|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
28.5.2009 13:39:07   
anaj22
no pa sem prebrala

dobrodošle nove nosečke

pikica mi je hudo zate user posted image  in držim pesti da kmalu posije sončece in v letu 2010 držiš v rokah svoj zakladek

za vse opravljene prglede in NS user posted image user posted image user posted image user posted image

za vse težave in teževie da kmalu izginejo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BeeBee čudovitega nečaka in nečakinjo imaš user posted image user posted image user posted image user posted image

Mojca fajn se imejta z Lukcem na primorskm

mene dons ful šika in boli trebuh, verjetno zaradi nošenja  Jaka zdnje dni ker je bolan in bi bil sam pei mami v naročju, upam da kmalu mine

talika user posted image user posted image user posted image user posted image  dobro opravi danes na pregledu

uživjte v sončku

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 801
28.5.2009 14:23:11   
summmer725
Živjo user posted image , BeeBee in vse ostale, ki ste držale pesti ste dobro držale. Sm bla tok presenečena da kr nisem vedla kaj nej naprej govorim. Res so ful dobro sprejeli novico, danes sm povedala svojim sodelavkam in svoji šefu, jutri grem pa še direktorju povedati. BeeBee upam da je bilo  tudi pri tebi tako. Tole odpušanje in tako vedenje, da ti pol ful slabo vest zbudijo mi je res kr neki. Sm res lahko srečna da pri meni ni bilo tako.

Pikica user posted image user posted image .
Talika že cel dan mislim nate, zato javi čim prej!!

Ja, bomo res trebuške leple gor user posted image user posted image !! Jaz ga že komi čakam, pa se noče in noče pokazat user posted image .
user posted image  za kratko frizurco, pametna ideja v teh vročih dneh.

Punce lep dan še naprej

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 802
28.5.2009 14:47:28   
*Mojca*
Shopgirl raje ne grem tja delat, bom zamrznila pogodbo in začela po porodniški, itak mi nič ne morejo user posted image

Je pa situacija res zoprna. Predvsem kako jim povedat. Že tako so dobili žensko, kar jim ni po godu, pa še nosečo povrh....ufff....težka bo, ampak ja...bodo že preživeli.

anaj upam da se Jaka čimprej pozdravi. Še preden se spet ogreje, da bo lahko čofkal v bazenu user posted image

Takole, zdaj pa počasi pakirat. Vam jutri javim kaj sem zrihtala pri G.

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu summmer725)
Neposredna povezava do sporočila: 803
28.5.2009 15:54:19   
tulpika
no, pa sem mislila, da ne bom na bolniski :(. vceraj ponoci sem krvavela (zjutraj sem na rjuhi videla manjsi madez). ker danes ginekologinja ne dela, mi je sestra priporočila da naj ostanem doma in jutri pridem na kontrolo. Upam, da bo jutri na pregledu vse ok.

Talika drzim pesti za lepe rezultate.
Pikica36 user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 804
28.5.2009 16:17:17   
ShopGirl
Tulpika, naj te potolažim da sm jst ravno na dan ko sm nardila nosečnostni test, zvečer kar precej krvavela (pol tampona), pa se mi je že čez noč umirilo. Ginekologinja je ugotovila da mam občutljiv maternični vrat in v bistvu je bla maternica čist lepo zaprta in plodek nič ogrožen. Upam, da je tako tudi pri tebi. Držim pestke, ok? Fajn bodi...pa sporoči.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 805
29.5.2009 6:36:50   
Zibka
Pozdravljene!

Včeraj sva bila z mojim user posted image na NS. Bilo je super. ZElo lep pregled in tudi rezultat je okej: 1: 17.000.  Našemu user posted image se je lepo vidla izbočena kožica in zdravnica pravi, da z 70% gotovostjo napoveduje fantka. Nama je popolnoma vseeno, samo da bo najin otrok zdrav.
Rok so mi prestavili na
Nalsednji pregled pa mam 18.6.

Imejte lep dan. In pridno pišite, ker vas je tako lepo brati...user posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 806
29.5.2009 7:12:01   
talika81
drage moje punce,

jaz vam z veliko žalostjo sporočam, da se moram žal poslovit od vas.

včeraj na pregledu v MB so ugotovili, da je najinemu user posted image  nehal biti user posted image , tako da grem v ponedeljek na čiščenje. jaz sem tako user posted image , ampak danes je že malo boljš.

tako da vam punce moje, pa želim, da mirno in brez večjih težav donosite in rodite vaše user posted image . sej bom še kaj sodelovala pri vas, ampak mislim, da malo manj.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 807
29.5.2009 7:20:46   
riba83
Dobro jutro!

