![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 16.6.2009 19:00:35
|
|
|
|
katra55
|
tassika ful lepe oblekce malaMravljica čisto normalno, da te je strah, mene je bilo tudi. Samo boš videla, da ni tako hudo. Jaz sem imela CR, ker je imela mala popkovino zavito in bi se kmalu zadušila. CR ni nič hudega, okrevaš kar hitro, če se porod zakomplicira je bolje da tebe prerežejo, kot pa da je z otročkom kaj narobe. 119,90€ se mi zdi za to lupinico zelo poceni, jaz sem 2,5 leti nazaj dala zanjo 130€. Sem pa z njo zelo zadovoljna. Blazinice za dojenje boš skoraj sigurno rabila že v porodnišnici, ko pride naval mleka in kar teče. Meni so bile najboljše od Chicco, ker so najbolj vpojne. pilotina Kepica 83 pomoje ti letni dopust pripada. Svetujem, da se obrneš na inšpektorat za delo.
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 16.6.2009 19:08:51
|
|
|
|
sonček85
|
mariee.ja verjetno res danes še smrkam k nora.po moje zarad klime k je n nedeljo lavfaala k sva z dragim gledala TV rižkoo-jutri bom šla v CEokol 13h a si doma al delaš?hvala za lubija za na ritko.danes smo že 7 pleničko napolnili,mami skače do stropa kako so lepi ,naš ima pa tudi medvedka puja saj sem jaz nora nanj JUPI SAMO ŠE 2 MESECA mm:jaz kupujem blazinice za dojenje v DM kar od babylove in sem zelo zadovojlna z njimi.Jih imej pa že v P s sabo igralno blazino lahko kupiš že sedaj saj je od rojstva naprej in velikostri so vse enake.So pa od 25e naprej in tudi do 100€http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.sl.sl02.02/1781127 ta k si jo dala je super ,meni je bilo važno samo da ima loke da lahko še sama dam kako igračko gor blazina za dojenje :po moje je ne potrebuješ,škoda denarja jaz jo imam a sem jo uporabila do sedaj 2x a rabljeno jajčko pa nebi kupila .bom malo pokukala :EVO http://www.amazon.co.uk/Maxi-Cosi-CabrioFix-Seat-Carrier-Black/dp/B000MF2E7A http://www.moj-album.com/album/15827406/?os=15827459 http://med.over.net/forum5/read.php?152,5279542 http://shop.babyworld.co.uk/DisplayDetail.aspx?prodid=884 kepica:tle poglej čene pa pokliči na št.0801998 in povej kaka je situacija in ti bo povedal,jaz sem vprašala za moj dopust in mi je vse lepo razložil in povedal. Ma kako ti je lahko kr tko dopust vzel pa dal zaradi slabga vremena,ja kaj jim pa je-hallo
< Sporočilo je popravil sonček85 -- 16.6.2009 19:09:36 >
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 16.6.2009 19:10:29
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: pilotina sem govorila z G hormon je na istem, kar ni uredu, ker bi moral padati ševedno krvavim in grem v čertetk na čiščenje se javim, ko bo mimo in vam poročam nič vas ne berem, ker sem bolj tko upam, da ste vse dobro in ljubčka vsem mislim nate in drži se
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 16.6.2009 19:22:36
|
|
|
|
malaMravljica
|
Pilotina, drzi se. Tako mi je hudo, da se ti to dogaja in to ravno tebi. Kje je pravica ne vem, vem pa, da bos malo za mano postala srecna mami in takrat mi castis sladoled, ko pridem na obalo gledat malega Pilotka in Pilotko.
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 16.6.2009 19:31:28
|
|
|
|
malaMravljica
|
Soncek, ta tvoja igralna podlaga je tok lepa, sam tukaj tudi tok draga, poglej http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.ca02.03.17/1858274 aha, za blazinice sedaj vem. Hvala Soncku in Katri55 Lupinica sem pa brala, da je bolje nova, ker da ce je bila ze v prometni nesreci, da ni vec varna, vidis pa ne, ce je ze bila v nesreci. In jaz bom verjetno dojencka precej hitro pobasala in ga sla familji pokazat. No, bom se mal precekirala.
