julam
|
GH: jaz sem pri obeh fantih začela pri 4m z večerno kašico, ker sta se začela nenormalno pogosto dojit ponoči - in namesto dodatka v flaši sem rajši šaltala na žlico. In se je pri obeh super obneslo. podobno planiram tudi pri . cuzanje rokice: že dalj časa, pustim seveda, samo da ni palček. pa zdaj je začela že druge stvari v usta tlačit, npr zagrabi slučajno majčko in jo potegne v usta. tašče/mame: uf, yania, klele si pa zabila žebeljček na mojo glavo. Imam ogromne težave s taščo in to vse od napovedi najine poroke. Do zaroke sva bili s taščo ful prijatli, sem večkrat prišla k njej za par dni študirat, tud če mojga ni bilo doma. Potem pa se je začela najprej vtikat v priprave na poroko, pa potem v prvoojenca (ki je itak njen ljubljenec), pa potem v smoternosto 2. , ... No, zdej pa dobivam očitke, da nimaam vseh 3 otrok enako rada, že od vsega začetka mi hoče uturavat svoj pogled vzgoje, dobim servirano, da nisem dobra mama, da ona je pri svojih letih ja bolj pametna,... Skratka, odnos skrhan do konca. Moja mati živo nasprotje, vse naredi kot jo prosim, čeprav se včasih ne strinja. Ampak moji otroc so moji in jaz odločam. Pri tašči pa dobim, da v njihovi hiši se tko dela in pika. No, sej sem ji že povedala, da z mojimi otroci se pa tko dela in da pač ne bojo več prišli, če ne bo po moje. Ampak to so že babji fajti, brez veze. Skratka... se rajši ne bom spuščala v to temo pregloboko. grahec: ja, tole z vožnjo ti čist verjamem, da ti ne gre, še posebno, če so bila priča nesreči. jaz sem tud zgubila veselje, ker je to postal nevaren šport. jaz bi ti svetovala, da začneš v času, ko ni prometa (npr vikendi ipd), pa najprej manjše neobljudene ceste. jaz sem imela grozen strah pred mestno vožnjo. Leta in leta nisem šla za noben dnar v mesto z avtom. Pa sem premagala, ko sem bila primorana. Zdaj vozim povsod, blizu, daleč, solo ali v družbi. Ampak vedno me gloda, kaj če se kaj zgodi... piruri: težko ti svetujem, ker 3 otroci so ZAKON! Res, fanta sta itak družabnika, se igrata skupaj non stop. Tako da ne rabita animacije. mala sicer ne spi veliko, ampak jo družba bratcev tako zanimira, da ne potrebuja ekstra moje pozornosti oz časa. ko sta bolana in sta doma, si že zjutraj nardim plan animacije - npr vodenke, plastelin,... Ta čas je njun, mala pa ali spi ali pa v lupinici opazuje dogajanje. Ko kuham, mi pomagata ali se igrata v kuhinji. Mala spet spi ali je zraven. Ko se dojiva, beremo kako knjigico, mogoče ravno malicata,... Skratka, ni moteče. zunaj pa itak ni panike. Je pa tako pri nas, da je mala močno na zadnjem mestu, če je treba, Se mi včasih prav smili. Ko moram posežt v kakšen fajt, jo enostavno odložim v posteljico, pa če še tako joka. Enostavno fanta morata imeti prednost. Nisem ti pomagala, a ne? rota: jaz jo bom cepila, in sicer s tistim cepivom, ki ima 3 doze. Menda je boljše, skoraj 100%, pa še stranskih učinkov ima baje bistveno manj, ker je razdeljeno na tri dele. upam. Tvegati si pa ne upam, ker zdaj sta pa 2, ki nosita domov svega i svašta. vaje: vska dan za par minut jo dam na trbušček, kar sicer ful ne mara, ampak si mora krepiti mišičke. Drugač pa mal telovadiva z rokicami (gor dol, narazen skupaj), pa na igralni blazini telovadi. Sej sploh nimam idej, kaj bi se še dal konkretneega delat s tako majhnim . temenca: imamo mustelin šampon, če ne bo v parih dneh boljše bom mazala še z oljčkom. srečanje: mogoče bi pa midve tud prijadrali, če sploh paševa zraven
|