|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del***
3.6.2009 19:39:14   
kaja02
pikicai- ja kje pa si ti bila????

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
3.6.2009 20:01:35   
buhtlčk
halo

moj je doma, ma dopust, pa nimam nič časa za vas. Zdajle je pa šel na Šmarno, jaz pa komiram pred kompjutrom, vas berem nazaj do 1.6....Mali ni od pol11 naprej nič več spal in sem gotova, čist.

gajka mi online naročamo slikce, vsako posebej vidiš kje bo obrezana, lahko tudi spreminjaš. In je vedno tako kot piše. Na www.DT-foto.si

sayuri upam, da se vam uredi v vrtcu

neža jupi - čestitam za avto. Tvojo mamo bo pa kap ko zve za nosečnost, itak (pa ne dobesedno no user posted image )

vilika ne se sekirat, vse še bo. Naš tudi ne da papa pa še kaj, pa zna kaj drugega. Pri petnajstih bodo vsi vse znali user posted image

Maja T. kaj pomeni alergija stopnje 2? Nam nič o stopnjah ne govorijo user posted image
U glavnem, me je včeraj kar metalo, ko smo prišli k alergologinji. najprej je rekla, da ne bomo dobili povrnjeno za Allernovo, ker nam mnenja ni dala že zdravnica na gastro. Ona nam je namreč tri mesece nazaj rekla, da naj prinesemo račune k alergologinji, ta jih bo potrdila in zavarovalnica bo dala denar nazaj. Očitno še en nedorečen sistem in nobenmu ni čist jasno. No alergologinja je rekla da sploh ni res, da ti avtomatično samo na bazi mnenja zdravnika in diagnoze povrnejo, da ne vsem. Že vidim, ko bom spet zakone in pravilnike študirala, da jim potem jaz povemuser posted image . Sva bla tkoooo jezna. Gre namreč za 350 €, do zdaj. Pa bolj od denarja važno je to, da nimajo pojma in spet vsak po svoje nekaj, staršem pa nobene prave informacije ne znajo dati. Grrrrrrrrrr. No potem so ga pa prešpikali z ene 15 zadevcami in je na vse alergičen. To je bla prva informacija. Dobro, potem je zdravnica interpretirala in je močno alergičen le na jajca in jagode, ostalo pa mejno in morajo pogledat še kri. Tako da mleko je sedaj mejno. Jupi. Če na krvi ne bo nič pokazalo, greva v bolnico za 4 dni potestirat. In če še takrat ne bo reakcije dobi čokoladni sladoled user posted image Tako da na koncu sem bila kar dobre volje, ampak za štart sem bla pa čist razkurjena.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
3.6.2009 20:17:06   
Vilika
Hvala vam punce za vaša mnenja in tolažbo user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pikicai

IZVIRNO SPOROČILO: Neža7

IZVIRNO SPOROČILO: Vilika

Že nekaj časa nosi cicibanove sandalce tudi po stanovanju, pa ni nič bolje.

Poskusi samo navadne copate v stanovanju, ker so mehke in lahko čuti stopal, ko stoji. Neža je skoz v copatkah v stanovanje in vidim kako lepo stopal bolj ali manj ravno drži in je manj ne prste.
En mi je rekel, da to mu je P rekla, da to je najbolj za otrok sploh tako mali, da čuti stopal, ko stoji, ker trdi plat ne dobi isti feeling. user posted image  user posted image

a ni najbolš da so čimveč bosi

Tudi jaz sem mnenja, da morajo biti otroci čimveč bosi. In naš fant prej sploh ni imel nobene obutve. Razen ko sva šla z vozičkom je imel ene copatke zaradi lepšega..
Potem smo začeli opažati to napakico zavijanja nogice na notri (pri hoji). In so vsi 'pametnjačili', da je to SIGURNO zato, ker nima primerne obutve in da se mora nogica navadit na obutev, da je sedaj že res dovolj star..... Ampak čisto VSI so mi solili pamet.
In sem šla na vrat na nos v LJ, v ciciban, kupila najprimernejše sandalčke in mu jih poskušam čimvečkrat obuti - seveda ni ves čas v njih.. No, po enem mesecu ni nobene razlike. Zdaj pa me spet vsi strašijo naj ukrepam in k ortopedu.... user posted image Pediatrinja je rekla da naj bi se popravilo samo, naj poskušam še zamenjati copatke - levega na desno nogo in obratno... Pojma nimam kaj naj in kaj je prav. Še malo počakam potem bom pa ukrepala, ne vem še kako.