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 16.6.2009 19:56:46
|
|
|
|
sonček85
|
mm:ja res je draga ,meni jo je tašča kupila ,čeprav sem vstrajala da ne da jo bom sama a jo je šla kar kupit,jaz sem misla bolj poceni jA za lupinice poglej tiste linke k sem ti jih dala ,to so nove lupinice lp
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 16.6.2009 20:01:56
|
|
|
|
malaMravljica
|
joj, sedaj si me pa nasmejala, ti morem na zs dat zakaj
< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 16.6.2009 20:02:51 >
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 16.6.2009 20:39:48
|
|
|
|
tassika
|
Punce kopalnica je enkratna, več pa jutri, ker bom samo dol padla, sem eno uro sesala in sem čist fuč, pa hodnik pomila, da ne bodo sosedje jezni, zdaj me pa ful špika, grem spit magnezij in kar spat, jutri bom pa samo govorila kaj more moj nardit k jaz ne morem, pa ne da se hecam res ne morem, sem še sama začudena k tega nisem vajena.
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 16.6.2009 21:11:42
|
|
|
|
sonček85
|
mm:imaš nazaj :))) si mene nasmejala in hkrati tassika:superrrrrrr zdaj pa pod tuzš in počivat jaz grem tudi v ležeč položaj Aleks pa že spi od 20h
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 8:35:38
|
|
|
|
a.biba
|
Jutro! Včeraj ste se tako razgovorila, da sem čisto ven padla. Mi nekako ni uspelo nič gor pokukat. Nosečke in pohvale vsaka nosečka je meni lepa, vse izžarevajon nekaj, ve tu gor pa še posebej, ker se vidi, da vam nosečnost ni nekaj samoumevnega in kar podarjenega. Jaz sem bila v prvi nosečnosti res sproščena, sam tega ne bom doživela več. Moram povedat, da sem je prišel v pisarno en ati, ki je prišel očetovski dopust urejat (na CSD delam, če še nisem povedala) in je tak žarel, ker tresel se je, da bo on lahko ponosno to uredil. Mi je kar nasmeh pričaral, tak je bil zmeden kako in kam s papirji in najprej je povedal, da so rodili . Sobice - mi imamo tudi medvedeka Puja, ni da ni... so mi bili pa ravno ti medvedki všeč, pa sem dala naši babiki na izbiro (mal pred enim letom smo jo "renoviral" v čisto otroško sobo), da je izbrala. Tak,da naš spremljevalec je PUjek - na stenah, zavesah, postelnini, tepih, nalepke...pa še bi se našlo. Zdaj me pa kar motijo, tak da to bo to zaenkrat. Lep dan vsem!
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 10:21:39
|
|
|
|
malaMravljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: a.biba (na CSD delam, če še nisem povedala) biba, to morem pa takoj preverit, ce nas hecas ali res delas na CSD ne, eno vprasanje. Saj ves, da zivim v tujini, sam imam pa se vedno prvo prebivalisce v Sloveniji in sem se pozanimala, mi zato pripada tudi paket za dojencka ob rojstvu. Na CSD so mi rekli, da naj prinesem en papir od g, da sem res noseca. Kaj ti kaj ves, kaksen papir, recem kar sestram tam, ce mi na en papir napisejo, da sem noseca in en zig gor? IN ker sva glih na zvezi se nekaj. Itak ne bom prosjacla za kaksen denar, tudi tukaj bova sam avtomaticno dobila otroski dodatek, ker ga pac dobi vsak otrok. Sam sem sedaj razmisljala, bom pogledala ce nasa obcina kaj da ob rojstvu otroka, kaj to vprasam pa kar na obcini a ne. Bo bejbi itak do polnoletnosti imel 2 drzavljanstva in to pomeni, da bo moral v nulo obvladati oba jezika to je pac ukaz mamice PA se vsem ostalim, dobro jutro bejbe zaspanke.
