Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:17:43
|
|
|
|
blaža
|
Testo: 200 g moke 75 g mrzlega masla 6 do 7 žlic mrzle vode ščep soli Nadev: 500 g češenj, brez koščic 3 žlice sladila (ali sladkorja za posip) Preliv: v pol litrski lonček dodamo: 2 veliki jajci 2 dl sladke smetane 1 zvrhano žlico gustina 2 do 3 žlice sladila ali sladkorja nekaj kapljic vanilije ščep soli toliko mleka, da bo vsega skupaj 5 dl Testo: najprej res na hitro zamesimo testo, ki ga zavijemo v plastično folijo in postavimo na hladno vsaj za pol ure. Testo razvaljamo 2 do 3 mm na debelo in ga damo na s peki papirjem prevlečen model za torto. Testa bo verjetno za 2 piti. Na testo stresemo češnje in jih posujemo s sladilom ali sladkorjem. Jajčka, mleko in ostale sestavine na hitro premešamo (jaz delam to v Tupperware shaker-ju). Tekočine naj bo pol litra. To polijemo po češnjah in pečemo v pečici na spodnji rešetki pri 190 stopinjah 50 do 60 minut ali toliko časa, da je pita lepo zlato rjava. Mi jo imamo najraje še malo toplo. Testa bo več kot samo za eno pito. Predlagam, da višek testa razvaljate v primeren obseg za vaš pekač, ga zavijete v peki papir, spravite v plastično vrečko in zmrznete. To testo se uporablja za Quiche, Ameriško jabolčno pito in tudi mesne zavitke. Res ga je enkratni imeti pri roki, še posebej, ker sicer s to pito sicer ni nobenega dela. Namesto češenj uporabljajo Švicarji razpolovljene slive in marelice, na 2 cm koščke narezano rabarbaro, pa tudi na tanke lističe narezana jabolka. kej takega je mogoče tudi dobro, ma uni biskvit z sadnjem je še bolj enostaven pa manj materijala. No tale je na slikici zgledala kot ena okrogla pita z češnjami.
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:21:43
|
|
|
|
ella79
|
čer dete spi že pol ure, jaz bom pa pomoje tudi kmal sem čist zmatrana danes pa končno sem zavrtela številko majstra za klime, tako da upam, da bo res še to poletje včeri sem bila v šopingu za Zojo, je oblečena in obuta do konec poletja. En dan grem pa še zase, Zojo v varstvo in upam, da tudi kako vrečko potem domov prinesem
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:24:11
|
|
|
|
blaža
|
3 jajca 10 žlic moke 10 žlic olja 5 žlic sladkorja 5 žlic rjavega sladkorja 1 pecilni prašek 1 vanilijev puding 1 liter izkoščičenih češenj ali višenj Sladkor in rumenjake penasto vmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom, olje, vanilijev puding, na koncu pa narahlo vmešamo sneg iz beljakov. Pekač namastimo, potresemo z drobtinami, naložimo najprej češnje ali višnje, čez prelijemo biskvitno maso. Pečemo pri 175 stopinjah. EVO KEJ TAKEGA SEM MISLILA BLACKY
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:25:33
|
|
|
|
blaža
|
evo ta zadnji je češnjev biskvit in je res hitro narjen. če želi kera ga lahko prepiše in speče za nedeljo.
