gležnji malo težje okrog nosijo, ampak to že ni nekaj kar je tukaj za vedno. kar se tiče pa poporodnega hujšanja... mnoge nosečnice izgubijo precej kg po porodu zelo na hitro, ker je pač večino kg predstavljala voda, ki se ji je zadržala. če nimam prav naj se me popravi. namensko hujšanje se mi zdi nepotrebno in neustrezno za čas, ki prihaja, kot tudi za tega zdaj. je pa res, da ene se redijo bolj, druge manj, ene po porodu hitreje brez hujšanja izgubijo kg kot druge. smo si različni. kot smo si različni po razmišljanju.