|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009
27.5.2009 21:16:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006

In že je nova stran...user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja, pomočniki...jst sem tudi ZA, da bi se vsake toliko (res vsaketoliko) in brez citiranja dalo kakšnega pomočnika toliko za intermezzo in da si malo spočijemo učke. Mislim, da to ne bi škodilo nobenemu. Seveda ne smemo pretiravati tako kot smo si dale duška pri nosečnicah.

Zato predlagam, kot je rekla Detelja (saj si bila ti, a ne?), da izvedemo anketo. Tukaj spodaj bom naredila seznamček. Večina zmaga!!!

Anketa o naših pomočnikih!!!
Izvaja se anketa, če lahko damo na našo temo kakšne slikice naših pomočnikov. Dajalo bi se max. 5 slikic na vsakih 5 strani in BREZ CITIRANJA!!!!

Prosimo glasujte tako, da povdarite in obarvate vaše glasovanje v vaših postih (če ne bo obarvano in povdarjeno ne sprejemam odgovornosti, da sm glas spregledalauser posted image .....VEČINA ZMAGA!!!:

ZA   PROTI
Miška2006       X
NenaLena        X                (ker ni neuvrščenih, se zarad solidarnosti uvrščam za)

(odgovor članu Miška2006)
  Neposredna povezava do sporočila: 1951
27.5.2009 21:19:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

user posted image  Ali se še kateri ta  cucelj od flaške Tomee zamaši? Ko naš user posted image  pije AM iz te flaške, opažam, da začne jokat, ker se mu cucelj zamaši,.... kar se prej ni dogajalo, ko smo imeli Avent. So pa te flaške drugače res super user posted image Nam se to ne dogaja. Morda je pregosta hrana? Ali je premrzlo mleko? Ker sem opazila tako pri TT kot Aventovih flaškah, da če je mleko pretoplo, kar teče ven in ne curlja. Morda je pri premrzlem obraten efekt? Samo ugibam ...

user posted image  Ali že dodajate kaj čaja in kdaj ter koliko? Čaja mi še ne pijemo, pijemo samo vodo, pa še to se tako kremži, kot bi ji dala limono user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu kpmk)
  Neposredna povezava do sporočila: 1952
27.5.2009 21:30:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

navezanost jaz sem tako navezana na mojo pupo, da še ponoči sanjam kako jo bom zjutraj stisnila k sebi in ji dala lubijauser posted image user posted image user posted image včasih imam občutek, da pretiravam, da se mi že meša....user posted image user posted image user posted image ...včeraj sta jo sestra in mož peljala na sprehod in ju kar lep čas ni bilo nazaj jaz sem mislila, da se mi bo zmešalo...to pa je verjetno posledica tega, ker sve skoz sami in pol imave samo ena drugo...

Detelja te čisto razumem. Jaz tako uživam, ko je čas, da jo zbudim (prej si pripravim hrano in toplo vodico za umivanje rite) in jo lahko celo prelubčkam in ker spančka, samo malo "nekaj mrda" in se mi takorekoč pusti, da jo lubčkam brez prestanka. Jaz pa seveda nimam nikoli dovolj, ker je tako sladka user posted image . Moj pravi, da je prava živa igračka user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1953
27.5.2009 21:41:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

čaj ali voda-meni je rekla patronažna da mu naj devam vodo, sam ne vem kdaj naj začnem? Kdaj ste ve začele svojim bebijem devat? Pa koliko mu naj dam? Se pa meni tudi dogaja, da mi išče zizo ko mu jo pa dam pa jo vn špuka al kok se naj izrazim, pa zmrduje zraven. Meni je pediatrinja rekla, da ko se začne vročina nad 30 stopinj, da je kar potrebno dodajat vodo, še posebej, če je na AM, tako da mi malenkost dodajamo že od 3 tednov, toda ne vsak dan. Če recimo od zadnjega obroka mine 1 ura, pa išče, dodava vodo. Čeprav se je še vedno izkazalo, da je bila zares lačna in ne žejna.