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 10:28:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Oj punce moje... ja a.biba.., res nam ni samoumevno bit nosečke. Vsaka posebej mislim, da je tko srečna in v strahu, da je joj. Ma, ko enkrat doživiš ta ss... te težko kdo šteka razen moje deklice tuki gooor.... Jst tuuuud sm tko srečna... čeprav vedno bolj me je strah... rezanja tam dol Ne morem si mislit kako bo to dete prišlo ven iz mene take mejhne... Moški pa znajo pokazat veselje, a ne? Lepo... čimveč takih naj pride k tebi.. pilotino moooooj... sej veš kaj sva se pogovarjale... Važno, da se nekaj dogaja in prime in... naslednjič se bo zares... Vidva se sam čuvita, pa stiskita... Lupčka ti dam, ti dam, ti dam... Pa mal si poglej za nazaj.. kaj sva ti s Tassiko poslale.. Kepica83, tvojga šefa bi jst tud zaklenila v pisarno in ga ne pustila vn.. Ne more on teb nobenga dopusta vzet, nikakor. Očito ma neka svoja nenapisana pravila.. je pa model. Sej so ti punce že pisale pa linke dale, pa cifro... tko da se kr fajn pozanima čeprav tukaj ne vidim smisla... Kje si drugače... kako si... ?Žalostna ne bodi. Lupčka tiiii... Sonček85, pa jst deeeeeeeeelam..., nism doma.... Sej veš, da sm vsak dan po 17 šele v domeku. Od 16. avg. pa skooooz... pol lohk pa kr visiš pri meni, se bova skupaj bajsale... Škoda..., pa drugič. Ti sprot povem, kdaj bom doma... ok? Še enga lupčka na ritiko.. mariee... ja kupi si... men so tko cartkani te medoti. Zdej bom nardila 3D izris Liamove sobice.. jo bote vidle točno tako kot bo... z vsemi dodatki... Ko bo, vam prilimam. Jst vedno prej 3D izris naredim, ker mam preveč bujno domišljijo.., pa moram vidt na papirju... in delat po njem. Če .. nimam... znam novoletno jelko narest iz sobe. Tko sm si tud pri dnevni pomagala... Sej ene so že vidle ta moj 3D izris... To je coolska zadeva... Če kero zanima, sam povejte..vas usmerim kamor treba. Zdej pa še slaaaaaaaaaaaaaaba novica. V soboto sva hotla it letet z balončkom. Sva za poroko dobila zlati darilni bon za naju... in veste kaj?? Odpade! Odpade za eno leto ali več. Ta stric z nosečnicami ne leti čeprav sm se vse pozanimala in povprašala in bi lahko komot šla. On je rekel ŽAL. Nabila bi ga.. Tko da... zdej pa ne vem kam bova šla... Aha še neki... kera je že jamrala za ZGAGO?? Mene bo ubila... Požrl mi bo vse v grlu in želodcu in nič jest ne morem... že 3 dni je grooozno. Pomaga full SODA BIKARBONA ampak ne vem, če se sme v nosečnosti. Zdej pijem radensko..., da se mi vsaj mal spahuje... to pomaga, trenutno..
< Sporočilo je popravil Rižkoo -- 17.6.2009 10:31:04 >
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 11:11:29
|
|
|
|
mariee
|
O punce, kako ste? Rižkoo škoda za polet balonom. Drugače pa jaz tudi zmeraj 3D naredim, ker drugače si čist narobe predstavljam, pa še pol gre zmerej komej pohištvo noter Kepica83 jaz tudi mislim, da ti pripada dopust.
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 11:13:21
|
|
|
|
Anonimen
|
mariee Kje pa delaš 3D? Nek predlogov za zgago.. ZGAGA
< Sporočilo je popravil Rižkoo -- 17.6.2009 11:18:01 >
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 11:23:06
|
|
|
|
mariee
|
Jaz naredim v programu, ki ga ima trgovina, nimam pa nobenega programa tako na splošno, da bi lahko sama vse zrisala. Jaz samo pohištvo noter zmečem
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 11:24:38
|
|
|
|
tassika
|
Rižko, jaz pijem donat in vzamem ruperut, se ga lahko.
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 11:26:54
|
|
|
|
MAŠKA
|
Ojla punce! Pilotina še objemčka od mene , da čimprej prebrodiš bolečino. Naslednjič bo uspelo. Mora! Moje krvavitve so se zaenkrat ustavile. Upam, da do januarja ne vidim nič več rdečega tam spodaj. Imam pa jutri pregled, bom vidla kaj bo rekla moja zdravnica, upam, da pikca še enkrat vidim in da dobim še eno slikico, zdaj bi moral bit že bolj človečeku podoben. Rižkoo a ti je potem uspelo odpret tisti link, če ne ti lahko še v PDF-ju pošljem, res je tko lepo za brat. Za balon se ne sekiraj, boš šla pa drugo leto. Stric se za tvojga Rižkota boji, sicer je res, da se gor nič kaj posebnega ne dogaja, ampak najbrž se boji kakšnega tršega pristanka, drugače ne vem, česa bi se lahko bal... mogoče, da bi gor začela rojevat . Sonček85 za pokakančka! Tassika nisem vsega prebrala za nazaj - kako je zdaj s tvojo bolniško? Kepica pejd pa na bolniško - mal pojamraj, da ti je slabo, nekaj dni je boš že dobila. Ne vam kako reče šef na začetku poletja, da imaš še le pet ur dopusta Ostalim pozdravček
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 11:26:55
|
|
|
|
mariee
|
Mene pana srečo trenutno ne peče zgaga, me je pa kakšen mesec nazaj, sam se je umirilo. Jaz pa zdj vsak dan pojem skledico borovnic, ki mi jih je nabrala tašča, pa nekej mi jih je nabrala od sodelavke tašča, tko da se mam prav fletn Pa baje da so fuuul zdrave borovnice.
