Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 28.5.2009 21:31:21
|
|
|
|
jada
|
Živjo no danes moj Žiga praznuje 7 mesecev , kako gre hitro. Čestitke tudi Jani za pol leta. Včeraj sva imela pregled in 3 cepljenje, sedaj ima še 8160g in 69,5 cm. Uveden imava 3 obroke goste hrane, dopoldansko sadje, kosilo in popoldansko mlečno kašo. zjutraj in zvečer imava pa še mleko. Počasi mu dajem tudi že v roke žemljico, ampak sem stalno poleg ko jo gloda, liže trga... Da malo povem kaj običajno je. Dopoldan imava različno sadje, največlkat v kombinaciji s piškotom, za kosilo običajno juho zgoščeno z prepečencem, ter zelenjavo s krompirjem ali rižem ali makaroni. 2 do 3 krat na teden imava meso. Poskusila sva tudi že makarone s puranjo bolonjez omako - je prav mnjammmmm. Pomaranča - kot ti je že Andromeda svetovala, tudi jaz skuham piščamnčje meso, potem ga pa zmiksam z zelenjavo ali pa naribam, odvisno ali zelenjavo miksam ali pa jo samo z vilico pretlačim. Cepljenje - ja tudi tokrat nas je doletela reakcija v smislu malo povišane vročine in veliko sitnobe. Ponoči smo se zbujali skoraj vsako uro, no okoli 1 zjutraj sem obupala in mu dala svečko in smo potem celo do 5 spali. pojedli in še za 1 uro zaspali. Čez dan pa mu tudi ni kaj dosti pasalo, ne igranja ne sedenja, ne vozičkanja, tako da smo se kar nosili. Ampak upam da jutri mine tole razpoloženje. No v soboto šibam z otroci nazaj na morje, za približno 14 dni. Upam da bo vreme fajn, ne prevroče in ne prehladno - zahtevna ne? No šibam počivat, jutri pa bom poskusila še kaj napisati predno grem nočka
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 28.5.2009 22:51:21
|
|
|
|
onur
|
kosilo običajno juho zgoščeno z prepečencem, ter zelenjavo s krompirjem ali rižem ali makaroni. kakšno juhico kuhaš. ma ta tvoj korenjak, že kar makarone je, je dober s koščki, se mu nič ne zatika?
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 28.5.2009 23:20:55
|
|
|
|
Andromeda
|
jada - Žiga je pa že pravi gurman. Makaroni bolonjeze...hm, pri nas še kar nekaj časa ne bojo na jedilniku. Dario še ni pripravljen na bolj trdo hrano, zato mu moram vse fino speštat in zmiksat. Mu pa dam tudi večkrat košček kruha - skorjico, da malo poliže, ampak se kmalu naveliča, ko ugotovi, da je pretrd zanj Drugače pa čisto ponori, ko vidi sladoled - na palčki ala lučko, pa mu dam občasno, da malo poliže, pa še dlesni si malo pohladi. Uh, kolk je že ura. Grem kar spat. Že cel teden tako zanič spim, pa ne, da bi Dario razgrajal, ampak se kar naprej sama zbujam. Daes je bil pa sploh čuden, težek dan, tudi Dario je bil sitko... Lahko noč!