Po dolgem času se zopet javljam, vas pa redno prebiram...
Talika upam da je bilo na pregledu vse okuser posted image , javi se ker že vse nestrpno pričakujemo kako je bilo.

Pikicauser posted image user posted image user posted image .

Midva nisva povedala še nikomur, čeprav cele noči sanjam, da je nekdo zvedel. Se mi pa zdi da nekateri že kar sumijo.l.. Povedala bova po nuhalni, ampak to je še 14 dni.
Sem pa opazila da mi zelo smrdi meso, ko kuham ali pa samo pomislim na surovo meso mi je slabo, saj potem ga jem, ampak preden ga pripravim pa bi najraje bruhala.

A mi katera lahko svetuje glede cepljenja za klopni meningitis. Morala bi iti po enem letu zopet v juniju in sem vprašal ginekologa pa je rekel, da ne ve točno če se lahko cepim ali ne. Rekel je naj vprašam tam kjer cepijo. Baje da, če je cepivo mrtvo, da se lahko cepiš, če pa je cepivo živo pa ne.
A se je katera pozanimala glede tega?

No lepo se imejte, in uživajte nosečnost!

Čao

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 808
29.5.2009 7:22:59   
riba83
Talika user posted image user posted image user posted image user posted image , tako mi je žal. Jaz pa sem le mislila da bo ok.
Upam, da ti ponovno čimprej uspe in da bo takrat vse dobro.

Veliko sreče naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 809
29.5.2009 8:02:14   
Anonimen
Talika: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image žal mi je user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu riba83)
  Neposredna povezava do sporočila: 810
29.5.2009 9:04:46   
tintara
Talika, moje sožalje! Približno vem kaj preživljaš. Izjočita se, izjoči se še sama, nato pa z dvignjeno glavo naprej. V ponedeljek te čaka hud dan, dokončno slovo. Drži se. Mislim nate.

Riba83: ko sem imela jaz revakcinacijo (po 5 letih) so me spraševali, ali sem mogoče noseča. To je bilo približno 14 dni po splavu, pa sem rekla, da na žalost nič več. Dojele sicer niso kaj jim govorim, ampak mislim, da so rekle, da če bi bila, me ne bi cepile. Joj, ne vem čisto točno, takrat sem spraševala, pa se spomnim čist odgovora. Dobro se pozanimaj! Pokliči tja, kamor te cepijo, da ne boš za BZ hodila tja. Jaz mislim, da bi se odločila, da pač propade cepivo. A si veliko v gozdu, da nujno rabiš zaščito ali je bolj za vsak primer?

No, lep pozdrav, T 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 811
29.5.2009 9:08:14   
zaljubljena23
Talika, zelo mi je žal, da moraš podoživljati tole user posted image user posted image user posted image Vem kako ti je hudo, pa vedi, da še bo prišel takšen dan, tudi jaz včasih podoživljam te trenutke in se jočem, ko se spomnim, da bi zdaj za menoj že lahko bil prvi pregled, da bi lahko videla najino pikico,... Včasih je res težko, ampak se hitro poberem, in se spomnim, da če z najino pikico ni bilo vse vredu, da je bolje, da se je tako hitro poslovila, kot pa da bi bilo kasneje kaj narobe in bi ji nehal srček biti v visoki nosečnosti. Vem, da je težko sprejeti dejstvo, da se vsaka stvar zgodi z razlogom, ampak tako pač je. Jaz vem, da bo kmalu tudi za naju posijal sonček in bova uživali kot nosečki in takrat srečno do konca. Samo upanja ne izgubiti

Pikica, tudi tebi pošiljam mnogo pozitivne energije

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 812
29.5.2009 9:33:39   
ShopGirl
Dobro jutro nosečkice,

Zibka user posted image  za NS in da je vse ok.

talika81, nimam besed... Žal mi je, res sem upala da bo vse ok. Drži se v pon...bom s tabo v mislih.