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:31:14
|
|
|
|
Februarka08
|
Čer. Ella, kje si pa bila v šopingu, če ni skrivnost, ker jaz bi tud mogla it Pri nas tako veter vleče, da me je prav strah upam, da ne bo kaj hujšega... Glede peciva pa - če mi uspe, bom spekla enga, ki ima ful dober naslov Črnc brez jajc z veliko banano
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:43:51
|
|
|
|
Blacky*
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Testo: 200 g moke 75 g mrzlega masla 6 do 7 žlic mrzle vode ščep soli Nadev: 500 g češenj, brez koščic 3 žlice sladila (ali sladkorja za posip) Preliv: v pol litrski lonček dodamo: 2 veliki jajci 2 dl sladke smetane 1 zvrhano žlico gustina 2 do 3 žlice sladila ali sladkorja nekaj kapljic vanilije ščep soli toliko mleka, da bo vsega skupaj 5 dl Testo: najprej res na hitro zamesimo testo, ki ga zavijemo v plastično folijo in postavimo na hladno vsaj za pol ure. Testo razvaljamo 2 do 3 mm na debelo in ga damo na s peki papirjem prevlečen model za torto. Testa bo verjetno za 2 piti. Na testo stresemo češnje in jih posujemo s sladilom ali sladkorjem. Jajčka, mleko in ostale sestavine na hitro premešamo (jaz delam to v Tupperware shaker-ju). Tekočine naj bo pol litra. To polijemo po češnjah in pečemo v pečici na spodnji rešetki pri 190 stopinjah 50 do 60 minut ali toliko časa, da je pita lepo zlato rjava. Mi jo imamo najraje še malo toplo. Testa bo več kot samo za eno pito. Predlagam, da višek testa razvaljate v primeren obseg za vaš pekač, ga zavijete v peki papir, spravite v plastično vrečko in zmrznete. To testo se uporablja za Quiche, Ameriško jabolčno pito in tudi mesne zavitke. Res ga je enkratni imeti pri roki, še posebej, ker sicer s to pito sicer ni nobenega dela. Namesto češenj uporabljajo Švicarji razpolovljene slive in marelice, na 2 cm koščke narezano rabarbaro, pa tudi na tanke lističe narezana jabolka. kej takega je mogoče tudi dobro, ma uni biskvit z sadnjem je še bolj enostaven pa manj materijala. No tale je na slikici zgledala kot ena okrogla pita z češnjami. ravno tega sem brala.... mmmmmmmm njami
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:45:18
|
|
|
|
Blacky*
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža 3 jajca 10 žlic moke 10 žlic olja 5 žlic sladkorja 5 žlic rjavega sladkorja 1 pecilni prašek 1 vanilijev puding 1 liter izkoščičenih češenj ali višenj Sladkor in rumenjake penasto vmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom, olje, vanilijev puding, na koncu pa narahlo vmešamo sneg iz beljakov. Pekač namastimo, potresemo z drobtinami, naložimo najprej češnje ali višnje, čez prelijemo biskvitno maso. Pečemo pri 175 stopinjah. EVO KEJ TAKEGA SEM MISLILA BLACKY tega bom pa probala.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:46:09
|
|
|
|
Blacky*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Čer. Ella, kje si pa bila v šopingu, če ni skrivnost, ker jaz bi tud mogla it Pri nas tako veter vleče, da me je prav strah upam, da ne bo kaj hujšega... Glede peciva pa - če mi uspe, bom spekla enga, ki ima ful dober naslov Črnc brez jajc z veliko banano
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:51:10
|
|
|
|
Stipe air force
|
Ceeeeeeeeer.... Navodila kako se pride na plac picknika... jutri zjutraj tocno ob 9ih !!!!!! Ciao... greva s Seflo v kino prvic po stirih letih... ... Carica pa mirno spi ker jo vahta babiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:51:14
|
|
|
|
buči
|
Čer. No, sem oddelala petek ... Domov sem prišla ob 19.09. Od zjutraj ... Moj je Tilna peljal k P, ima zdaj šesto bolezen. Se je čuval pri tašči, je tulil pol dneva, nič jedel, nič pil. Ko je zagledal atija, je bilo že bolj, ko sem prišla še jaz, se je že smejal in me hecal. Torej je le pogrešal naju. Najbržć. Si tako razlagava ... Je pa takooooooooooooooooooo tečen ...
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:52:00
|
|
|
|
buči
|
stipiča, uživajta!
