Vilika
|
Hvala vam punce za vaša mnenja in tolažbo IZVIRNO SPOROČILO: pikicai IZVIRNO SPOROČILO: Neža7 IZVIRNO SPOROČILO: Vilika Že nekaj časa nosi cicibanove sandalce tudi po stanovanju, pa ni nič bolje. Poskusi samo navadne copate v stanovanju, ker so mehke in lahko čuti stopal, ko stoji. Neža je skoz v copatkah v stanovanje in vidim kako lepo stopal bolj ali manj ravno drži in je manj ne prste. En mi je rekel, da to mu je P rekla, da to je najbolj za otrok sploh tako mali, da čuti stopal, ko stoji, ker trdi plat ne dobi isti feeling. a ni najbolš da so čimveč bosi Tudi jaz sem mnenja, da morajo biti otroci čimveč bosi. In naš fant prej sploh ni imel nobene obutve. Razen ko sva šla z vozičkom je imel ene copatke zaradi lepšega.. Potem smo začeli opažati to napakico zavijanja nogice na notri (pri hoji). In so vsi 'pametnjačili', da je to SIGURNO zato, ker nima primerne obutve in da se mora nogica navadit na obutev, da je sedaj že res dovolj star..... Ampak čisto VSI so mi solili pamet. In sem šla na vrat na nos v LJ, v ciciban, kupila najprimernejše sandalčke in mu jih poskušam čimvečkrat obuti - seveda ni ves čas v njih.. No, po enem mesecu ni nobene razlike. Zdaj pa me spet vsi strašijo naj ukrepam in k ortopedu.... Pediatrinja je rekla da naj bi se popravilo samo, naj poskušam še zamenjati copatke - levega na desno nogo in obratno... Pojma nimam kaj naj in kaj je prav. Še malo počakam potem bom pa ukrepala, ne vem še kako. IZVIRNO SPOROČILO: pingo80 Vilika - Vid je star tolko kot Lana, pa tud ona ne dela velik stvari, boljše bi blo reči, da zelo malo. Eto, da samo pa pa, sedi, zdaj se nekaj dni po polžje plazi. Ja, pa žoga se, dve, tri igrače drži v roki in to je počasi to. Kje je luč, kuža, vstajanje, usedanje, stanje na nogicah, bravo, rozino v usta ... Vse to je zanjo zaenkrat španska vas. Vse enkrat bo, tud pri vas in pri nas. Neža je lepo napisala - pol se enkrat kar odpre in v nekaj dneh zna polno novih stvari. Zato glavo pokonci punca. Glede obračanja nogice - men so rekli naj potem hodi čimveč bosa al pa v nedrsečih nogavičkah, tko da Cicibanke mogoče za zunaj, notri pa brez - moje mnenje. Saj jaz nisem toliko zaskrbljena glede ploskanja in mahanja, sploh ne. Pritisk okolice naredi tako, da potem misliš, ja saj res, moj otrok zaostaja. Sploh pri nas imamo take ekstreme - sosedov 5mesečni deček mi je pomahal in dal bravo bravo. In večina 8 in 9 mesečnikov to zna. Pa pediater te vpraša če že zna.... Pol pa zafrustriraš sam sebe. Po drugi strani pa dobro vem da otroci različno hitro dojemajo stvari in tudi vseh ne zanimajo enake stvari. In potem vidim kako zna Videk odpirati vrata na avtomobilčku, vrteti kolesa, delati brrr brrr ko vozi avtoček po tleh, narediti wow wow ko vidi kužka, in to njegovo plezanje in pretikanje vsake špranje.... in še in še drugih stvari, ki jih vrstniki ne obvladajo ... in sem potolažena... ker mojega srčka pač zanimajo bolj 'fantovske' reči. Ampak, neeee, to kar on zna, ni nič. Mora mahati in ploskati.... Mah. Bolje da sem tiho, ker se samo jezim potem.