|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009
23.5.2009 20:20:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

brigita.ja nevem no ,na začetku je bil cel ati ,zdaj pa tudi očim prai da je čedalje bolj n mene user posted image

Sta se z Elo zmenla, da bosta malo okrog prenesla vse: tudi Ela je bila pri rojstvu celi ati, sedaj pa je vedno bolj jaz. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image ja ,če sta pa imela PDP 1 dan razlike user posted image user posted image user posted image user posted image

jA glavica je pa res očitno pri vseh šibka točka pa okoli učk user posted image

Ekola mami je vse epo pospravila po stanovanju,sedaj gre delat  kosilo ,malega nahranit ,ati je pa šel k mojmu atiju na obisk user posted image
Dopoldan sva pa bila na sprehodu in mam je šla odpret TRR račun za aleksa in tudi že lepo položila dinarčke gor user posted image user posted image

Super za TRR user posted image user posted image user posted image , je res potrebno razmišljat za naprej, saj nikoli ne veš, kaj bo, ko bodo naši zakladki zrasli. Jaz sem zaradi Ele sklenila življenjsko naložbeno zavarovanje (takšno z garancijo, da sigurno dobim to, kar mesečno vlagam) - tako da bo ta denar šel za Elin študij. user posted image TRR pa ji bomo tudi kmalu odprli, da bo za darilca. user posted image

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1776
23.5.2009 20:24:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

nena:kopanje:meni je P rekla da sedaj naj ga še kopam tko 2-3 na t ,potem poleti k je pa res vroče pa lahko vsak dan k so potni 

Vidiš ti to: meni je pa P rekla, da je kopanje obvezno vsak dan. Enkrat na teden namilit, ostale dni pa samo z vodo. Saj poleti se strinjam, da je fajn otročka osvežit, ker tudi ta mali švicajo, toda pozimi vsak dan? user posted image Je pa zanimivo, kako vsaka P reče nekoliko drugače. Svašta. user posted image

punce, ni vse sveto, pa tud ce pride iz ust patronazke ali pediatrinje. me smo mamice in materinski cut je nakj zelo mocnega. in ce cutis, da ne bi cesa naredila, potem zna bit tko prav. kopanje definitivno ni potrebno vsak dan, prvic slisim, da je obvezno. je fino z vidika, da ima otrok neko rutino, ampak nujno pa ni. Jaz naso zdaj ponavadi dop kopam, ker imam takrat vec casa kot zvecer dve naenkrat. jo pa kopam nekje vsak drugi dan. Se popolnoma strinjam s tabo. user posted image user posted image user posted image Ni ga čez materinski čut. Če je seveda mamica toliko senzibilna, da zna "brati" svojega otročka. Ni kaj, ta statistika nas lovi na vseh koncih user posted image user posted image user posted image .

NenaLena - kaksen vozicek imas - ker je tok mamic z vozcki tukaj okoli, da vem, da te ustavim,c e te vidim. user posted image Ela se vozi v Quinny Speedyu temno rjave barve, trikolesniku, mamica pa je tista blond z nosečniškim trebuščkom - vendar ni noseča user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1777
23.5.2009 20:27:20   
detelja
NenaLena tudi mi živimo v bloku....sploh ne govori kak projekt je to se spakirat ven...najprej čakaš, da je čas, da se čebelica naje, pol da je previta, porihtana...vmes se zna zgodit, da še pobruha...ura gre...gledaš, kdaj moraš bit zaradi hranjenja nazaj...pol da je v stanovanju vse ok....jaz imam ogrodje vozička spodaj  v pritličju, košaro (banjico-ne vem kako se temu reče) pa imam v stanovanju...pol ko sve z čbelco porihtani jo dam v košarico in greva lepo dol jo dam v pritličju dol grem po ogrodje vozička pripravim in pol vzamem košarico in jo dam gor in šibave ven....tukaj sem že vsa prepotena...ko pa prideva nazaj pa dam košaro dol jo odnesem do prtličja in pol šibam po ogrodje-ali kako se temu reče, ga sestavim, pospravim in pol šibam z košaro v stanovanje...živimo pa v 2. nadstropju...kako bi bilo fajn, če bi imeli dvigalo...bi fajn doma spakirala stopila v dvigalo, potem ven in smo zunaj...