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 29.5.2009 8:42:17
|
|
|
|
jada
|
Jutro najprej ena kavica . Onur - juhice, goveja, bučna, cvetačna, korenčkova z gresom..... Makarone muu narežem na zelo drobne koščke in se mu ne zatika mu kar lepo polzi. Me je bolj strah pri skorji kruhka da ne bi preveč odgriznil in se mu ne bi zaletelo. Andromeda - tudi mi mu damo sladoled, ker čisto ponori ko ga imam jaz, ampak gledam da je vanilijev. Mu pa ni čist všeč če je premrzel se kr strese Kar se tiče makaronov in bolonjez sem poskusila ko smo imeli mi za kosilo in je ful jedel naslednjič sem mu pa pripravila in je bilo vse ok. Je pa res da je puranji bolonjez. Počasi sem nehala komlicirat za Žiga je to kar mi jemo, samo da prej vzamem vn, potem pa za nas dokončam z začimbami, pa je zaenkrat čist ok brez reakcij. No zdej pa šibam s katjo na pravooooo kavo lp
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 29.5.2009 9:18:44
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
hej pa nevem kaj je z mano, sem čisto prekurjena, ampak ne zaradi gala ker je full priden.... ponoči ne spim, zvečer ne morem zaspat, čez cel dan sem pa čisto skurjena, komaj kaj naredim..... danes grem na masažo, ker me bolijo vse mišice, jutri grem v solni tempelj, ker me pečejo pljuča... sem kot ena stara mama, ki jo kosa šlata včerej je jedel piščančka, pa mu ni preveč pasal bom naslednji teden spet poskusila. gal ima pa zjutraj sadno-mlečni zajtrk, ponavadi pasirano skuto ki ji sama zmešam sadje, ali navadnji jogurt, ki mu primešam sadje.... no, pa tudi samo sadje z piškotom, če ni skutke v hladilniku kruh ima tudi rad, dajem mu pa zaenkrat le še koruznega. popoldan ima pa kašo ali pa pa zelenjavo, ker zelenjave ne mara preveč mu je ne silim vsak dan. z kosili bova pa počasi začela. gal se ob 10h naje malice in je potem sit do 14h-15h, potem spet mleko in čez dve uri popoldanska malica, ki pa mu ne zdrži tako dolgo kot dopoldanska, ob 20h pa obvezno flaška. je vedno zelo točen jada, ko prideš nazaj iz morja pokliči kaj, zdej sem večino v arboretumu, ker je prevroče za sprehod po betonu, in sva večinoma dneva tam, s sabo imava dekco in se igrava.....
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 29.5.2009 9:34:41
|
|
|
|
Andromeda
|
Ojla! Naš jedilnik je pa takle: zjutraj: mleko dopoldne: sadje - z jogurtom, skuto ali piškotki okrog 14.00 - zelenjavca + dodatek mleko popoldanska malica: riževa kašica, danes bomo probali še gres zvečer: mleko Mi pa zadnje dni bolj malo mleka spije, zjutraj ponavadi spije le še kakih 120 ml,. prej je pa obvezno 200 ml. Zvečer pa spije normalno okrog 180-200 ml. No, se je že naveličal igralnega centra...
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 29.5.2009 13:28:38
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
jaz pa par punce pogrešam.... kje je caligula? kako kaj jaša?
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 29.5.2009 13:52:41
|
|
|
|
poli*
|
Punce, nekaj me zanima: A dajate vašim že kar običajne jogurte? Če želim skuhat gres oz. karkoli z mlekom- katerega naj uporabim? Običajno alpsko?
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 29.5.2009 14:26:16
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
jaz sem mu jogurt dala le za pokusit, redno pa je pasirano skuto ki ji sama primešam sadje. na ostalo pa ti ne znam odgovoriti...
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 29.5.2009 15:24:01
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* Punce, nekaj me zanima: A dajate vašim že kar običajne jogurte? Če želim skuhat gres oz. karkoli z mlekom- katerega naj uporabim? Običajno alpsko? Jaz mu dam kar običajni jogurt. Jaz res in podobno kuham z AM, do 1 leta naj bi bilo tako.
