|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2009 - 2.del
29.6.2009 18:26:37   
Špela30
Evo mene s CTGja. Nič popadkov, nič ne dogaja...user posted image . Tudi kri in vodo so mi pregledali, vse super.
Naslednji pregled (če se tema dvema stavkoma lahko tako rečeuser posted image ) + ctg imam čez 1 teden - KO BOM ŽE EN DAN PO PDPuser posted image . Upam, da se user posted image kljub vsemu odloči prej prit ven in se prične družit z namiuser posted image user posted image user posted image .

Kako je bilo pri ostalih na pregledih (ctg-jih)?

šrimpf... potek nosečnosti tvoje mami ali tašče nima nikakršnega vpliva na potek tvoje nosečnostiuser posted image .

Me pa zanima, ali vas G. sedaj proti koncu nosečnosti kaj bolj pregledajo, ali kot pri meni - dva stavka in "se vidimo čez 1 teden"???

Ana**... je tebi ctg že zaznal kakšne popadke? Drugače pa seveda SREČNO!!! In da se z user posted image čimprej spoznata!user posted image

Pozdravčke vsem user posted image in user posted image !

< Sporočilo je popravil Špela30 -- 29.6.2009 18:27:35 >

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
29.6.2009 18:40:27   
dd77

Ciao user posted image ......

žogica čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jazzzika- pa kaj če me to vreme zaje.....nič v morju pol pa ko bom morala bit doma pa se bo začelo pravo poletje.

Drugače že par dni me boli spodaj v trebuhu, nateguje kot vezi, verjetno je to normalno ker se je bebi spustu,samo čudno mi je ker do zdej nisem nič čutla celo nosečnost, v bistvu ko da nisem bla noseča.

V četrtek pa grem k tisti moji specijalistki na UZ pa mi bo dokočno povedala podatke..tako da bom vedla že praktično,približno koliko bo mali težek itd.
Sej bom kaj sporočila.

Ciao ciao

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
29.6.2009 18:42:30   
Anonimen
Evo tut mene s CTG-ja. Ja mene je čist pregledala, torej CTG 40 min, vaginalni pregled in pa UZ. Stanje pa je sledeče, CTG beleži  čist rahle popadke, MV sicer ohranjen, vendar čist mehak, odprta za prst, plodovnice dovolj, vendar čist zrela. Diagnoza: če ne rodim do naslednjega ponedeljka(ko je rok) moram v P na kontrolo user posted image . In točno vem kako bo v ponedeljek v P. Nihče ne bo vedu kaj naj z mano in se me bodo podajal sem ter tja. Me pa spet boli križ za pop.... Torej, zdej sedim in čakam.  

(odgovor članu Špela30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1778
29.6.2009 19:57:23   
vim
jaknik1 pozitivne misli, jaz imam tudi baje že polodovnico zrelo pa še cel mesec me čaka, CTG mi pa ne delajo še ampak kar UZ, zdaj pa vedi kje stojimo.
Špela 30 upam, da bo bebica kakšen dan prej hotla na svet.
dd77 enake simptome imam jaz, bolje ne bi mogla opisat mojega stanja.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
29.6.2009 20:03:07   
elevitka
Men je CTG sicer beležil neke popadke prejšnji teden ko sem bila v P, vendar jih takrat še nisem čutila. Od sobote pa me že prav konkretno zateguje in muči, sicerniso redni so pa vsake toliko prisotni. Boli za znoret, kako bo to šele zgledalo ko bo šlo zares (na 5min) user posted image

V sredo imam pregled pri svoji G, pa nevem ali ji naj povem ali ne za neredne popadke, da me ne bo poslala v P čičat in čakat, ker do PDP še imam čas?