štorkljica veš kaj mi je čudno, da je bila najprej čišča pač sveža kri, potem temna, nato rjava in potem je počasi izginila in potem je bilo še samo čisto  malo rumenega izcedka in par dni nič...ta teden pa se je tako postopoma začela pojavljat ta kri...danes izgleda po količini kot, če bi bila menstruacija...zdaj zvečer me je tudi tu pa tam začelo tako nekaj čudno zbadat nad "rožico"...upam, da je vse ok...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vaši sončki tudi težko kakajo po ad3 kapljicah?...moja maja nima krčev, ampak ful težko kaka...pa kaki ni tak rumenkast ampak je vmes temen...prijatejia je rekla, da je njej p rekla, da če je temen kaki sedaj ko še pijejo samo mleko, da pač želodček nekaj težko prebavlja...ampak maja razen komarčkovega čaja, mleka in teh kapljic ne je/pije nič...težave so se pojavile ko smo začeli z temi kapljicami...

kako ste kaj drugače? kako vaši malčki preašajo vročino? moja maja je čist uboga...ko pa jo slečem pa je ful dobre volje...včasih ko jo primem za čelo je vsa mokra neglede, če je sam v badyu...

že spet sve 3 dni sami...ati skoz dela...jutri pa gremo k moji super tašči in tastu na piknik...sem že tako vesela, da mislim, da od "sreče" ne bom mogla spatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
23.5.2009 20:29:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nmag

Pozdravček vsem in lepo se imejte tiste,ki greste na morje,jaz tudi že komaj čakam.
Včeraj sem imela ful stresni dan,moj Gregor je z traktorčkom na pedala zgrmel po strmem klancu,pri sosedu,dol in treščil v zid,stala sem par korakov stran,po nesreči je tako obrnil volan in šel preblizu mimo klanca,takoj sem skočila in stekla,zraven pa tako zavpila,da me je verjetno slišala cela vas,vendar prepozno.Dobil je kar pošteno buško,jaz sem od strahu skoraj omedlela,dobro da je bila moja mami zraven,mali pa je postal sivobled in bruhnil,tako,da sem se še bolj ustrašla.Takoj sem poklicala moža in vija urgenca,tam so mu slikali glavico in na srečo ni bilo hujšega,ponoči sem ga morala opazovati,če bi kaj bilo pa je danes čisto ok,razen velike buške na čelu.Že zvečer je bil vredu,sem jaz izgledala slabše,ne znam vam pa povedat kok sem se ustrašla,ker je klanec v garažo bil kar strm in dolg na koncu pa zid in vrata,kljun od traktorja je malo ublažil udarec.
Sedajle ga moram zrihtat,ker ga dedi in babi peljeta na izlet,ker je bil tako korajžen fantek pri zdravniku.Jaz pa še nisem prišla čisto k sebi,ker skoz razmišljam kaj bi bilo če bi s polno hitrostjo in direkt z glavo treščil,ga ne spustim več pa če laufam za njim.
Še dobro,da je Karolinca pridna in lahko laufam za njimuser posted image
Lepo se imejte in čuvajte svoje sončke,sedaj so še v vozičkih,ko shodijo pa lauf za njimiuser posted image

user posted image user posted image user posted image samo da je vse OK z Gregorjem! Jaz sem že zdaj panična (da bo kakšna čebela priletela Eli v voziček, da se bo ponoči zadušila z odejico... - madona, kje jih jemljem user posted image user posted image user posted image ), kaj šele bo. Joj HB, da je moj bolj flegmatik glede tega, da me bo nazaj držal. Se nekako slepim, da bom manj panična, ko bo shodila, toda verjetno bo isto user posted image user posted image user posted image . Čeprav drugače nisem takšna po naravi, da me ne bi katera narobe razumela user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu nmag)
  Neposredna povezava do sporočila: 1779
23.5.2009 20:35:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

štorkljica-a ti maš tudi še bušija...jah jst tudi tam za ene 4 mesece, kaj čemo tak je...zebl nas ne bo, mamo dovolj zalogeuser posted image . Sej tudi bušiji bojo zginal, sam problem je zdej čez poletje to ko se pečejo čevapčiči pa kak pirček paše, a ne?user posted image user posted image Samo da nisem edina "poporodna trebušarka" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Nenči-jst tudi ne bi na tvojem mestu zbujala Ele...naš Nik tudi včasih pančka ponoči tudi dobre 4 ure, sam ko on hoče zizo se že zbudi, tako da po moje ni panikeuser posted image ...kok je buši? Jst sem dobila vnetje, pa pogledala me je vagianalno pa je rekla da še bom kr nekaj časa krvavelauser posted image ...no sam da bo bolje. Fajn, da si šla h G, samo da si sedaj na terapiji user posted image . Jaz ne krvavim več, toda bolečine v bušiju še kar so, vendar vedno manj. Najhuje je zvečer, ko mislim, da mi bo odpadel križ, saj očitno trebušne mišice ne delajo veliko in vse počnem s križem user posted image . Toda še malo, pa bomo vse ok. Moj pravi, da bom čisto ok tam konec julija, začetek avgusta - sem mu rekla, naj mi pove, kdaj bom končno spet stara jaz, da me ne bo nič bolelo in se bom lahko normalno gibala. Zdaj ga pa držim za besedo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 1780
23.5.2009 20:39:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

Pozdravljene.