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 29.5.2009 15:28:58
|
|
|
|
Claudi
|
Dannnn Da se še jst mal razpišem po doooolgeeeeem času.... V torek sva imela 3. cepljenje+drugo dozo za rotavirus.Na srečo tudi v tretje brez reakcije Za seznamček:pri 6. mesecih ima 7600g in 68 cm. Drugače smo kar uredu, razen prejšnje dni, ko je bilo full vroče je bil zelo siten in jokav - nevem a ga je vročina zunaj dajala al kaj Vroč je biu full, pa čist mal oblečen, sam vročine pa ni imel.Ponoči se zbujamo okrog 1-2h, pa okrog 5-6h.Je kr mal boljš zdej Zobki - pediatrinja je rekla, da jih ima že lepo nastavljene, sam pa vprašanje kdaj bojo kej vn pokukal, lah tud čez tri mesece....Če je kej po meni, bo prej shodil kakor dobil zobke Obroka še nimamo v celoti uvedenega, še vedno rabi kmal po GH mleko oz joško Jemo že večino sadja in zelenjave, polento, rižek, kak piškotek, počasi mu moram dat za poskusit piščančka....Pa tud kakšen Hipp kozarček pride vmes Jeva pa okrog 12h, pa še zvečer okrog 18h.Sva pa z mojim zdej za RD dobila mikser, pa se mi zdi, da sm kr bolj na vilico navajena Se mi ga ne da sestavt, pa pol pucat.... Dopust komi čakam!!!Še en dober mesec, gremo pa v Biograd za en teden! Moram it, mu je že dolgčas papa
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 30.5.2009 11:03:49
|
|
|
|
Andromeda
|
Dober dan! Za začetek ena dopoldanska Dario trenutno spi, jaz grem neki na hitro zlikat, potem gremo pa v Mostec na srečanje nedonošenčkov pogledat. Lepo soboto vam želim!
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 30.5.2009 20:53:53
|
|
|
|
_katja_
|
Andromeda: ql glede Daria in fizioterapije lubenica: pojma nimam. Probaj pa bos videla če je kakšna reakcija. poli: jaz sem prvič hotla mango, kar čez pol prerezat. Nisem vedla, da ima koščico notri...hih.... zdaj vem kosila: Mi jemo za kosilo krompir + zelenjava (cvetaca, bucke, brokoli, kolerabica, korenje, grah, zel.paprika, špinaca), ali pa ajdovo kaso z zelenjavo, ali pa rizek ali polenta. Probali smo že goveje meso iz juhe in piščančka. Mu na drobno narežem. Pa malo olivnega olja dam zraven in rahlo solim. Ne pasiram več, ampak stlačim z vilicami in gre Nacetu super v slast. Zaenkrat še ves obrok zmešam in vse skupaj je. Juhico bomo začeli kmalu uvajat pri kosilu. hranjenje: Dopoldne imava sadno malico: pol manga + jabolko (sveze) ali hruška, ali banana in pol manga, banana +jabolko, itd.... Nekje od 8,00 do 10,00 ure (odvisno od noci), potem kosilo, čez 4 ure, popoldanska malica je mlečna kaša ponavadi s kakšnim okusom, zvecer dojenje, ponoci 1 ali 2 krat flaska (230 ml), in zjutraj dojenje. Pomar*anča*: kako kaj počutje? Boljše? mlečni izdelki: zaradi težav s kožo, po nasvetu pediatrinje, bom še počakala. Jaz pa že normalno jem mlečne izdelke. Nace ni nič slabše kože. Tako da očitno ni od hrane. V četrtek smo imeli cepljenje in je vse ok. Podatki pa 7750 g in 65 cm. Danes pa je ven pokukala prva š**** zobka Lep večer!
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 30.5.2009 21:08:29
|
|
|
|
Andromeda
|
Mi smo pa rahlo utrujeno od Mosteca, Dario spi, jaz pa neki blizim pred računalnikom, pa spet mam toooooolk dela s cunjami V Mostecu je blo luštno, srečali stare znance, med njimi tudi orko in Emo, pa našo charley - njena dvojčka sta takooo luštna fantka, pa tako lepih velikih plavih okic še nisem videla... Podobna sta si kot jajce jajcu, edino Mak je 1 kilco težji od svojega bratca.
