Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 8:38:35
|
|
|
|
Februarka08
|
Jutro. No, včerajšnji večer je bil le nekaj posebnega potem danes zjutraj sem pa dobila prelep sms od kolegice da je srečka ma sem vesela Dolenjka hvala Stipetu. Zdaj more pa še mojga prepričat, ker je on bolj za ne kot pa za ja no, ampak ga bom že prepričala sej samo da dež ne bo šel, pa bo vse ok Vsem lep dan, uživajte v zadnjem delovnem dnevu ta teden
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 9:04:50
|
|
|
|
Blacky*
|
daan, evo mene back in office... a bom zdržala ati in Val sta šla na delovno terapijo in čakam na poročilo . No še malo pa piiiikniiiik.... vremenska napoved pa je zaenkrat ok.... mi smo tudi mnenja da je pomembno druženje
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 10:04:19
|
|
|
|
bamby
|
blaža, mi imamo prvi roditeljski sestanek za prvošolčke drug teden, tako da ti bom lahko kaj povedala IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Bamby... rajs prid in prnes na picknik kej ocvirkovke kot da kurs da bo slabo vreme, ti hudic Notranjski ... (lih pase ob Maxovih svinjarijah)... A veš, da sem mojemu ravno danes predlagala, da bi jo spekla, pa ni bil za, tako da so sestavine še v dobrem . IZVIRNO SPOROČILO: ella79 bamby a če daš Anaji po kozarčku piti, tudi noče joj 40 vročine Kozarec, slamica, flaška, lonček..... vse probamo, pa ne gre. Danes je malce boljša, ker je bila vročina le malo nad 38, zddaj jo pa trenutno nima, ker je zjutraj dobila svečko (za sirup ni hotela ust odpret ). Pit pa še vedno noče. Zjutraj je spila malo več kot 1 dcl mleka, ostalega nič. Pa zdej je pojedla nekaj čokolinota. Počasi napredujemo, ko bo pa začela pit, smo pa na konju! Kopat se še vedno noče . Ravno sedaj, ko bi ji fajn naredila kopel, se noče niti noter vsest in se dere. Včeraj sem jo potem samo malo polivala, itak je bilo dretja. Ne vem, kaj je s tem otrokom. Vsi se tako radi kopajo, tudi ona se je, zdaj pa že nekaj časa .... za 2. del!!!
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 10:49:42
|
|
|
|
listek1
|
dan no, mi smo bili včeraj pri zdravniku in ima david gnojno angino sva dobila amoksiklav antibotik, saturacija je bila pa spet neki nizka. Je rekla, če do sobote ne bo vsaj nekaj izboljšanja moramo iti v dežurno. No danes ponoči nismo spet nič spali, je skoz jokal in se premetaval. Jedel ni spet nič, ampak HB saj pije. sem ga mela spet skoz v naročju, in ne morem nič. Zdele mi je ratal pojest in spit kavo, ker spančka. Pa še to se je že vmes zbudu, ampak mi je uspelo, da je zaspal nazaj. Vročino imamo še vedno, zbijemo jo samo do 38, nižje ne gre No bomo videli kako bo do jutri. za 2.del. ste ble pridne včeri. Bamby - upam, da se tudi Anaja čimprej pozdravi, ker tele vročine pri otrocih so ubitačne
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 10:54:45
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: listek1 dan no, mi smo bili včeraj pri zdravniku in ima david gnojno angino sva dobila amoksiklav antibotik, saturacija je bila pa spet neki nizka. Je rekla, če do sobote ne bo vsaj nekaj izboljšanja moramo iti v dežurno. No danes ponoči nismo spet nič spali, je skoz jokal in se premetaval. Jedel ni spet nič, ampak HB saj pije. sem ga mela spet skoz v naročju, in ne morem nič. Zdele mi je ratal pojest in spit kavo, ker spančka. Pa še to se je že vmes zbudu, ampak mi je uspelo, da je zaspal nazaj. Vročino imamo še vedno, zbijemo jo samo do 38, nižje ne gre No bomo videli kako bo do jutri. za 2.del. ste ble pridne včeri. Bamby - upam, da se tudi Anaja čimprej pozdravi, ker tele vročine pri otrocih so ubitačne
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 11:06:18
|
|
|
|
bamby
|
