klavdyk
|
mah mali spi. js lahk pa napišem zakaj sva bila v B. kot veste sm prejšni teden "tečnarla"kako naš mali kašlja in da sva na kontroli tehtanja 11.6 bila pri P, kjer pa je poslušala pljučka, gledala nos, usta ušesa vse BP. v torek prejšni teden pa se mi je že zdel tak..čsit out. kašljal je. sm brez vročine. in ko sva bila zunaj srečam sosedo, ki dela pri naši P in ji povem kaka je situacija-pa mi reče, da če nima vročine, da je brezveze ga vozit k P, ker itak nev kaj dala. fiziološka pa pucat nos pa bo bolje. sm ponoči je blo pa čist out. če bi me kir snemal . moj če bi brez gat letel v B bi bilo prepozno. no mali je začel kašljat kot ponavadi okoli 1. sm ta kašelj se ni nehal in ko prižgem luč..mali je bil okol ust poln sline in sluzi. in sn ga vzela vn, sm kašelj se ni nehal, mali pa rdeč v obraz. ga je moj primo, pa se je mal umirilo. sm že misla ok, vse je ok. potem pa spet. no in ob pol dveh smo šibali v b. tam je na otr. zdravnica rekla isto kot P,da je vse ok-pljučka čista,... zjutraj so mu pa vzeli kri, urin, in bris na klamidijo. ko sm čula klamidijo, mi je blo ful čudno-to je pa ja SPB. ah sm pa že prečula. v sredo in čet je blo vse ok in je rekla, da če bo izvid iz mb neg bova lahk šla v petek domov. no kašelj ponoči je bil prisoten še zmeraj-sm bil je to sm en tak napad al pa dva-zmeraj okoli 2-3. no in v petek me kap. mali je bil pozitiven na klamidjo-bris iz ust in noska je bil pozitiven. mi je blo ful čudno kako in sn vprašala P. pa je rekla, da se je okužil preko porodnega kanal od mene. taj mi je blo še pa bol čudno, saj je meni moj in js njemu prvi in edini partner in vem, da js nisem mela koga drugega on pa tut ne. tk da ne vem. oni v B pač pravijo, da se je okužil od mene. no in ko je v sobot bil dežuren en zdr. iz lj je omenil še oslovski kašelj-ma taj me je še pa bol kap . kr solze so mi tekle. sm tt zdrvnik je rekel, da os znaki podobni oslovcu, sm ponavadi, ga majhni do 6 mesecev ne dobijo, ker so kao "zavarovani"od mame(sm pol sn čula, da os cvepljeni otroci tut meli oslovca-svašta).no in zdaj sva na AB 14 dni vsakih 8 ur. kašelj ponoči se je umiril, čez dan ga je tut manj-je pa problem zdaj ker malega fuuuul šravfa zgleda od AB. aja, ta klamidijski infekt naj bi bil znan po tem, da imajo dojenčki zapacane oči. naš jih ni imel. no malo ja skoz-ponavadi zjutraj. sm v B so mi rekli, da so ponavadi učke zapacane tk da se skop limajo . no upam, da bo boljši. v petek mama kontrolo. sn vprašala, v B, če se bo izboljšalo pa je rekla, da se v 10-20% rado ponovi oz. kašelj po AB še traja. upam, da pri nas ne bo več trajalo in da se bo vse umirilo. tk sn se razpisala
|