Js sem šla danes še enkrat k zdravniku, ker je ziza še slabše, zdaj si devam pred podojem inčrpanjem tople obkladke gor, po podoju pa hladne, in mislim, da gre na bolje. Upam, da res. Antibiotike pa tudi še jemljem.

Povejte mi prosim, koliko mlnaj bi pojedel mesec dni star dojenček?

In še nekaj: jutri imam namen it kupit Zari nekaj bolj poletnih oblačilc, in sicer v City Center...je še prekmalu za v nakupovalni center?
V nedeljo bo stara 1 mesec.

Hvala.user posted image user posted image user posted image

Super za zdravljenje mastitisa. Kmalu bo vse ok, boš videla! user posted image user posted image user posted image

Mislim, da ni toliko odvisno od starosti kot od kilaže. Meni je pediater v P rekel, da naj bi prve tri mesece dojenčki pojedli 20ml/kg telesne teže v enem obroku.

Jaz sem bila v nakupovalnem centru še preden je bila Ela stara 1 mesec, tako da mislim, da ni problem. Samo pazi na klime, jaz sem ji preko lupinice dala kar pleničko, ker je lahko klima bolj zahrbtna kot veter.

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1781
23.5.2009 20:42:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pikaro

pozdravljene mamice,
Midva sva po 7 dneh končno nazaj iz bolnišnice. Se je naš Teo premalo redil, dobil zlatenico, ... Blo je grozno.
spi tudi po 5ur, in zelo malo poje. a je katera mogla budit user posted image  za hranjenje?pa še len je in  po 3-4min dojenja zaspi. ????
mislite,da se dovolj naje? grami pa grejo zelo počasi gor. Sploh ne vem več kako ga naj budim in ga pripravm,da bi dovolj pojedel Če si izčrpam in mu dam po steklenički mi tudi ne poje več kot 60ml. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem imela podobno zgodbo v P, tako da smo sedaj izključno na AM. Jo pa že od začetka čez dan budimo na 3 ure, čez noč pa jo pustimo spati - tako ne mine več kot 4 ali max 5 ur od zadnjega hranjenja, ko se sama zbudi. Glede bujenja med dojenjem pa naj ti pomagajo naše mamice, ki dojijo, jaz lahko svetujem le iz teorije - ves čas Tea med dojenjem draži s prstom po ličku, da ne zaspi, pa čim več menjaj dojke, ker ga s tem, ko ga prestavljaš, nekoliko zbudiš.

(odgovor članu pikaro)
  Neposredna povezava do sporočila: 1782
23.5.2009 20:53:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aljab

No pa še to...a vam vaši moški kaj pomagajo? In ali vas razumejo, ko se pritožujete, da ne gre? Moj mi sicer pomaga, sam je bolj ali manj zdoma. Zvečer med 7 in 8 sem si izborila, da ne gre nikamor, ker se mi drugač zmeša. Najbolj pa me pojezi, ker mi reče, če so vsi zmogli BOVA tudi midva.user posted image user posted image Res je malo drugače z dvemi otroki....si nisem predstavljala. Če bi še enkrat bi imela mogoče malo večjo razliko. No zdaj sem se najamrala.
Moj je bil kar prisiljen orng vpreči rokave zaradi mojih porodnih in poporodnih komplikacij, tako da je bil bolj kot ne prve tri tedne on mama. Zdaj, ko je šel v službo, pa sva popoldne oba aktivna (en jo previje, drugi nahrani), ponoči pa sva si tudi razdelila "šihte" - on vstaja okrog polnoči, jaz ob 5h, potem pa jaz prevzamem do popoldneva, ko pride iz službe in sva spet oba. Mislim, da jih je treba kar fajn in zgodaj vključiti, saj se znajo elegantno izmuzniti user posted image user posted image user posted image .