listek, se čisto strinjam s tabo glede vročin . Trenutno smo glede tega na istem kot vi, le da ima Anaja verjetno le virozo, ker jo je imel tudi Tim prejšnji teden. In ko jo ima eden, se naleze še ta drugi...... začarani krog. Za Davida pa je moja največja želja čimprejšnja ozdravitev in nič več bolezni. Vi jih boste imeli že vnaprej zadosti, toliko se vam kar naprej vleče . Zate pa za lažje prenašanje! Moja madam trenutno spi... že skoraj eno uro . Upam, da ji ne gre spet vročina gor. Zdaj sva sami. Tim je šel v vrtec, ati pa k hiški delat. Pa taka obletnica
|
|
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 11:15:53
|
|
|
|
dolenjka
|
Dan Tako, mi2 sva že s terapije Carica je bila super pridna, ampak mi je spet 10 minut pred domom zaspala, tako da sem jo samo naprje v posteljo nesla in upam, da bo vsaj do 12h zdaj spala in tako nabrala uro in pol Nič mi ni všeč da je šla tako zgodaj spat, sam kaj čem, če se tut zbudila ni med slačenjem Jaz sem pa zdaj v miru pozajtrkovala, ker prej nisem uspela Sem si privoščila 2 kosa pehtranove potičke in sadni jogurt Zdej grem pa mal skidat, pa F5 bom vmes stiskala, če se me katera usmili in kaj počveka za bolančke in njihove mamice
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 11:31:11
|
|
|
|
dolenjka
|
Samo kuhinjo sem na brzino pokidala, pa se mi nič ne da več Dela ful, volje tudi, energije pa ne Najboljš da grem za 15 minut na kavč, se bo ziher tamala zbudila in bo konc veselja
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 11:42:33
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka Samo kuhinjo sem na brzino pokidala, pa se mi nič ne da več Dela ful, volje tudi, energije pa ne Najboljš da grem za 15 minut na kavč, se bo ziher tamala zbudila in bo konc veselja Zdaj ko imaš mir, se ulež na kavč, noge v luft in uživaj ko se zbudi, boš spet 100% njena. Meni uspeva Zdele pride gor, ji dam skutko, potem gre spat, jaz pripravim za kosilo, pa grem spet mal ležečki. Še taščo mam baje za pobarvat no, to enkrat vmes... Mormo it pa popoldne v Kranj, ne vem če bom šla zraven,bi mogla pa v lekarno, da kupim tamali ene vitamine pa pojma nimam kaj mi bojo že tam svetovali... itak vam ne bom več jamrala, vem da vam ne smem več, ampak dopoldne sem kar jokala, ker ta punca noče jest upam da je res samo doba, ker tud sadja ne mara več predvidevam da ma premal vitaminov, nekaj ji morm kupt ok, ne bom več... Grem jo počakat, že komaj čakam da ji dam lupčka
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 12:46:46
|
|
|
|
dolenjka
|
Tako, princeska je spala polni 2 uri in se zbudila ful nasmejana in razoložena. Zdaj že kocke sestavlja in na debelo debatira z mano Zdaj ji dam jogurt pa mal peciva, pol pa očistim zelenjavo za župco in greva en krog pred hišo s kolesom po senčki
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:04:25
|
|
|
|
pina-1
|
dan. pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. pa bomo spet tečni ker bomo morali biti v bajti. drugače smo pa super spali in smo super spali. samo v službi je blo malo gužve, tako da nisem mogla čvekat, ker je blo treba delat
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:36:34
|
|
|
|
srečka nosečka
|
dan, pri nas je pa sonček in čuden veter. Danes ni moj dan, komaj še sedim za mizo, tako sem brez energije in volje. Komaj čakam, da mine. dolenjka - a obe se vozita s kolesom? ali samo tara? Lana ful uživa na kolesu, le takrat, ko je treba dat čelado gor, moraš pohitet in nato skočit hitro na kolo, ker drugače se dere kot -ek. februarka - jaz mali dajem sirup od ameriškega slamnika. Mi ga je tudi P priporočala, pa čeprav je mala pridna jedka in je vse. Sirup je sicer (meni), mala ga pa obužuje in bi kar sve naenkrat popila. IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. a boš spet šlape na marelo obesila in kiklo v luft držala