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 30.5.2009 21:15:14
|
|
|
|
letalo
|
zjutraj: mleko dopoldne: sadje - z jogurtom, skuto ali piškotki okrog 14.00 - zelenjavca + dodatek mleko popoldanska malica: riževa kašica, danes bomo probali še gres zvečer: mleko JA MENE PA ZANIMA SLEDEČE: V PIŠKOTIH IN GRESU JE GLUTEN, KAJNE? MENI JE PATRONAŽNA REKLA NAJ POČAKAM DO 8 MESECA A MISLITE DA JE TO MALO PRETIRAVALA? PRAV TAKO MI DO 8 MESECA NE PRIPOROČA FERMENTIRANIH MLEČNIH IZDELKOV ALA SKUTA, JOGURT,...? NE VEM SEJ MOGOČE PA JAZ KOMPLICIRAM....HVALA ZA MNENJE,LP
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 30.5.2009 21:17:31
|
|
|
|
orka
|
hej hoj tudi mi smo po Mostecu kr dol popadl...Ema danes ni vsega skupaj spala niti uro.Sedaj pa upam da bo kr do poznega jutra potegnla,hahaha to bi se mi zdelo...nam je bilo pa všeč bomo ponovili,pa bilo je prav fino videt vse punce k smo ble skupaj v por., andromeda tudi vas. Pa še to,se mi zdi ko da je z včeri na dans zrasla za par cm ...so ji že 68-ke premjhne,pa smo jo zmerli in ima lih tolk al pa kak cm več, še dobr da nismo velik kupil ker ne vem če je vsega skupaj 1 mesec imela to št.
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 30.5.2009 21:26:51
|
|
|
|
orka
|
pa sem vam pozabila povedat pa je tega že nekaj časa minilo in upam da ne bom kregana...jaz malo pri nosečkah čekiram ...se še spominjate špelke12? je bila noseča z z nami in ji ni uspelo, potem je letos poskusila znova in se je prijelo , na uz so ji rekli da vrečka je a ploda ni, in so jo že na abrazijo poslali a ji notranji glas ni dal miru in je čez par dni odšla še ne en uz in glej ga zlomka srček je delal ko tavelik,sedaj mora doma strogo počivati ker je pred kratkim skoraj doživela inf. zaradi strdka ki se je preveč približal....stran s slabimi novicami....uglavnem se mi zdi da je sedaj že na polovici,pdp ima pa oktobra...na kratko je to to....go špelka go ...
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 31.5.2009 8:47:27
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: letalo JA MENE PA ZANIMA SLEDEČE: V PIŠKOTIH IN GRESU JE GLUTEN, KAJNE? MENI JE PATRONAŽNA REKLA NAJ POČAKAM DO 8 MESECA A MISLITE DA JE TO MALO PRETIRAVALA? PRAV TAKO MI DO 8 MESECA NE PRIPOROČA FERMENTIRANIH MLEČNIH IZDELKOV ALA SKUTA, JOGURT,...? NE VEM SEJ MOGOČE PA JAZ KOMPLICIRAM....HVALA ZA MNENJE,LP Gluten uvajam zadnji teden, naša patronažna pravi, da po 7. mesecu se ga lahko uvaja. Mlečni izdelki - uradno kao po 9. mesecu, še 2 leti nazaj pa je bilo ql po 7. mesecu. Imamo pa itak negativne alergijske teste, zato je rekla patronažna, da lahko že pri 7 mesecih poskusimo. No, šibam v trgovino, ker včeraj zaradi Mosteca nismo "obavili" shoppinga. Potem pa k tašči na kosilo, uf...
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 31.5.2009 21:07:32
|
|
|
|
Andromeda
|
A tukaj se pa spet cel dan ni nič dogajalo No, mi smo spet bili večino dneva zdoma, prišli smo šele pred slabo urco nazaj, ko Dario ponavadi že sladko spi. Ker je bil že čisto na koncu, sem ga samo umila in mu dala flašo, potem se je pa v postelici razbudil in vrtel ter metal igrače, da je blo veselje. Jutri moramo spet prej vstat, ker imamo fizioterapijo. Zadnjih par dni nismo nič vadili (pa sej tud ni nič posebnih navodil dala)...