patronažna sestra-koliko obiskov je pri vas imela patronažna sestrauser posted image Pri nas je bila le 3xuser posted image user posted image user posted image  in potem smo bili prepuščeni samim sebi, pol pa berem npr sonček da je bila še zdej pri njih in je gledala kako kopa Aleksa. Pa še nekaj da vam povem, naša patronažna je prišla k našemu Niku s 3 herpsi, pa 2x ko bi mogla prit je sploh ni bilo...itd. Zdej lahko sam upam da delam pri Nikcu vse prav. Pri nas je bila mislim, da tudi trikrat, samo prvič jo je skopala, pride pa naslednjič, ko bomo stari 3 mesece. Ni kaj, očitno ima vsaka svoj pravilnik in navade user posted image .

potenje-punce povejte mi...a se ve tudi tako potite ali sem jst ravno v takem času??? Jst se po 3x na dan tuširamuser posted image . Uf, bom kar tiho. Jaz ne samo, da se potim, ampak še smrdim kot kuga user posted image . Patronažna je rekla, da so to baje hormoni, toda resnično je katastrofalno. user posted image user posted image user posted image Pa jaz, ki sploh nisem navajena, ker tudi, ko grem laufat, se samo malo spotim med prsmi, pa še to nikoli ne smrdeče. Zdaj pa popolnoma druga zgodba.

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 1954
27.5.2009 21:43:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006

Detelja, seveda smo te pogrešaleuser posted image . Ma jst sem vaju že od prej zamenjala. Sploh nimam zakaj in kako. V glavnem se opravičujem obema, če bom vaju še kdaj zamenjala. Seveda ni namernouser posted image . A ni to zanimivo? Tudi jaz sem vaju zamenjevala, sploh ne vem, zakaj. user posted image

(odgovor članu Miška2006)
  Neposredna povezava do sporočila: 1955
27.5.2009 21:46:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini
mi smo to noč tak pridno spali - od 21. ure pa do 3.20 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ... se napapcali in spali do šestih user posted image  .... zadnje dni opažam, da mali čez noč dobiva neko rutino  v spanju user posted image  .... upam, da bo več tako lepo prespanih noči ..... Pri nas je tudi nekako tako, da zvečer med 8h in 9h jemo, potem kar ne moremo zaspati, pa se do 10h ali 11h matramo (bi jedla, pa ne more, bi spala, pa ne more ...), ko pa potem zaspi, pa do 3.30 spi, naslednja runda pa okrog 6 oz. 6.30. Potem čez dan pa ni težav z uspavanjem. Samo zvečer, četudi se zvečer kopamo in bi jo kopanje naj uspavalo. user posted image Kakšen nasvet? user posted image

(odgovor članu Nalini)
  Neposredna povezava do sporočila: 1956
27.5.2009 21:57:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

evo našega sončkauser posted image

user posted image

user posted image

Uau, kakšen pozer. Sem ga kar Eli pokazala in je začela nekaj rokice stegovat k računalniku. user posted image

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 1957
27.5.2009 22:37:36   
Anonimen
Aprilski krof(e)ki in jagode - Madonca sami lepotci in lepotičke! user posted image  user posted image  user posted image

Pleničke - Prvih 14 dni smo uporabljali te pralne Lotties, toda smo ugotovili, da je naša "žepnica" premajhna in so jo rahlo ožulili na nogicah, smo takoj prešaltali na te za enkratno uporabo, toda eco, ki se dobijo v Mullerju. In je nenadoma naša princeska bila še manjša user posted image user posted image user posted image . Zdaj smo kar pri teh in tudi čez poletje bomo ostali pri teh, potem pa od septembra nazaj na te pralne. Če se ne bomo vmes preveč razvadili user posted image user posted image user posted image .

Oblačenje - V teh vročih dneh smo mi bili cel dan v bodiju z dolgimi rokavi in brez hlačk, tako da je imela Ela nogice gole. Kapica no way, tudi če smo šli na sprehod. Na sprehodu smo samo pazili, da ji ni sonček sijal na nogice, tako da je bila pokrita s pleničko. Na koncu je potem cel voziček ovešen s plenicami user posted image user posted image user posted image .

Mozoljčki - Tudi naša Ela ima to prvo puberteto, toda HB zelo minimalno in že počasi izzveneva. Upajmo da bo tako nežna tudi tista druga user posted image .
zaščita - Najprej moramo začeti s user posted image , potem bomo pa začeli razmišljat o zaščiti. Kaj je že to slončkanje? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Nadaljevala bova z najbolj nesigurno metodo: strel v prazno user posted image , vsake toliko pa se poigrala s kondomi. Tablete sem jemala kakšnih 5 let do 25. leta in sem rekla nikoli več, ko sem malo boljše razmislila, kaj delajo v telesu.