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:39:39
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka dan, pri nas je pa sonček in čuden veter. Danes ni moj dan, komaj še sedim za mizo, tako sem brez energije in volje. Komaj čakam, da mine. dolenjka - a obe se vozita s kolesom? ali samo tara? Lana ful uživa na kolesu, le takrat, ko je treba dat čelado gor, moraš pohitet in nato skočit hitro na kolo, ker drugače se dere kot -ek. februarka - jaz mali dajem sirup od ameriškega slamnika. Mi ga je tudi P priporočala, pa čeprav je mala pridna jedka in je vse. Sirup je sicer (meni), mala ga pa obužuje in bi kar sve naenkrat popila. IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. a boš spet šlape na marelo obesila in kiklo v luft držala Ne ne, samo Tara, ni mami za na kolo, je antišporten tip totalno. Smo ji zdaj kupili 3kolesnik in tko uživa, se pelje ko Tito
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:42:59
|
|
|
|
Februarka08
|
SN hvala za nasvet
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:44:08
|
|
|
|
srečka nosečka
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka dan, pri nas je pa sonček in čuden veter. Danes ni moj dan, komaj še sedim za mizo, tako sem brez energije in volje. Komaj čakam, da mine. dolenjka - a obe se vozita s kolesom? ali samo tara? Lana ful uživa na kolesu, le takrat, ko je treba dat čelado gor, moraš pohitet in nato skočit hitro na kolo, ker drugače se dere kot -ek. februarka - jaz mali dajem sirup od ameriškega slamnika. Mi ga je tudi P priporočala, pa čeprav je mala pridna jedka in je vse. Sirup je sicer (meni), mala ga pa obužuje in bi kar sve naenkrat popila. IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. a boš spet šlape na marelo obesila in kiklo v luft držala Ne ne, samo Tara, ni mami za na kolo, je antišporten tip totalno. Smo ji zdaj kupili 3kolesnik in tko uživa, se pelje ko Tito a tako? Kakšen trikolesnik ste nabavili?
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:44:30
|
|
|
|
srečka nosečka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 SN hvala za nasvet malenkost
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:47:33
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka dan, pri nas je pa sonček in čuden veter. Danes ni moj dan, komaj še sedim za mizo, tako sem brez energije in volje. Komaj čakam, da mine. dolenjka - a obe se vozita s kolesom? ali samo tara? Lana ful uživa na kolesu, le takrat, ko je treba dat čelado gor, moraš pohitet in nato skočit hitro na kolo, ker drugače se dere kot -ek. februarka - jaz mali dajem sirup od ameriškega slamnika. Mi ga je tudi P priporočala, pa čeprav je mala pridna jedka in je vse. Sirup je sicer (meni), mala ga pa obužuje in bi kar sve naenkrat popila. IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. a boš spet šlape na marelo obesila in kiklo v luft držala Ne ne, samo Tara, ni mami za na kolo, je antišporten tip totalno. Smo ji zdaj kupili 3kolesnik in tko uživa, se pelje ko Tito a tako? Kakšen trikolesnik ste nabavili? Točno tegale http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=197465 je imela še nekaj šuškov na zalogi od rojstnega dne, pa jaz nek bon zvestobe in smo napraskal Sam mi ni žal ko vidimkako uživa, je bil res dober nakup
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:47:44
|
|
|
|
pina-1