IZVIRNO SPOROČILO: pingo80

Vilika - Vid je star tolko kot Lana, pa tud ona ne dela velik stvari, boljše bi blo reči, da zelo malo. Eto, da samo pa pa, sedi, zdaj se nekaj dni po polžje plazi. Ja, pa žoga se, dve, tri igrače drži v roki in to je počasi to. Kje je luč, kuža, vstajanje, usedanje, stanje na nogicah, bravo, rozino v usta ... Vse to je zanjo zaenkrat španska vas. Vse enkrat bo, tud pri vas in pri nas. Neža je lepo napisala - pol se enkrat kar odpre in v nekaj dneh zna polno novih stvari. Zato glavo pokonci punca. Glede obračanja nogice - men so rekli naj potem hodi čimveč bosa al pa v nedrsečih nogavičkah, tko da Cicibanke mogoče za zunaj, notri pa brez - moje mnenje.

Saj jaz nisem toliko zaskrbljena glede ploskanja in mahanja, sploh ne.

Pritisk okolice naredi tako, da potem misliš, ja saj res, moj otrok zaostaja. Sploh pri nas imamo take ekstreme - sosedov 5mesečni deček mi je pomahal in dal bravo bravo. In večina 8 in 9 mesečnikov to zna. Pa pediater te vpraša če že zna.... user posted image user posted image   Pol pa zafrustriraš sam sebe.

Po drugi strani pa dobro vem da otroci različno hitro dojemajo stvari in tudi vseh ne zanimajo enake stvari.
In potem vidim kako zna Videk odpirati vrata na avtomobilčku, vrteti kolesa, delati brrr brrr ko vozi avtoček po tleh, narediti wow wow ko vidi kužka, in to njegovo plezanje in pretikanje vsake špranje.... in še in še drugih stvari, ki jih vrstniki ne obvladajo ... in sem potolažena... ker mojega srčka pač zanimajo bolj 'fantovske' reči.

Ampak, neeee, to kar on zna, ni nič. Mora mahati in ploskati....

Mah. Bolje da sem tiho, ker se samo jezim potem.

Na sončni dan sva dobila svojega sončka Vida

(odgovor članu pikicai)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
3.6.2009 20:29:01   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: Vilika

Ampak, neeee, to kar on zna, ni nič. Mora mahati in ploskati....

Ja, ja to je to, ko grejo po knjigah kaj mora user posted image  znat vsak mesec user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja komaj 2 dni nazaj začela ploskat hmmmmm full je zaostala user posted image user posted image  Ne bom lagala, da me je zelo srbelo , ker pri 9mes ni znala sama dati v sedeči polozaj. Jaz sem jo morala vsako minuto dati sedet, ker se je jezila, ko se je dala na hrbet in je hotila sedet in ni morala. Pri 10mes je pa šlo  user posted image  in vse drugo tudi.
Manj poslušamo te P oz. njihove medicinski sestre bolje je ti povem. Tu v Velenju medicinske setre naredijo tiste test kaj znajo in kaj ne in res samo napake išćejo. Ko grem notri P je ful vesela kako naše lepo raste in jo čist nič ne skrbi o njen razvoj user posted image

Kar lepo naprej user posted image  Vidim, da že veliko zna user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
3.6.2009 20:30:40   
K_a_t_j_a
Erin user posted image user posted image user posted image user posted image Ja se res navežeš na takšen prostor, ki ti je pač nekaj posebnega. Tam, ko sma se midva spoznala z user posted image , tudi ni več tega placa. Pa so dolgo gor hodili mladina iz tistega naselja, pa kresi so bili gor dolga leta, ravno na kresu so med nama preskočile iskrice, sma si roke grela... user posted image . Pa tak lep plac med vinogradi je bil, vidijo se cele Konjice, pa so splanirali za neke user posted image vikende, ampak še zdaj stoji sam splinairano, vikendov pa nikjer, pa  je od tega že okoli 6 let. user posted image

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
3.6.2009 20:34:10   
K_a_t_j_a
IZVIRNO SPOROČILO: gajka

Kam dajete nastisnit fotke? A vam originalne fotke tudi kaj porežejo pri tisku?