Večerna sitnobica - Morda sem odkrila recept za vse tiste, ki vas zvečer matra gospa sitnobica, pa ni vzrok ne lakota, ne krči, ne vročina: LUČ. Naša Ela se že par večerov dere in jo je skrajno težko uspavati. Vse poskusimo, pa na koncu vedno ugotoviva, da je samo zaspana, toda ne more zaspati. Zaspi in se nazaj zbudi ... Danes sem jo ponovno uspavala, pa se je spet zbudila, pa me gledala, pa sem jo kar pri prižganih lučeh dala v posteljico, ji nastavila igračko, da jo lahko gleda ... in glej ga šment, je zaspala brez težav sama! user posted image user posted image user posted image Očitno ni marala teme - midva sva jo namreč vse večere uspavala v prijetni romantično zatemnjeni sobici, da bo deklica lažje zaspala. Pa imaš: točno to jo je motilo in je z lahkoto zaspala sredi močnih luči user posted image user posted image user posted image . Poskusite babuške, morda pa bo delovalo tudi pri vas.

Ni kaj, sedaj pa zares grem, vesela, ker naša miška spi in bo gotovo spala do kakšnih 2h, če ne celo 3.30, jo nahranim in gremo veselo spat do 6 oz. 7, ko se očka vstane. Midve pa skupaj potegneva še eno kitico do 10h. Madona sem se razvadila user posted image user posted image user posted image .