/quote]

(odgovor članu aljab)
  Neposredna povezava do sporočila: 1783
23.5.2009 21:00:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zanchy

končno imam spet malo časa, da še tukaj kaj napišemuser posted image , berem vas kar redno, ko pa hočem kaj napisat je pa ponavadi alarmuser posted image , mi še pri enem mesecu nimamo ritma za spanje, en dan je priden spi skoraj cel dan, potem pa drugi dan vse nadoknadi- se cel dopoldan dere, pa sam na rokah pa na zizi bi bil, kako je s tem pri vas- ste že ujeli ritem? Naš ritem je tak, da se vsak dan malo spreminja. user posted image user posted image user posted image

V sredo sva imela s Sebastjanom prvi pregled in je vse super,nekaj za seznamček- teža 4800g, dolžina 54,5 cm, mi je pa pediater rekel, da je mel zlomljeno ključnico, ko sem mu pokazala, da ima mal čudno kost, ampak v porodnišnici mi niso nič rekli in na odpustnico niso nič napisaliuser posted image , pa je samo rekel, da ni nič hudga, da je sam lepotna napakica Super za pregled in da je vseeno vse ok s ključnico! user posted image user posted image user posted image

/quote]

(odgovor članu zanchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1784
23.5.2009 21:28:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

čer. kako ste kaj? po dolgem času se spet javljam...ful sve zunaj, potem ko maja spi si tudi jaz vležem, potem je mogoče tečka in tako ura, dan...odide...drugače sem v redu..maja tudi...včeraj sve bile v posvetovalnici (kontrola teže in višine)...pupa ima 58,3 cm in 4970 g...je prava baba...zadnje čase je ful dobre volje, se ful smejčka.....pa ful govori neki a-g, ali pa si tako odahne kot, če bi ji bilo tako težko...čez dan se mi je nekako navadila, da je na 2 h ponoči pa 3-4...samo, da bi zjutraj spalauser posted image user posted image user posted image tan ob pol 5 zahčne jamrat in pol mi včasih uspe potegnit do pol 6...rekord je do pol 7user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ja, ja poznam te jutranje pobožne želje user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ali je možno, da sem že dobila menstruacijo????? danes je 5 t od poroda...kaka 2 tedna nazaj sem imela tak rjavkast izcedek in pol je počasi začel izginjat, potem sem imela še samo takega rumenkastega in nato nič...zdaj pa že cel teden ugotavljam izcedek ali m...ne vem kaj je...najprej se je spet pojavila taka temno rdeča kri, zdaj pa iz dneva v dan bolj svetla kri...prej sem šla na wc in sem opazila, da to kar fajn curlja...sicer mi vsi pravijo, da m ne bi smela še dobit-tudi sedaj ko ne dojim je še ne bi smela imet...kaj ve pravite? ste že za kaj takega slišale??? skoz sem se spravljala ta teden, da pokličem gin. pa je skoz bil dan prekratekuser posted image na sebe kar pozabim...upam, da so me po porodu dobr spucal, da ne bi kaj ostalo not...hmmm, kdo bi vedel...če ne bo ok, bom v pon. poklicala k gin....komaj 2.6. imam pregled..

v sredo smo bili pri tašči in tastuuser posted image user posted image user posted image user posted image in ko smo se vrnili domov je najprej bilo vse super potem pa sem naenkrat zgubljala vid...najprej je bila slika meglena, pol mi je pol slike manjkalo...moj lubi je najprej mislil, da se šalim...in vsako minuto je bilo hujše...dobr, da je bil lubi doma, da je vsaj majo lahko čuval...pol pa sem šla v kopalnico da pogledam (čeprav sem komaj kaj vidla) kako kaj izgledajo moje oči-bilo je vse ok, ampak vid je še vedno štekal...no in pol me je taka panika zagrabila, da sem tako jokala (ful sem se bala, da ne bom več nikoli videla) no in pol čez 1 h me je začela tako glava bolet oz pečt, da sem mislala, da bom umrla...pol pa še lubi ni mogel maje spravit spat-mala je navajena na mene...in pol sem jo z mukami dala spat...k dr nisem šla...mislim, pa da je bila tako močna migrena...pred leti sem imela že isto z očmi samo takrat je bilo po eni strani še hujše...par ur nisem znala ne govorit,nisem čutila ne nog ne rok...ampak žal dr pravega vrzoka niso našli...ostali so pri migreni...danes sem že boljše...in upam, da tako tudi ostane... Misliš, da je slučaj, da se ti je to zgodilo, ko si prišla od tasta in tašče? user posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1785
23.5.2009 21:37:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vaši sončki tudi težko kakajo po ad3 kapljicah?...moja maja nima krčev, ampak ful težko kaka...pa kaki ni tak rumenkast ampak je vmes temen...prijatejia je rekla, da je njej p rekla, da če je temen kaki sedaj ko še pijejo samo mleko, da pač želodček nekaj težko prebavlja...ampak maja razen komarčkovega čaja, mleka in teh kapljic ne je/pije nič...težave so se pojavile ko smo začeli z temi kapljicami... Midve sva dobile samo D3 kapljice za začetek, toda še nisva dvignile rp user posted image . Če bo Ela imela kakršnekoli težave z njimi, jih takoj nehava jemati.

kako ste kaj drugače? kako vaši malčki preašajo vročino? moja maja je čist uboga...ko pa jo slečem pa je ful dobre volje...včasih ko jo primem za čelo je vsa mokra neglede, če je sam v badyu... Moram reči, da Ela kar dobro prenaša vročino, čeprav smo v bloku in brez klime. Je pa res, da je samo v bodyu z dolgimi rokavi in brez hlačnic - torej je cel dan z golimi nogicami. Poleti bomo pa pač čimveč samo v plenički ali brez nagi ležali na plenički, da se zlufta kožica.