Punce moje, poznam vas samo po nickih in tem kar napišete, pa še vseeno boli brat žalostne novice. Želim si, da nas kmalu razveselite s pozitivno novičko, recimo kako je katera že spet nosečka in si bomo ponosno kazale svoje trebuščke in veselo klepetale o radostih in težavicah nosečnosti.

Držim pesti za vse nas, dajte jih še vi zame - jutri imam NS. Vam sporočim kako je bilo...

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 813
29.5.2009 9:58:15   
*nivea
Talika žal mi je. user posted image user posted image user posted image
Upam, da ti ponovno čimprej uspe zanosit  in da bo takrat vse dobro.

Veliko sreče naprej user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 814
29.5.2009 10:05:51   
*nivea
pri meni nič novega. delam lepo. končno sva se z dragim dogovorila za dopust, greva v drugi polovici julija. komaj čakam. user posted image
me je pa včeraj brat oštel, zakaj mu nisva prej povedala, da sem noseča. da on pri hiši vse zadnji zveuser posted image
pa je med vsemi ostali skoraj med ta prvimiuser posted image

so pa v torek glih eni kolegi bili pri nas, da so dečki drva kalali in ko sva midva popoldan izginila, jim ni blo jasno kam sva šla. in je en kolega reko, kaj pa če je ona noseča, on jo pa spremlja.. pa brat pravo, eh, eja..
te pa je izvedel da je to vseeno resnica. je pa kolega ga pital, čuj pa kje sta te bla. pa je brat reko, eh šla sta nakupovatuser posted image  tak da on tudi ni izdal.
te mi je pa reko, saj se ti niti ne vidi, da bi bla noseča. če te bolj pogledam, si mislim, malo si se zredila in to je to.. hehe
ko smo rekli, da bo dete decembra se rodilo, je reko, eh, jes bi že zaj vozičkal okoli.. tak me je presenetil, da smo se samo smejali. tak da varuško za 5minut mam, pol se bo pa že itak naveličal. user posted image

mejte se. božajte bušije

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 815
29.5.2009 10:16:37   
*Mojca*
hej punce. evo mene iz pregleda.

Vse je super, dojenči je mogoče za par dni mlajši, tako da se zna PDP pomaknit na januar. Ampak glede na to, da sem prvič imela CR ga bom verjetno imela tudi zdaj, in bo ziher decembra, tako da za enkrat ostajam pri vas user posted image Se bo pa po nuhalni videlo kdaj bo točen PDP.

Takole, zdaj pa grem na sončka. Lepo se imejte!

Talika tebi pa user posted image user posted image user posted image user posted image in le pogumno naprej. Boš videla da bo tudi zate kmalu sonček posijal!

Aja, naslednji pregled 13.7.

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 816
29.5.2009 11:15:46   
Anonimen
Pozdravljene
Ker sem bila na nuhalni svetlini in je bilo zame to prvič, bi vas povprašala za mnenje. stara sem 33 let, 13 tednov noseča:
CRL:62,8 mm
BPD:18,7 mm
NT:1,6 mm

(odgovor članu *Mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 817
29.5.2009 11:20:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljene
Ker sem bila na nuhalni svetlini in je bilo zame to prvič, bi vas povprašala za mnenje. stara sem 33 let, 13 tednov noseča:
CRL:62,8 mm
BPD:18,7 mm
NT:1,6 mm

background risk: Trismoy21 1:377, Trisomy18 1:921, Trisomy13 1:2888
adjusted risk: Trisomy21 1:5777, Trisomy18 1:4464, Trisomy13 1:33495

Je to vredu? Ginekologinja je rekla, da so rezultati vredu in, da ne priporoča dodatnih pregledov. Kakšne rezultate ste imele ostale?
Hvala za odgovore.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 818
29.5.2009 12:28:17   
anaj22
talika user posted image user posted image  zelo mi je hudo zate user posted image user posted image  pogumno naprej

za vse opravljene pregled user posted image user posted image user posted image

glede podatkov iz NS jaz ne znam pomagat ker ne germ na NS

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 819
29.5.2009 12:53:50   
martinca
talikauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sem bila danes na UZ v porodnišnici in sem skozi nate mislila. žal mi je da se je moralo tako končat. upam, da ti čimprej uspe zanosit in boš takrat donosila enega zdravega user posted image .

