Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: m..tina Evo, da se še js malo razpišem, kako je potekala naša operacija! V nedeljo popoldne smo šli v B na sprejem. Mali je bil skoz dobre volje. Ko sva prišla, ga je pediatrinja pregledala in pol smo se lepo v sobo naštimali. Pride sestra in nam pove, da od 1 zjutraj pa ne sme tamali nč več jest, ker more bit 6 ur pred operacijo tešč. Js takoj v jok, da tako dolgo pa že ne bo zdržal. Smo ga pol do 1-ih zbujali na 3 ure, da se je ob 1-ih še zadnjič najedel. Splal je do 5.30. Zdej sma mogla pa zdržat še vsaj do 7-ih, ko je vizita. To uro pa pol sva preživela mal v joku, ampak je bil še kar korajžen, kar me je presenetilo, ker je drugače že 2 minuti čakanja na hrano KRIZA! Mal sem ga nosla, govorla, pela, kazala igračke..tk da je na koncu še mal zaspal. V glavnem, ob 7.30 so prišle, da gremo, da mu nastavijo i.v. kanal v rokico. Tu je bla pa kriza. Še nikoli do zdaj se ni tako jokal. 3 sestre so ga držale, js sem mu dudiko tiščala v usta, ga tolažla, pa ni pomagalo čisto nč. Pol je pa še ful trajalo, ker mu ni mogla piknit, ker ma take tanke žilice. Najprej desna roka, pol leva in nato še enkrat desna. Kalvarija je trajala ene 15 minut, Jure pa tak jok, da groza. Pol sem se še js začela jokat, tk da sma bla oba čist gotova. No, ko je končno uspelo, smo maleka še mal potolažli in je sirotek na poti do operacijske zaspal. Operacija traja dobre pol ure in sem že lahko šla ga v prebujevalnico pogledat. Pol mi pa spet povejo, da zdej pa spet 6 ur po operaciji ne sme jest. Me je kr groza, sem misla, zdej bo pa tulil, še bolj ko prej. Sam je bil res priden, je spančkal, ko pa se je malo zajokcal, sem mu pa lahko dala čajček po požirkih. Pa sma se kr prebila čez tistih 6 ur. pol so mi pa rekli, da je pa zdej glavno, da se pokaka. In naš je že kr po prvem obroku pomazal pleniško. Po drugem jo je pa že orng zapacal. :) No, danes zjutraj je bil pa tako dobre volje, nasmejan, brcal je kot za stavo, kakal tudi lepo, jedel kot ponavadi, tk da sma lahko šla domov. Zdej pa lih malo panča. V glavnem operacija kile sploh ni tak bavbav. Bravo za Jureta, da je bil tako pogumen fantek. Pa za mamico, ki je morala vse to prestati. Oba si zaslužita orng medaljo, povejta očiju, da vaju mora sedaj najmanj mesec dni 24h/dan cartat. Kako pa so mu zaščitili šive, da se mu ne potrgajo? Ima kaj zavito oz. mu moraš ti čistiti? Si sploh ne predstavljam, kako to izvedejo pri tako majhnih štručkah.
|