|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2009 - 2.del
30.6.2009 14:39:45   
Anonimen
ana** sporoča:

Jst sem končala s CTG-jem. Popadki so močni, odprta sem 3 cm, ampak me niso obdržal. So rekli da naj grem v Postojno ker se njim že meša

(odgovor članu Špela30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1801
30.6.2009 15:40:21   
_ella_
evo nas bo pa zdej kr nekaj.Tudi jaz sem že za en prst odprta, pa popatke imem nekje od 11 naprej. Sam ne vem nakako pgoso. V bistvu so že na 5 min ampak večinoma full kratki par sekund samo. Zdej je pa kar konstanten pritisk na križu, patudi krvni tlak je bil malo previsok danes, pa full vroče mi je. Zdej bomo pa vidli. Mi je pa tudi G rekel, da če je taka gužva v Ljubljanski P da nej grem v Postojno rodit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
30.6.2009 15:52:39   
Špela30
IZVIRNO SPOROČILO: anci banci

jutri grem notri, ker mi bodo sprožili porod in moram biti tam ob 8h-juhuhu

Anci banci SREČNO in čimprej nam javi kdo bo jutri polepšal ta svet! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
30.6.2009 15:57:42   
Špela30
ana** joooj, so pa "face" kle v Lj. P. user posted image
Meni se zdi, da je 3 cm že fulllllllllllllllllll veliko!

Kaj pravite druge, ki imate več pojma kot jaz? Če so mojo kolegico obdržali že z 2,5 cm in še niti čep se ji takrat ni odluščil....user posted image user posted image user posted image ?

Eeeee, zdaj sem se spomnila... Jaaaa, tvoj user posted image čaka na julijuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
30.6.2009 16:00:01   
Špela30
_ella_ a tudi ti???user posted image user posted image user posted image Pa tudi tebe kar v Postojno pošiljajo? Joj, moj Taj kar skače v bušiju, ko vas beremuser posted image
Kaj naj rečem... SREČNO, če slučajno greš proti Rimu...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
30.6.2009 16:42:11   
Hator
Jaz sem prišla v porodnišnico skoraj tri cm odprta, voda odtekala in so me kar pripravili za v porodno. Rodila sem čez kakih 7 ur.
V PO je tudi fulllll gužva, dajo mamice tudi ful hitro domov, skoraj malo prehitro.
Srečno vsem, ki vas še čaka, jaz sem zdaj že doma in se vam oglasim s svojo izkušnjo takoj, ko bom imela malo več časa in moči.

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
30.6.2009 16:56:25   
Hator
Hvala vsem še tukaj za čestitke!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
30.6.2009 20:05:36   
Špela30
Hator... super, da se že crkljate domauser posted image . Kako je mali Lukec? Koliko časa pa sta bila v P.?

Kje pa ste vse user posted image ? Pa menda niste šle že vse proti Postojni?user posted image user posted image user posted image

Eh, moje kosilo danes pa je bilo res popolna polomija! Pečenka se je zažgala, ampak HB ne toliko, da bi bila čisto zanič. Ko je možek prišel domov, sem dala gret še rižek in korenček in odšla še za 5 minutk ven na zrak. Namesto na 3 sem dala na 9 (FULL) in ko sva se vrnila v kuhinjo je že vse smrdelo po zažganemuser posted image . Očitno res nisem več  primeren član za kuhanje...
Jutri sem nameravala delati pico, a sem se defenitivno odločila, da je varneje če zavrtim tel. in naročimuser posted image .

Jupiiii... julij je že skoraj tu!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
   [Brisano sporočilo]
30.6.2009 20:06:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Špela30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1809
30.6.2009 20:17:49   
ksandra
Še ne dolgo nazaj sem se spraševala: "Pa kaj se Julijkam že mudi?!" In evo mene: s petka na soboto mi začne odtekati voda, kar najprej nisem dajala pomela v smislu prišel je čas za odhod v P. Šele v soboto pop. so me drugi prepričali, da se naj grem vsaj pokazat. Pa ni bilo povratka nazaj... brez majcene štručke.
Skratka:
V soboto, 27.06, ob 20h je luč sveta ugledal najin mali zaklad Jakob, velik 47cm in težak 2990g.
Sedaj smo pa prvi dan doma in se še učimo kako in kaj. Je pa to največja sreča kar lahko doleti nosečko.

Boste videle kako bo vaš otrok najlepši...

p.s.
Čaj iz malinovih listov mi ni pomagaluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
30.6.2009 20:25:29   
Špela30
Ksandra user posted image user posted image user posted image ČESTITKE ZA JAKOBA user posted image user posted image user posted image !