no kot veste sem imela danes UZ. se je vse zelo lepo videlo. tudi za spol mi je rekla da 80% kaže da je punčka.user posted image no bomo videli kako bo pokazalo v ponedeljek pri Pelkičevi, ko grem privat k njej na UZ.  sem pa slišala srček bit, je pa moje dete bilo kar živahno, ampak se je vedno v nasprotno stran obračalo kot pa je hotela zdravnica. ampak na koncu je vseeno rekla da se nosna kost lepo vidi in da naj nebi bilo nič narobe. 

anonimna, na žalost ti ne znam svetovat.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 820
29.5.2009 13:45:36   
ShopGirl
Anonimna, glede rezultatov je najbolje zaupati ginekologom in medicinskim delavcem. In če oni pravijo da so rezultati OK, potem si lahko pomirjena :)

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 821
29.5.2009 15:33:43   
Zibka
Talika user posted image user posted image user posted image . Upam, da te bo poslana user posted image čim prej obiskala. Držimo pesti!

Moj PDP je 8.12. (se mi je zgoraj zbrisalo).

Za NS pa pomeni takole:
CRL pomeni dolžina ploda (teme-trtica)
NT velikost nuhalne svetline.
BPD se bom pa pozanimala..

trisomija 21 (downov sindrom), trisomija 18 in trisomija 13 so sindromi in so dedni.
background risk je osnovno tveganje, ki je odvisen samo od starosti matere. adjusted risk pa potem določijo glede na to osnovno tveganje in čas nosečnosti, velikosti nuhalne svetline, prisotnost nosne kosti in frekvence srčnega utripa.
Če je ginekologinja rekla, da ni potrebno dodatnih preiskav, to zagotovo to pomeni. Mislim, da te dajo takoj naprej na preiskave če je tveganje mejno, kaj šele veliko. Najprej bi te dali na hormonski test, kasneje pa še na amniocintezo (vzamejo amnionsko tekočino)- to pa ni več presejalna metoda (ne pove smo tveganja), ampak dokončno določi ali je ali ni genetka napak v plodu. Amniocinteze pa ne delajo, če res vse ne kaže na to, ker je to precej tvegan in boleč postopek.

Upam, da sem vsaj malenskot pomagala.

LP!

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 822
29.5.2009 15:55:32   
BeeBee
IZVIRNO SPOROČILO: talika81

drage moje punce,

jaz vam z veliko žalostjo sporočam, da se moram žal poslovit od vas.

včeraj na pregledu v MB so ugotovili, da je najinemu user posted image  nehal biti user posted image , tako da grem v ponedeljek na čiščenje. jaz sem tako user posted image , ampak danes je že malo boljš.

tako da vam punce moje, pa želim, da mirno in brez večjih težav donosite in rodite vaše user posted image . sej bom še kaj sodelovala pri vas, ampak mislim, da malo manj.

Neeee user posted image user posted image user posted image  Resnično mi je žal.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 823
29.5.2009 16:01:09   
BeeBee
Evo končno mam čas user posted image

V službi povedala in... user posted image user posted image  Nič dobrega.. Rekli so,da morajo itak poiskat zamenjavo za mene in,ko se vrnem iz porodniške bo moje mesto itak zapolnjeno in oni ne vidijo razloga,da bi mogli to novo odpustit,če bo kao celo leto delala namesto mene. In tko bom ostala brez službe user posted image user posted image
Sm bla tak žalostna,da sm se pol vsem sodelavkam razkjokala -  one pa so itak ful vesele za mene. Res mi je žal kr sm se tukaj dobro počutila, tut plača je bla OK zdaj pa tak...

Martinca bravo za pregled in pupiko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BeeBee)
Neposredna povezava do sporočila: 824
29.5.2009 16:20:33   
*nivea
BeeBee, ne se sekirat. user posted image
počakajmo do decembra, ko dobimo svoje sončeke v roke. itak se nam bo življenje takrat spremenilo. in potem bomo enkrat že razmišljali o tem, da gremo v iskanje nove službe. user posted image
samo oni so na izgubi, če te tak zlahko spustijo s svojega kolektiva.user posted image

kaj pa delaš, če smem vprašat?

punce, to vreme je grozno. meni je tak mrzlo, sploh se mi ne da iz hiše. pa sem obljubila babici, da ji pridem  hišo malo počistit, a se mi tak ne da..user posted image   sam kaj bom z njo, moram iti..
mejte se

(odgovor članu BeeBee)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.