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1786
23.5.2009 21:38:11   
Anonimen
Sem bila spet po obrokih. Laufam k naši princeski user posted image , lepo noč vsem user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1787
24.5.2009 5:41:09   
detelja
user posted image

mi smo že pokonci..moja pikica noče več spat...jaz pa sem že od 23 ure auf...me tako glava boli, pa še bolj me je bolela...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
24.5.2009 10:12:45   
Nalini
jutro ....

mi smo pa to noč bili spet tako pridni .... user posted image  smo se samo enkrat zbudili user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  .... in to traja že nekaj dni user posted image  (upam, da bo tako ostalo)

ad3 ... mi dajemo oleovit d3 .... naš se napenj zjutraj, ker se ponoči skoraj nikoli ne pokaka in potem ga muči zjutraj okrog šestih .... te pa sledi olajšanje in polurni smejahnje, grgranje in zabavanje mamice .... user posted image  ..... zdaj pa spet spi .....user posted image

flaške ... jaz bom prej naredila doktorat (moram ga še vpisatuser posted image ) kot bo pa mali potegnil iz flaške ,.... zdaj smo kupili že tretjo in noče vlečt .... včeraj, ko sem mu dala čaj se je drl kot bi ga klalauser posted image  ... tak, da je po hitrem postopku mogla skočit joška ven ......user posted image  ... te je pa še tak žalostno jokcal in stokal, ko je dudal ..... samo, da mu ne bi vstran vzela njegove joške ...................... ehhhhhhhhhhhhhhh, nimam pojma kak bomo dajali čaj v tej vročini user posted image  ..... sem pa opazila, da če spije malo čaja ali pa vode (po žlički) bruhne vse ven .... kot da mu nebi ustrzalo v želodčku ...... tak, da me še zdaj to muči zakaj bruha, ko pije čaj ...... drugače nikoli ne bruhne .....