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
29.6.2009 23:04:50   
ana**
Čer user posted image

Jst še vedno 2v1, še nč popadkov, vse mirnouser posted image
Sm danes mojemu rekla,da lahko začneva user posted image je bil čist blažen user posted image

špela30 ja sm mela ful popadke v 37.tednu so me že hoteli poslat rodit user posted image Ampak se je pol umirilo.. Zdej me pa vsake kvatre malo zaščipa ampak nč resnega.
Mam pa ju3 pregled tko,da bomo vidli kaj bo tam rekla... Je pa baje v Lj porodnišnici taka gužva,da je po 5 posteljv v sobi in so vsi fuul nagužvani user posted image

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
29.6.2009 23:18:26   
Vixen
Jaz sem kar fouš tistim, ki se vam že kaj dogaja... user posted image  V začetku prejšnjega tedna sem imela par dni lažne popadke, zdaj pa spet nič... user posted image  Vse zaprto, mirno... No ja, user posted image  ni miren, včasih imam občutek, da bo tam nekje pod desnim rebrnim lokom ven pogledal. user posted image
Saj imam še 14 dni do roka po ZM (in 18 do uradnega), ampak bi šla z veseljem že rodit. user posted image

Špela30 - moj zadnji pregled (37 1/7) je zgledal tako: brez CTG-ja, dva stavka in "se vidimo čez 14 dni". user posted image

Me pa jezijo na CSD-ju. Z mojim sva se odločila za E paket, dobila odločbo v četrtek in izvedela, da številke vnašajo v sistem vsak petek. OK, super. No, v petek mi je še vedno javljalo, da številka še ne velja. In sva počakala naslednji petek (ta, ki je ravno mimo). In številka še ne velja. user posted image  Danes sem jih klicala, pa ženske ni v službi, moram klicat jutri... user posted image  Se bojim, da bom rodila, preden dobim komodo s previjalno domov...

Pa meša se mi že od dolgčasa. Me križ in medenica tako bolita, da nisem za nobeno rabo; sedim doma in se dolgočasim. Bljak.

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
30.6.2009 7:46:42   
sabina84
Ojla. Kako? Evo midve z babiko sma ok,je ful pridna,papca pa spančka,mal tudi orng štimo spustiuser posted image  drgač pa vse ok...
Mal nas je presenetla pa vseeno,itak smo jo komaj čakali...
Hvala vsem za čestitke...
Bom probala še slikco prlimat zramuser posted image

user posted image

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
30.6.2009 7:47:45   
sabina84
U je ratalo,majčken je vlka pa nč hudgauser posted image
Lp

(odgovor članu sabina84)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
30.6.2009 9:06:38   
katrinka
zivjouser posted image

na hitro - sem še vedno 2 v 1, preselila sem se dokončno na svoje a zal se nimava interneta ker cakava na telekom - naj bi bilo ta teden to zrihtanuser posted image
toliko da veste da se nisem sla v rimuser posted image

drugače pa cestitke vsem novim mamicamuser posted image

ana - hvala za pomočuser posted image

zdej pa sibamuser posted image na kavico z boomeruser posted image

(odgovor članu sabina84)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
30.6.2009 10:04:57   
Chebellca
Katrinka bravoooo, zdaj si pa končno na svojem! Čestitamuser posted image user posted image user posted image

Sabina tale tvoja pupika je pa prava lepotičkauser posted image

Drugače se pa pri meni tudi še nič ne dogaja, no razen bolečin v križu, otekanja in zgageuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
30.6.2009 11:10:10   
jazzz27
Dan nosečkice in mamice!!!

petra2008...čestitkeuser posted image user posted image user posted image

jaknik...ja vso možnost imamo da naletimo na dr. Mijajlovića. Moj je namreč na dopustu, tako da predvidevam da M. dela.  Mah brez panike, sedaj so baje full prijazni po tisti piz*. Kakšen pa je bil tisti drugi dohtar. Če je bil majhen, okrogel, siv....lahko je bil Pavlin. Če je bil take srednje postave z očali je bil lahko Pišek, če je bil visok brez las je bil lahko Šekoranja. Zdaj pa izberi in povej.user posted image  Glede na to, če nebi šla prej rodit in da te da v P., nič ne skrbi. Pojdi na prijavno okno, potem pa kar direkt z materinsko k sestri za CTG, če nima gužve te bo prec vzela in potem napotila naprej. So res full prijazne.

vim...no za tabo je bila pa že skoraj tiralica razpisanauser posted image . Še mal počakaj, vsaj do jutri..potem pa imaš zeleno lučuser posted image

ana**, no tole s čepom se lahko zavleče ali pa tudi ne. Tudi tebi rečem da počakaj vsaj do jutri potem pa komot...srečno.