Lepo noč vsem user posted image , pa se tipkamo jutri,
NenaLena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1958
27.5.2009 23:01:03   
malcekvita
Naš Jakob je več ali manj cel dan prespal, me je blo že pošteno strah, da bo zvečer pozno bedel, ampak ne, naš mali car je zaspal pred dvema urama. Grem vsake toliko pogledat, če še diha user posted image .
Nena lena glede luči in uspavanja je blo isto pri nas, zato mu kar pustim zvečer prižgano lučko, dokler ne greva še midva spat.
Dojenje na tri ure... Kako vam je uspelo dosežt tak ritem? Nam je ratalo uredit dojenje na 2 uri, prej pa je blo na 1h al pa celo na 1,5 h. Zdej mam pa točke v Postojni, kjer se lahko ustavim in našega malega user posted image  podojim, ker drugače ne bi mogli bit tako dolgo zunaj user posted image .
Lepo pančkajte, pa pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
28.5.2009 8:50:43   
Cveta28
Jutro....zunaj imamo sončka in sveže jutro...Lori kot ponavadi odspala celo noč, zjutraj pa smo imeli že manjšo krizo...vse kar je pojedla mi je zbruhala ven user posted image ...uboga moja mala muca...sedaj zopet pančka in upam, da bo potem kaj bolje in da greva na sprehod.
igralni centri - dokaj drag špas amapk user posted image pa uživajo v njem. Smo ga ravno včeraj dobili na 'enoletni leasing' in komaj čakam, da ga Lori preizkusi. Po moje ji bo ful všeč, ker že sedaj v vozičku steguje glavico tako, da vidi drevesa in kako se listki igrajo v sončku.
janja - morje, morje, morje...komaj čakam, da grem tudi jaz
brigitka - sesalci, feni, kosilnice, pralni stroji ipd rulz, če dojenčka uspavajo ampak če s ene motim to deluje samo prve pol leta potem pa postanejo moteči. Zato jaz naše Lori čez dan nikoli ne umikam iz sobe, če sesamo ali pa če ati zunaj kosil travo. Poleg tega je to dobro tudi, da se čimprej navadi na različne zvoke in ne na tišino.
nogomet - smo izgubili user posted image ampak tekme pa nisem gledala prav nič, ker sem ob 22h že sladko pančkala skupaj z našo Lori. Tista 5h zjutraj me 'ubije', če sem čez dan še ful aktivna ali pa če ne morem ven (kot včeraj, ker je non stop deževalo) user posted image
polivanje - pri naši se je zadevica umirila do te mere, da ven 'priteče' samo malo. jaz že med samim dojenjem večkrat podiram kupčka in po dojenju je mala še najmanj pol ure na moji rami preden gre v horizontalo. Pa previjam jo pred dojenjem, da ji ne šejkam polnega bušija.
jernejav - user posted image user posted image user posted image za UZ user posted image in da se bo anže razvil v lepega in zdravega fantiča.
naši krofki in jagodke - zelooooo lepi otročički, sladki kot sam turški med user posted image
zupancdam - tudi jaz imam predvsem zjutraj preveč mleka zato si ga kar ven iztisnem, da potem mala ne dobi samo mlekeca za odžejat ampak tudi za papcat. In verjetno si tudi opazila, da če se Tia na začetku odstavi od zize, ti mleko kar ven brizgaa. Zato si lahko bradavičko malce stisneš in s tem upočasniš iztek mlekeca.
malcekvita - mi imamo previjanje, kopanje nekje okoli 20h in potem dojenje in uspavanje do 22h. Mala mi potem spi celo noč do 5h, ko imamo prvo vstajanje. Potem mi zopet spi nekje do 9h in popoldne od 14h pa do 17h. Upam, da tako tudi ostane.
NinaMM - nekaj se mi že svita...Lori je to storila enkrat sredi noči in sva jo komaj uspavala ampak od takra imamo HB mir. Drugače pa ko je budna hoče non stop viseti v pokončnem položaju in gledati okoli sebe, jaz jo pa položim ali pa dam v ležalnik in jo zabavam dokler me prenaša user posted image Potem pride na vrsto mamina rama.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
28.5.2009 11:57:18   
zupancdam
Pozdravljene , madonca ste pridne, pa vaši krofki in jagode so tako srčkani, jaz pa ne znam slikic dat gor.
Cveta,jaz sem že vse poskusila, da mi Tia nebi polivala pa nič ne užge, sem pa opazila, da ponoč ko mi noče kupčeka podret ostane v njej in ne bruha, ne vem no. Tud mleko sem si stiskala in vse. PA IMAM JO PRI SEBI POKONCI NEKAJ ČASA PO DOJENJU PA NIČ. Res nisem navajena tega, ker mi ta večja hčera ni nikol bruhala. Eh saj bo.
Ko se z enim problemom sprijazneš nastane nov.
Men ga je Tia začela res sračkat.
Včeraj mi ni spala od 11h zjutri do večera. Vse skupaj je dremala pol ure, pa še to je ob zizi zaspala pa se stresla in zbudila.Zvečer sem imela že vsega dovolj sem jo šla kopat in lepo zmasirat pa je komaj po 1 uri zaspala in je spala eno uro. Zaspala je pa sama budna v postelci, ob 20:30 se je zbudila in zaspala pol ob 21:00 ob zizi. Končno in je spala do 1h zjutri. A kaj ko od 1h naprej ni hotla spat, se je crkljala na zizi pa zaspala za 15min pa se spet zbudila pa kr nekaj jamrala skoz celo noč smo to ponavljali. KAJ MISLITE DA JE TO? Pa ne pijem kave.
Že tako ni čez dan nič spala, potem pa še ponoči ne, zdele je še kar budna od 8h zjutri. Ga kateri takole sračkajo vaši krofki in jagode, koliko bedijo čez dan in koliko spijo ponoči, koliko ur skupaj?
Pa ponoči jo dam po dojenju v postlco pa se zbudi takoj, da jo potem k sebi vzamem, ampak vem da nebi smela ker sem si obljubila da nebo tako kot pri prvi hčeri, ko sem jo dojila pa je potem skoz bila z mano v postelji. Ima katera svojeuser posted image  zraven sebe ponoči po dojenju?Včasih pa tako lepo sama zaspi v postelji, ampak sedaj to ne pali več se mi zdi.
Sem mislila da bo kaj drugače kot pri prvi, pa je isto, ena razlika je no, ta večja ga je zvečer sračkala po 3 ure, ko je imela take krče, Tia ga vsaj zvečer ne sračka, nima krčev so bolj čez dan. Sem bila že tako vesela da ima naš sonček en ritem zdej pa tole s spanjem. Je imela katera podobno pa je minilo...Ej punce hvala za odgovore in se opravičujem ker kar takole uletim notr, enostavno ni časa...
Lep dan vam želim!

