christiana21
|
Evo, jaz se spet javljam. Depresija me daje, ker ne morem imet svoje punčke 24ur pri sebi . Danes sem bila z njo nekaj uric z pavzami za kavo (izsiljene pavze zaradi sesterskih kapric), več tak ne gre, ker pol je za njih že čas, da se gre domov ali pa v sobo (če si tam), ker otrok mora spat (očitno na komando). Za vsak drek naši palčici jemljejo kri (delajo preiskave, pa ne ugotovijo nič, pa te preiskave spet ponavljajo, pa delajo plisnske teste,..), govorila sva z zdravnico in je rekla, da gre mala v začetku naslednjega tedna na pediatrijo (kar ne verjamem, ker so to že 5krat rekli, pa ni šla, sicer pa so dva dni nazaj omenjali, da naj bi šla včeraj na kirurgijo iz int.nege, šele potem na pediatrijo, pa ni šla nikamor, zdaj bo očitno šla kar na pediatrijo, čeprav mi že dva tedna govorijo, da mora najprej na kirurgijo, šele nato je pediatrija) . Bolj ko jih sprašujeva z Bogdanom, manj povejo, ko pa jim poveš naj se zjasnijo, pa govorijo vse nekako zamotrano v celofan, da jih niti filozof ne bi razumel. Zdravniki govorijo, da malo čaka še cel kup preiskav, ampak ji ne morejo naenkrat toliko krvi vzet, ker je mala in nima toliko krvi, zato so ji namestili danes nov kateter (kot, da že ni dosti prepikana, ker ji skoraj vsak dan vzamejo 10 ml krvi za neke preiskave iz katerih še niso ugotovili nič), v kateter pa naj bi vstavili transfuzijo z krvjo, ker sama nima več toliko krvi za vse njihove preiskave in ji zaradi jemanja krvi kvaliteta le te pada ( pred dvema dnevoma so ji pa prejšnjo transfuzijo odstranili in dali kateter ven, zdaj pa vse jovo na novo). Da pa se mi bo dokončno zmešalo je pa krivo to, da še vedno nihče ne ve zakaj ni rastla, še vedno ne vejo niti približno kdaj bo doma (kljub temu, da naj bi z malo bilo vcse ok in stabilno), pa še odvajala ji dajejo, da pribl 1/2 teže, ki jo v dnevu ali dveh dobi, zbijejo (npr, včeraj je imela 1740g, danes jih ima 1700), in tako mala niha s težo vsak dan (bila je že na 1770, pa so zbili). Rekli pa so, da more imet nekje 2300 g za odpust domov. Ko bo s takim tempom ona imela čez 2 kg, bo že tak znala pisat.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|