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka dan, pri nas je pa sonček in čuden veter. Danes ni moj dan, komaj še sedim za mizo, tako sem brez energije in volje. Komaj čakam, da mine. dolenjka - a obe se vozita s kolesom? ali samo tara? Lana ful uživa na kolesu, le takrat, ko je treba dat čelado gor, moraš pohitet in nato skočit hitro na kolo, ker drugače se dere kot -ek. februarka - jaz mali dajem sirup od ameriškega slamnika. Mi ga je tudi P priporočala, pa čeprav je mala pridna jedka in je vse. Sirup je sicer (meni), mala ga pa obužuje in bi kar sve naenkrat popila. IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. a boš spet šlape na marelo obesila in kiklo v luft držala ne ne danes sem v kabojkah pa v skoraj zimskih čevljih. vsaj enkrat sem zadela obutev in vreme
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:50:13
|
|
|
|
srečka nosečka
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka dan, pri nas je pa sonček in čuden veter. Danes ni moj dan, komaj še sedim za mizo, tako sem brez energije in volje. Komaj čakam, da mine. dolenjka - a obe se vozita s kolesom? ali samo tara? Lana ful uživa na kolesu, le takrat, ko je treba dat čelado gor, moraš pohitet in nato skočit hitro na kolo, ker drugače se dere kot -ek. februarka - jaz mali dajem sirup od ameriškega slamnika. Mi ga je tudi P priporočala, pa čeprav je mala pridna jedka in je vse. Sirup je sicer (meni), mala ga pa obužuje in bi kar sve naenkrat popila. IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. a boš spet šlape na marelo obesila in kiklo v luft držala Ne ne, samo Tara, ni mami za na kolo, je antišporten tip totalno. Smo ji zdaj kupili 3kolesnik in tko uživa, se pelje ko Tito a tako? Kakšen trikolesnik ste nabavili? Točno tegale http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=197465 je imela še nekaj šuškov na zalogi od rojstnega dne, pa jaz nek bon zvestobe in smo napraskal Sam mi ni žal ko vidimkako uživa, je bil res dober nakup FENSI ŠMENSI ups črke ni čudno, da uživa
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:51:47
|
|
|
|
blaža
|
dolenjka, lep vozek, ma cena je pa tudi fajn dobra. No naš mogoče ni tako dober, ma je tudi fajn, je pa še od Matije in je takrat pred petimi leti bil 6000 sit. Bo pa tudi za Blaža še dober. Evo špinačnosirni burek se je speku. Ma bo moj vesel, ki ga ima rad. Sej še malo, pa pridejo fantje domov.
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:51:55
|
|
|
|
srečka nosečka
|
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka dan, pri nas je pa sonček in čuden veter. Danes ni moj dan, komaj še sedim za mizo, tako sem brez energije in volje. Komaj čakam, da mine. dolenjka - a obe se vozita s kolesom? ali samo tara? Lana ful uživa na kolesu, le takrat, ko je treba dat čelado gor, moraš pohitet in nato skočit hitro na kolo, ker drugače se dere kot -ek. februarka - jaz mali dajem sirup od ameriškega slamnika. Mi ga je tudi P priporočala, pa čeprav je mala pridna jedka in je vse. Sirup je sicer (meni), mala ga pa obužuje in bi kar sve naenkrat popila. IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. a boš spet šlape na marelo obesila in kiklo v luft držala ne ne danes sem v kabojkah pa v skoraj zimskih čevljih. vsaj enkrat sem zadela obutev in vreme pol pa sva nekaj podobnega v primernosti oblačenja Je bilo čas nazaj, da sem jaz v službo prišla s kratkimi rokavi, sodelavka pa v plašču
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:53:05
|
|
|
|
srečka nosečka
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža dolenjka, lep vozek, ma cena je pa tudi fajn dobra. No naš mogoče ni tako dober, ma je tudi fajn, je pa še od Matije in je takrat pred petimi leti bil 6000 sit. Bo pa tudi za Blaža še dober. Evo špinačnosirni burek se je speku. Ma bo moj vesel, ki ga ima rad. Sej še malo, pa pridejo fantje domov. njami
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:56:04