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 20:56:33
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Čer. Ella, kje si pa bila v šopingu, če ni skrivnost, ker jaz bi tud mogla it Pri nas tako veter vleče, da me je prav strah upam, da ne bo kaj hujšega... Glede peciva pa - če mi uspe, bom spekla enga, ki ima ful dober naslov Črnc brez jajc z veliko banano v KR, za kam drugam žal med tednom ni časa tale sladica se sliši noro dobro Jaz bom pa jutri pekla sončni zahod mmmmm dobr dobr
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:02:15
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Ceeeeeeeeer.... Navodila kako se pride na plac picknika... jutri zjutraj tocno ob 9ih !!!!!! Ciao... greva s Seflo v kino prvic po stirih letih... ... Carica pa mirno spi ker jo vahta babiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:04:35
|
|
|
|
Blacky*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Ceeeeeeeeer.... Navodila kako se pride na plac picknika... jutri zjutraj tocno ob 9ih !!!!!! Ciao... greva s Seflo v kino prvic po stirih letih... ... Carica pa mirno spi ker jo vahta babiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:09:02
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Ceeeeeeeeer.... Navodila kako se pride na plac picknika... jutri zjutraj tocno ob 9ih !!!!!! Ciao... greva s Seflo v kino prvic po stirih letih... ... Carica pa mirno spi ker jo vahta babiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!! blacky, a ti meni ploskaš
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:19:53
|
|
|
|
Blacky*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Ceeeeeeeeer.... Navodila kako se pride na plac picknika... jutri zjutraj tocno ob 9ih !!!!!! Ciao... greva s Seflo v kino prvic po stirih letih... ... Carica pa mirno spi ker jo vahta babiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!! blacky, a ti meni ploskaš lahko tudi
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:26:01
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Ceeeeeeeeer.... Navodila kako se pride na plac picknika... jutri zjutraj tocno ob 9ih !!!!!! Ciao... greva s Seflo v kino prvic po stirih letih... ... Carica pa mirno spi ker jo vahta babiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!! blacky, a ti meni ploskaš lahko tudi sej sem bla res zdele pridna, sem mal slikce organizirala pa un črnc brez jajc z veliko banano se mi lušta
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:26:22
|
|
|
|
Blacky*
|
danes pa ne da sem full utrujena, še zebe me za znoret grem pod dekco nočka
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:27:56
|
|
|
|
mala_pikica
|
Halo punce, kako ste kaj? Sem prišla samo na hitro pogledati, če je Stipe že dal opis poti, pa vidim, da bo komaj jutri . kako pa se sploh reče kraju kjer bo piknik? Pa še ura me zanima, kdaj se dobimo? Se opravičujem, če je bilo že kje napisano, ampak sem šla res samo zelo, zelo na hitro skozi.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:28:44
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Ceeeeeeeeer.... Navodila kako se pride na plac picknika... jutri zjutraj tocno ob 9ih !!!!!! Ciao... greva s Seflo v kino prvic po stirih letih... ... Carica pa mirno spi ker jo vahta babiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!! blacky, a ti meni ploskaš lahko tudi sej sem bla res zdele pridna, sem mal slikce organizirala pa un črnc brez jajc z veliko banano se mi lušta zdej sem ga šla pa na netu najdt zdej mi šele dela lušte
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:31:40
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala_pikica Halo punce, kako ste kaj? Sem prišla samo na hitro pogledati, če je Stipe že dal opis poti, pa vidim, da bo komaj jutri . kako pa se sploh reče kraju kjer bo piknik? Pa še ura me zanima, kdaj se dobimo? Se opravičujem, če je bilo že kje napisano, ampak sem šla res samo zelo, zelo na hitro skozi. ne skrbi boš zagotovo našla mi pojma nismo imeli kje je to, sam da je na hribčku oz. pod hribčkom, pa smo se točno pred njihovo hišo pripeljali
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:39:12
|
|
|
|
blaža
|
Evo še par slikic od naše kopalnice. lillchi evo lučke, ki si vprašala, da poslikam. Se opravičujem, ki ene so narobe obrnjene, ma sej se vidi.
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:39:33
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Ceeeeeeeeer.... Navodila kako se pride na plac picknika... jutri zjutraj tocno ob 9ih !!!!!! Ciao... greva s Seflo v kino prvic po stirih letih... ... Carica pa mirno spi ker jo vahta babiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!! blacky, a ti meni ploskaš lahko tudi sej sem bla res zdele pridna, sem mal slikce organizirala pa un črnc brez jajc z veliko banano se mi lušta zdej sem ga šla pa na netu najdt zdej mi šele dela lušte no, pol ga bom pa res nardila
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 21:51:42
|
|
|
|
blaža
|
jaz bi tudi črnca z banano!!!
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 22:05:25
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža jaz bi tudi črnca z banano!!! z jajci al brez nočko
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdrava črevesna mikrobiotaČrevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Heroji furajo v pižamah8. sezona prinaša osredotočenost na odnose, zaupanje in odgovornost. S Krisom Guštinom in Guštijem odpirajo tematiko odn...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?