Jaz dajem razvijat v DM in sem zelo zadovoljna. Kr preko neta vse, pa fotke so ful lepe, pa še poceni, ena slika 11 centov.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
3.6.2009 20:35:34   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk

neža jupi - čestitam za avto. Tvojo mamo bo pa kap ko zve za nosečnost, itak (pa ne dobesedno no user posted image )

Res je user posted image  Včeraj je bila moj sestrična na obisku z njeno 3 leto punčko in smo se pogovarjale kako je fino imeti drugega user posted image  čim manj narazen, ker je videla kako sta se Neža in Ajda zelo razumele. Se je videlo, da bi imela drugega vendar imam občutek, da njen partner ni pripravljen, da nisem povedala o moji user posted image . Saj je bila tudi moja sestra na obisku, da verjetno razadi tega nisem povedala čeprav pri Neži smo moji sestri že pred mami povedala in je lepo držala skrvinost dokler smo bili vsi skupaj na kosilo. user posted image

No ja! Še 9 dni in bodo vsi izvedeli user posted image user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
3.6.2009 20:41:41   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_j_a

IZVIRNO SPOROČILO: gajka

Kam dajete nastisnit fotke? A vam originalne fotke tudi kaj porežejo pri tisku?

Jaz dajem razvijat v DM in sem zelo zadovoljna. Kr preko neta vse, pa fotke so ful lepe, pa še poceni, ena slika 11 centov.

Tudi jaz sem včasih prek DM naročila dokler nisem morala več dvignat slike pri DM v Velenje. Sedaj bi morala poštnino še plačat, ker iz LJ pridejo slike, da sedaj imam prek INTERSPAR in sem tudi zelo zadovojlna.
Sedaj mislim, da imajo akcijo...... Na vsak 100 slik naročene ti podarijo 15 slike brezplačno. Jaz sem 200 naročila in plačala za 170 slik user posted image

Jaz gremo pod tuš in lepo v posteljo user posted image  Jutri gremo po avto, ker so iz banke  klicali, da ob 13.uri bo denar pripravljen za naju user posted image user posted image user posted image

Lahko noč mamice, prelepi user posted image  in njhovi starejši brati in sestri user posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
3.6.2009 20:45:26   
K_a_t_j_a
Najprej dam slikice od današnjega srečanja gor, pol pa še pokomentiram.

user posted image
Krysa in Rok
user posted image
Rok od Kryse
user posted image
Kaja02 in Leja
user posted image
Leja
user posted image
Kaja Lina
user posted image
Otmar in Jaša se igrata
user posted image
Rok in Tibor
user posted image
Gajka in Rok
user posted image
avgustovčki med igro in plazenjem
user posted image
Skupinska
user posted image
Kdo bo prvi do pločevinke
user posted image
Pa še ena neskupinska

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
3.6.2009 20:48:25   
K_a_t_j_a
Bilo je SUPER!
Lepo je bilo spoznati tejkoz, Kryso, Zojo Mišo, nell in sandro123! Ostale se pa že poznamo. Upam, da še kdaj uspe srečanje v takšnem ali še večjem številu.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2135
3.6.2009 20:52:09   
Neža7
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii se mi kar user posted image  topi, ko vidim te slikice user posted image  Kakšni angelčki user posted image

user posted image  za uspešno srečanje..... Mi2 se res morava en dan se pridružit user posted image

Sedaj res Šibam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2136
3.6.2009 20:58:11   
buhtlčk
kolk ste lušni user posted image

drugič greva midva tudi

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
3.6.2009 20:58:37   
matejchi
Vilika ne sekiraj se, jaz se tudi ne, Žiga tudi ne zna še abecede od zadaj naprej.. user posted image

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
3.6.2009 21:10:38   
pikicai
domauser posted image nisem mela prevoza, peš je pa mal dalečuser posted image mali itak ne zdrži dolgo v vozičkuuser posted image pa sej verjetno bolš da naju ni blo, glede na to, da smo nedolgo nazaj prebolevali šesto otroško in glede na to da je to virus user posted image user posted image user posted image sej pa drugič....sm bla pa v mislis z vamiuser posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: kaja02

pikicai- ja kje pa si ti bila????