sabina84..joooj, kakšnega cukerčka imate vi doma. Me kar prime da bi šla prec po svojegauser posted image user posted image

katrinka...super za svoje gnezdece, sedaj pa uživajta 100 na uro. HB si se rešila...čakajo te samo še lepi trenutkiuser posted image

BOOMER..jp Otočec. Sva imela kar srečo da je bilo tako lepo vreme. A potem ste kar križančka nardil?user posted image  Iz kje si drugače...?(ne trenutno)user posted image

jasna...a takole si ti žleht mami do Alena, ga tako za malega noska potegneš kaj? Le glej da ne boš šla danes, ko imaš vse doma in ničuser posted image user posted image (Alena, pa brez avta)user posted image . Drugače ste zdravi?

špeli...pozabila vprašat, če je danes kaj več energije za kuhanje kot včeraj? user posted image user posted image

Lep dan vsem....pri nas imamo sončka...user posted image

Rodila se bo legenda! :)

Imamo jo!! Ime mu je Boris.

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
30.6.2009 11:11:37   
Ribica 80
Tolk vas je že, da zadnjim petim mamicam sploh še nisem uspela čestitati...

Linaema, Lučka25, Bdubadu, Žoga08 in Petra - čestitke za vaše male pupike user posted image user posted image user posted image

Čeprav imamo julijke zaenkrat več punčk, kar v naše konce pridtite, od četrtka imamo 3 nove zdrave fante v okolici...upam, da bo naš otroček punčka, ker drugače bodo vas okrog obrnili user posted image

Mene pa je začelo počasi vse matrati...včeraj zvečer in celo noč me je tako zg. del trebuha bolel, kot ne vem - nategnjene mišice. Kakorkoli sem se obrnila je bilo za znoret...danes zjutraj je bilo še tako, zdajle je ok. Sem klicala G in če ne bo krvavitve naj ne bi bilo nič narobe. Jutri imam itak CTG.

Sem pa nekje prebrala recept za rodit: dolg sprehoduser posted image , mehiška hrana za večerjo user posted image (začinjena hrana pospeši porod) in seks user posted image ... Jaz začnem to prakticirati jutri, ko se odpre naš mesec....user posted image

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
30.6.2009 11:25:37   
jazzz27
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica 80

Sem pa nekje prebrala recept za rodit: dolg sprehoduser posted image , mehiška hrana za večerjo user posted image (začinjena hrana pospeši porod) in seks user posted image ... Jaz začnem to prakticirati jutri, ko se odpre naš mesec....user posted image

OK, jutri ima dolenjska potresuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ribica 80)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
30.6.2009 11:28:50   
ana**
Juuutro.

Jst grem počasi za CTG pa da vidimo kaj se dogaja user posted image

sabina iii... kakšna lepota user posted image Lepo,da je pridna.. Sej tko bodo vsi julijčki user posted image

katrinka user posted image user posted image user posted image da sta že na svojem! Dobr filing,ne user posted image Uživajta dons z boomer na kavici user posted image

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
30.6.2009 11:30:10   
ana**

IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27

IZVIRNO SPOROČILO: Ribica 80

OK, jutri ima dolenjska potresuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi smo do zdaj samo seks prakticirali pa ni nč učinka še user posted image Danes bomo še mehiško jedli in zvečer še na dolg sprehod šli pol pa ju3 rodimo user posted image

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
30.6.2009 11:38:31   
jazzz27
ana** srečno na CTGju in jutri rodit....ko bo pri nas potres. Samo ne vem ali bo zaradi user posted image ali pa zaradi fižola (v mehiški)user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
30.6.2009 12:26:59   
Češnca
Čau punce!

Samo en pozdravček. user posted image Jutri imam pregled pri G, bom (upam) poročala. Trenutno sem čist negativno nastrojena, žalostna in besna zarad mojga bogega fantka in našega tko fajn organiziranga zdravstva, pa vam rajš ne bom morila...

sabina čudovita je tvoja lepotička! user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
30.6.2009 13:00:24   
dd77

Ciao evo mene malo pri mami pa izkoriščam računalnik da sledim vašim dogodivščinam...

Jezna sem še vedno to blesavo vreme a morje pred nosom...UFFA!!!!