Prva pikica je na svet prijokala 22.1.2007, težka 3900 in velika 54
Naša prva pikica je dobila sestrico Tio,18.4.2009 težko 3700 in veliko 52, sedaj smo popolna družina

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
28.5.2009 12:04:19   
zupancdam
Aja sonček, še podatki za seznam
Prvo posvetovalnico sva imele 20.5.Tia je zrasla za 3 cm(55) in ima 4700g, na teži je pridobila 1300g-naslednjo posvetovalnico imava pa 15.7

Naša prva pikica je dobila sestrico Tio,18.4.2009 težko 3700 in veliko 52, sedaj smo popolna družina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
28.5.2009 13:38:35   
BrinaBA
zupancdam - tudi moja je bila včeraj bolj med sitnimi, tudi ponoči ga je sračkala kot tvoja...
sicer pa spi zraven mene, časih zaspim jaz prej kot ona in ko se zbudim najprej potipam, na kateri strani je... drugače pa imam posteljico prislonjeno k moji postelji tako, da je ta stran brez ograjice in je kot podaljšek moje postelje   in jo ponoči prestavim en meter od sebe na svojo posteljo - tako da mi ni treba vstajat...
jaz se ne bi preveč obremenjevala - Anja je bila tudi razvajena, sedaj pa odkar ima sestrico spi v svoji sobi, celo noč, brez prebujanja, pa še zvečer ne grem z njo, ker ravno dojim... se je v trenutku preklopila na nov rite.
treba uživat dokler lahko... ta večji pa sploh nima več nobene želje... pa mi je včasih kar malo hudo...

LP!

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
28.5.2009 15:48:28   
Cveta28
Da še jaz malce pojamram...moj oLori tudi nekaj daje že cel dan...po vsakem dojenju mi vse izbruha ven user posted image ...vsakič ko sva se danes dojili je sama hotela dojko in tudi časovno je jedla manj časa kot ponavadi ampak takoj ko podre kupček plane v jok in še prej kot v minuti imamo celo porcijo na plenički, postelji, moji majčki, njenem bodiju...potem ko gre vse iz nje ven pa punca pridno zaspi.
Upam, da ima Lori samo tak dan ker drugače se nam jutri obeta obisk P user posted image

(odgovor članu BrinaBA)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
28.5.2009 15:55:19   
zupancdam
BrinaBa, ja tudi jaz imam tako postelco zraven svoje postelje kot ti in stranico dol. Parkrat mi je uspelo, da sem jo dala ponoči po podoju nazaj in je spala, ampak sej pravim, zdaj ga pa sračka. Pol pa obupam, jo dajat ponoč stokrat not in ven pa jo mam zraven sebe kot tudi tavečjo, samo sedaj te dni ji mislimo sobo zrihtat in jo selit, vendar ne vem kako bo, ali mi bo uspelo, je pa stara 2,4 leta. Sva se pa dojili 2 leti in je zato pri meni že od vsega začetka, kinderped smo imeli kar za okras v sobi. Joj kaj me še čaka. Rada bi da gre za sebe, da ponoči ne posluša jamranja in jokanja, pa mene je tako strah da Tio ne pomučkam ponoči, ko je zraven mene. Sem pa poskusila že da se samo nagnem iz svoje postelje malo visje(kinderpet je malo višje  kot moja postelja, ker imam nastavljeno najvišjo velikost:čaki mal a niso 3 nastavitve, moram še nekaj poskusit, se menda ne da da bi bilo vodoravno z mojo posteljo, ali imaš ti tako?)
in ji dam zizo kar čez pa kar gre ampak saj pravim zaspi pa se takoj zbudi, upam da je bilo to le ta 2 dneva.
Zdaj pa še eno vprašanje?
Kako jo naj navadim na dudo, ali naj bomo res kar brez, bi mi tako prav prišla pa hje noče, če jo res dolgo tuščim v ustajo pol malo zagrabi, drugače se pa kar davi. Imam pa nukovo in mam, pa nobene noče. A je še čas baje da jo zagrabi pravijo, da od začetka jo nočejo pol pa?
Evo, mi smo danes spet cel dan skoraj pokonci, je spala 1 uro v celem dnevu,

(odgovor članu BrinaBA)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
28.5.2009 15:59:20   
zupancdam
Cveta, a samo danes bruha al že skoz?
Upam, da samo danes in ji mogoče kaj ne paše v trbuščeku pa res upam, da mine, ker vem kako je to hudo otroka gledat ko bruha. No, vaša vsaj spi, naša pa nič , ne včeraj ne danes.