Želim neskončno veliko prijetnih trenutkov novi družiniciuser posted image .

(odgovor članu ksandra)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
30.6.2009 22:03:06   
Ribica 80
Anci_banci in Ella - držimo pesti za prve julijke!!! user posted image

Ksandra
- tudi z moje strani čestitke za Jakoba user posted image Lepo ime sta izbrala!

Imena - midva sva imela izbrano ime Jakob za fanta že od ... nekdaj. In potem dobiva v petek sms, da je kolega dobili Jakoba. Imela sem občutek, kot da bi mi nekdo vzel del še nerojenega otročka...in glede na to, da smo v manjšem kraju, kjer imamo tudi šolo in glede na to, da bodo sošolci, ne morejo biti kar vsi Jakobi...tako imava zdaj izbrano drugo ime, vendar to ni isto...pa še najbljižjim ni preveč všeč...važno da je nama. Sem pa po tem sms-ju imela CTG in smo 2x pristik merile, ker je bil prvi še občutno previsok user posted image

Špela30 - ne, nimamo trojčkov, skoraj pa bi bili...rojeni so v četrtek, petek in soboto. Tako da bo naš otroček imel družbo ali družbo in izbiro user posted image

NM porodnišnica - kam bodo pa nas pošiljali? V Brežice? Katera ve, kdo je za vikend dežuren? Za vsak slučaj, da vem al moram jesti fino začinjeno mehiško al bo zadost, če samo 3x zapored user posted image Nekako bi šla rodit pred polno luno, ker saj res da smo glih 4 (4 porodne sobe) za takrat enkrat, ampak kaj ko je najbrž še kje kakšna...

Ginekologi - kaj so vsi G na dopustu? Moj tudi...

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
30.6.2009 23:29:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27

jaknik...ja vso možnost imamo da naletimo na dr. Mijajlovića. Moj je namreč na dopustu, tako da predvidevam da M. dela.  Mah brez panike, sedaj so baje full prijazni po tisti piz*. Kakšen pa je bil tisti drugi dohtar. Če je bil majhen, okrogel, siv....lahko je bil Pavlin. Če je bil take srednje postave z očali je bil lahko Pišek, če je bil visok brez las je bil lahko Šekoranja. Zdaj pa izberi in povej.user posted image  Glede na to, če nebi šla prej rodit in da te da v P., nič ne skrbi. Pojdi na prijavno okno, potem pa kar direkt z materinsko k sestri za CTG, če nima gužve te bo prec vzela in potem napotila naprej. So res full prijazne.

Joj Jazzz, upam da bodo tut v ponedeljek ful prijazne, sploh glede na to, da bodo mele gužvo, ker je pol polna lunauser posted image .

Ne, ni bil noben od novomeških dohtarjev, je bil en, ki če se ne motim, dela v Ivančni gorici(če sm si prov zapomnila). Torej je možnost, da imam spet njega skor ničnauser posted image  Sej mi je vse povedal, in kako se piše in kje dela, razložil, da ima dežurstvo v NM P, sam sm si žal zapomnila sam to, da je bil res OK. Od teh naših mi ni pa nobeden pri srcu. Pavlin mi je ko mumija(nč ne govori, ga moraš skor iz hlač strest, da kej zveš od njega), Pišek (ma ne vem kje take delajo, zna bit zlo osoren, je pomemben sam seb...), Šekoranja(strah in trepet vseh porodnicuser posted image  - če povem po pravici, imam pri njem še najbolj pozitivno izkušnjo), Mijajlovič (odpre usta predno pomisli kaj bo rekel, zato mnogokrat zelo žaljiv. Kot sm že rekla, sem ga imela pri prvem porodu in njegov komentar eni babici po skor 13 urah mučenja je bil:,,Uh, si je pa dala duška.,, No, sej če bi jst gledala porod iz njegovega zornega kota, bi tut lahko komentirala vse porodnice z nizkim pragom bolečine. Je pa zelo neženuser posted image .

Z ženskami G v P pa žal nimam izkušenj. Babice : pri prvem porodu je bla ena, ki je grozno po čikih smrdelauser posted image , pri drugem pa ena zelo mlada in tako fajn. Bi jo mela tut zdej, če bi lahko izbiralauser posted image , ampak žal so tut one sam ljudje in morjo tut kej na dopust.

Ana** - držim pesti, pa men se zdi tri prste precej. Je pa odvisno, ene so odprte 5 prstov, pa sploh ne čutjo še popadke, jst sm se pri drugem odprla za dva brez bolečin, pol pa do štiri z kar bolečimi vendar vzdržnimi popadki, pol pa so me odrešil z EAuser posted image

Ksandra - čestitke za Jakobauser posted image user posted image user posted image . Res čudovito ime!!!! 

