|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: April/Maj IVF/ICSI 2009
26.5.2009 12:24:39   
Rakica_80
IZVIRNO SPOROČILO: bit

Jutro po neprespani noči,

ponoči smo bili na urgenciuser posted image user posted image user posted image Niso me dobro sčistili...tako da sem imela take krče in krvavitve da ni bilo za zdržat.

Sedaj sem na antibiotikih in buscopanu.....čez 2 dni kontrola..če ne bo dobro ponovna abrazijauser posted image user posted image user posted image

Tudi beta mi je premalo padlauser posted image

a se bodo moje slabe novice že nehaleuser posted image user posted image ....sedaj bi lahko mal sončka posijalo po tem dežju.

Bituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kot praviš.....lahko bi se že enkrat nehalo s temi slabimi novicamiuser posted image

Enkrat bo uspelo.........šibamo v 4 postopek!

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 4751
26.5.2009 14:04:23   
miklarom
evo mene s prvega UZ - vse je vredu, srček lepo bije, in tudi lepo  rastemo, naslednji pregled imam 5.6. pri svojem G. smo zelo veseliuser posted image user posted image

1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 4752
26.5.2009 14:06:43   
mausikaa
IZVIRNO SPOROČILO: miklarom

evo mene s prvega UZ - vse je vredu, srček lepo bije, in tudi lepo  rastemo, naslednji pregled imam 5.6. pri svojem G. smo zelo veseliuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

[img]http://lb1f.lilypie.com/hVkrp2.png[/img]

(odgovor članu miklarom)
Neposredna povezava do sporočila: 4753
26.5.2009 14:13:24   
kimsy
miklarom - user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image   user posted image  

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4754
26.5.2009 14:20:31   
kimsy
oj, da vas mal pozdravim! Je tok težko vreme, da komaj diham! user posted image
bit - žal mi je, da se v našem zdravstvu dogajajo take "šlamparije" in da posledice čutimo mi!
gapii - bravo za stopko!
miklarom - tebi pa še enkrat čestitke za user posted image .

Zdaj pa kot vedno eno vprašanje! user posted image  Do prve uz kontrole naj bi jemala ustrogestan, ampak mi ga bo v čet. zmankalo. Uz mam v torek, čez en teden. Imam pa doma že dabroston, a naj pol kar s tem začnem al kaj?

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4755
26.5.2009 14:55:58   
lana70

IZVIRNO SPOROČILO: kimsy

oj, da vas mal pozdravim! Je tok težko vreme, da komaj diham! user posted image
bit - žal mi je, da se v našem zdravstvu dogajajo take "šlamparije" in da posledice čutimo mi!
gapii - bravo za stopko!
miklarom - tebi pa še enkrat čestitke za user posted image .

Zdaj pa kot vedno eno vprašanje! user posted image  Do prve uz kontrole naj bi jemala ustrogestan, ampak mi ga bo v čet. zmankalo. Uz mam v torek, čez en teden. Imam pa doma že dabroston, a naj pol kar s tem začnem al kaj?

Pozdravček, Kimsy, jaz jih imam od zadnjega postopka še 27 tbl, če ti kaj pomagajo, ti jih lahko pošljem. No, za razliko od BEBIII, sem jaz danes prinesla napotnico domov in dr. Pintarjeva je odločila, da štartam drugi mesec brez stimulacije....no, zdej mam pa jest eno vprašanje, ne dve: kdaj imajo na GKLJ dopuste , ker kao, če ne bo ok, brez stimulacije bodo zadevo prekinili in bom potem šla naslednji postopek s stimulacijo...in koliko časa traja ta nestimulirani postopek (kolikokrat UZ..itd.) A bom spet jemala utrogestan?

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4756
26.5.2009 15:03:17   
pikovit
Bit tole je pa eno veliko sranje.Enouser posted image da se vse uredi.

Mismis user posted image user posted image user posted image  lepo te je spet brati.Res si super punca user posted image

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 4757
26.5.2009 15:12:04   
gospodarica
dober dan!
no,sem vas kar malo zanemarila:(se opraičujem....malo sem si vzela časa zase in se pobrala,saj ne zamerite a ne?
....nekaj me zanima...pred 14dnevi,tam nekje (drugi dan M) sem začela z estrofemom.12 dan ciklusa sem imela UZ,in moj endometrij je bil 9....malo me je strah,ker vidim tu na forumu,da imate endometrij na UZ-jih po 12,13....ali je 9 slabo ali ne?

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4758
26.5.2009 17:30:21   
BarbiG
Lana70 postopek brez stimulacije je v bistvu spremljanje tvojega naravnega cikla. Lahko računaš, da boš tam okoli ovulacije skoraj vsak dan na kliniki, ker ti bodo dnevno spremljali nivo estradiola v krvi in napalčko boš morala lulat, da bodo tudi tako potrdili ovulacijo. In ko bo tvoj folikel počil, ti vstavijo user posted image  glede na njegovo starost. Predvidevam, da si imela ET peti dan in na ta dan so tudi ostale zamrznili. Vsekakor boš kar veliko na kliniki dokler folikel ne poči. Glede utrogestana pa ne vem, ker meni so postopek brez stimulacije prekinili in sem šla potem jeseni po dopustih v postopek z zamrznjenčki s stimulacijo.