Neposredna povezava do sporočila: 1966
28.5.2009 16:06:19   
tinaaja
Hja, vidim, kolikor sem na hitrco preletela, da se vse ubadamo z nekimi cudnimi dnevi in nocmi. No pri nas se je zacelo cez vikend na morju, ta velika fasala laringitis, nadaljevalo se je z zabasanim nosom male, pol je ta velika ratala zaprta in nikakor kakat, kar je verjetno posledica, da je glih ven iz plenic, no pol se pa ze par dni zivciram, ker se dita noce dojit user posted image user posted image Danes glih ugotavljam, da se morda hoce dojit na 4 ure, kar mi je cist cudno za tok male. podoji se pa v par minutahuser posted image sploh ne vem vec, kaj naj. vsa teorija in praksa sta mi padli..
No je pa zunaj vsaj lepo, tko da je neka pozitivna energija pa za znoret ni vroce.

Duda- ni sanse, da naso navadis.

Zdaj imam resen problem, ker se tok noce dojit, da jo moram nekako navadit, da bo vsaj caj ali vodo pila po flasi user posted image Ker poleti si res ne predstavljam, da bo po 4 ure brez tekocine. Pri prvi je bilo samo dojenje do ne vem kdaj. Tko da zdaj sem ugotovila, da hujs kot to, da ti cel dan visi na zizi je to, da ti noce viset gor. No v sredo imamo posvetovalnico, pa bomo takrat vec vedeli..

Zvecer gre dita v svojo posteljo spat, ko se zbudi pa k meni in tam ostane. Meni je lustno. user posted image

Upam, da se vsem koncajo tele tegobe, ki nas dajejo. 

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

Neposredna povezava do sporočila: 1967
28.5.2009 16:18:47   
zupancdam
tinaaja, upam da ima vaša samo takšno obdobje dojenja, ampak očitno ima dovolj, če je na 4 ure po par minut, saj boš videla kaj ti bodo rekli v sredo, če normalno pridobiva na teži ji pač tako paše, upam da se dobro isteče.
Ja, jaz dam Tio tudi v svojo posteljo, ponoči ko se pazbudi pa je pri meni, joj pa sem si rekla, da pri 2 otroku nebo tako, pa kaj moram tako je pri dojenju menda, tiste ko dojijo imajo večinoma otroke zraven sebe, ker otroci različno zahtevajo svoj čas dojenja. Blagor tistim mamicam, ko podojijo otroka zvečer in jim ta spi celo noč!!!user posted image user posted image user posted image
Naša prva je bila ista, se je dojila še pri 2 letih ponoči pa zbujala skoz, 3 noči vse skupaj mi je menda prespala celo noč. Ojoj.....
Ja, vse imamo neke probleme in dobro da si lahko tu izmenjamo nasvete itd.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
28.5.2009 18:35:21   
ninica23
IZVIRNO SPOROČILO: zupancdam
Blagor tistim mamicam, ko podojijo otroka zvečer in jim ta spi celo noč!!!user posted image user posted image user posted image

user posted image mogoče se bo čudno slišalo,sam a je to sploh mogoče,da ti user posted image star par tednov spi celo noč?!?
pri nas se ne dojimo,pa se zbuja ponoči nekje na 3 ure,ima pravi timing,tak da ne rabimo nobene budilke... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1969
28.5.2009 18:43:11   
janja*
tinaja vidim,da imamo podobne probleme.Pri nas se  čez dan  lepo doji popoldne pa ga začne sračkat.Ima krče in se dere pa malo je in ne vem če dosti...Ge hočem podojiti pa noče...in to traja od 17-20 ali pa še dlje.No ponoči pa je vse okej in lepo spi.
ko pa smo na morju pa je vse okej.Jaz se bom kar preselila na morje dokler Nik ne zraste.user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
28.5.2009 19:16:30   
tinaaja
Janja, sam pri nas je tko ceeeel dan, ne samo popoldne user posted image Ponoci se pa normalno podoji. Na morju pa se je pop fulx hotla dojit. OK, pa gremo po pravilih dojece stavke in jo probam res dojit, ko se zbudi ali ko hoce zaspat. Nekajkrat celo rata, da kaj spije. Danes jo gruntam, da ji zgleda res ni do dojenja na manj kot 3-4 ure, ker enostavno pipiz... ampak to ornk, samo da zizo vidiuser posted image Ni za verjet, ce ne vidis. Pol ji poskusam dat flaso, tudi ne. V tem primeru bi bila zdaj vsaj srecna, da bi po flasi pila, ce se ze dojit noce. Ne vem vec, ali res v tistih borih 3-4min kolikor se doji, dobi dovolj al kwa. Poleg tega se skoz odstavlja in pristavlja med podojemuser posted image Razen ponoci... Mah, saj pravim - vse moje znanje in izkusnje mi ne pomagajo.. se kak dan pa bo mera polna in klicem svetovalko- sam bo rabila veliko casauser posted image  