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 31.5.2009 21:47:48
|
|
|
|
mojsoncek
|
cer... za nami se en pester vikend... je vceraj tavelik praznoval in smo imeli na pikniku 40 ljudi sicer pa nic novega in nic posebnega, pestro-pestro-pestro, zato se tudi nic kaj dosti ne javljam. letalo, dobi se tudi piskote brez glutena... jaz sem jih kupila v DMu... Plasmon - eni so brez glutena (na osnovi koreuze in riza), eni pa z gutenom. Na skatli od teh brez glutena je narisana flaska, ker so namenjeni tudi temu, da das v mleko piskotek ali dva, da je bolj nasitno. Jaz ga dam Nejcu vcasih v jabolcno kasico. Sicer pa bom jaz naredila pri Nejcu tako kot pri prvemu... mlecni izdelki po dopolnjenemu 7. mesecu, gluten pa po dopolnjenemu 8. mesecu. No, ja ko smo ravno pri hrani, je pa res nekaj novega tudi pri nas... od danes ima Nejc 1 obrok goste hrane in sicer sadni. Danes sem mu zmiksala banano in mango in je pojedel vseh 150 ml, site je bil pa tudi 4 ure . In flaske ni nic pogresal . Jutri pa zacneva z uvajanjem zelenjavce. Ja nic, grem se kuhinjo v red spravit, potem pa spat!
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 1.6.2009 6:50:02
|
|
|
|
_katja_
|
mornin' Končno spet enkrat jutranja za vse:) Smo prišli včeraj šele ob 21,00 domov iz Mute, kjer je imel dragi treking. Tamal je bil priden, tako da smo imeli lep dan. Edin sonce je mal preveč pržigal, pa nobene konkretne sence ... tako da sem imela naravni solarij. Kolk je glede tega glutena in mlečnih stvari čudno. Meni je pa Pediatrinja rekla, naj z mlečnimi izdelki počakam, gluten pa lahko začnem (pa smo stari dobrih 6 m). Vidim, pa da ve pa prej mlečne izdelke kot gluten. Mah....ko bi se poenotili v mnenjih tile pediatri..... Danes greva pa z Nacetom in mojidvema v Kranjsko goro mal na izlet, pa nekam malo peš hodit. Tko da se greva spet potepat:))))) Uživejte in lep dan! K
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 1.6.2009 8:59:25
|
|
|
|
Andromeda
|
Dobro jutro! Mi smo že iz fizioterapije, Dario je ves utrujen zaspal, jaz pa jem zajtrk. Potem se grem pa učit, ker imam v planu naslednji torek en izpit it delat. mnenj o uvajanju GH je pa toliko, kot je dohtarjev. Jaz se držim listka, ki mi ga je dala patronažna na zadnjem obisku. Manj kompliciramo, boljš je. Kaj pa včasih, ko so nas futrali samo s KM, pri 4 mesecih smo jedli goveje župce, pri 6. pa kruh?
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 1.6.2009 10:26:45
|
|
|
|
onur
|
Katja od koga imaš ajdovo kašo? Jaz sem jo kupila od žita, vendar ko se skuha gredo leščine dol in mi je to bad.
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 1.6.2009 18:49:15
|
|
|
|
_katja_
|
Onur: Ajdovo kašo imam iz enga mlina tukaj v Radomljah. Mislim, da je Kraljev mlin. Ampak dvomim da jo imajo v trgovini.
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 1.6.2009 19:55:28
|
|
|
|
poli*
|
Orka- jaz se spomnim špelke in sem bila prav vesela, da je ponovno zanosila! Nisem pa vedela, da je imela zopet zaplete škoda res, da imajo eni tako smolo. Se bodo pa letos veselili
|
|
|
Letošnji dopustMiška2006Kje si boste privoščili letošnji dopust?morje-SLO (
14%)
morje-tujina (
56%)
hribi (
5%)
toplice (
6%)
drugo (
4%)
si ga ne bom privoščil (
15%)
Število vseh glasov: 309Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!