lep dan

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
24.5.2009 14:26:41   
sonček85
tassika.potem bi pa jaz šla malo povprašat h G in se pokazat.Je pa tudi možno da bi imela M.user posted image
štorkljica.ja tudi naš spi tko na obroke,po kako uro ali pa še manj ,ko ga pa prime pa spi tudi po 5huser posted image user posted image
nena.čestitke  za prvi sprehod.
No pri nas ni problema k sem v bloku saj imamo dvigalo ,upam ,da ti bo katera druga svetovala.Kaj pa da bi voziček pustila kje spodaj in šla samo z jajčko v stanovanje (samo predlagam )
Ja za kopanje se mi pa tko zdi čisto ok.evo mi smo se včeraj prvič sami in je prav užival user posted image user posted image user posted image kar se pa tiče  kilometrine sprehodov ,nas boste pa že dohitel user posted image važno je da sedaj uživate v sprehodih user posted image
trr.ja res je ,moramo gledat za naprej.Mi bomo tudi sklenli to zavarovanje preko očija k se nekaj s tem obada tko da bo potem tudi ven dobil čez 20 let user posted image
detelja.naš vročino tko tko prenša,je pa danes ves siten nič mu ne paše spi tko  pol h po oboku in nič več.Kr buden je-sploh ni zaspan.
Sem malo nesramna.uživajte danes na pikniku user posted image user posted image user posted image user posted image taščo pa pošlji nekamuser posted image upam ,da se glavobol ni še povečal k si prišla k tašči in da je mimo
nalini.naš k zagleda flaško kr špuka pol vse ven kar mu dam čaja za pit in potem še nekaj časa tudi zavrača mojo zizo k misli da ima  spet flašouser posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
24.5.2009 17:09:01   
Cveta28
Helooo! Imam še slabe pol urice, ko se zbudita moja muca Lori i njen očka koder.
Včeraj bili na family pikniku in Lori je cel dan spala samo kakšno urico...groza user posted image ...pa user posted image in dretje...nič ni pomagalo...prišli do zaključka, da malo vročina in sopara ubijata zato danes urgentni nakup TT flaške...USPEH ZAGOTOVLJEN user posted image ...mala mi je samo danes poleg dojenja popila še 50ml vode (to ima po mamici, ki že od nekdaj pije zeloooo veliko cca. 4-5l na dan)...pa v stanovanju imamo tako soparouser posted image , da je Lori samo v bodiju brez rokavov in hlačk.
Drugače pa smo danes prvič za kosilo jedli motovilec, rižoto z morskimi sadeži in še ortico za počez. Sporočim kakšna bo reakcija danes zvečer in ponočiuser posted image
nalini - kako je šlo s TT stekleničko? Lori je rojena 'flaškarica' user posted image
zanchy - THX, glede na težo pa smo nekje na istem, no ja malce lažji. Jaz ji bom vodo ponudila med podoji oz. ko mi začne zavračati joško in bi morda rada še kaj za odžejat spila.
'prva pomoč' na morju - zanchy, pat in ostale - hvala za nasvete!!!
sonček85 - jaz bom Lori dajala samo vodo (dokler bo šlo), čaj pa bi uvedla malce kasneje (brez sladkorja seveda)
mozoljčki - imamo po obrazeku in nekaj po glavici, enega ali dva pa sem našla na rokici in pod vratom. Imamo jih 1t. Eni so res taki z belo pikico v sredini ampak jaz sem mnenja, da se to Lori čisti mojih hormonov. Sem tudi nameravala umivati s kamilicami ampak zvečer ji pri kopanju s krpico malce zdrgnemo obrazek in zjutraj je vedno boljše. Mogoče so mozoljčki malce bolj odporni, ker je sedaj takšna vročina zunaj??? Jaz si pri dojenju vedno podložim roko na kateri mi sloni in s tem se izognem potenju ter kakšnim izpuščajem zadaj po vratu.
pleničke - smo sprobali od Lidla in so bolj mehke kot od mullerja (pa dražje za 1€), tudi malce višje sežejo pa lepše še prilegajo naši Lori. Bomo ostali pri njih. Toplo priporočam! (se je mala Lori danes tako močko pokakala-od popka do sredine hrbta-plenička pa je super zadržala vseuser posted image )
Pat74 - omenjaš Letališko PST, iz katerega konca Lj pa si?
brigitka - mi2 Lori previjeva okoli 20h in umazana plenička zdrži do 5h zjutraj, ko imamo prvo vstajanje. Ponoči sem jaz previjala, ko smo se dojili in se je mala po dojenju pokakala (nimam srca, da jo dam tako spati). Imamo okoli 4700g, uporabljamo Lidlove pleničke 4-9kg.
anticelulitne kreme - še ne uporabljam ampak sem močno razmišljala o tem. Brigitka hvala za pomoč, bom kar ta teden šibala v drogerijo po en tretma ala namažeš in potem vozičkanje za boljše delovanje. Brigitka, sej po joškicah pa valda nimaš celulita user posted image
detelja - dej ti to taščo pripelji k meni na prevzgojo, ker še meni gredo kocine pokonci, ko vidim kako se sekiraš zaradi njeuser posted image . Glede M pa mislim, da je to čišča. Če ti pa vest ne da miru se pa pojdi pokazat v P oz. h G. user posted image user posted image user posted image za tvojo čebelico.
štorkljica - o spanju čez dan bom jaz kar lepo tiho. Ko že mislim, da jo imam naštudirano, mi ga mala začne sračkat. Navadno ravno tiste dneve, ko sem s kom zmenjena za sprehod, pijačko ali pa imamo kakšne obveznosti user posted image Lahko pa jo spanje čez dan daje tudi zaradi vročine in sopare. Probaj jo manj obleči in ji daj po dojenju še kakšno vodico za pit.
nenalena - user posted image a o takih nasmehih govoriš? user posted image Naša ima svoje smejalne urice zjutraj. Ko se mi je prvič nasmejala, sem se skoraj stopila...in to je bilo še ko smo se dojili ponoči ob 3h zjutraj...valda da potem nisem bila več zaspana user posted image in bi jo takšno lahko gledala celo noč.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
24.5.2009 17:13:28   
Cveta28
Še en finančni nasvet (poklicna deformacija)...če ste se že odločile odpreti TRR za otroka in varčevati za svojega user posted image nekje 20 let vam toplo priporočam, da nekaj dinarčkov date tudi v kakšni vzajemni sklad (sej vem recesija, finančna kriza, itd.) ampak na dolgi rok je to definitivno bolj donosna naložba kot pa samo vezava sredstev na TRR.
Glede zavarovanj pa je moje mnenje takšno...če imate s partnerjem oba kredita, se raje življenjsko zavarujte tako, da bo v primeru smrti enaga od partnerjev, drugi lahko odplačal partnerjevo posojilo oz. da je upravičenec tudi otrok.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
24.5.2009 20:39:20   
Nalini
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28

nalini - kako je šlo s TT stekleničko?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  vreščal, cvilil, jokal je kot bi ga vlekla iz kože ..... tak, da je mama vrgla spet joško ven user posted image  ......

danes ga pa nisem mučila user posted image  ......

bomo jutri začeli podvig - uvajanje flaške user posted image  ...... ampak dvomim, da bomo tak hitro usvojili to ćudo tehnike user posted image

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
24.5.2009 20:44:54   
štorkljica
Čer!