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
3.6.2009 21:13:10   
K_a_t_j_a
Sayuri user posted image user posted image upam, da se vse reši tole z vrtcem. Pa kaj je to neka organizacija? Pa tri Zoji MIši se je enako zgodilo. Kaj delajo te ženske tam, kr nekaj zalagajo nekam.user posted image user posted image user posted image Aha sem enakega mišljenja kot gajka.
kaja02 držim pesti, da čimprej postaneš teta! user posted image user posted image user posted image Pa lepo te je bilo spet videt, res si že fajn shujšala user posted image user posted image user posted image !Se strinjam s tabo, da bo treba srečanje še ponovit.user posted image
Neža7 user posted image user posted image user posted image za izpit, pa veliko volje za učenje! Tudi mene čaka ta mesec izpit 26. user posted image
Vilika kak je luštn tvoj Videk!user posted image Pravi korenjak je. Glede nogice, bo pa tudi sigurno še vse vredu. Se popolnoma strinjam z Nežo7.
Maja T. user posted image boga Zara, zdaj pa še ona. Ti šmentane alergije.user posted image user posted image Imaš nazaj ZS.
nell znali za alergijo so lahko: bronhitis, driska ali zelo suha koža, rdečica po telesu - atopični dermatitis. Eno od tega pokasira otrok, če ima alergijo. V Zarinem primeru je zgleda driska oz. sluzasti kakec, v načem pa atopični dermatitis.
buhtlčk tudi Jan ima alergijo stopnje 2 oz, dva ++ za KM, beljak je +++, rumenjak pa ++. O groza to naše zdravstvouser posted image , vem kako je Alernova draga 17 pa še nekaj evrov za 400g.user posted image A nimate vi na recept Alernove? Nam so jo odobrili. Hvalabogu. A potem je treba v B ostat štiri dni če je na meji? Temu se reče provokacija se mi zdi, ne? Mene je že kar star, kaj bo nam pokazalo 15.6. na testih.user posted image user posted image A veš, da se čist strinajm to kar si napisala o razvoju. Da če tega ali tega ne zna pri P, si pol čist zafustriran. P gledajo preveč po knjigah po moje.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
3.6.2009 21:14:31   
K_a_t_j_a
IZVIRNO SPOROČILO: Neža7

Mi2 se res morava en dan se pridružit user posted image

Ja se strinjam s tem Neža in upam, da uresničiš te besede, ker bi te rada spoznala.user posted image

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
3.6.2009 21:14:32   
matejchi
Samo par let sta bila poročena in zgodilo se jima je tisto, čemur se
uspejo izogniti le redki... samo kregala sta se. Skregala sta se okoli
najbolj banalnih vsakdanjih stvari in potem sta oba dolgo kuhala mulo in na koncu sta oba spoznala, da tako več ne bo šlo.

In zavila sta v posvetovalnico k zakonskemu terapevtu. Ko sta vstopila v ordinacijo, ju je psihiater prijazno sprejel. Ponudil jima je dva mehka udobna naslonjača in potem je sedel nasproti njiju in ju vprašal, kaj je problem?

Mož je žalostno sklonil glavo. Ni vedel, kaj naj reče...

Potem se je usulo. Kot bi se ulila najhujša poletna ploha s točo in
grmenjem. žena je naštevala na dolgo in široko, kaj vse je narobe z njunim zakonom. Zakaj se ona ne počuti dobro v njem.

Kako je ona njemu podarila svoja najlepša leta in on pa tam sedi kot klada in nič ne reče.