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka dan, pri nas je pa sonček in čuden veter. Danes ni moj dan, komaj še sedim za mizo, tako sem brez energije in volje. Komaj čakam, da mine. dolenjka - a obe se vozita s kolesom? ali samo tara? Lana ful uživa na kolesu, le takrat, ko je treba dat čelado gor, moraš pohitet in nato skočit hitro na kolo, ker drugače se dere kot -ek. februarka - jaz mali dajem sirup od ameriškega slamnika. Mi ga je tudi P priporočala, pa čeprav je mala pridna jedka in je vse. Sirup je sicer (meni), mala ga pa obužuje in bi kar sve naenkrat popila. IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. a boš spet šlape na marelo obesila in kiklo v luft držala Ne ne, samo Tara, ni mami za na kolo, je antišporten tip totalno. Smo ji zdaj kupili 3kolesnik in tko uživa, se pelje ko Tito a tako? Kakšen trikolesnik ste nabavili? Točno tegale http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=197465 je imela še nekaj šuškov na zalogi od rojstnega dne, pa jaz nek bon zvestobe in smo napraskal Sam mi ni žal ko vidimkako uživa, je bil res dober nakup FENSI ŠMENSI ups črke ni čudno, da uživa res je neprimerljivo bolje in lepše narejen kot tisti za 30 EUR, pa če pomislim da bo za 2 je skoraj tu tu s ceno Aja, pa zelo pomembno je da ima GSM na baterije, stalno čvekamo z babi
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:56:31
|
|
|
|
pina-1
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka dan, pri nas je pa sonček in čuden veter. Danes ni moj dan, komaj še sedim za mizo, tako sem brez energije in volje. Komaj čakam, da mine. dolenjka - a obe se vozita s kolesom? ali samo tara? Lana ful uživa na kolesu, le takrat, ko je treba dat čelado gor, moraš pohitet in nato skočit hitro na kolo, ker drugače se dere kot -ek. februarka - jaz mali dajem sirup od ameriškega slamnika. Mi ga je tudi P priporočala, pa čeprav je mala pridna jedka in je vse. Sirup je sicer (meni), mala ga pa obužuje in bi kar sve naenkrat popila. IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. a boš spet šlape na marelo obesila in kiklo v luft držala ne ne danes sem v kabojkah pa v skoraj zimskih čevljih. vsaj enkrat sem zadela obutev in vreme pol pa sva nekaj podobnega v primernosti oblačenja Je bilo čas nazaj, da sem jaz v službo prišla s kratkimi rokavi, sodelavka pa v plašču evo isto. danes so pa vse v šlapah, jaz pa v čevljih in dolgih rokavih
|
|
RE: Februarski sončki 2008 2.del! 29.5.2009 13:58:21
|
|
|
|
srečka nosečka
|
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka dan, pri nas je pa sonček in čuden veter. Danes ni moj dan, komaj še sedim za mizo, tako sem brez energije in volje. Komaj čakam, da mine. dolenjka - a obe se vozita s kolesom? ali samo tara? Lana ful uživa na kolesu, le takrat, ko je treba dat čelado gor, moraš pohitet in nato skočit hitro na kolo, ker drugače se dere kot -ek. februarka - jaz mali dajem sirup od ameriškega slamnika. Mi ga je tudi P priporočala, pa čeprav je mala pridna jedka in je vse. Sirup je sicer (meni), mala ga pa obužuje in bi kar sve naenkrat popila. IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 pri nas je pa oblačno. se bo vsak čas vlilo. a boš spet šlape na marelo obesila in kiklo v luft držala ne ne danes sem v kabojkah pa v skoraj zimskih čevljih. vsaj enkrat sem zadela obutev in vreme pol pa sva nekaj podobnega v primernosti oblačenja Je bilo čas nazaj, da sem jaz v službo prišla s kratkimi rokavi, sodelavka pa v plašču evo isto. danes so pa vse v šlapah, jaz pa v čevljih in dolgih rokavih saj drugače je pa z nama vse vredu
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Ime.... diana 28Vam je všeč ime Rihard ? Da (
11%)
Ne (
89%)
Število vseh glasov: 135Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!