Jst se ne mislim nikamor v Brežice vozit, splih pa mislim, da z mano ne bodo kej preveč kompliciral zarad streptokoke.

(odgovor članu jazzz27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1813
1.7.2009 7:42:49   
Chebellca
Jutro punce!

Tako pa se je julij uradno začel! user posted image user posted image user posted image Katera bo prva? user posted image

Vsem častim eno dobro user posted image

< Sporočilo je popravil Chebellca -- 1.7.2009 7:43:23 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
1.7.2009 8:30:56   
_lenca_
Dobro jutro! Mi je moj danes pripravil kavico in se že crkljamuser posted image

ana** - vso srečo! Jaz sem prvič ostala v P, ko sem bila odprta 3 cm, pa je potem trajalo od sprejema (administracija, klistiranje, ...) še 8 ur. Se mi je kar vleklo, ker že dve noči prej nisem spala. Sem med popadki še podremavala, da sem prišla malce k sebi, pa je bilo dopoldan oz. zgodaj popoldan. Zdaj sem se pa odločila, da bomo zelo hitri user posted image user posted image , pa da bom dlje časa počakala doma - če ne bo kakšnih presenečenj.

_ella_ - tudi tebi vso srečo! Želim ti, da čimprej mine in da kmalu stisneš svojo štručko!

Ribica 80 - tud moja G je na dopustu, zgleda, da majo ta čas kolektivnega user posted image user posted image .

Drgač pa sem doma 10 min peš od P, pa sem prvič rekla, da bom šla peš rodit. In sva res šla zvečer peš na sprehod do P. Po pregledu so mi dal na izbiro: al grem domov (in hodim - ker sem tako blizu) al pa ostanem notri. Seveda sem šla domov. Hodila doma itak nisem user posted image , ampak sem šla kao spat. Spala pa tud nisem, ker sem imela celo noč popadke na 20-30 minut. No, zjutraj sem bila naročena ob 8h na CTG, pa nisem mogla več peš it (popadki na 10 min), me je preveč zvijalo, pa nisem hotla, da me vsi na ulici gledajo, kako komaj hodim in diham kot slon.

Zdaj hodim na CTG v Trbovlje, tud rodila bom tukaj in se že veselim. Upam sicer, da ne bo gužve. Prvič (dve leti nazaj) sem namreč rojevala sama, pa tud v sobah je bilo dovolj prostora. Srečala sem že obe babici s prvega poroda, upam, da bom mela med porodom tudi tokrat ob sebi Martino, je res carica. Zelo se potrudi, da te ne šivajo. In zelo je za akcijo: jasna navodila, živahna ženska, nič cinca minca, skratka, čisto po mojem okusu.

Vse user posted image !! Želim vam čimmanj gužve v P in lep crkljiv dan!

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
1.7.2009 8:44:45   
Mala_princeska
Ta vikend, ki je minil je bil v Nm dežuren DR.Trampuž, ki dela v Grosupljem....tak da ta vikend gotovo ne bo dežuren. Gotovo bo dežurna kakšna od ginekologinj.

Srečno dolenjske in ostale junijke! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jazu sem imela na srečo dr.Piška pri porodu. user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu _lenca_)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
1.7.2009 8:46:54   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: _ella_
Mi je pa tudi G rekel, da če je taka gužva v Ljubljanski P da nej grem v Postojno rodit.

user posted image user posted image user posted image O groza..... boge user posted image kaj se pa vam dogaja.....Pa to ni res.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse....
Ma a smo tak baby boom naredile letos? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _ella_)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
1.7.2009 8:48:36   
Mala_princeska
Aja - če glavica full dol prtiska potem se vašim user posted image kar fino mudi na svet.
Okoli 17h je dr. zatipal glavico oz. rekel da je že fino dol spuščena - ob 19.43 sem pa rodila.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
1.7.2009 8:54:12   
Vixen
user posted image _lenca_, jaz imam tudi namen peš it do porodnišnice. Ideja je taka: počakat čim dalj in potem lepo počasi tja. user posted image  Kako bo pa v praksi, bomo pa videli. user posted image

Me je pa kar groza, ko berem, kakšna gužva je v Lj. porodnišnici. user posted image  Ampak, kaj čmo, do Postojne imam peš iz Lj. malo daleč. user posted image  user posted image

Zdaj sem že v 39 tednu po ZM, torbe za porodnišnico imam naštimane (zame in potem za otroka za domov), moj je navdušen, ker lahko user posted image , sprehajam se veliko (ravno zdajle se odpravljam iz Bežigrada čez grad v staro Lj. in nazaj), jem ananas, vsak dan grem v vročo kopel,... Dogaja se pa nič. user posted image

No ja, bo že prišel ven, ko bo pripravljen. user posted image

Uživajte!