Kakšnih dobrih pet do deset minut je trajalo vse skupaj, in drlo je kot
plaz. In potem je zakonski svetovalec čisto počasi vstal. Ležerno je
prehodil tiste tri štiri korake do nje. Spustil je roke na njena ramena in jo privzdignil, da je vstala.

Nežno jo je začel poljubljati na usta in po vratu in spet na usta in potem jo je narahlo potisnil nazaj na njen sedež .

Žena je obsedela tam. Brez besed. Svetovalec je strmo pogledal moža, ki je sedel tam in ni mogel verjeti, kaj se je zgodilo. Da je ona tiho. Da se je nehala kregati. Potem je svetovalec pogledal moža v oči in rekel, poudarjajoč vsako besedo posebej:

"VAŠA ŽENA POTREBUJE TO VSAJ DVAKRAT NA TEDEN..."

nekaj časa tišina....

.....potem pa;

Mož je nebogljeno prikimal in odgovoril:
"Lahko vam jo pripeljem ob torkih  in četrtkih..."
user posted image

RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
3.6.2009 21:15:52   
pikicai
jooooooooooooooooj kak super slikce.................user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikicai)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
3.6.2009 21:21:03   
buhtlčk
K_a_t_j_a imaš mail

Neposredna povezava do sporočila: 2144
3.6.2009 21:21:36   
K_a_t_j_a
matejchi za seznam:
Jan 10 mesecev teža: 7800g, višina 71,5 cm

OG ima pa 45,5 cm.

Na razvojni je bilo vse vredu. Jan je pokazal vse kar zna, prijel je rozino s pincetnim prijemom, prijel kocko v eno rokico, potem drugo kocko še v drugo, se ozrl za zvokom, pogledal za lučko, se plazil, vstal ob opori, čebljal, in pokazal kje je lučka. RA imamo še enkrat septembra, da baje P vidi kako hodi. Rekla je, da že tudi dost stabilno stoji, da lahko pričakujemo da bo okoli 1 leta shodil. No bomo videli.
Na začetku, ker smo mal zamudili zaradi gužve na AC in regionalni, smo bili še kregani. Baje gužva na cesti ni opravičilo za njo user posted image user posted image user posted image Sem imela Jana slečenga, pa je rekla, da ne ve če bomo sploh pregledani. Odnos tak, da dol padeš...

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
3.6.2009 21:27:51   
K_a_t_j_a
matejchi user posted image user posted image user posted image
buhtlčk kje pa lahko ta mail odprem. Ta mail še nikoli nsem pošiljala oz. prejela.

Neposredna povezava do sporočila: 2146
3.6.2009 21:37:48   
matejchi
katja pod svojo sliko klikni na Z.S. in pol, ko ti odpre pa klikni na "vrni se na prejeta sporočila"

Neposredna povezava do sporočila: 2147
3.6.2009 21:39:38   
betty
AVGUSTOVCKI SO IMELI SRECANJE??? besna sem nase, ker sploh nisem vedela, ker nisem bila zadnje dni nic na ringaraja. sicer pa sva bila danes dop. pri dohtarju oz. sva mogla iti dati urin ,ker so prejsni teden odkrili neke bakterije. nisem pa opazila nobenih tezav.

Fotke so pa fenomenalne - res cukrčki!!!!user posted image user posted image user posted image

ROK je moj sonček!

Neposredna povezava do sporočila: 2148
3.6.2009 21:42:29   
buhtlčk
K_a_t_j_a mislim, da ti je na domači mail poslalo, oziroma na tistega, katerega si navedla na RR

Neposredna povezava do sporočila: 2149
3.6.2009 21:50:52   
matejchi
ena iz domačega loga - resnična...

nikoli še nisem Maruši vrtela otroških pesmic med večerjo, sploh nikoli še Šmentane muhe.. in kaj se zgodi ponoči.. ob 2.30 smo po spalnici lovili MUHO...user posted image .. k sreči je bil dovolj en "mesar".. kaj bi šele bilo, če bi prišla huda mravljica..user posted image

RD RR

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.