Detelja ja saj pri meni je isto. Najprej je bla čišča normalno, potem pa se je kar nehala za nekaj dni potem en večer pa se je vlilo, da sem mislila, da je konec za mano. Potem spet 3 dni nič in spet en dan kot reka. In tako iz dneva v dan. En do dva dni nič potem spet nekaj teče, včasih motno in malo, včasih sveže in tekoče ter dosti...mah nevem kaj naj si milim, se pa ne sekiram. Itak naj bi vse skupaj trajalo cca. 6 tedniv, pri enih malo manj pri drugih spet ,alo dlje. A ti greš tudi en dan preds pregledom kri in vodo dat v laboratorij ali boš vse isti dan opravila? Kako je blo na pikniku?

tekočina jo bom kar začela počasi dodajat in sicer po flaški ker mi Sofijika lepo po flaški pije že mleko, tak da z vodo ne sme biti problema.

spanje čez dan joj danes je bla spet katastrofa. Mala bi kar nekaj spala, pa pol ne more zaspat pa kr nekaj joka, pa pol malo drema pa...user posted image  
Pa nonstop bi jedla. Jaz še takega požeruha nisem srečala. Pa jo podojim in je uber sita, potem je alarm že čez eno uro, ji dam flaško popije 80ml, čez uro in pol spet alarm, me podoji, čez uro in pol spet alarm, ji dam spet joške + flaško spet popije 80 ml, čez uro in pol spet alarm...jaz tega ne razumem. Zmes se še malo previjamo in dremuckamo.....drugače pa sam neko dretje in žretje...ali vaši tudi toliko pojejo (popijejo)?
In valda kar nekaj pol prdi in sračka, pa nekaj jo zvija...pa saj ni čudo, ko pa prebava nonstop delauser posted image

mozoljčki mi jih tudi imamo že cca 2 tedna in še nekaj časa bodo ker se mora koža počistit. Izginejo pa nakasneje do 3 ali 4 meseca.

Ok lahko in mirno noč vam želimuser posted image

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
24.5.2009 20:47:06   
štorkljica
Cveta hvala za brezplačni finančni nasvetuser posted image  Tale z zavarovanjem je pa res dobra ideja, se tako pravzaprav na nek način tudi zavaruješ pred osebnim finančnim zlomom a ne?

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
24.5.2009 21:11:24   
sonček85
cveta:super za family piknik ,ja verjetno ji je bilo pa vroče in zato ni spala.Tudi pri as v stanovanju je prava savna ,zato je glih danesk olega prišel da bomo verjetno montiral klimo.
Tudi mi smo več kot Zadovojni s TT flaško in mi je danes 2x pred zizo popil 100ml hipp kamilica čaja in potem še zizo dodatno user posted image user posted image user posted image
pleničke.super tudi mi smo šaltali iz mulerjevih na dm-babylove ,ki so tudi bol mehke.Koliko pa so te v lidli inkoliko jih je v paketu.AS te od 2-5 ali 3-6 imate?hvala
štorkljica.hvala za temo o mozoljčkih in da vem do kdaj prbližno jih bomo imeli user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
24.5.2009 23:12:24   
brigita23
alo punce

a že pančkate? no naš sončk pančka pa nekaj godrnja zravenuser posted image , jst pa sem vas mal prebrala.

cveta-ja celulita pa po joškiccah res niuser posted image user posted image ...za planičke pa super da si povedlauser posted image

vprašanje-kaj potrebujemo za krst? mislim kaj v cerkev je treba it prijavit??..pa rabiš tam kake papirej zraven ali kaj? user posted image  pa še nekaj ena je omenjala krstne sveče pri nekih nunah ko ti ime gor napišejo mislim da miška2006 pa me zanima če bi lahko kontakt dobila...a pošljejo one to po pošti ali moraš it tja iskat, aja pa iz kje souser posted image ?