Včeraj sem se barvala da bom pol mela mir, pa je moj naredu cel halo da je ču da se to nesme, da jaz delam vse narobe, da gor da dol...jooooj
Jaz pa ja ja ja,ko vedno pol pa po svoje..hi hi hi

vim- včeraj sem šla na blato bolj konkretno ko ponavadi ki sem malo, pa me danes manj zateguje kot te dni tam spodaj.
Da nisi tudi ti polna, pa dojenček pritiska na polno črevesje pa to pol boli?
booo? vem samo da mi je malo boljše.ciao

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
30.6.2009 13:15:05   
SKORPY
malo poročam midva sva se vedno 2 v1. ctg še nismo imeli ker smo v 36 tednu imam kar močne bolečine spodaj sploh pri dvigu iz postelje sedaj pa se mi je še neko vnetje pojavlo pa že bo več o nama pa v petek ko pridemo od zdravnika.  Čestitke vsem mamicam.

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
30.6.2009 13:27:13   
BOOMER
ola bejbe!

jazzz27 - križanček bo naša user posted image 100%, ker ji še mal gorenjske pa taljanske pa nemške pa ruske krvi zraven tečeuser posted image user posted image Glavn da ji nau na študentskih žurih težko - bo lahk na cvičku al pa belokranjcuuser posted image user posted image

pospeševalnik popadkov - moj je tud v nizkem štartu in takoj za user posted image , pa kak vatreni pasulj bomo tud porihtali heheuser posted image user posted image je pa tko, da zdele me počas vse začenja motit in se ne bom nič branla, če bo mal prej vsega konc!user posted image tale spara pa dež - blah!Pa vozit se mi ne da več nikamor! Tko da vse kar bo po 1.7. - welcome!user posted image

kafica - ja sva si dones s katrinko navsezgodej borovničene kupe v Cacau priovšleuser posted image no tko da to mi gre ful dobr od rok, kafetkanje, sedim lahko pa jemuser posted image user posted image sam vse ostalo mi gre na jetrauser posted image user posted image

pospeški - a je še kera več na velki potrebi ko mali? Po moje me nekam moja boksa, lulat me sicer ne, ampak 2-3x grem pa za mal dlje cajta na wcuser posted image halo?user posted image a pol v bolnici mi sploh ne bodo rabli klistirja dajat?user posted image user posted image

cunjice - ja ja tud jest končno. Včeraj sem mela slab dan za delo, pa sem se ko kit sesedla na kavč, si stvari navlekla, kar sva dobla od kolegic in začela sortirat - 40 / 60 / 90stopinj. No vsak kup je na zgornji meji bobna za 6kg. V bistvu je blo  90ka ful mali kup v primerjavi z ostalima, pa sem komi not stlačla. Kolk cajta pa traja da vse obesiš pa ne prašteuser posted image user posted image

btw o likanju
- a very stupid question - ker me je teh likalnih etap kar groza - kolk moraš polikat cunjice? Kolk je dost? A npr. plenica tetra na pol pa k zlagaš, to polikaš je dost.user posted image Sej vem da je neumno, ampak res me je teh kupov grozaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image

včeraj sem kupila torbo za v P - tko da sem se odločla pa mojga seznanla, da gre zares. Ker men se ne da še en mesec čakatuser posted image ker optimizemuser posted image user posted image

mah grem praskat pa obešat pa spat pa delat...sej vreme je itak čist mim

HB za sezonsko sadje (letos Albanci in Makedonci ne občutijo krize in imajo pospešeno gospodarsko rast - št. odjemalk z apetitom je večjeuser posted image )