(odgovor članu gospodarica)
Neposredna povezava do sporočila: 4759
26.5.2009 17:30:52   
BarbiG
Miklarom user posted image user posted image user posted image  za user posted image .

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 4760
26.5.2009 17:33:29   
lana70

IZVIRNO SPOROČILO: BarbiG

Lana70 postopek brez stimulacije je v bistvu spremljanje tvojega naravnega cikla. Lahko računaš, da boš tam okoli ovulacije skoraj vsak dan na kliniki, ker ti bodo dnevno spremljali nivo estradiola v krvi in napalčko boš morala lulat, da bodo tudi tako potrdili ovulacijo. In ko bo tvoj folikel počil, ti vstavijo user posted image  glede na njegovo starost. Predvidevam, da si imela ET peti dan in na ta dan so tudi ostale zamrznili. Vsekakor boš kar veliko na kliniki dokler folikel ne poči. Glede utrogestana pa ne vem, ker meni so postopek brez stimulacije prekinili in sem šla potem jeseni po dopustih v postopek z zamrznjenčki s stimulacijo.

thanks barbi.....zakaj pa so ti prekinili postopek? Tega se jaz bojim. In še problem je, ker so verjetno julija že na dopustih in pridem na vrsto potem šele konec avgusta, a ne?

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 4761
26.5.2009 17:34:45   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: gospodarica

dober dan!
no,sem vas kar malo zanemarila:(se opraičujem....malo sem si vzela časa zase in se pobrala,saj ne zamerite a ne?
....nekaj me zanima...pred 14dnevi,tam nekje (drugi dan M) sem začela z estrofemom.12 dan ciklusa sem imela UZ,in moj endometrij je bil 9....malo me je strah,ker vidim tu na forumu,da imate endometrij na UZ-jih po 12,13....ali je 9 slabo ali ne?

Jaz sem imela endometrij 7 na zadnjem UZ pa sem vseeno srečka...

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

Neposredna povezava do sporočila: 4762
26.5.2009 17:39:01   
BarbiG

IZVIRNO SPOROČILO: lana70

thanks barbi.....zakaj pa so ti prekinili postopek? Tega se jaz bojim. In še problem je, ker so verjetno julija že na dopustih in pridem na vrsto potem šele konec avgusta, a ne?

Prekinili so ga zato, ker na UZ-ju je bilo glede na to, da sem imela en mesec pred tem neuspešen postopek, vidno vse nekam megleno in niso mogli videt, kdaj naj bi folikel počil. Takrat so mi rekli, da je prav zaradi tega dobro narediti pavzo treh mesecev. Tako sem jeseni šla ponovno tja, le da sem bila takrat rahlo stimulirana - ena ampula Gonala in kaj na rečem? Takrat je uspelo.                                                                

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 4763
26.5.2009 17:40:42   
BarbiG

IZVIRNO SPOROČILO: blanč

dober dan!

Blanč fino je, da je nekje okrog 12, 13 ker se zarodek lažje prime. ampak poglej, tebi  je uspelo z mnogo tanjšim endometrijem, tako da je očitno tudi tukaj vse odvisno od posameznice in vseh ostalih okoliščin. Kaj meni pomaga endometrij 12, ko pa se tokrat ni oplodila nobena celica in ni prišlo do ET-ja.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 4764
26.5.2009 18:10:10   
blanč

IZVIRNO SPOROČILO: blanč

dober dan!

Blanč fino je, da je nekje okrog 12, 13 ker se zarodek lažje prime. ampak poglej, tebi  je uspelo z mnogo tanjšim endometrijem, tako da je očitno tudi tukaj vse odvisno od posameznice in vseh ostalih okoliščin. Kaj meni pomaga endometrij 12, ko pa se tokrat ni oplodila nobena celica in ni prišlo do ET-ja.

Barbi tale naša borba je prava loterija. Večkrat je treba probat in enkrat pride do zadetkauser posted image . Tudi v slabih pogojih velikokrat rata in v najboljših ni uspeha, tako, da pravila tukaj ni...
Meni je uspelo v 4 stimuliranem poskusu, drugače pa v petem, ampak tega naravnega ne štejem, ker je folikl pobegnuuser posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 4765
26.5.2009 19:01:41   
BarbiG
Blanč se moram čist strinjt s tabo, da je tole res ena velika loterija in da ni nobenega pravila, ker je vsak primer in situacija drugačna od druge. Tako da nam res ne preostane drugega kot da gremo v nove boje in nikoli ne obupamo, ker nikoli ne vemo kdaj nas bo doletela sreča in bomo zagledale tisti magični user posted image . Tebi pa seveda vse čestitke na uspehu. user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 4766
26.5.2009 19:29:33   
gapii27
nisem zasledila odgovora...kolk cajta povprečno traja punkcija? a je to hiter (no odvisno od števila foliklov)

hvala, a

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 4767
26.5.2009 19:53:19   
loremi
Pozdravljena dekleta,
sem se kar odločla še par besed napisat, predno grem jutri spet na UZ.