5ra

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
1.7.2009 9:07:00   
vim
Baje je v LJ porodnišnica res norišnica v eni noči 14 otrok v drugi pa 13 in to samo ponoči. Lani pa 5 na dan.

In ja tudi jaz opažam baby boom nas je res veliko. Fullllllllllllll. Včeraj sem šla v Ikeo seveda notri sami Slovenci in od tega smo bile punce več ali manj vse noseče. Je še prodajalec me vprašal kaj se dogaja v SLO?

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
1.7.2009 10:18:42   
_ella_
Jutro,

ja norišnica je v Ljubljani, sam je ena napisala, da je tud v Postojni.
Tko da spet vabi Ljubljana.
Babyboom. Samo pri nas v vasi med frendi, jih imamo nosečnic oz. že rojenih okoli 7 otrok , pa je zelo majhna vas. No bo vsaj dosti družbe za igranje. Pa še očetje ga bodo skupi žural na razrednih urahuser posted image user posted image user posted image

Meni se je pa zaenkrat vse ustavilo. Bomo vidli kako bo naprej.

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
1.7.2009 10:40:48   
Anonimen
No, katera bo danes odprla sezono julijkuser posted image  user posted image  user posted image !!! Jst navijam in čakam na prve informacije o prvem julijskem user posted image .

(odgovor članu _ella_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1822
1.7.2009 10:58:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica 80

NM porodnišnica - kam bodo pa nas pošiljali? V Brežice? Katera ve, kdo je za vikend dežuren? Za vsak slučaj, da vem al moram jesti fino začinjeno mehiško al bo zadost, če samo 3x zapored user posted image Nekako bi šla rodit pred polno luno, ker saj res da smo glih 4 (4 porodne sobe) za takrat enkrat, ampak kaj ko je najbrž še kje kakšna...

Jst ta vikend še ne grem nikamor, ker čakam polno lunouser posted image . Ta pa bo v torek, če se ne motim. Grem na koledar pogledat, sam mal...... ja, v torek 7.7.2009. Moj načrt pa je tak : na polno luno mene začne vzdržno zvijat, vendar ker so P polne(posledica polne lune in seveda user posted image ) se moj user posted image  odloči, da še mal počaka, ker lahko drugače mami v tisti gužvi ostane brez EA. No in pol pride petek 10.7.2009 in vse se začne odvijat kot po knjigi. Prvo se odlušči čep, čez cca 2 uri se pojavijo redni popadki na 20 min, čez še 2 uri mi odteče voda in pridem v P, popadki so vzdržni in na 5 min, me pregledajo in sm odprta 4 prste, vzamejo kri za EA. No pol mi dajo antibiotik za streptokoko, pol flašo fiziološke in glej ga zlomka, anastezist je že tuuser posted image . EA prime tako kot drugič, čist se odprem v roku cca 1,5 ure in rodim najlepšega user posted image  kar jih obstaja. In ker imam pri porodu super babico, ponovno nisem nič šivanauser posted image . Porodi se še posteljica, maternica se začne lepo krčit nazaj, krvavitve se umirijo in po 2-3 urah greva z user posted image  na oddelek v 2. nadstropje, kjer me že čaka popolna zasedba Dan D se pravi Jazzzy, Ribica in SiniskaT, ja punce, pa še Alex je med nami. 
Pa naj zdej kdo kej spremeni, če si upauser posted image .

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 1.7.2009 11:00:54 >

(odgovor članu Ribica 80)
  Neposredna povezava do sporočila: 1823
1.7.2009 11:05:49   
sinskaT
Danes sva same s Hano (tko da tud rodit ne smem dons user posted image user posted image user posted image )
samo na brzino:

Moje počutje ok, nč se ne dogaja in kar naj tako ostane še kak teden - pol bi pa tudi jaz že šla po naše dete.

OMG - kaj se to dogaja v LJ P? Da kr pošlejo drugam?! Kr neki.
V glavnem Ana in ostale, ki ste že zaštartale: Good luck!!!

Babyboom - a vam kaj pove, da je noseča tudi moja sestra in obe sestri od mojega lubija user posted image

Mala princeska - si imela pa res hiter porod, čestitke!
Ksandra čestitke za pobiča!

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
1.7.2009 11:09:49   
sinskaT
O Jaknik,  popolnoma ti privoščim tak porod in upam, da bo moj podoben, z EA ali brez (raje Z user posted image ). Morda bo pa tokratna polna luna delal čudeže in bodo vsi porodi superca!

♪♫♪♫♫

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......