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
25.5.2009 5:29:59   
Miška2006
user posted image

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
25.5.2009 5:48:21   
Miška2006
Brigita, No, naj ti napišem, kaj smo mi potrebovali za krst:
- 2 botra (tašča, mama)
- papirji: za krst potrebuješ le, da greš k župniku, da prijaviš zadevco in pa pripravo na krst, ki traja ene 4 dni (mi smo nardili to kar pri župniku -pol urce. Ker smo mi krstili v drugi župniji kot mi prebivamo in ker tašča ni iz naše župnije smo potrebovali samo dovoljenje župnika naše župnije, da lahko gremo krstit v drugo župnijo. Tašča pa je mogla prinesti od njenega župnika potrdilo o sposobnosti za botro. Na podlagi tega potrdila nam je župnik izdal že prej omenjeno dovoljenje.
- taščice so po obredu dale župniku nekaj €
- pr nas je navada, da po obredu (kar v cerkvi) se nazdravi s šampanjcem - kot dobrodošlico novemu članu
- svečko, prtiček - karmeličanski samostan sora 01 361 12 92; ti jih pošljejo domov. Plačaš po povzetju in stane cca. 40€. Ni glih poceni so pa lepe. Poglej nazaj pa boš dobila slikce, ki sem jih dala na forum od svečk.
- oblekco (najbolje je, da si jih sposodiš od nekoga, ki je že krstil ali pa kupiš tako oblekco, da jo bo tamali še pol kaj oblekel
- navada je tudi konfete podarit povabljencem
- kakšno belo rožico (ikebano) za v cerkev
- seveda pogostitev
- fotografa (sorodniki)
- kamermena (sorodniki)

To mislim, da je vse. Aja, tortaaaaaaauser posted image user posted image user posted image

Zdaj pa upam, da je vse in da nisem kaj pozabla.user posted image

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
25.5.2009 6:11:54   
Miška2006
Pleničke, mi še rabimo New born 1 od Pampers in sem zelo zadovoljna. Preden gre spat (ob cca 19 uri) in do jutranjega obroka ji je ne zamenjam (5 ura). Ne premočijo pa tudi ritko še ni imela nikoli vneto.

Tekočina, moja spije od 100 do 150 ml nesladkanega Hippovega čaja.

Varčevanje, sploh ne vem kaj je boljše glede na stanje. Tudi ta življenjska zavarovanja so mi čisto out. Sploh pa ne zaupam vzajemnim skladom, čeprav sem bila vneta zagovornica tega. Praktično ne zaupam sistemu. Mi smo se odločili, da kar dobimo otroškega dodatka razdelimo na polovico in damo pol enemu pol drugemu na TRR. Pol pa imamo z mojimi in taščo zmenjeno, da ne kupujejo bedarij in nam dajo denar za tamale seveda. Kakšen € si vzamemo za nakup oblekc in didaktičnih igrač. 95%, ki nam ga dajo naši in tašča pa gre tudi na TRR. Ko pa preseže določen znesek kupimo (zlate paličice). Tamali jih ima že preko kilogram, ki je hranjen v sefu na banki.

Detelja, kako je bilo na piknikuuser posted image user posted image . user posted image user posted image user posted image user posted image jst osebno predvidevam, da so vse tvoje težave le posledica psihičnih vplivov tvoje taščeuser posted image user posted image user posted image . Mislim, da bi midve z NenoLeno kar konkretno prevzgojile tvojo taščo in tastauser posted image user posted image user posted image .

Brigita, upam, da so se tvoje težavce "tamspodaj" kaj umirile.user posted image

Zlatenca in prehranjevanje, tudi moja je imela zlatenco in so bile težave s hranjenjem, ker zlatenca povzroča "lenost", zaspanost,.... V P tudi ni kaj dosti pila. Ko smo prišli domov je bil prvi teden tudi hud. Ko pa je ni imela več, je bila očitna razlika. Tako je jedla kot nora. Se je nažirala še vse za nazaj, da bi pridobila kar je zamudilauser posted image user posted image user posted image user posted image

Flaška, mislim, da nima smisla, menjet in menjat flašče ter ugotavljat katera je najboljša in katera paše user posted image . Pač je treba vztrajat na eni, četudi se otrok dere. Bo kmalu ugotovil, da nima druge izbire. Me pa, ki smo mehkega srca se nam otrok smili (čeprav so user posted image pravi furbaci in "izsiljujejo"), mi pa jim popuščamouser posted image Mame ne se dat!!!! Bodo še hujše težave kot pa flaškauser posted image

user posted image user posted image user posted image Prekuhavanje: Tiste, ki dajate AM oz. čaj. Do kdaj nameravate prekuhavati vodo?

user posted image user posted image user posted image Pasterilizirano in nepasterilizirano mleko, kdaj boste začele dajat navadno mleko?

user posted image user posted image user posted image Uvajanje goste hrane: Kdaj boste začele uvajat gosto hrano?

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

biba
1hruška

Kdo je biba?

mravljica (61%)

polžek (39%)

Število vseh glasov: 256

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!