julam
|
IZVIRNO SPOROČILO: =jasna= Jaz imam eno fajno knjigo Bistro dete, podnaslov je Kako razumeti in spodbujati otrokov razvoj, avtorja Dr. Richard C. Woolfson. V njej je opisan razvoj gibanja, koordinacije rok in oči, jezika, učenja ter socialni in čustveni razvoj od rojstva do starosti 15. mes in tudi kako lahko otroka pri razvoju spodbujamo. Npr. Gibanje - 3 meseci - Položite na tla udobno odejico in položite nanji otroka. Ko se v tem položaju sprosti, ga primite za roke, kot da ga hočete potegniti k sebi. V pričakovanju, da ga boste dvignili, bo začel dvigati glavico. Koordinacija rok in oči - 3 meseci - Nad posteljico mu obesite visečo gibljivo igračko, vendar iz njegovega dosega. Rahlo pihnite vanjo, da se viseči predmeti začnejo premikati. Kmalu bo gibanje igračk pritegnilo njegovo pozornost in iztegnil bo roke, d abi zagrabil posamezne viseče predmete. učenje - 3 meseci . Ko otrok leži v posteljici, se pogovarjajte z njim in naj vas pri tem gleda. Nato mu narahlo položite čez obraz čist papirnat rokček in govorite dalje, tako da bo vedel, da ste še vedno ob njem. S telesom se bo tako dolgo zvijal, d amu bo robček padel z obraza. sicer to midve bolj ali manj prakticiriva, ampak men se to ni zdel kot vaja ampak bolj druženje. Edino da bi ji dala kaj na obrazek, bi jo pa kap po moje, ker takoj neha dihat, če dobi kaj na nos . Dugač pa, ja, veliko se pogovarjat, pet, dotikat... jaz se rada vsedem na kavč, noge gor in potem njo obrnem v naročju proti sebi. Pa imava debato na temo x, zraven mal z rokcami kriliva in ji je ful fajn. jasna, če je še kakšna fajn zadevca noter, kar prepiš, za idejo vse prav pride.
|