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 11:30:14
|
|
|
|
a.biba
|
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica ne, eno vprasanje. Saj ves, da zivim v tujini, sam imam pa se vedno prvo prebivalisce v Sloveniji in sem se pozanimala, mi zato pripada tudi paket za dojencka ob rojstvu. Na CSD so mi rekli, da naj prinesem en papir od g, da sem res noseca. Kaj ti kaj ves, kaksen papir, recem kar sestram tam, ce mi na en papir napisejo, da sem noseca in en zig gor? IN ker sva glih na zvezi se nekaj. Itak ne bom prosjacla za kaksen denar, tudi tukaj bova sam avtomaticno dobila otroski dodatek, ker ga pac dobi vsak otrok. Sam sem sedaj razmisljala, bom pogledala ce nasa obcina kaj da ob rojstvu otroka, kaj to vprasam pa kar na obcini a ne. Bo bejbi itak do polnoletnosti imel 2 drzavljanstva in to pomeni, da bo moral v nulo obvladati oba jezika to je pac ukaz mamice PA se vsem ostalim, dobro jutro bejbe zaspanke. http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/ dokumenti__pdf/predvideni_datum_poroda.pdf Tole je link do obrazca (sam sem ga na pol dala, da ne bom naredila raztegnjeno stran). Lahko to sprintaš, izpolniš pa ti naj potrdijo. Glede občin je pa tako, da pri nas lahko dobiš obrazec za uveljavljanje tudi na Centru, predložiš ga pa na občini (ne vem kje imaš stalno prebivališče). Preveri na njihovi spletni strani, je verjetno tudi objavljeno koliko je in sama vloga. Upam, da sem ti kaj pomagala. Sicer sem pa tu še do avgusta (nadomeščam porodniško v računovodstvu), pa mi tud ni problem. Sem bolj kot ne na tekočem kaj dogaja na centru, drugače pa povohljam.
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 11:31:27
|
|
|
|
malaMravljica
|
o biba, zlata si. hvala ti.
< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 17.6.2009 11:32:10 >
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 11:42:54
|
|
|
|
malaMravljica
|
Biba, nam vec tezila, sam se to. Ker mi ne dela link, sem sama poiskala, kaj je to obrazec DP-2 in ker ni nikjer napisano, da mi mora kdo potrdit, kaj sam recem pol pri g naj mi da en stempel in podpis nekam? Hmm.. tisto od obcine pa pri nas ne vem, je bolj blazev zegenj verjetno, bom pa preverla, ce se mi sploh splaca, da ne bo vec stroskov kot pol denarja In hvala se enkrat.
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 11:53:21
|
|
|
|
a.biba
|
Hitro shrani link, preden me brišejo "vzdrževlaci" strani. Imaš?
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del 17.6.2009 12:34:34
|
|
|
|
malaMravljica
|
ja, imam. Hvala ti, ma res si zlata. Joj, vse punce tukaj ste kot eni angelcki. Za obcino sem se pa ze pozanimala in pravijo,da mojemu bejbiju ne pripada nic, ker ocka ni prijavljen v nasi obcini ali v Slo, saj ne vem vec kaj je rekla. Malo smesno se mi zdi, takoj poskrbijo, da ce je oce tujec otrok ne dobi nic. Tujec lahko namrec dobi stalno prebivalisce v Slo sele po 5 letih zacastega prebivalisca. Jaz pa bi tukaj lahko stalno prebivalicke dobila takoj. EU?? pa saj nio panike, enega bejbija bomo ze spravli iz plenic, sam da bo zdravo pa bo. Biba, HVALA TI 1000 x
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiDomači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.