Nalini
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: veronikab IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: veronikab IZVIRNO SPOROČILO: detelja moja v vozički včasih tak breči ka vsi iz parka letijo samo ge jo pistin kaj ji gučin, vmejs jo pobožan, ji narihtan špiliko ka igra pa slepoga didja ji ponidin pa pleničo ji dan ka jo sitskava pa zdaj že znan ka 1x de zaspala...samo ne ven zakoj more skoz prej jokati..not pa jo nemren uspavati ne ven ka ji je... Moj ponavadi v vozički tak joče, kak če bi ga s kože davala. Pa sama ne ven ka napraviti. Tu v ulici me že vsi poznajo, ka je vsakšni den ista zgodba. Pa še tou - doma ga podojin, tak ka lačen eli pa žeden je nej, pa ideva vo, pa zača jokati. Te je pa od najinuga stanovanja približno 5 min hoje oddaljen en mali parkec, paiden z njin ta, pa ga vo zemen, pa ne pomaga, pa ga denen k cecki, pa se samo nekaj zajebavle, te pa me že svadi, ka njemi li nemren ugoditi, pa si pravin, ka zdaj pa dostapa ka ideva dumou, pa ga denen nazaj v voziček in se čudežno umirij. Tou je nej za vorvati. no, naša je približno ista...telko ka se muve doma nagejve-se ne dojive že dugo nej...te pa če doma zadrema je ok ovak pa malo gleda te pa takšni breč, ka cvili, se davi, jamra, kriči vse za zmisliti...no in kka smo mi to spravili ka je te na konci spanec...ge se ne sekiram, če me narod po varaši čudno gleda...ge znan ka je previta, nahranjena, čaj ji tudi skoz dan preden ideve...ge jo pistin ka joka, malo jo vmes pobožan, ji gučin (haska nega ali vseeno ge to delan)...te ji čez čas ponujan sledo dudo, to mi vo pluje ampak tak dugo vstrajan ka mi na konci grata ka slepo dudo zeme in to je znak ka mo spali...znaš ka ji ge dejvan sake strani obraza ji dan pleničko, ka te pač na kero stran se obrnej se k njej stisne ka ma občutek nekšne bližine...muva sva se odločila ka je neva vo jemala kda znava ka je vse ok in najina trma se je poplačala...sicer ne ven zakoj more jokati preden zaspi ali pač..s.ako dejte ma svoje fore..probaj ti tudi na takšni način...ker če mo jo skoz vo jemala kda de jokala te lejko voziček doma njan te de skoz na rokaj...znan ka ti je nej fajn kda tak joka pa vsi gledajo pa te si misliš ka si mislijo kakšna mama...ali ge man za to že trdo kožo boli me patak ka drugi mislijo, resnico znan ge...zdaj majo takšno obdobje te de pa drugo pa tak je te to saj razmin, samo pri nas je pa tak , ka se še dojimo in njemi niti ne dodajan čaj (pravijo, ka je do 6 mseca zadosta samo materino mlejko pa tou v tuj vročijni), te pa rejsan nejsan sigurna eli je nej malo žeden naša pediatrinja svetuje v vsakon primeri, ka se dodaja čaj ali voda, če dojiš ali nej...probaj...bar nalini pitaj ona tudi doji pa lekaj malomi dodaja čaj, ka ji je lekaj tak p pravla...meni je mala že do zdaj spila 1,5 flaške čaja (260ml)... aha .... dodajam mu čaj pa vodo .... ampak on noče tega pit ... tak, da ga več niti ne silim, ker je brez pomena ...... naša pediatrinja priporoča,... je pa rekla, da nekateri dojeni otroci pač ne sprejmejo - in naš mali je zgleda tak ....
|