sayuri
|
DAn. KAko ste lepi. Joj, kako krasne sličice. Vidim, da ste se imele lepo. In prav je tako. Ni čudno, da je danes dež... Moja zgodba z vrtcem še ni končana. DAnes sem imela sestanek s svetovalno delavko.... Bom kar skopirala iz druge teme.... Aja...glede vrtca... Sem bila danes pri Erni. Torej ... L&Z nista (ŠE) sprejeta v vrtec . Mi je šlo od ponedeljka do danes toliko živcev...želodec se mi je obračal in od vsega sem celo bruhala. NAjprej so mi po telefonu rekli, da vloge nisem oddala pravočasno, zato nisem dobila odločbe . Seveda sem vse pravočasno oddala, je pa res, da nimam nobenega potrdila o tem, saj mi nihče nič ni dal. Potem sem rekla, da bi rada govorila z Erno.... V glavnem...vloga je tam, kjer bi morala biti. Je pa sploh niso obravnavali, ker sem napisala datum vpisa 1.10. in ne 1.9. , kar pomeni, da sem avtomatsko izpadla in so sprejeti samo tisti, ki so vpisani s 1.9. Nič ni pomagala razlaga, da sem to naredila samo zato, ker ne želi poturit otroka nekomu, če sem jaz še doma. Kot MAMA tega ne bi nikoli naredila in samo zato sem ju vpisala z oktobrom. Res je, da se nisem o tem pogovarjala z Erno, ampak z nekaterimi "iz tega foha" in so rekli, da ni problem za en mesec... V glavnem... Danes sem bila tam, da smo naredile, kar se je naredit dalo. Sedaj pa čakam do 15 junija, ko naj bi izvedela, ali sta L&Z sprejeta ali ne. VAm pa povem,d a sem tako žalostna, tako jezna sama nase, ker sem spet poslušala druge in ne sebe . MOčno upam, da se bo kateri od vpisanih sprejetih otrok izpisal, da dobim vrtec. Ker drugače res ne vem, kaj bom naredila . No, toliko na kratko o tem. Pogovor je nanesel tudi na to, kako imamo luknjičasto zakonodajo. So primeri, ko je otrok sprejet v vrtec, pa ga sploh ne pripeljejo, ampak je vpisan "za vsak slučaj", mesto je pa odvzeto nekomu, ki varstvo res rabi . Ah, ne bi več o tem, dokler ne dobim črno na belem, kako je s stvarjo. TAko... Zdaj pa še komentarji... Vilika najprej te moram malce po riti našeškat . SAma veš, da je Vid čisto ok in da zna že veliko stvari. Meni vedno zapre usta, ko ga gledam, kako je gibčen, kako se dviguje, hodi...skratka... neverjetnen je. IN zgleda, da si tako, kot jaz...poslušamo druge in opazujemo druge, potem pa primerjamo, pa se sprašujemo, kaj je z mojim otrokom narobe, da tega še ne zna . Vsak otroček je zase individum in na tem je treba gradit. Jaz ti tudi svetujem, naj bo Vid čimdlje bos. Vem, da po kamnih ne more hdit bos, sploh on, ki je res aktiven in res že orng hodi. RAvno včeraj sem bila n FT v Kočevju in sem tudi pojamrala fizioterapevtki, ker sem opazila, da Lovro stoji v bistvu na notranjem delu stopala.... PA sem jo vprašala za nasvet... Je rekla, da morajo biti otroci čimveč bosi, nogico moram popravljat na celo stopalo, tako, da bo začutil celo podlago. V čeveljčku otrok podlage ne čuti in mi ne vidimo, kako je nogica notri postavljena. Čisto možno je, da jo zvije. JAz sem mojima sicer kupila sandalce za ven, ampak notri ju imam pa največkrat kar bosa ali pa v unih usnjenih copatkih. je pa res, da eni govorijo nekaj, drugi drugo...tudi jaz sem potem velikokrat zmedena DAnes imamo zadnjič pilates, jaz pa zgleda, ne bom mogla it, ker L&Z spita. Sta zaspala šele ob devetih . Bom šla pa na kafe. Vilika, če nimaš nič v planu, pridi na kavico v Gola. MajaT super je Zara tole prenesla. Hm, kaj zdaj to pomeni alergija druge stopnje? Ne ženi si preveč k srcu. Upamo, da bo alergije čimprej izzvenela. Lačna...grem jest, pa pridem nazaj
|