Dita fuuul roke po ustih vala, zgleda kot da jo matrajo zobki. user posted image no danes je sploh en tak naporen dan, ko ji nic ne pase. Skoz cmizdakauser posted image Upam na boljsi jutri user posted image

Spanje- ce se nasa poziz okoli 22h potem spi do 4 zjutraj. Naceloma pomeni prespana noc, da otrok spi 5 ur v kosu. Je pa zadnjic spala 8!! ur skupajuser posted image Na morju pa je po celem dnevu skoraj brez spanja koncno zaspala ob 18h in spala do 7 zjutraj s tremi dojenji vmes .. No brina je tud ok spala do prvega cepljenja, pol pa... kriza.

cveta, kako je pri vas? se je stanje umirilo?

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
28.5.2009 20:18:43   
janja*
Janja, sam pri nas je tko ceeeel dan, ne samo popoldne user posted image Ponoci se pa normalno podoji. Na morju pa se je pop fulx hotla dojit. OK, pa gremo po pravilih dojece stavke in jo probam res dojit, ko se zbudi ali ko hoce zaspat. Nekajkrat celo rata, da kaj spije. Danes jo gruntam, da ji zgleda res ni do dojenja na manj kot 3-4 ure, ker enostavno pipiz... ampak to ornk, samo da zizo vidiuser posted image Ni za verjet, ce ne vidis. Pol ji poskusam dat flaso, tudi ne. V tem primeru bi bila zdaj vsaj srecna, da bi po flasi pila, ce se ze dojit noce. Ne vem vec, ali res v tistih borih 3-4min kolikor se doji, dobi dovolj al kwa. Poleg tega se skoz odstavlja in pristavlja med podojemuser posted image Razen ponoci... Mah, saj pravim - vse moje znanje in izkusnje mi ne pomagajo.. se kak dan pa bo mera polna in klicem svetovalko- sam bo rabila veliko casauser posted image   
Tinaaja
Ne boš verjela ampak pri meni je čisto isti.Če se njemu ne bo jedlo,ko mu dam dojko se hoče pretrgat.Dudo pa zagrabi.Pri meni zadnje časa tudi časovno manj časa doji.Prej sva rabila 20 minut se pravi 10 min na eni in 10 minut na drugi dojki.Zdaj pa poje v desetih minutah.Očitno je sit.Ampak sekiram se pa vseeno.
Ja se mi kar smiliš.če je tako cel dan.Zanimivo,da ponoči pa zelo lepo poje.Upam,da bo to trajalo do 3 meseca.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
28.5.2009 20:23:14   
janja*
Tinaaja kar se tiče pa dude pa probaj s kakšnimi kapljicami proti krčem.
Na dudo ji daš kapljice in bo skoraj sigurno zagrabla.Ali pa če že daješ ad3,kadar ji daš ji daj na dudo.Mogoče ti uspe.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
28.5.2009 20:27:36   
janja*

Anketa bo potekala med 25.5. in zadnji dan 30.5.2009

ZA   PROTI
Miška2006       X
Detelja            X
kpmk              X
Brigita23         X
ninica23          X
Nalini              X
Junona           X
nmag             X
Štorkljica                  X
Sonček85       X
Pat74             X
Klavdyk          X
Janja*           x

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
28.5.2009 20:30:59   
janja*
Tinaaja najbolje bo,da greva kar na morje.Našemu na morju paše ,zato,ker je tam narejen.user posted image Tolažim se s tem,da bo enkrat zrasel in bo to mimo.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Krči
Siana

Ima vaš dojenček krče

Da (32%)

Ne (68%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!