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
30.6.2009 14:15:58   
tacamuca
POZDRAVJLENE SOTRPINKEuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitke vsem novim mamicam in očkom pa bratcem in sestricam!
Jst mam 3. julija rok, pa bouser posted image  zgleda še kr neki cajta pr mamici. Sm mela prejšnji teden ctg, pa se ni še nč dogajal. Moj G je na dopoustu, pa sm mela dons pregled pri eni drugi ginekologinji. Nč nouga, MV se mehča pa krajša (že dva tedna), plodovnice je dost. Nasledn pregled mam pa 9. julija-upam, da ne.
Itak je pa LJ porodnišnici gužva.
So se pa že začel klici, kaj še delam doma, pa kdaj bom rodila.Ja, to bi tut jst rada vedla.
BOOMER glede likanja pleničk. Jst sm jih sam na hitr prelikala, pa že obesla sm jih lepo prepognjene, pa jih pol sam lepo zložiš pa fajn s paro zlikaš. Je pa priporočljivo likat vsaj tiste stvari, ki majo direkten stik z dojenčkovo kožo. Sej pol pa itak vidiš, če jeuser posted image  občutljiv na prašek, pa daš  na dvojno spiranje, pa bolj prelikaš.Poznam pa mamice, ki sploh ne likajo stvari zauser posted image . No, jst jih bom. Pa sej mam že en mesec vse prštimano.
Jutr se pa uradno odpre naša sezona. Kira bo prva?

(odgovor članu BOOMER)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
30.6.2009 14:26:44   
Špela30
sabina84... Kakšna lepotička wauuu!!! Res, pravi mali angelčekuser posted image user posted image user posted image

jaknik1... No, tebe je vsaj pregledala in veš na čem siuser posted image . Kaj pomeni odprta za prst? A je to 1 cm, ali več - manj? Kolegica mi je rekla, da so jo v P. poslali 3 dni po PDP, ko je bila odprta 2,5 cm - to naj bi bilo že dovolj za sprožitev poroda (ali nekako tako mislim)...

vim... hvalauser posted image .  Kot pravi Jazzzika, jutri je pa že kar čas za nas julijke jauser posted image user posted image user posted image

ana**... kako je bilo danes na ctgju? A da je taka gužva v Lj. P.? Joj no... No, vsaj glede obiskov je še vedno fajnuser posted image .

vixen... tvoji pregledi pa so kot moji hehe, a hodiva slučajno k isti G.?user posted image user posted image user posted image Sej ne vem, ali bi se človek user posted image ali user posted image ... Imam pa točno takšen občutek kot ti včasih - da mi bo pod desnim rebrnim lokom kaj ven pogledalouser posted image . Moj PDP po datumu zadnje menstruacije je že "davno" mimo (27.6.)...user posted image

katrinka... še enkrat weeeeeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image - za selitev!!!

jazzzika... energije imam ravno dovolj za polsedeči položaj in občasno tipkanje heheheuser posted image . Sem kar kos mesa vrgla v pečico in naj rata kar rata. Do štirih nekaj bo..., upamuser posted image user posted image

Ribica80... a to so prišli trojčki? Če bo vaš user posted image punčka, potem ne bo manjkalo izbireuser posted image , če pa bo fantek, pa ne družbeuser posted image .

Češnca... vse se bo uredilo, boš videla... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsem, ki imate preglede in CTGje SREČNO!!! (tudi, če slučajno tam ostaneteuser posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu sabina84)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
30.6.2009 14:39:10   
anci banci
da se malo pofočkam , ker sem imela pregled v porodnišnici...

jutri grem notri, ker mi bodo sprožili porod in moram biti tam ob 8h-juhuhu

sem julijkam hvala za čvek in podporo in vso srečo

vim... sem že mislila da si rodila, k te ni bilo na spregled... sem ravno svojemu rekla da me more malo na vaš konc peljat da vidim ali si še v enem kosu

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
30.6.2009 14:39:44   
šrimpf
hej!
js sm dans mela prvi CTG, mam že popadke, celo na 7 minut, glavica je že čist spuščena, maternični vrat pa še totalno zadelan. v porodnišnico morm v primeru, če se otroček ne bo tolko premikal. baje se lahk še vse umiri, pa rodim šele čez 14 dni (rok 7.7.), lahk pa že ta teden. js bl navijam za tole drugo varjanto. naslednji pregled je napovedan za 7.7.
dans bom pripravila še posteljico, je nisem prej, da se ne bi prašila.
sem imela pa obupno noč, noge sm mela čisto vroče in rdeče, obračat sm se mogla na pet minut, ker me je vse bolelo, pa popadki mi tudi niso delali usluge.
js sm vseh 30 plenic lepo zlikala, celo robove sem poravnalauser posted image , sm se pa navadla, da takoj, ko se en stroj posuši, ga grem zlikat, bi se težko lotla ene treh strojev.

(odgovor članu tacamuca)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......