Bit user posted image   da bi se res že enkrat nehalo in da bi prišli bolj svetli trenutki!

Miklarom vse čestitke in srečno naprej user posted image !

Gapii27, ko bi vedle točno povedat glede časa punkcije, spet je malo odvisno, kdo t dela postopek, koliko časa traja, da se pripravi in seveda je tudi odvisno od števila foliklov, ki so za spunktirat, ampak mine pa potem na koncu vse skup kar hitro. Res pa je težko ocenit časovno.

Mene pa dans tako tišči in boli v jajčnikih, kot me je pri 2.IVF, pa imam tokrat manjšo dozo stimulacije user posted image , no pri zamrznjenčkih je tako ali tako običajno le blaga stimulacija. Tako da mi res ni jasno, ali mi tisti mičkeni foliklčki delajo težave, ali pa bo vendarle blizu ovulacija in stopka. No u pam, da bo več jasnega jutri na UZ, že kar mal komaj čakam, da pridem do zaključka.

Lep pozdravček vsem in upam, da si boste lahko privoščile miren večer.

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 4768
26.5.2009 20:02:23   
gospodarica
hvala za pojasnila:)
zdj me pa še neki zanima.vse tiste ki ste pri rešu in ste mele kadarkoli prenos pingvinčkov mi prosim malo povejte kaj več v tem.
dobiš isto stop injekcijo ali kako?ker namreč js jem sam ene modre tabletke in prometrium od sobote neprej,jutri pa imam ET....malo me skrbi,da je reš kaj zamučkal,ker se mu je tako grozno mudilo,ko sem bila pri njemu na UZju...

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 4769
26.5.2009 20:57:22   
zup2
Gospodarica - nič se ne boj, Reš ni nič zamučkal user posted image . Jaz sem pri njemu in ko sem imela zamrznjenčke sem imela prav tako te modre tabletke - Estrofem in Prometrium. Stop inekcije ne dobiš, saj z Estrofeni nimaš svoje ovulacije. Ko bo na UZ videl, da je sluznica dovolj zadebeljena boš šla na ET.
Pri meni je bil postopek uspešen, vendar se je žal končalo z odmrtjem ploda v 9. tednu, sedaj se pa bojujemo naprej!

Srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 4770
26.5.2009 21:00:14   
lana70

IZVIRNO SPOROČILO: lana70

Prekinili so ga zato, ker na UZ-ju je bilo glede na to, da sem imela en mesec pred tem neuspešen postopek, vidno vse nekam megleno in niso mogli videt, kdaj naj bi folikel počil. Takrat so mi rekli, da je prav zaradi tega dobro narediti pavzo treh mesecev. Tako sem jeseni šla ponovno tja, le da sem bila takrat rahlo stimulirana - ena ampula Gonala in kaj na rečem? Takrat je uspelo.                                                                

hvala, upam, da ne bo tudi pri meni vse "megleno", ker jaz grem potem šele konec februarja v postopek....a kaj veš, kdaj imajo dopuste na GKLJ?

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 4771
26.5.2009 21:27:18   
lana08
Kopiram iz med.over.net

Nekatere dejavnosti za OBMP bodo v poletnih mesecih na Ginekološki kliniki UKC Ljubljana potekale neprekinjeno.

Zato vam posredujemo obvestilo o vključevanju v postopke OBMP v poletnih mesecih, glede na 1. dan Z.M.:

IVF
Dolgi protokol:
- 1. dan Z.M.: do 31. maja 09
- 1. dan Z.M.: 10. julij 09 ali kasneje

Kratki protokol: 1. dan Z.M.: do 30. junija 09
1. dan Z.M. 17. avgust 09 ali kasneje

IUI
Klomifen: 1. dan Z.M. 13. avgust 09 ali kasneje
Gonadotropini: 1. dan Z.M. 17. avgust 09 ali kasneje

Telefonsko naročanje (pred pričakovanim 1. dnem Z.M.), vsak delovnik:
- IVF: 01-232-3048 in 01-522-6112 (julij in avgust 09)
- IUI: 01-522-6074 (avgust 09)

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 4772
26.5.2009 23:09:42   
citrončica
No, da bo maj res user posted image maj še naprej,
8 dan po ET prišlauser posted image , danes pop, čisto mirno, brez krčev ali kakšnih opozoril....no comment...

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 4773
27.5.2009 6:34:57   
Reby
Dobro jutro! user posted image

user posted image

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4774
27.5.2009 7:10:14   
mismis
Dobro jutro vsem skupaj,

vidim, da je naša Reby pridna kot ponavadi user posted image user posted image user posted image  in nam je že skuhala kavico user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 4775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?